Vidars gate 20 B

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Vidars gate 20 B

  • 0452 Oslo
Prisantydning
3 400 000,-
Fellesgjeld
35 974,-
Totalpris
3 531 343,-
Ligningsverdi
960 068,-
Fellesutgifter
2 053,- (Fellesutgiftene inkluderer grunnpakke kabel-tv og internett, trappevask, drift av sameiet, felles byggforsikring, kommunale avifter m.m. Herav: Fellesutgifter kr. 1.703,- Kabel-TV kr. 350,-)
Beregnet totalkostnad
3 400 000,- (Prisantydning)
35 974,- (Andel av fellesgjeld)


3 435 974,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
88 370,- (Dokumentavgift)
199,- (Panteattest kjøper)


95 369,- (Omkostninger totalt)


3 531 343,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (eierseksjon)
Primærrom
44m²
Bruksareal
44m²
Bruttoareal
49m²
Tomt
548m² (eiet tomt)
Etasje
1.
Antall rom
2
Oppholdsrom
1
Soverom
1
Byggeår
1890
Gårdsnummer
217
Bruksnummer
460
Seksjonsnummer
4
Energimerking
G
Sist endret

PartnerEiendomsmegler

Erik Danielsen

+47 400 87 800

Dokumenter

Prospekt - Vidars gate 20 B

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

BRA/PROM

44 / 44 m²

Antall soverom

1

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1890

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 8.447 kwh.

Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 8.447,- pr. år.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 548 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Er du på jakt etter en 2-roms leilighet hvor du kan flytte rett inn? Da er denne strøkne og delikate leiligheten et godt valg. Leiligheten har blitt vesentlig oppgradert og fremstår som smakfull og moderne i et tidsriktig fargevalg. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært funksjonelle løsningen sørger for en luftig atmosfære.

Området er ypperlig for den som vil bo rolig og usjenert, men samtidig ha gangavstand til alt av hovedstadens fasiliteter i en enveiskjørt miljøgate.

•Praktisk og god planløsning

•Leiligheten har blitt vesentlig oppgradert

•Romslig stue med store vindusflater

•Snekkerbygd kjøkken fra 2017

•Romslig soverom

•Smakfullt baderom fra 2018 med vaskemaskin

•Trivelig entré

•Koselig bakgård og flott beliggenhet

•Beboerparkering

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og inneholder en stue med åpen kjøkkenløsning, soverom, baderom og gang/entré.

I tillegg disponerer leiligheten en bod i kjeller på ca. 2,5 m2. Ellers er det avsatt området i bakgården for å parkere sykler.

Standard:

Stue | Luftig atmosfære

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært funksjonelle løsningen og en takhøyde på 2,72 meter, sørger for en luftig atmosfære. Det er brede vinduskarmer med plass til pynt og dekor. Videre har det blitt installert plissegardiner av Markisemannen i 2018 på 2 av vinduene som kan tilpasses opp og ned. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Her har du en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. Stuen har samt en åpen løsning mot stuen som sørger for en meget god romfølelse.

Kjøkken | Med barløsning

Tidløst og snekkerbygd kjøkken fra 2017 med innredning som har hvite og glatte fronter. Her er det bygget inn en barløsning, hvis ikke er det god mulighet for et hyggelig spisebord med øvrig møblement for hyggelige middagsselskaper. Benkeplaten av tre med nedfelt oppvaskkum. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for matlaging og oppbevaring. På kjøkkenet finner du hvitevarer som induksjonstopp med to soner fra Whirlpool og stekeovn fra Siemens, samt fritthengende ventilator og oppvaskmaskin fra Ikea. Det er waterguard på kjøkkenet. Gulvet er belagt med parkett, samt er vegg- og himlingsflatene i malte og delikate farger.

Baderom | Fra 2018

Meget delikat baderom fra 2018 som er pent flislagt med gulvvarme. Noen av veggene har malte flater. Baderommet inneholder dusjarmatur med hånddusj og regndusj, vegghengt toalett fra Gustavsberg og servant på benkeplate. Over servanten er det speil og stikkontakt på veggen. Det er opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på baderommet. I himlingen er det downlights. Badet har fått våtromsbevis som gjelder som garanti på tetthet i 4 år. Våtromsbevis og informasjon om dette ligger vedlagt som siste side i boligrapporten fra Anticimex.

Soverom | Rolig og fredelig

Soverommet er av god størrelse og har malte flater i smakfulle farger. Her har du en lun og koselig atmosfære. Ettersom soverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Rommet vender ut mot miljøgate, så her er det rolig og stille. Videre er det gode oppbevaringsmuligheter for klær og det man måtte ønske.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Her er det godt med knagger og hylleløsninger til oppbevaring av yttertøy og sko. Det er adkomst via felles trappegang., samt har oppgangen callinganlegg.

Overflater | Delikate farger

Gulv: Belagt med parkett og fliser.

Vegger: Malte flater og fliser på baderommet.

Tak: Malte flater og det er downlights på badet.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et veletablert og meget attraktivt boligområde på Bolteløkka, med murgårder i kvartalsbebyggelse. Området er ypperlig for den som vil bo rolig og usjenert, men samtidig ha gangavstand til alt av hovedstadens fasiliteter. Her finner du populære handlegater, kaféer, uteliv, samt god offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet.

Nesten rett utenfor leiligheten har du hyggelige Stensparken og Idioten. Nærhet til Bislett Stadion og St. Hanshaugen park med flotte grøntområder, turstier, festplass og damanlegg. Parken er svært populær om sommeren med mulighet for grilling og solbading i idylliske omgivelser med fantastisk utsikt. Ikke langt unna finnes turområder langs Akerselva som byr på god rekreasjon i idylliske omgivelser, året rundt. I tillegg er det gangavstand til Frognerparken med populære Frognerbadet og vakre Vigelandsparken.

Det ligger ellers flere treningssenter i nærområde, som f.eks. Fitness Xpress og SATS, i tillegg til Bislett Bad & Trening, samt Bislett stadion. Sistnevnte har fotballbane, stort utendørs friidrettsanlegg og innendørs løpebane i proffe omgivelser. Litteraturhuset ligger like i nærheten, slik at også det kulturelle tilbudet er godt ivaretatt.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. søndagsåpen Bunnpris og Joker. Ellers er det kort vei til Kiwi, Coop Extra, og Coop Mega med ferskvaredisk. Boligen har umiddelbar nærhet til en rekke trendy kaffebarer, populære bakerier og hippe spisesteder, samt gangavstand til noen av hovedstadens mest attraktive handlegater.

I nærområdet finner du Godt Brød, Gutta på Haugen og designbutikken Eske Interiør og Design. På drøye kvarteret når du blant annet Nye Bogstadveien, Hegdehaugsveien, Majorstuen og Ullevål. Det er ellers gangavstand til utdanningsinstitusjoner som Høgskolesenteret, Veterinærhøyskolen, Tannlegehøyskolen, Blindern og BI og adressen sogner til Bolteløkka skolekrets.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og trikk, hvorav nærmeste trikke- og busstopp er Stensgata som ligger ca. 100 meter fra boligen og busstoppet Bislett (21-bussen). I gangavstand finner du også Vestre Aker Kirke og Ullevål Sykehus (20-bussen), samt tannlegehøyskolen (37-bussen). Sentrum kan også enkelt nås til fots og med sykkel. Med bil tar det ca. 3 min til Majorstuen, 3 min til Ullevål, 5 min til Oslo S og 35 min til Oslo Lufthavn.

Felleskostnader

2 053 pr. mnd. Fellesutgiftene inkluderer grunnpakke kabel-tv og internett, trappevask, drift av sameiet, felles byggforsikring, kommunale avifter m.m.

Herav:

Fellesutgifter kr. 1.703,-

Kabel-TV kr. 350,-

Etasje

1 etasje

Tomt

Sameiet har en pen opparbeidet bakgård med gressplen, prydbusker og diverse beplantning. Ellers er det gruslagte internveier og hyggelige sittegrupper.

Garasje / Parkering

Det er prøveområder for beboerparkering i Oslo. Dersom du bor på denne adressen kan du søke om å benytte deg av prøveordningen for beboerparkering i din sone. Beboerkort koster kr. 3000,- per kalenderår. Det er bare mulig å søke om ett kort per person. Se link for nærmere informasjon: http://www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/hvor_gjelder_proveordningen/. Det er også muligheter for å leie av garasjeplass eller biloppstillingsplass i nærområdet. Kontakt megler for ytterligere opplysninger om dette.

Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 960 068 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 456 243 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Bygård over 4 etasjer, samt kjeller og loft. Grunnmur i murkonstruksjon og yttervegger i murkonstruksjon utvendig pusset og malt. Etasjeskillere i

trekonstruksjoner. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med takstein/takplater. Entrédør av tre og vinduer med karmer av tre, og tolags

glass fra 1987.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 44 kvm, Bruksareal: 44 kvm, Bruttoareal: 49 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

En sameier kan fritt leie bort sin seksjon. Sameiets styre og forretningsfører skal skriftlig underrettes om utleie. Ved utleie ut over to år, skal styrets skriftlige samtykke innhentes. Se sameiets vedtekter § 6 for mer informasjon.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes med elektrisitet.

Løpende kostnader

Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.

For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Get er leverandør av internett og kabel-tv for sameiet.

- Ny varmtvannsbereder fra 2017 som er installert av Hans Haugerud AS.

- Plissegardiner installert av Markisemannen i 2018 i stue på to stk. vinduer som kan tilpasses opp og ned.

- Vannrør med rør-i rør system.

- Synlige avløpsrør av plast.

- Fordelerskap for vannrør med stoppekraner er plassert i veggen på soverommet.

- Varmtvannsbereder fra 2017 på 189L er plassert i kjelleren.

- Sikringsskap med automatsikringer plassert i oppgangen.

- Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsapparat.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-2255. Området forøvrig er regulert til friareal, grøntareal, torg, gatetun, vei, byggeområde for bolig, område for eksisterende bebyggelse som gis muligheter for små bygningsmessige endringer, område for bebyggelse under planlegging/bygging m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Huseby - Vannbehandlingsanlegg, ny vannforsyning til Oslo. Vann- og avløpsetaten (VAV) har i konseptvalgutredningen (KVU) Ny vannforsyning Oslo anbefalt Holsfjorden som ny råvannskilde. Råvann overføres fra Vefsrud ved Holsfjorden i en overførings-tunnel frem til vestre Oslo, hvor det planlegges bygget et nytt vannbehandlingsanlegg.

Planstatus: Mottatt sak. Se saksnr.: 201708944 for mer informasjon.

Ullevålsveien/Sofies gate - Søknaden gjelder tilrettelegging for snarveier for syklister på fem forskjellige steder/adresser i byen.

Planstatus: Tillatelse gitt. Se saksnr.: 201605864 for mer informasjon.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1899/900770-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 07.01.1899

Bestemmelse om benyttelse. Overført fra: 0301-217/460. Gjelder denne registerenheten med flere

1987/27434-3/105 Erklæring/avtale 05.05.1987

PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET

FOR: NOK 20,000. MED PRIORITET ETTER 90% AV VERDITAKST TIL ENHVER TID AVHOLDT AV TAKSTMANN. GODKJENT AV FORSIKRINGSRÅDET. Gjelder denne registerenheten med flere

1987/27434-2/105 Seksjonering 05.05.1987

opprettet seksjoner:

snr: 4

formål: Bolig

sameiebrøk: 50/1266

EIENDOMMEN ER OPPDELT I 18 SEKSJONER

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Vidars gate 20, org.nr. 979.575.386, består av 18 seksjoner.

Styreleder i sameiet er Lars G. Istre.

Forretningsfører i sameiet er HBRI AS.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 35.974,- pr. 31.12.17.

Andel fellesformue kr. 14.572,- pr. 31.12.17.

Sameiet har 1 lån som utgjør totalt kr. 844.559,- pr. 07.12.2018, og er tatt opp i OBOS banken.

Renten på lånet utgjør 4,35 % pr. 07.12.2018 med flytende rente.

Restløpetiden er 11 år og 11 mnd.

Kapitalkostnader er kr. 305,-.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige forsikring

Polisenummer: 86030148

Regnskap

Regnskapet for 2017 viste et underskudd på kr. -11 647,-. Regnskapet for 2016 viste et underskudd på kr. -58 190,-. Underskuddet skyldtes i hovedsak at det er brukt noe mer på drift enn budsjettert, likeså på driftskostnader. Dette begrunnet med oppføring av søppel/sykkelskur og bord/benker til bakgården.

Vedtekter / husordensregler

Det skal være ro i sameiet mellom kl. 23.00-06.00.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Sameiet har arbeidet med:

- Gjennomført en oppgradering og kontroll av brannvarslingssystemet. I kjelleren ble det gjort endringer i oppkoblingen.

- Det ble kjøpt inn sandkasse til bakgården og vaktmesteren har laget et langbord med benker til felles bruk.

- Søppelskur og tak for sykkelparkering har blitt bygget.

Styret har planer om å undersøke soilrørenes tilstand, for en objektiv sjekk.

Videre er det vurdert å oppgradere brannsikkerheten til bygget.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde husdyr etter forutgående godkjennelse fra styret. Se sameiets husordensregler § 6 for mer informasjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i

innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Hvitevarer:

NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper" fravikes. HVITEVARER, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Garderobeskap

Hvis ikke annet er spesifisert, følges NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør, slik at løse garderobeskap medfølger handelen. Dette gjelder også fastmonterte garderobeskap evt. fastmonterte skjenker mm.

Lyskilder / brunevarer

Ved et ønske om at lyskilder/ lamper/ lysekroner skal medfølge i handelen må dette spesifiseres i et evt. bud. Det samme gjelder brunevarer. For ytterligere informasjon, vennligst kontakt eiendomsmegler før bud inngis.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ed@schalapartners.no eller SMS: 40 08 78 00 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.