Schouterrassen 7

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Schouterrassen 7

  • 0573 Oslo
Prisantydning
2 950 000,-
Fellesgjeld
125 994,-
Totalpris
3 077 053,-
Ligningsverdi
681 309,-
Fellesutgifter
2 921,- (varmtvann/fyring, TV/bredbånd, felles bygningsforsikring, vedlikehold, nedbetaling av lån, vaktmester, trappevask, kommunale avgifter m.m Herav: Felleskostnader: 1.677,- Renter lån: 561,- Avdrag lån: 683,-)
Beregnet totalkostnad
2 950 000,- (Prisantydning)
125 994,- (Andel av fellesgjeld)


3 075 994,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
199,- (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)


1 059,- (Omkostninger totalt)


3 077 053,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
36m²
Bruksareal
36m²
Bruttoareal
40m²
Tomt
2 618m² (eiet tomt)
Etasje
3.
Antall rom
2
Oppholdsrom
1
Soverom
1
Byggeår
1937
Modernisert
2017
Gårdsnummer
83
Bruksnummer
185
Energimerking
F
Finn-kode
124612745
Sist endret

SalgssjefEiendomsmegler MNEF

Steffen Usterud

92 49 91 43
  • Nabolagsprofil

Dokumenter

Salgsoppgave Schouterrassen 7

BRA/PROM

36 / 36 m²

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Kvaliteter ved Schouterrassen 7

- Nyoppusset 2-roms leilighet med god standard.

- Originale tregulv, teglstensvegg og god takhøyde.

- Lekker glassvegg bidrar til et eksklusivt look.

- Beliggende høyt og fritt i bygårdens tredje etasje.

- Svært hyggelig utsikt utover nærområdet og Oslo.

- Innbydende entré med tilhørende garderobeløsning.

- Nytt og lekkert kjøkken fra 2017 med integrerte hvitevarer.

- Tiltalende og romslig stue med plass til spisebord.

- Flislagt bad med smøremembran og delikat innredning.

- Luftig soverom med tilhørende garderobeløsning.

- Sikringsskapet inneholder automatsikringer.

- Varmtvann og fyring inkludert i felleskostnader.

- Lave kjøpsomkostninger - ingen dokumentavgift.

- Ingen forkjøpsrett!

- Husdyrhold er tillatt.

Velkommen til visning!

Schouterrassen 7 er en lys og stilfull 2-roms andelsleilighet med god planløsning og standard. Boligen fremstår som godt vedlikeholdt, og ble blant annet nyoppusset i 2017 med tidsriktige farge- og materialvalg, nytt kjøkken og modernisert bad. Leiligheten har klassiske detaljer som er smakfullt kombinert med moderne design. Ettertraktede kvaliteter som originale tregulv, teglstensvegg, god takhøyde, eksklusiv glassvegg og store vindusflater gjør at leiligheten fremstår som svært innbydende og delikat.

En innbydende entré med originale tregulv tar deg inn i denne trivelige leiligheten. Stuen er lys og luftig med tregulv og det er god plass til et spisebord ved vinduet. De store vinduene bidrar til rikelig med naturlig lysinnslipp, samt flott utsikt over nærområdet. Den åpne stue- og kjøkkenløsningen bidrar til en sosial og luftig atmosfære. Kjøkkenet har profilerte fronter og integrerte hvitevarer. Videre har boligen bad/wc med smøremembran og innredning fra 2017, samt opplegg for vaskemaskin. Soverommet er romslig med plass til dobbeltseng og tilhørende garderobeløsning.

I Schouterrassen bor du sentralt til på Sinsen med kort vei til Carl Berner, Torshov, Tøyen, Grünerløkka og sentrum m.m. Her finner du det meste av nødvendige fasiliteter i nærområdet med butikker, spisesteder, parkområder og god tilgang på offentlig kommunikasjon.

Innhold

Lys og flott 2-roms leilighet og består av: Entré, bad/wc, stue, kjøkken og soverom.

Leiligheten disponerer én kjellerbod på ca. 2,8 kvm.

Standard

Entré | Velkommen inn!

Entreen gir et godt førsteinntrykk av leiligheten og har blant annet malte tregulv og lysmalte veggflater. Det er montert garderobeløsning og dørcalling, og ellers er det plass for annet møblement. Fra entreen er det direkte tilgang til badet.

Kjøkken | Nytt fra 2017

Leiligheten har et stilfullt og moderne HTH-kjøkken fra 2017 med god skap- og benkeplass. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen, hvilket bidrar til den sosiale og åpne romfølelsen. Innredningen har hvite, profilerte fronter, benkebelysning og laminert benkeplate med enkel oppvaskkum.

Videre har kjøkkenet integrerte hvitevarer som stekeovn, koketopp og oppvaskmaskin, samt kjøleskap med fryser. Over koketoppen er det montert vifte med kullfilter. Praktisk hylleløsning i enden av kjøkkenet.

Stue | Lys og luftig

Leiligheten har en luftig og tiltalende stue med god plass for sofaløsning med tilhørende møblement. Stuen har tregulv, gode vindusflater som gir rikelig med lys, samt hyggelig utsikt over nærområdet. I tillegg har rommet god plass til spisebord.

Bad/wc | Oppusset i 2017

Badet er delikat og arealeffektivt, med hvite fliser på vegg, marokkanske fliser på gulv, gulvvarme og speilbelysning. Innredningen består av en heldekkende servant med underskap, speilskap og vegghengt wc. Videre har badet et dusjhjørne, samt opplegg for vaskemaskin.

Soverom | Romslig

Leiligheten har et flott soverom med tilhørende garderobeløsning. Rommet har teglstensvegg, originale tregulv og lekker glassvegg mot stuen som bidrar til et eksklusivt look. Her er det god plass til dobbeltseng, nattbord, kommode m.m.

Beliggenhet

Leiligheten har en attraktiv beliggenhet på Sinsen, rett ovenfor Carl Berners plass og med kort vei til alt av nødvendige fasiliteter. Her er det gangavstand til blant annet Grünerløkka, Torshov, Tøyen, Sentrum m.m.

I nærmiljøet er det et godt utvalg av forretnings- og servicetilbud. Dagligvarebutikker i nærheten er søndagsåpen Nærbutikken og Bunnpris, Kiwi, Rema 1000, samt stor Meny på Løren. Ellers finner du også Narvesen, 7-11, Vita, apotek m.m. på Carl Bernes plass. Området skal få ytterligere løft med ny bolig- og næringsbebyggelse ved trikk- og bussholderplassen. Her skal det være et hyggelig samlingsplass med dagligvare (Coop Mega), spesialforretninger, kafé m.m. Flere gode spisesteder og take-away restauranter i umiddelbar nærhet med blant annet Wembleys Pub og Oishi sushi. Det er gangavstand til Rodeløkka med sine sjarmerende trehusbebyggelse og nostalgiske atmosfære, og går du et par minutter til kommer du til Grünerløkka som er kjent for sine mange hyggelige kafeer, restauranter og utesteder. Noen som er verdt et besøk er blant annet The Nighthawk diner, Südøst, Munchies, Delicatessen, Villa Paradiso etc. Populære utesteder som Ryes, Aku Aku. Blå og Parkteatret.

Det er mange flotte grøntområder i nærområde. Populære Ola Narr / Tøyenparken er en liten spasertur unna og er perfekt for soling og grilling på sommerstid samt aking og lek på vinteren. I Tøyenparken arrangeres også Øyafestivalen i august hvor flere kjente og internasjonale artister opptrer. Botanisk Hage ligger også i nærheten og blomstrer flott på vår- og sommeren. Videre finner man folkerike Sofienbergparken, Torshovdalen og Birkelunden med søndagsmarked i gangavstand. Forøvrig er det flotte tur- og rekreasjonsmuligheter langs Akerselva.

For den som liker å holde seg aktiv er det et godt utvalg av treningsmuligheter i området med blant annet Bare Trening på Sinsen, Sats/Elixia, Fresh Fitness og Actic. Er det ønskelig med litt annen type aktivitet kan man besøke Tøyenbadet, Naturhistorisk museum eller Munchmuseet.

Carl Berner er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon og fra leiligheten er det kun 7 min til T-banestasjonen (Carl Berner) med linje 4 og 5, med linjer til Nydalen (BI), Blindern, Ullevål, Sentrum m.m. Både buss (bl.a. 20 og 21) går fra Carl Berner, meds holdeplass for trikk nr. 17 og buss nr. 31 finner du få meters gange fra leiligheten (Rosenhoff holdeplass). Flybussekspressen stopper også på Rosenhoff.

Etasje

3.etasje

Tomt

Felles tomt opparbeidet med diverse beplantninger og lekeplass.

Rett utenfor har man Sinsenparken som driftes av Sinsenparken Vel. Sinsenparken er en ca. 6 dekar stor gressflate på garasjetaket mellom gatene Schouterrassen og Olaf Schous vei. Dette er et aktivitets- og rekreasjonsområde for nærmiljøet og brukes til lek, ballspill, mosjon, hundelufting, solbading, grilling, sosiale sammenkomster og annen rekreasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 681 309 pr. 31.12.16

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 180 189 pr. 31.12.16

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedt for eiendommen den 03. juni 1938. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 36 kvm, Bruksareal: 36 kvm, Bruttoareal: 40 kvm

3. etasje:

Bruksareal: 36 m².

Primærrom: 36 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Leiligheten blir oppvarmet med radiatoranlegg, samt gulvvarme på baderommet.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig- og næringsformål. Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Borettslag

Schouterrassen borettslag er organisert etter de bestemmelser som følger av loven, og har til formål å drive eiendommen i samråd med og til beste for eierne. Borettslaget ligger i Oslo kommune. Borettslagets organisasjonsnummer er 977 503 787. Det er 315 boliger og ett næringslokale i borettslaget.

- Borettslaget har egen hjemmeside: www.schouterrassenborettslag.no

- Borettslaget har fellesvaskeri/vaskerom i hver blokk

- Borettslaget har avtale med Get om leie av dekodere

- Felles sykkelrom

- Vaktmestertjenesten utføres av Hus og Bygg

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 125.994,- pr. 06.07.2018.

Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 14.695,- pr. 31.12.2017.

Spesifikasjon av lån:

Lånenummer: 60040593392, Nordea Bank Norge ASA

Annuitetslån, 4 terminer per år.

Rentesats per 25.04.2018: 5.84% pa.

Antall terminer til innfrielse: 43

Saldo per 25.04.2018: 49 777 946

Andel av saldo: 118 865

( siste termin 28.10.2028)

Borettslaget har fått innvilget lån på kr. 83.880.000,- (inkl refinansiering av eksisterende lån i Nordea) og skal refinansieres i Handelsbanken, slik at borettslaget kun har ett samlet lån med IN-ordning (som iverksettes når prosjektet er ferdig). Det vil bli delutbetalinger av lånet etter hvert som arbeidet foregår. Hittil har borettslaget tatt ut delbetaling på kr. 3.000.000 (samt lån i Nordea).

Lånenummer 9372 70 03175, Handelsbanken

Annuitetslån, avdragsfritt frem til 30.12.2019

Rentesats: 1,81%

Saldo per: 3.000.0000,-

Ettersom arbeidet ikke har startet enda har det ikke vært behov for de store utbetalingene enda, så man må forvente at fellesutgiftene og fellesgjeld vil øke etter hvert som arbeidet skrider fremover. Et forsiktig estimat av økning i fellesgjeld vil være ca. 200.000,- etter endt prosjekt.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det må påregnes generelt vedlikehold av borettslaget.

Styret har jobbet med følgende i 2017/2018:

- Rørfornying av bunnledninger for spillvann

- Kontroll av felles elektrisk anlegg

- Oljefyringsanlegget ble sanert og erstattet med fjernvarme

- Inngått avtale med Toma Security vedr. vekterutrykning

- Oppgradert lekeplass

Planlagt vedlikehold:

2018-2019: Utskifting av vann- og avløpsrør til alle bad og kjøkken og rehabilitering av alle bad. Sans Bygg ønsker å starte i nr. 2 før jul 2018 og deretter bevege seg med stigende partall. Etter nr. 28 vil man begynne på oddetallsiden og avslutte med nr. 1 før jul i 2019. Det vil komme et oppslag i alle oppganger som viser det vi kaller foreløpig fremdriftsplan. Det vil si den fremdriftsplanen som entreprenøren legger opp til.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: su@schalapartners.no eller SMS: 92 49 91 43 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.