Sunnmørgata 1 C

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Sunnmørgata 1 C

  • 0557 Oslo
Prisantydning
4 350 000,-
Fellesgjeld
117 025,-
Totalpris
4 487 617,-
Ligningsverdi
980 272,-
Fellesutgifter
4 091,- (Kabel-TV, trappevask, vaktmestertjeneste, felles gårdsforsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel, vedlikehold av gården, renter og avdrag andel fellesgjeld m.m. Herav: Renter og avdrag: 1128,- Felleskostnader: 2963,-)
Beregnet totalkostnad
4 350 000,- (Prisantydning)
117 025,- (Andel av fellesgjeld)


4 467 025,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
199,- (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
5 620,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
7 063,- (Gebyr utlysning forkjøpsrett)
6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))


20 592,- (Omkostninger totalt)


4 487 617,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
61m²
Bruksareal
61m²
Bruttoareal
68m²
Tomt
470m² (eiet tomt)
Etasje
3.
Antall rom
2
Oppholdsrom
1
Soverom
1
Byggeår
1899
Gårdsnummer
225
Bruksnummer
275
Energimerking
G
Finn-kode
125475372
Sist endret

PartnerEiendomsmegler MNEF

Kjerstin Falkum

+47 922 04 707

Dokumenter

Salgsoppgave Sunnmørgata 1 C

Kvaliteter ved Sunnmørgata 1 C

- Klassisk, gjennomgående 2(3)-roms i bygårdens 3. etasje

- Leiligheten vender ut mot bakgård og mot svært rolig sidegate

- Klassiske detaljer som stukkatur og rosett i himling

- Vedovn i stuen

- Vestvendt balkong mot bakgård med ettermiddagssol

- Originale tregulv

- Svært gode lysforhold og god takhøyde

- Romslig soverom med god plass til garderobeløsning

- Det kan være muligheter for å gjøre denne boligen om til en 3-romsleilighet

- Hyggelig kjøkken med integrert platetopp og stekeovn og plass til spisebord

- Stort og lyst bad med badekar, gulvvarme og opplegg for vaskemaskin

- Lave omkostninger ved kjøp - ingen dokumentavgift!

- Leiligheten disponerer kjellerbod på ca. 7,5 m2

- Hyggelig gårdsrom med gressplen, planter, sittegrupper og sykkelparkering

- Sunnmørgata 1 er med i ordningen for beboerparkering som koster kr 3000,- pr år

- Bygningen er vernet som kulturminne (tidligere Gul Liste fra Byantikvaren i Oslo)

- Borettslaget består av 27 andelsleiligheter

Velkommen til visning!

I Sunnmørgata 1 C bor du sentralt til på øvre Grünerløkka, i nærheten av Birkelunden. Leiligheten vender ut mot hyggelig bakgård og mot rolig sidegate, med svært begrenset med forbigående trafikk da gaten rundt kvartalet er delvis enveiskjørt. Det er også nærhet til både offentlig kommunikasjon, spisesteder og kafèer, samt hyggelige grøntområder.

Dette er en klassisk og gjennomgående 2(3)-roms beliggende i gårdens 3. etasje. Leiligheten har god takhøyde og flere store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys. Boligen byr også på klassiske detaljer som rosett og stukkatur i himling, samt en hyggelig vedovn. Her finner du originale tregulv og resten av overflatene er malt i tidløse farger.

Fra kjøkkenet har du utgang til en vestvendt balkong fra 2016. Balkongen vender ut mot bakgården og er på ca 2,5 m2. Soverommet oppleves som romslig og er innredet med praktisk skyvedørsgarderobeløsning. Hvis man ønsker et ekstra soverom er det mulig å flytte kjøkkenet ut i stuen, slik at man får et soverom der kjøkkenet er i dag. Videre finner du et romslig, flislagt bad med blant annet badekar, gulvvarme og opplegg for vaskemaskin. Badet er lyst med vindu med frostet glass.

Leiligheten har en etterspurt og populær beliggenhet sentralt på Grünerløkka. I nabolaget rundt leiligheten finner du alt du trenger av fasiliteter. Tross sin sentrale og urbane beliggenhet, har leiligheten flere flotte og idylliske grøntområder i nærheten. Parkanlegg som Birkelunden, Sofienbergparken, Kubaparken og Olaf Ryes Plass ligger alle innenfor kort gåavstand.

Innhold

Leiligheten ligger i 3. etasje og inneholder entré/gang, bad, mellomgang, soverom, stue og kjøkken. Utgang fra kjøkken til balkong på ca. 2,5 m².

Leiligheten disponerer kjellerbod på ca. 7,5 m².

Standard

Entré/gang | Velkommen inn!

Inngangspartiet gir et godt førsteinntrykk av leiligheten. Det første som møter deg er en flislagt entré med en mørk, moderne blåfarge på veggene. Her kan du henge fra deg yttertøy og sette fra deg sko. Videre innover finner du en ekstra gang som blant annet er innredet med et praktisk skoskap.

Stue | Med særdeles gode lysforhold

Leiligheten inneholder en svært lys og tiltalende stue med plass til sofaseksjon, spisebord og annet ønskelig møblement. Her er det originale tregulv og en behagelig gråfarge på veggene. Stuen byr på klassiske detaljer som stukkatur og rosett i himling, samt en sjarmerende vedovn.

Kjøkken | Med utgang til balkong

Kjøkkeninnredning med profilerte, malte, heltre fronter og vitrinedører, samt heltre benkeplate med nedfelt kum i rustfritt stål. Kjøkkenet er innredet med integrert platetopp og stekeovn, samt oppvaskmaskin. Det er malte fliser på veggen over kjøkkenbenken. Ventilator med avtrekk til kanal over tak. På kjøkkenet har du også plass til et hyggelig frokostbord. Det er malt, originalt tregulv og ellers lysmalt originalt panel på veggene, samt et praktisk originalt plassbygd skap.

Fra kjøkkenet har du også utgang til en flott, vestvendt balkong oppført i 2016. Balkongen er på ca 2,5 m2 og vender inn mot hyggelig gårdsrom.

Soverom | Med garderobeløsning

Soverommet oppleves som svært romslig og er innredet med garderobeløsning. Her har du god plass til dobbeltseng, oppbevaringsløsninger og annet tilhørende møblement. Soverommet har to store vindusflater, originalt tregulv og klassiske detaljer i himling.

Bad | Med badekar

Flislagt baderom pusset opp i regi av tidligere eiere. Badet har termostatstyrte varmekabler i gulv og opplegg for vaskemaskin. Videre er badet utstyrt med badekar med dusjutstyr, servant nedfelt i flislagt hylle med speil over, samt gulvmontert klosett. Badet er romslig og har vindu med frostet glass som bidrar til gode lysforhold. Plastsluk med klemring og synlig membran/mansjett (lokalisert under badekar). Avtrekksventil på vegg og lufteventil over vindu. Ingen luftespalte ved terskel.

Overflater

Gulv: Flislagt gulv i entré/gang og på bad. Malt, originalt tregulv på kjøkken. Ellers originalt tregulv i øvrige rom.

Vegger: Hovedsakelig glatte, malte veggflater samt malt strie. Noe tapet i gang. Malt original panel på kjøkken. Glatte, malte flater (mur) samt flissatte vegger på bad.

Himling: Glatte, malte himlingsflater. Malt panel på bad og kjøkken.

Beliggenhet

Leiligheten har en etterspurt og populær beliggenhet sentralt på Grünerløkka. I nabolaget rundt leiligheten finner du alt du trenger av fasiliteter. På andre siden av Toftes gate finner man en stor Menybutikk, Mester Grønn, Apotek 1, frisør og Cafe Påfyll. I Ringnes Park finner man også Sats Elixia og Ringen Kino. Grünerløkka har også et stort utvalg av flotte restauranter, kaféer og serveringssteder.

Tar du turen over Akerselva kommer du til det populære Vulkan området. Her finner du den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder.

Langs Akerselva finnes det også flotte tur- og rekreasjonsmuligheter. Her går det turstier hvor man kan sykle eller jogge helt opp til Maridalen. For de treningsglade som heller ønsker å benytte seg av treningssenter er det også flere alternativer i nabolaget, som for eksempel Sats Elixia på Ringnes Park, Sats Elixia på Vulkan, Myrens Sportssenter i Sandakerveien eller Fitness 24 Seven i Markveien. Tøyenbadet er heller ikke så langt unna.

Tross sin sentrale og urbane beliggenhet, har leiligheten flere flotte og idylliske grøntområder i nærheten. Parkanlegg som Birkelunden, Sofienbergparken, Kubaparken og Olaf Ryes Plass ligger alle innenfor gåavstand. Her kan man nyte solen, grille og hygge seg på sommerstid. For annen underholdning kan man for eksempel tusle bort til Ringen Kino som ligger i Ringnes Park.

Området er også velegnet for de små. Her finner man mange flotte barnehager og lekeplasser. Det er også flere skoler i nærområdet, for de litt større. Beboerne i dette sameiet har fortrinnsrett i barnehagen i Ringnes Park.

Ønsker man å bevege seg et stykke bort fra Grünerløkka har området et utmerket tilbud av offentlig kommunikasjon. Fra Birkelunden går trikkelinjene 11, 12 og 13 samt buss 30, fra Sannergata busstopp kan du ta buss 21 og 33. 20-bussen går fra Københavngata og 28-bussen fra Vogts gate. Nærmeste T-bane finner du på Carl Berner.

Etasje

3.etasje.

Tomt

Felles eiet tomt på 470 m². Gårdsrom opparbeidet med betongheller, gressplen, planter, sittegruppe og sykkelparkering.

Garasje / Parkering

Sunnmørgata 1 er med i ordningen for beboerparkering som koster kr 3000,- pr år. Ellers gateparkering etter gjeldende regler. Mulighet for p-leie i nærliggende garasjeanlegg om ledig plass.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 980 272 pr. 31.12.16

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 136 871 pr. 31.12.16

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Det foreligger også ferdigattest for oppføring av balkonger. Begge dokumentene følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 61 kvm, Bruksareal: 61 kvm, Bruttoareal: 68 kvm

3. etasje:

Bruksareal: 61 m².

Primærrom: 61 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, bad, gang, soverom, stue og kjøkken.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Andelseier kan med styrets godkjenning leie ut boligen i inntil tre år, dersom andelseier har bodd i boligen i ett av de to siste årene. Les mer om utleie i vedtektene punkt 3.2.

Oppvarming

Klassiske vedovn, ellers elektrisk oppvarming. Gulvvarme på bad. Varmtvann fra bereder i leiligheten.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Det rives, rehabiliteres og bygges nye boliger i området. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Borettslag

Borettslaget Sunnmørgata 1. orgnr 846782842 består av 27 andelsleiligheter.

- Borettslaget har vaktmestertjeneste, samt avtale med rengjøringstjeneste med vaktmestersentralen.

- Borettslaget har avtale med GET som leverandør av kabel-TV-tjenester.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld utgjør kr. 117.025,- pr 23.07.18

Andel fellesformue utgjør kr. 62.759,- pr 31.12.17.

Spesifikasjon av lån:

Lånenummer: 300149, Eiendomskreditt AS

Annuitetslån, 4 terminer per år.

Rentesats per 23.07.2018: 4.15% pa.

Antall terminer til innfrielse: 37

Saldo per 23.07.2018: 1 274 778

Andel av saldo: 69 750

Første termin/første avdrag: 15.06.2015 ( siste termin 15.09.2027 )

Lånenummer: 12132101122, DNB Bank ASA

Annuitetslån, 4 terminer per år.

Rentesats per 23.07.2018: 3.2% pa.

Antall terminer til innfrielse: 50

Saldo per 23.07.2018: 864 038

Andel av saldo: 47 276

Første termin/første avdrag: 01.04.2016 ( siste termin 01.01.2031 )

Ingen særfordelte lån: Fellesgjelden er flytende fordelt på hele arealet i boligselskapet. Ved arealutvidelser vil forholdet mellom

felleskostnader, renter og avdrag forskyves for samtlige andeler/seksjoner.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er etablert en vedlikeholdsplan, som oppdateres regelmessig, for å få en bedre oversikt over og bedre økonomisk innsikt i hva som bør gjøres i årene fremover. I 2018 er det piperehabilitering og brannsikring som står på planen.

Generelt vedlikehold må påregnes.

Tidligere vedlikeholdsarbeider:

2016: Oppføring av 8 balkonger på fasaden mot bakgård

2015: Alle resterende ytterdører (oppgang A og C) er skifter til branndører

2015: Oppussing av fasade

2013: Oppgradering av bakgård

2012: Fjerning av hussopp i kjeller og utbedringer i forbindelse med det

2008: Bytte av elektrisk anlegg og belysning i oppgangene

2003: Omfattende rehabilitering av gården

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagt tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerder som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer eventuelle budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.