Sørengkaia 70

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Sørengkaia 70

  • 0194 Oslo
Prisantydning
4 400 000,-
Totalpris
4 519 499,-
Ligningsverdi
963 754,-
Fellesutgifter
2 314,- (Á-konto fjernvarme (fyring og varmtvann), kommunale avgifter, bygningsforsikring, Canal Digital kabeltv og bredbånd, trappevask, vaktmester, diverse vedlikehold, forretningsførsel m.m.)
Beregnet totalkostnad
4 400 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
199,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
112 500,- (Dokumentavgift)
5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)


119 499,- (Omkostninger totalt)


4 519 499,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (eierseksjon)
Primærrom
47m²
Bruksareal
47m²
Bruttoareal
52m²
Tomt
3 677m² (eiet tomt)
Etasje
5.
Oppholdsrom
1
Soverom
1
Byggeår
2012
Gårdsnummer
234
Bruksnummer
110
Seksjonsnummer
89
Energimerking
B
Finn-kode
139111454
Sist endret

Eiendomsmegler

Henrik Jensen

99 69 24 27

PartnerAvdelingslederEiendomsmegler MNEF

Robin Rodahl

+47 466 92 608
  • Nabolagsprofil

100%

av boligene er nyere enn 20 år

93%

har bolig mellom 60-120 kvm

69%

eier sin egen bolig

62%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

Dokumenter

Salgsoppgave Sørengkaia 70

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

BRA/PROM

47 / 47 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2012

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter B

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 2.500 kwh.

Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 2.500,- pr. år.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 3 677 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Meget pen og nyere 2-roms i 5. etasje med balkong og en flott felles takterrasse. Boligen har mange flotte kvaliteter som bør oppleves og ses på som innflytningsklar! Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med sollys, og med den funksjonelle løsningen får du en luftig atmosfære. Sørenga er en moderne bydel som ligger ytterst i vannkanten og har en sentrumsnær beliggenhet.

- Romslig stue med store vindusflater og sjøutsikt

- Lekkert kjøkken med åpen løsning og spiseplass

- Stort soverom som har godt med lagringsplass

- Delikat baderom

- Trivelig entré med garderobeløsning

- Heis i bygget

- Rå takterrasse med fantastisk utsikt

- Romslig kjellerbod, felles sykkelbod og kajakkrom

- A-konto varmtvann og fyring inkludert

- Mulighet for kjøp/leie av p-plass

- Sentral beliggenhet med kort vei til sjøbadet og en rekke servicetilbud

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 5. etasje og inneholder stue med åpen kjøkkenløsning, soverom med utgang til balkong, bad og gang/entré.

I tillegg disponerer boligen 1 bod i kjeller på ca. 7 kvm, merket C504, så her er det godt med lagringsplass.

Stue | Lys og romslig

Stuen er lys og romslig med sjøutsikt. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært funksjonelle løsningen, sørger for en luftig atmosfære. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.

Kjøkken | Godt med skap- og benkeplass

Pent innredet kjøkken fra Epoq i 2016 med blant annet benkeplate i tre, integrert komfyr, mikro med komfyrfunksjoner, oppvaskmaskin og induksjon platetopp. Takhøy kjøkkeninnredning med gode oppbevaringsmuligheter og belysning i overskap. Stort kjøleskap med tilkoblet vann- og isbitdispenser. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for matlaging og oppbevaring.

Soverom | Med utgang til balkong

Soverommet er av god størrelse med plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Her er det et garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Det er og TV-uttak på soverommet.

Fra soverommet er det videre utgang til balkongen på ca. 8 kvm som vender mot sydøst. Her er det plass til bord, stoler, beplantning og grill så du kan nyte solrike dager.

Bad | Delikat og flislagt

Delikat og flislagt baderom med varmekabler i gulvet. Her finner du dusjhjørne med glassvegger og vegghengt toalett med innebygget sisterne. Benkeplate i laminat med nedfelt porselensservant og underskap, speil med speillys og veggskap over benk. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på baderommet. Det er downlights i taket.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Her har du gode oppbevaringsmuligheter i garderobeskap, hyller og kommode. Sikringsskap med automatsikringer er Plassert på vegg.

Fellesarealer | Flotte fasiliteter

Sameiet har en av Oslos råeste takterrasser med en nærhet til fjorden man sjeldent har opplevd. Her har du en 360 graders utsikt og sol hele dagen! Ellers er det felles kajakkrom med lettvint tilgang til av- og påstigning.

Sameiet har sykkelrom med mange oppstillingsplasser. Sykkelrommet ligger på kaiplan mot Havnepromenade Øst med inngang på høyre side rett ved siden av trapp under portal. Det er også gjennomgang til sykkelrom via kjeller. Rommene er utstyrt med sykkelpumpe og om vinteren finner du også smørebord for prepping av ski.

Sameiet har egen hjemmeside: www.sorenga3.no med nyttig informasjon.

Grunnpakke for Tv/bredbånd er inkludert i felleskostnadene.

Beliggenhet

Attraktivt og sjønært beliggende i den nye Fjordbyen, med sjø, parker og havnepromenade i umiddelbar nærhet.

Ellers har området kort vei til alt av servicetilbud, samt et pulserende kulturliv med blant annet det nye Munch-museet, Den Norske Opera og et godt utvalg av restauranter, puber og kafeer. Deichmanske hovedbibliotek vil også legges til Bjørvika. Deichmanske hovedbibliotek og Munch-museet er planlagt ferdigstilt i 2020.

På havnepromenaden på Sørenga finner du blant annet Sørenga Sjømat, Restaurant Cargo, Bun`s Burger, meksikanske Coyo, Seaport, Mirakel, Paradis, Wright Corner Pub, og Dock Espressobar. Helt ytterst på Sørenga, i umiddelbar nærhet til boligen, finner man Sjøbadet. Sjøbadet er et stort og åpent rekreasjonsområde med sitteplasser, stort basseng og eget barnebasseng. I midten av området finner man også sentralparken, områdets grønne lunge.

På Sørenga finner man to barnehager. Nærmeste matbutikker er en stor og innholdsrik Rema-1000 eller Coop Prix med søndagsåpent som begge ligger i nabobygget. Ellers kort vei til offentlig kommunikasjon, med buss nr. 85 som stopper på Sørenga. Ved Ladegården kan man ellers hoppe på buss nr. 32 og 74. St. Halvards plass med trikkelinje 18 og 19, samt buss nr. 34, 70 og 73 ligger også like ved. Det er også noen minutters gange til Oslo S med alle kollektivmuligheter.

Dersom man ønsker aktiviteter i vannet på sommerstid, kan man enkelt gå i badebukse ned til sjøbadet, eller gjøre som mange av naboene; skaffe en kajakk og ta seg en padletur! Med kajakken er du en kort padletur unna øyene i Oslofjorden.

Det er kort vei til Vannspeilet, Middelalderparken og ikke minst Ekeberg med skogen som rekreasjonsområde og skulpturparken for kulturelt påfyll.

Felleskostnader

2 314 pr. mnd. Á-konto fjernvarme (fyring og varmtvann), kommunale avgifter, bygningsforsikring, Canal Digital kabeltv og bredbånd, trappevask, vaktmester, diverse vedlikehold, forretningsførsel m.m.

Etasje

5 etasje

Tomt

Felles tomt for sameiet beplantet med trær, prydbusker, blomster og plen. Internveier med betongdekke, samt sittegrupper og sykkelparkering. Sameiet har også en fantastisk takterrasse til bruk for beboerne, samt kajakkrom.

Garasje / Parkering

Mulighet for leie av garasjeplass i kjeller. Disse er privateid, slik at prisene kan variere. Ellers gateparkering etter områdets bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 963 754 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 469 515 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Grunnmur i støpt betong. Armerte betongdekker i elementer. Bærende konstruksjon i betong/stål innfelt med bindingsverk, antatt isolert med mineralull, innvendig kledd med plater, utvendig med fasadeplater, teglsteinsforblending og trepanel. Yttertak i betongkonstruksjon antatt tekket med papp/folie. Vinduer med isolerglass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse ble gitt 07.01.2013. Tillatelsen er gitt under forutsetning av blant annet at sluttdokumentasjon til Vann og avløpsetaten er innsendt, sluttrapport fort avfallshåndtering er sendt til behandling, sluttrapport for forurenset vann er innsendt m.m. Dokumentet følger vedlagt salgsoppgaven. Eiendomsmegler har ingen kunnskap om hvorvidt dette er innsendt /gjenstående arbeider.

Boligens areal

Primærrom: 47 kvm, Bruksareal: 47 kvm, Bruttoareal: 52 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. I forbindelse med utleie skal det straks gis skriftlig melding til styret ved forretningsfører.

Oppvarming

Boligen er oppvarmet med radiatorer samt gulvvarme i baderomsgulv.

Løpende kostnader

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.

For strømkostnader, se energiforbruk.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål, forretning, kontor og bevertning etter bestemmelsene i S-4099. Området forøvrig er regulert til friområde vann, sjø og park, avkjørsel, vei gangvei, havnepromenade, byggeområde for bolig, forretning, kontor, bevertning, beb. plan, allmennyttig formål, uteareal for barnehage, fellesområde - lek, opphold, torg, offentlig trafikkområde i sjø m.m. Området er i stor vekst og store deler av Bjørvika er under utbygging. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Sørenga sjøbad - Det er planlagt anlagt rampe ned til stranden på Sørenga som en alternativ løsning for HC-badet på flyteren.

Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201809368 for mer informasjon.

Fjordbyplanen - Fjordbyen er et prosjekt som ønsker å frigjøre dagens arealer ut mot sjøen og benytte disse til fremtidsrettet byutvikling med bolig, rekreasjon og næring på en slik måte at byen åpnes mot fjorden.

Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 200504456 for mer informasjon

Lohavn felt D5 - D6 - D7, Loallmenningen og Rostockgata - Bestilling av oppstartsmøte. HAV Eiendom og Bjørvika Infrastruktur, er forslagsstiller for reguleringsplanen for felt D5, del av D1a samt del av D6 og D7, Loallmenningen og del av Rostockgata og Sørengkaia. Innenfor felt D5 vurderes

etablert avfallssentral i tillegg til evt. bolig, kontor, tjenesteyting og andre egnede formål. Det ønskes å justere Rostockgatas trasé for å gi større rom for skolebygget enn det dagens regulerings tillater.

Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201610264 for mer informasjon

For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal:

https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

2012/263727-6/200 Best. om adkomstrett 02.04.2012

gjelde gangvei - åpen for allmenheten. Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.

Overført fra: 0301-234/108. Gjelder denne registerenheten med flere.

2012/263727-9/200 Erklæring/avtale 02.04.2012

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:103

Bestemmelse om reparasjon og vedlikehold. Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.

Overført fra: 0301-234/108. Gjelder denne registerenheten med flere

2012/263727-10/200 Erklæring/avtale 02.04.2012

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:104 Snr:1-117

Bestemmelse om reparasjon og vedlikehold. Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.

Overført fra: 0301-234/108. Gjelder denne registerenheten med flere

2012/263727-11/200 Erklæring/avtale 02.04.2012

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:105. Bestemmelse om reparasjon og vedlikehold. Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten. Overført fra: 0301-234/108. Gjelder denne registerenheten med flere

2012/263727-12/200 Erklæring/avtale 02.04.2012

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:106.

Bestemmelse om reparasjon og vedlikehold. Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.

Overført fra: 0301-234/108. Gjelder denne registerenheten med flere

2012/263727-13/200 Erklæring/avtale 02.04.2012

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:107

Bestemmelse om reparasjon og vedlikehold. Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.

Overført fra: 0301-234/108. Gjelder denne registerenheten med flere

2012/263727-15/200 Erklæring/avtale 02.04.2012

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:109

Bestemmelse om reparasjon og vedlikehold. Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.

Overført fra: 0301-234/108. Gjelder denne registerenheten med flere

2012/263727-16/200 Erklæring/avtale 02.04.2012

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:110

Bestemmelse om reparasjon og vedlikehold. Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.

Overført fra: 0301-234/108. Gjelder denne registerenheten med flere

2012/263727-17/200 Erklæring/avtale 02.04.2012

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:534 Bnr:7

Bestemmelse om reparasjon og vedlikehold. Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten.

Overført fra: 0301-234/108. Gjelder denne registerenheten med flere

2015/801689-2/200 Bestemmelse om veg 03.09.2015

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:105 og Bnr:7 Snr:3. Gjelder denne registerenheten med flere

2018/718279-3/200 Bruksrett 02.05.2018 21:00

Kan ikke slettes uten samtykke fra: OSLO KOMMUNE Org.nr: 958935420

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:102 Snr:1-222

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:103 Snr:1-95

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:104 Snr:1-117

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:105 Snr:1-127

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:107 Snr:1-63

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:109 Snr:1-120

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:110 Snr:1-129

Gjelder regulert fellesområde. Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune.

Gjelder denne registerenheten med flere

2018/718279-7/200 Urådighet 02.05.2018 21:00

Kan ikke slettes uten samtykke fra: OSLO KOMMUNE Org.nr: 958935420

Eiendommene kan ikke omsettes eller pantsettes hver for seg, med unntak av overskjøting mellom gnr. 534 bnr. 24 og gnr. 234 bnr. 108. Begrensningen gjelder ikke for de enkelte seksjonene på gnr. 234 bnr. 108. Bestemmelsen gjelder fram til eiendommen er sammenslått.

Endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune. Gjelder denne registerenheten med flere

2012/798051-1/200 Seksjonering 27.09.2012

opprettet seksjoner: snr: 89. formål: Bolig. sameiebrøk: 47/9757

2017/534415-1/200 Reseksjonering 22.05.2017 21:00

snr: 89. formål: Bolig. sameiebrøk: 47/9765

2015/759988-1/200 Best. om adkomstrett 21.08.2015

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:108 Snr:1-112

Adkomst til areal under bakken. Gjelder denne registerenheten med flere

2018/718279-2/200 Bruksrett 02.05.2018 21:00

Kan ikke slettes uten samtykke fra: OSLO KOMMUNE Org.nr: 958935420

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:102 Snr:1-222

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:103 Snr:1-95

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:104 Snr:1-117

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:105 Snr:1-127

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:107 Snr:1-63

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:108 Snr:1-82

r:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:108 Snr:83

rettighetshaver:Kn0301 Gnr:234 Bnr:108 Snr:84-112

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:110 Snr:1-129

Gjelder regulert fellesområde. Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune. Gjelder denne registerenheten med flere

2018/718279-1/200 Bruksrett 02.05.2018 21:00

Kan ikke slettes uten samtykke fra: OSLO KOMMUNE Org.nr: 958935420

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:102 Snr:1-222

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:103 Snr:1-95

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:104 Snr:1-117

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:105 Snr:1-127

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:107 Snr:1-3

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:107 Snr:5-63

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:108 Snr:1-112

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:109 Snr:1-120

Gjelder regulert fellesområde. Kan ikke endres uten samtykke fra Oslo kommune. Gjelder denne registerenheten med flere

2015/759988-2/200 Bruksrett 21.08.2015

Overført fra: 0301-534/7/0/1-3

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:234 Bnr:108 Snr:1-112

Bestemmelse om vedlikehold. Overført fra: 0301-534/7/0/1-3. Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sørenga 3 Sameie orgnr.: 999 291 759, består av 127 leiligheter og 2 næringsseksjoner.

Styreleder er Espen Aamodt.

Forretningsfører er USBL.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 0,- pr. 31.12.17.

Andel fellesformue kr. 26.013,- pr. 31.12.17.

Sameiet har ingen lån p.t.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA

Polisenummer: 86766752

Regnskap

Regnskapet for 2017 viste et overskudd på kr. 1.016.286,-. I budsjett for 2018 var det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 398.000,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Dugnad må påregnes.

Det skal være ro mellom kl. 23:00 og kl. 07.00 alle dager.

Det er ikke tillatt å utplassere planter, møbler eller andre gjenstander som er høyere enn balkongkanten til sjenanse for andre.

Det er tillatt å bruke elektrisk grill og gassgrill, men ikke kullgrill/engangsgrill.

Det tillates ikke grilling på takterrassen eller bruk av åpen ild.

Kajakkrom har egne bestemmelser

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Generelt vedlikehold må påberegnes.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt. Se sameiets husordensregler § 7 for mer informasjon.

Tilbehør

Vegghengt TV medfølger ikke handelen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i

innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: hj@schalapartners.no eller SMS: 99 69 24 27 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % av salgssummen . I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr ,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.