Treschows gate 23 C

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Treschows gate 23 C

  • 0470 Oslo
Prisantydning
3 400 000,-
Fellesgjeld
243 436,-
Totalpris
3 663 161,-
Ligningsverdi
961 868,-
Fellesutgifter
4 095,- (Varmtvann, fyring, trappevask, kabel-TV, vaktmestertjenester, felles forsikring, forretningsførsel, drift og vedlikehold, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.)
Beregnet totalkostnad
3 400 000,- (Prisantydning)
243 436,- (Andel av fellesgjeld)


3 643 436,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))
3 450,- (Noteringsgebyr forretningsfører)
8 625,- (Transportgebyr)


19 725,- (Omkostninger totalt)


3 663 161,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (aksje)
Primærrom
50m²
Bruksareal
50m²
Bruttoareal
56m²
Tomt
1 696m² (fellestomt)
Etasje
1.
Antall rom
2
Oppholdsrom
1
Soverom
1
Byggeår
1939
Gårdsnummer
222
Bruksnummer
198
Energimerking
G
Finn-kode
143648107
Sist endret

Eiendomsmegler

Rebecca M. Madland

95 40 45 00
  • Nabolagsprofil

100%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

96%

av boligene er eldre enn 20 år

71%

eier sin egen bolig

62%

har høyskoleutdanning

Dokumenter

Salgsoppgave

BRA/PROM

50 / 50 m²

Antall soverom

1

Eierform

Aksje

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1939

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger har hatt en kostnad for strøm/nettleie på ca. kr. 350,-/400,- per måned.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Aksjeselskapet har 17 parkeringsplasser som kan leies, disse blir tildelt av styret etter venteliste. Selskapet har to gjesteparkeringer som kan benyttes i 48 timer, gyldig p-lapp hentes hos styret.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Tomt

Areal: 1 696 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke sikringsordning eller IN-ordning.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og inneholder:

Entré, stue, kjøkken, soverom og baderom.

I tillegg disponerer leiligheten to boder, en i kjeller på ca. 4,1m² og en loftsbod med gulvareal på ca. 10,7m².

Beliggenhet

Beliggende i attraktivt og ryddig aksjelag med god vedlikeholdshistorikk. Leiligheten ligger meget sentralt, med alt av servicetilbud i umiddelbar nærhet. Voldsløkka, Bjølsenparken og Hjemmets kolonihager med koselige Portveien 2 er nærmeste naboer.

Et par minutters gange fra leiligheten ligger det flere koselige kafeer og restauranter som Mat & Mer, Sagene Lunsjbar, Kaffebrenneriet, Bjølsen Bakeri, Mysterud bar m.m. Rett over Akerselva har du Lilleborg torg med blant annet restauranten Astral, pizzarestauranten Lupo, bakeri og Det andre teater med veldig bra improteater. På Torshov som kun er noen minutter unna har du flere kule steder, som feks baren Albatross og Soria Moria med Hvaskjer og musikkscenen Cosmopolite. Rema1000 og andre matvareforretninger ligger i umiddelbar nærhet. Det finnes også klesbutikker, hudpleiesalonger, apotek m.m. i området. Kort vei til Storo storsenter med sitt brede utvalg av forretninger og servicetilbud.

Bydelen kan by på flere fantastiske grøntområder som Bjølsenparken, Geitmyra skolehager og -gård, Akerselva Miljøpark, Myraløkka og Voldsløkka rett rundt hjørnet. Voldsløkka er et aktivt friområde med kunstgressbane, ballbinge, sandvolleyballbaner og turstier, samt skiløype og skøytebane om vinteren. Veien videre opp til Nordmarka og den vakre Maridalen er heller ikke langt unna. Kort vei til Vøienvolden gård hvor det finnes et hyggelig gårdstun med kafé i helgene, julemarked i desember og mulighet for å leie lokaler til private arrangementer.

Av treningstilbud finner du bl.a. SATS og ellers i nærområdet finner du Sagene Squash i Mølleparken og Myrens sportssenter på Torshov. Her har man tilgang til treningssenteret, OsloSquash, Klatreverket og Golfsenteret.

Torshov og Sandaker er kun noen få minutter unna og det er ca. 10 min gange til St.Hanshaugen og Grünerløkka og Nydalen.

Meget god offentlig kommunikasjon med buss nr. 20, 34, 37 og 54. Trikk nr. 11, 12 og 13 i Vogts gate på Torshov. T-bane linje 4 og 5 i Nydalen. Utdanningsinstitusjoner som Universitetet i Oslo (Blindern), BI i Nydalen, Høyskolen i Oslo, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er i nærheten.

Bydelen har også en rekke store og små barnehager og fritidsaktiviteter for barn på blant annet Sagene Samfunnshus og Hopp i Havet ved Myraløkka.

Entré

Du ønskes velkommen inn i en lys og innbydende entré. Plass til sko og yttertøy i åpen garderobeløsning. Callinganlegg tilkoblet til mobiltelefon.

Hele leiligheten er nymalt i 2019 - så her kan du flytte rett inn!

Stue

Stuen er et nydelig oppholdsrom, og er et rom for både avkobling og hygge. Beliggenheten på hjørnet sørger for to store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys, og de dype vinduskarmene er perfekte for planter og dekor. I stuen har du god plass til både sofagruppe med salongbord, mediemøblement og spisebordsgruppe. God oppvarming med fjernvarme til radiatorer (fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene).

Kjøkken

Moderne og separat kjøkken fra 2014. Kjøkkeninnredning fra IKEA med hvite høyglans fronter og laminert benkeplate, samt flisimitasjonsplater i benkeryggen. Plassen er godt utnyttet med ekstra skap- og benkeplass på høyre siden som også gir en fin frokostplass. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som stekeovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin, samt frittstående kjøleskap m/frysedel som medfølger i handelen.

Bad

Lyst og flislagt baderom med varmekabler i gulv som ble pusset opp i regi av aksjelaget i 1998. Baderommet er utstyrt med innredning med heldekkende servant, speilskap med belysning, dusjhjørne og gulvmontert toalett. Plass og opplegg til vaskemaskin.

Balkong

Fra stuen har du utgang til en herlig balkong som var ny i 2016. Balkongen er på ca 4,3m² og du har god plass til sittegruppe. Dette er uten tvil en fin plass for varme sommerdager!

Aksjelaget fikk i 2016 et stort løft etter omfattende oppussing. Da ble fasaden rehabilitert og etterisolert, alle vinduer og balkongdør byttet ut, og det ble etablert nye og flotte balkonger.

Soverom

Svært romslig og innbydende soverom. Her har du god plass til både stor dobbeltseng og kontorpult. Rikelig med oppbevaringsplass i garderobeskap, samt åpen garderobeløsning. Montert plissegardiner på vinduene.

Felleskostnader

Kr. 4 095,-/mnd.

Felleskostnader inkluderer: Varmtvann, fyring, trappevask, kabel-TV, vaktmestertjenester, felles forsikring, forretningsførsel, drift og vedlikehold, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.

Kapitalkostnader på lån utgjør ca. kr. 1 257,-.

Etasje

1 etasje

Tomt

Tomten er opparbeidet med plenarealer, diverse beplantning, prydbusker, sittegrupper og asfalterte arealer bestående av parkeringsplasser samt gangveier.

Garasje / Parkering

Aksjeselskapet har 17 parkeringsplasser som kan leies, disse blir tildelt av styret etter venteliste. Per 26.03.19 var det to ledige p-plasser, plassene leies ut for kr. 3 000,-/året. Selskapet har to gjesteparkeringer som kan benyttes i 48 timer, gyldig p-lapp hentes hos styret.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 961 868 pr. 31.12.2018.

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 462 725 pr. 31.12.2018.

Skatteetatens formueskalkulator er brukt for å regne ut formuesverdi og avvik kan forekomme.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokken ble oppført i 1939. Gulvflater i kjeller og etasjeskillere av betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner av betong, utvendige fasader er rehabilitert i 2016 og har pussede overflater. Takkonstruksjon av tre i saltaks form, utvendig tekket med betongtakstein. Balkongdør med 3-lags glass, og vinduer med 2-lags glass fra 2016.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra 1937. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Det foreligger også ferdigattest fra 1986 på utskiftning av vinduer, samt ferdigattest fra 2016 på fasaderehabilitering og utvidelse av balkonger.

Boligens areal

Primærrom: 50m², Bruksareal: 50m², Bruttoareal: 56m².

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, soverom og baderom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til vedtektenes §10 kan man med godkjenning fra styret leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se forøvrig vedlagte vedtekter for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med fjernvarme til radiatorer. Varmekabler på gulv på baderom. Fyring og varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Felleskostnader, strøm, innboforsikring og abonnement til TV og internett (eventuelt oppgradering av pakker der hvor grunnpakke er inkludert).

Utstyr

- Garderobeskap på soverom

- Plissegardiner på vinduer i stue, kjøkken og soverom

- Integrerte hvitevarer, samt frittstående kjøleskap medfølger

- Kabel-TV fra Get inkludert i felleskostnadene

- Fyring og varmtvann inkludert i felleskostnadene

- Leiligheten disponerer to boder, en i kjeller og en på loft

- Brannvarsler og pulverapparat

- Sikringsskap med automatsikringer

- Mulighet for leie av p-plass og barnevogngarasje

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Det er planlagt bygging på eiendommen i Treschows gate 16. Eiendommen er omregulert til undervisning (skole) / idrettsstadion (flerbrukshall). Se vedlagte reguleringskart eller konferer megler for mer informasjon.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På aksjeselskapet eiendom er det tinglyst følgende heftelser:

•Erklæring/avtale med dagboknummer 300418, tinglyst den 19.01.1939. Gjelder bestemmelser om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

•Pantedokument med dagboknummer 349958, tinglyst den 20.04.2016. Beløp: NOK 12.000.000, Panthaver: Obos-Banken AS.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Aksjelag

Aksjeselskapet Treschowsgate Terrasse E A/S er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 933 551 156 og består av 40 leiligheter knyttet til aksjer.

Hjemmeside: www.treschowsgate23.no

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: OBOS01-98207523135

Type: Serie

Restsaldo: Kr. 6 866 107,-

Andel restsaldo: Kr. 168 508,-

Kapitalkostnader: Kr. 926,-

Rest løpetid: 27år 2mnd

Term per år: 12

Type rente: Flyt

Rente per 08.03.19: 2,85%

Lånenummer: OBOS02-98207541842

Type: Annuitet

Restsaldo: Kr. 2 622 358,-

Andel restsaldo: Kr. 74 928,-

Kapitalkostnader: Kr. 331,-

Rest løpetid: 27år 2mnd

Term per år: 12

Type rente: Flyt

Rente per 08.03.19: 2,85%

Ikke mulighet for individuell nedbetaling på fellesgjelden.

Andel fellesgjeld

Kr. 243 436,- per 01.03.2019.

Andel formue

Kr. 26 461,- per 31.12.2018.

Forsikring

Bygningsmassen er forsikret med fellespolise i Tryg Forsikring, polisenummer 6656533. Innbo og løsøre er ikke inkludert.

Regnskap

Driftsinntekter i 2017 var til sammen kr. 2 013 455,-.

Dette er kr. 17 455,- høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak høyere inntekter for parkeringsleie.

Driftskostnadene i 2017 var til sammen kr. 1 638 915,-.

Dette er kr. 344 615,- høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak kostnader for rørfornying, bunnledninger og stikkledninger (kr. 378 825,-).

Årsresultatet i 2017 var på kr. 114 588,-, og foreslås overført til egenkapital.

Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser aksjeselskapets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2017 var god med kr. 529 750,-.

Vedtekter / husordensregler

Bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være aksjeeiere i selskapet. Ingen kan eie flere aksjer enn de som gir borett til en bestemt bolig. Aksjeboligselskapets vedtekter forutsetter at kjøper blir godkjent av styret som ny eier. Dersom styret i aksjeboligselskapet ikke godkjenner kjøper og dette ikke skyldes forhold på selgers side, må aksjene eventuelt videreselges for kjøpers regning og risiko.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Aksjelaget har inngått avtale med Malerhuset AS som er i gang med maling av trappeoppgangene. Arbeidet er planlagt ferdig utført innen 15. mai.

Større vedlikehold og rehabilitering:

2017: Rørrehabilitering. Utbedring av felles uteområde.

2016: Rehabilitering/isolering av fasade, utskiftning av vinduer, callinganlegg og bygging av balkonger.

2013: Rensing av alle ventilasjonssjaktene/luftekanalene

2012: Kjøpt inn barnevogngarasjer

2009: Fjernvarmeanlegg

2007: Oppussing av brannbalkonger. Kostnad ca. kr 446 000 / Ny container for papir

2005: Kjellervegger er malt. Sykkelrom er gjort klare til bruk.

2003: Skiftet varmtvannsbereder i kjelleren

2002/2003: Reparert skader på fasadene ved nord- og sydveggen. Mur og malerarbeid utført.

2001: Alle vinduer og verandadører ble beiset

2000: Asfaltering av plassen på nordsiden avbygningen. Nye sykkelstativ montert på nedsiden av oppgang A samt ved søppelhusene. Det ble også satt opp bankestativ for tepper

1999: Nye låsbare søpplehus

1998: Skiftet alle stigeledninger vann og avløp, skiftet røropplegg til kjøkken og bad i hver enkelt leilighet / Lagt varmekabler og fliser i alle bad

1994: Skiftet elektriske stigeledninger / Nye elektriske ledninger i leilighetene / Nye skillevegger på verandaene / Skiftet låssystem / Nye postkasser

1993: Ny brenner i oljefyranlegget

1992: Ny motor i vaskemaskin og nye myntmålere / Oppgangene pusset opp og oljetank skifte / Nytt utelysanlegg / Brannvarsler og pulverapparater montert

Husdyrhold

I henhold til husordensreglene skal husdyr ikke holdes uten styrets samtykke.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: rm@schalapartners.no eller SMS: 95 40 45 00 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.

Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 9 900,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 1.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.