Vøyensvingen 18D

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Vøyensvingen 18D

  • 0458 Oslo
Prisantydning
2 700 000,-
Fellesgjeld
286 555,-
Totalpris
2 994 464,-
Ligningsverdi
572 175,-
Fellesutgifter
4 331,- (pr. mnd og inkluderer; A-konto strøm, varmtvann, kabel-tv og internett, trappevask, vaktmester, betjening og nedbetaling av fellesgjeld, felles husforsikring, kommunale avgifter etc.)
Beregnet totalkostnad
2 700 000,- (Prisantydning)
286 555,- (Andel av fellesgjeld)


2 986 555,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
199,- (Panteattest kjøper)
6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))


7 909,- (Omkostninger totalt)


2 994 464,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
29m²
Bruksareal
29m²
Bruttoareal
32m²
Tomt
1 525m² (fellestomt)
Etasje
5.
Antall rom
2
Oppholdsrom
1
Soverom
1
Byggeår
1953
Gårdsnummer
219
Bruksnummer
244
Energimerking
F
Finn-kode
135310272
Sist endret

EiendomsmeglerPartner

Eskil Næss Hagen

+47 979 50 719
  • Nabolagsprofil

90%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

88%

av boligene er eldre enn 20 år

86%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

64%

har høyskoleutdanning

Dokumenter

Salgsoppgave Vøyensvingen 18D

Forkjøpsrett

Borettslaget praktiserer ikke forkjøpsrett.

BRA/PROM

29 / 29 m²

Antall soverom

1

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1953

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Strøm er inkludert i fellesutgifter (a-konto). Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 1 525 kvm, Eierform: Fellestomt

Pent opparbeidet fellestomt på 1 525,6 kvm. Tomten er beplantet med trær og prydbusker og ligger ut mot Ilaparken

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

IN-ordning: Det er kun IN-avtale på ett av lånene: Lånenummer 15160111760.

Såfremt det er flytende renter på lånet er det anledning til å nedbetale på fellesgjelden to ganger i året; 15. mars og 15. september. USBL må kontaktes senest to uker før nedbetaling. Minstebeløp for nedbetaling er 100.000,- pr. gang.

Beskrivelse

Velkommen til Iladalen/Sagene og Vøyensvingen 18D presentert av Eskil Næss Hagen v/Schala & Partners Eiendomsmegling!

Leiligheten har en stille og fredelig beliggenhet i et populært og etablert nabolag på Ila, rett ved Iladalen/parken. Leiligheten har nymalte overflater, parkett på gulv og holder en god standard med hensyn til materialvalg og utførelse. Boligene i borettslaget ble renovert i 2006 (utført i regi av borettslaget) med mange flotte løsninger. Boligen har blitt oppgradert i senere tid med blant nymalte overflater i 2018, ny servant og svingdører i dusj, Bosch kombikjøleskap, platetopp og Electrolux stekeovn. Leiligheten har en velfungerende og arealeffektiv planløsning med god utnyttelse av plassen.

Vøyensvingen 18D er en sjarmfull, lys og moderne 2-roms leilighet med smarte planløsninger, store vindusflater, variasjon i materialvalg, harmoniske fargenyanser og fremstår med et helhetlig uttrykk. Leiligheten har en romslig og pen stue som gjør den enkel å møblere. Kjøkkenet er i åpen løsning mot stuen og har mye benke- og skapplass, samt spiseplass med en smart barløsning. Delikat og pent baderom rehabilitert i regi av borettslaget 2006. Soverom av god størrelse og har god oppbevaringsplass i form av stort garderobeskap. Varmtvann er inkludert i felleskostnader.

I Vøyensvingen 18D bor du i et veldrevet og hyggelig borettslag, som tilhører bydel Sagene. Leiligheten ligger i nærheten av rolige parkområder og Akerselven, tilbaketrukket fra støy og trafikk. Det er samtidig kort vei til hyggelige restauranter, kafeer og klesbutikker på Alexander Kiellands Plass, St.Hanshaugen, Grünerløkka, Torshov, Vulkan og Sentrum. Her finner du også søndagsåpne matbutikker rett i nærheten.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 5. etasje og inneholder: Entré, bad/wc/vaskerom, kjøkken, stue og soverom.

I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på ca. 4,4 m² og en loftsbod med skråtak; grunnflate 6,7 m².

Det er i tillegg fellesvaskeri i samme etasje.

Beliggenhet

Vøyensvingen har en sentral og attraktiv, men samtidig skjermet, beliggenhet ved Ilaparken, i bydel Sagene, rett ovenfor Alexander Kiellands plass.

Alexander Kiellandsplass er et pulserende knutepunkt mellom St. Hanshaugen og Grünerløkka. Området har gjennomgått en omfattende oppgradering som har ført til en svært positiv utvikling for nærområdet. I nærområdet finner man flere hyggelige spisesteder og kaféer med uteservering. Her er for eksempel Gutta fra Calcutta, The Kasbah, Loftshus Samvirkelag eller Colonel Mustard verdt et besøk. I nærområdet ligger også Kiellandshus hvor det finnes en rekke butikker, blant annet Coop, apotek, Nille og vinmonopol.

I tillegg til de servicetilbud man finner i umiddelbar nærhet, kan man velge å bevege seg vestover mot St. Hanshaugen som byr på flere spennende forretninger og hyggelig parkliv. Vender man heller nesa østover kommer man til Grünerløkka som byr på et pulserende liv med flere kaféer, restauranter og butikker. Det er også kort vei til Vulkan området, hvor man blant annet finner det populære Mathallen og Smelteverket (NordEuropas lengste bar). Ringnes Park med Ringen Kino, Meny og SATS/Elixia ligger også innenfor gangavstand fra leiligheten. Det er en liten spasertur til Torshov hvor lokalmiljøet byr på hverdagsgleder som Kaffebrenneriet, frokost på Caminito eller Åpent bakeri, mens Grisen og Hva skjer på Soria Moria frister med stemningsfull atmosfære og lekre retter. Cosmopolite, Det andre Teateret, Torshovteateret og Trikkestallen er steder i nærområdet som er verdt et besøk.

Det finnes flere tur- og rekreasjonsmuligheter i området. Iladalen ligger like ved leiligheten og er perfekt for grilling og sosiale aktiviteter på sommerstid. Den store grønne parken på St. Hanshaugen er også innen gåavstand. Det er kun få minutters gange til idylliske Akerselva, hvor man har direkte adkomst til flotte turveier som strekker seg fra Maridalen til Bjørvika. For trening innendørs er det også et godt utvalg av ulike treningssentre i nabolaget, som for eksempel SATS Elixia Sagene, Myrens Sportssenter og Ila gym.

Fra Alexander Kiellands plass har man en suveren tilgang på offentlig transport, og herfra kommer du deg til alle byens retninger. 54-, 34-, 33- og 21-bussen har holdeplass på Alexander Kiellands plass. 54-bussen har også nattbusser natt til lørdag og søndag. Trikkestopp finner man på Torshov og i Vogts gate. I tillegg er det ca. 15 minutters gangavstand til Oslo sentrum.

Entré

Entré av god størrelse med plass til avheng av yttertøy og plassering av sko. Lysmalte veggflater i tidsriktige farger, eikeparkett og malt platehimling med downlights bidrar til et svært godt førsteinntrykk. Det er montert dørcalling og sikringsskap med automatsikringer er plassert i gangen. Brann og lydklassifisert entredør med spionøye og sikkerhetslås.

Stue

Stuen oppleves som tiltalende og lun, med tidsriktige overflater og materialvalg. Rommet har en smart planløsning med flere muligheter, og plass til både sofagruppe og tilhørende møblement. Her er det fin lysinnslipp fra vindu, og hyggelig utsyn over nærområdet. Gulvet er belagt med eikeparkett og malte vegger.

Kjøkken

Leiligheten har et moderne kjøkken og byr på rikelig med skap- og benkeplass. Kjøkkenet har glatt gråfarget malt fronter, laminat benkeplater med nedfelt rustfri kum, fliser mellom kjøkkenbenker og overskap, og ventilator med kullfilter. Videre har kjøkkenet integrerte hvitevarer som induksjons topp og stekeovn. Det er opplegg for smal oppvaskmaskin. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stue. Her er det plass til koselig spiseplass med en smart barløsning.

Bad

Delikat og pent baderom rehabilitert i regi av borettslaget 2005/2006. Badet har tidløse fliser og moderne innredning. Det er lagt fliser på gulv og vegger. Videre har badet wc, dusj i hjørne med glassdører og servantskap med heldekkende servant. Downlights i himling og varmekabler med termostat. Varmekabler er defekte, men vil bli utbedret i regi av nåværende eiers forsikring.

Soverom

Romslig og trivelig soverom med plass til dobbeltseng. Det er også god oppbevaringsplass i form av stort garderobeskap. Rommet er malt i en behagelig fargetone som gir et moderne og tidsriktig uttrykk. Gulvet er belagt med eikeparkett og malte vegger.

Felleskostnader

4 331. pr. mnd og inkluderer; A-konto strøm, varmtvann, kabel-tv og internett, trappevask, vaktmester, betjening og nedbetaling av fellesgjeld, felles husforsikring, kommunale avgifter etc.

Herav:

-Avdrag 773,-

-Renter 18,-

-Felleskostnader 1 901,-

-Renter 381,-

-Renter lån bad/balkong 146,-

-Avdrag 37,-

-Avdrag lån bad/balkong 305,-

-Kabeltv. 239,-

-Bredbånd 129,-

-Måler: Enhet: 868/529 ( 868 - 529) 606,-

Styret har i budsjettmøte vedtatt en økning på 12% i fellesutgifter for 2019. For denne leiligheten blir det følgende økning: Felleskostnadene øker fra kr 4 331,- til 4 535,- i mnd. Totale felleskostnader fra 01.01.2019 vil bli kr. 4 535,- Dette er en konsumprisjustering, slik at borettslaget kan fortsette å møtte sine forpliktelser.

Etasje

5 etasje

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 572 175 pr. 31.12.16

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 830 960 pr. 31.12.16

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Det foreligger også ombygging våtrom samtlige leil mm - Ferdigattest - 2008

Boligens areal

Primærrom: 29 kvm, Bruksareal: 29 kvm, Bruttoareal: 32 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad/wc/vaskerom, kjøkken, stue og soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og varmekabler på bad.

Løpende kostnader

Kostnader i forbindelse med innboforsikring, strøm m.l. kommer i tillegg. For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- TV OG INTERNETT: Get, se www.get.no

- Dørcallinganlegg

- Felles brannvarsling

- Sikringskap med automatsikringer

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1948/301436-1/105 Erklæring/avtale

05.05.1948

vedr. begrensninger i utleiemulighetene m.v.

Gjelder denne registerenheten med flere

1948/301617-1/105 Erklæring/avtale

15.05.1948

Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

1993/3369-1/105 Rettighet

22.01.1993

Rettighetshaver:Brunsvik Geir

Fnr: 26024831565

Rettighetshaver:Rekkedal Mette Brunsvik

Fnr: 24074427614

LEIE AV LEILIGHET

AREAL 90 M2

LEIE KR. l.039,80 PR. MND. SOM REG.

LEIETID: UOPPSIGELIG FRA UTLEIERS SIDE

RETT TIL OVERDRAGELSE.

1994/7348-2/105 ** Transport av rettighet

07.02.1994

gjelder: RETTIGHET 1993/3369-1/105

Fra:Brunsvik Bjarne

Fnr: 27051835773

Til:Brunsvik Geir

Fnr: 26024831565

Til:Rekkedal Mette Brunsvik

Fnr: 24074427614

1993/7902-1/105 Rettighet

19.02.1993

Rettighetshaver:Stixrud Olaug

Fnr: 17011135897

LEIEAVTALE

LEIETID: F.O.M. 01.10.91.

AREAL: 115 M2

LEIE: KR. 1.328,63 PR. MND.

UOPPSIGELIG FOR UTLEIEREN.

RETT TIL OVERDRAGELSE OG FREMLEIE.

Med flere bestemmelser

1993/12899-1/105 Rettighet

24.03.1993

Rettighetshaver:Roald Ingeborg

Fnr: 28036032083

LEIEAVTALE

Leietid fra 01.10.91, Leiesum kr. 993,59 pr. mnd. Rett til

fremleie, m/fl. best.

1994/34701-2/105 ** Transport av rettighet

29.06.1994

gjelder: RETTIGHET 1993/12899-1/105

Fra:Roald Per

Lnr: 1176209

Til:Roald Ingeborg

Fnr: 28036032083

2005/17497-1/105 Fellesobl. for bor.innsk.

16.03.2005

BELØP: NOK 18.000.037

Panthaver:Boligbyggelaget Usbl

Lnr: 6909261

Gjelder denne registerenheten med flere

2005/81182-1/105 ** Prioritetsbestemmelse

25.11.2005

veket for: PANTEDOKUMENT 2005/75910-1/105

2005/75910-1/105 Pantedokument

09.11.2005

BELØP: NOK 85.100.000

Panthaver:DNB BANK ASA

Org.nr: 984851006

Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata

1947/302368-3/105 Registrering av grunn

21.07.1947

Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:219 Bnr:186

OG MARIDALSVEIEN 80B - UTGÅTT

Rettigheter på andre eiendommer

Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Borettslag

Vøyensvingen Borettslag er organisert etter de bestemmelser som følger av loven, og har til formål å drive eiendommen i samråd med og til beste for eierne. Borettslaget ligger i Oslo kommune. Borettslagets organisasjonsnummer er 986 122 362. Det er 142 boliger og ingen næringslokaler i borettslaget.

Borettslaget har egen nettside www.voyensvigen.no

Forretningsfører er Boligbyggelaget Usbl.

Revisor er BDO, Postboks 1704 Vika, 0121 Oslo.

Det er kun lov å eie én andel i borettslaget.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:

Lånenummer: 10006272, DNB Boligkreditt AS

Annuitetslån, 4 terminer per år.

Rentesats per 19.11.2018: 2.15% pa.

Antall terminer til innfrielse: 70

Saldo per 19.11.2018: 28 730 575

Andel av saldo: 199 778

Første termin/første avdrag: 30.03.2015 ( siste termin 30.03.2036 )

Lånenummer: 06272, DNB Boligkreditt AS

Annuitetslån, 4 terminer per år.

Rentesats per 19.11.2018: 2.15% pa.

Antall terminer til innfrielse: 70

Saldo per 19.11.2018: 1 425 567

Andel av saldo: 9 568

Første termin/første avdrag: 30.03.2015 ( siste termin 30.03.2036 )

Lånenummer: 15160111760, DNB Boligkreditt AS

Annuitetslån, 4 terminer per år.

Rentesats per 19.11.2018: 2.15% pa.

Antall terminer til innfrielse: 70

Saldo per 19.11.2018: 13 253 489

Andel av saldo: 77 209

Første termin/første avdrag: 30.09.2014 ( siste termin 31.03.2036 )

Boligselskapet har avtale om individuell nedbetaling av andel fellesgjeld (IN-avtale)

Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

Andel fellesgjeld

286 555

Andel formue

29 591

Forsikring

If Skadeforsikring NUF

Polisenummer: SP586972

Regnskap

Årets årsregnskap viser et overskudd med kr. 1 929 274,-

Disponible midler utgjør ved utløpet av året kr. 4 219 166,-

For øvrig vises til noter, samt kommentarer under regnskapsbehandling på generalforsamlingen.

Styret foreslår at overskuddet tilleggets egenskapitalen. Det beskreftes i denne sammenheng at alle inntekter og utgifter borettslaget har, er medtatt i det framlagte årsregnskap.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det må påregnes generelt vedlikehold av sameiet. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Styret har i budsjettmøte vedtatt en økning på 12% i fellesutgifter for 2019. Dette som en følge av manglende KPI-justering for de siste fire år. For denne leiligheten blir det følgende økning: Felleskostnadene øker fra kr 4 331,- til 4 535,- i mnd. Totale felleskostnader fra 01.01.2019 vil bli kr. 4 535,-

Borettslaget ble totalrehabilitert i 2006 og ser nå at styret får noen poster i årene fremover på vedlikehold. Styret har ingen konkrete planer men det vil skje ting i årene fremover. Borettslaget har en god egenkapital og kan sannsynligvis ta mye av planene på drift uten å øke fellesutgifter.

Styret har jobbet med følgende saker i året som gikk:

- Heiser

- Fellesvaskerier

- HMS

- Rydding/roting

- Vaktmester

- Dugnad

- Strømsystem, fakturering og a-kontofall samt overgang til AMS-målere.

- Enøkprosjektet

- Uteområder

- Forsikring

- Infobrev

For mer informasjon, se årsberetning.

Husdyrhold

Husdyr kan først anskaffes eller medbringes etter at søknad om det er innvilget fra styret. Det gjelder også eventuell ved gjenanskaffelse.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Boligen selges umøblert og kun integrerte hvitevarer medfølger dersom annet ikke blir avtalt.

Følgende medfølger ikke: Lampe på stue.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i

innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: enh@schalapartners.no eller SMS: 97 95 07 19 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Varmekablene på bad er defekte, men vil bli utbedret at selger. Selger har ikke fått estimert verken lengde på arbeidstid eller ferdigstillese. Dette kan bety at arbeid med baderomsgulv kan forekomme etter overtagelse.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.