Øvre Langgate 19

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Øvre Langgate 19

  • 3110 Tønsberg
Prisantydning
3 090 000,-
Totalpris
3 165 000,-
Fellesutgifter
1 250,- (Vannbåren varme og varmtvann, strøm i fellesområder, felles utvendig bygningsforsikring. Felleskostnadene vil kunne øke med tiden, da det er et nyetablert sameiet i sitt første driftsår.)
Kommunale avgifter
8 794,- (per år)
Beregnet totalkostnad
3 090 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
73 750,- (Dokumentavgift)


74 999,50 (Omkostninger totalt)


3 164 999,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (eierseksjon)
Primærrom
68m²
Bruksareal
68m²
Bruttoareal
70m²
Tomt
607m² (fellestomt)
Etasje
3.
Soverom
2
Byggeår
1812
Gårdsnummer
1002
Bruksnummer
336
Seksjonsnummer
9
Energimerking
G
Finn-kode
124334452
Sist endret

Eiendomsmeglerfullmektig

Preben Rakfjord

+47 924 68 590

Dokumenter

Salgsoppgave Øvre Langgate 19

BRA/PROM

68 / 68 m²

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Garasje / Parkering

Nei / Ja, 7- 8 plasser på felles tomt.

Innhold

3.Etasje: Entré, stue/kjøkken, 2 soverom, bad/wc/vaskerom samt bod/kott.

Hems/loftsrom

Sportsbod i 1.Etasje.

Standard

Velkommen til en lys, moderne og særegen toppleilighet med en flott atmosfære og mange gode kvaliteter!

Leiligheten har en åpen stue og kjøkkenløsning i 3. Etasje med stilfulle takbjelker og høy himling som skaper en luftig følelse. Eiendommen har vannbåren gulvvarme som styres fra felles varmeanlegg og bergvarme. Kjøkkenet har pene lyse skapfronter, og hvitevarer som medfølger, samt takvindu som slipper inn mye naturlig sollys. I overgangen mellom kjøkken og stue er det en praktisk kjøkkenøy, perfekt for frokoster eller måltider på travle hverdager. Lyst og stilrent helfliset bad med dusjhjørne, baderomsinnredning med slette flater, ettgreps-blandebatteri, vegghengt toalett, samt opplegg for vaskemaskin. Forøvrig lyse soverom med slette veggflater, og store vindusflater.

Gangen er romslig med god plass til å henge fra seg yttertøyet, samt at det er en praktisk bod i tilknytning til gangen.

Dette er en leilighet som bør oppleves! - Velkommen til visning.

Beliggenhet

Eiendommen ligger midt i sentrum av Tønsberg, her har man gåavstand til alt. Øvre Langgate er en svært hyggelig gate hvor de "gamle" bygårdene er bevart. Gunnarsbøparken ligger bare en kort gåtur unna. Dette er et flott parkanlegg rundt fylkeshuset og det gamle rådhuset. Reder Wilhm. Wilhelmsen hadde sin privatresidens her. Parkområdet blir benyttet til turområde og det blir arrangert ulike show og aktiviteter her. Rett bak huset, nedenfor Haugar ligger Villa Møllebakken, en fantastisk eiendom som tidligere ble benyttet som bibliotek i dag er det mulig å leie dette som selskaps lokale. Vestfold kunstmuseum Haugar har mange aktiviteter året rundt. Tønsberg Bibliotek ligger i gaten nedenfor, biblioteket blir aktivt benyttet av folk i alle aldre. With Bok & Kaffe holder til i biblioteket de serverer nydelig kaffe og bakverket smaker helt fortreffelig. Brygga i Tønsberg er kjent for sitt yrende liv spesielt på sommerstid. Det å vandre langs bryggekanten, ta en is og nyte livet kan virkelig anbefales. Restaurantene ligger på rekke og rad langs brygge kanten og her kan man nyte et bedre måltid hvis man ønsker det. Foyn Hagen er et sted man bør besøke på sommeren, de tilbyr utendørskonserter i bakgården. Tønsberg er kjent som Norges eldste by, det å rusle opp og rundt på Slottsfjellet, Seter kafeen og Slottsfjellsmuseet gir et godt innblikk i den mangfoldige og spennende historien til byen. Fra Brygga kan du tusle oppover i byen, på Foyn senteret finner du ulike klesbutikker, Mc Donalds og apotek. På torvet ligger det ulike butikker rundt torget, her pleier det å være yrende liv. Marked på sommeren, juletre på vinteren, et samlingspunkt i byen. Videre oppover kommer du til Tønsberg Torv med butikker som Neoz, Bogart, Volt med mer. På Farmandstredet finner du over 126 butikker her kan du få tak i alt du trenger,

Har du båt, er det mulighet til å leie plass i Ollebukta småbåthavn. - Tønsberg og Nøtterøys skjærgård bør virkelig oppleves!

Etasje

3. Etasje

Tomt

Tomten er fellesareal.

Eiendommen har bruksrett til hagen. Denne kan disponeres felles av sameiet.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr.582 010 pr. 31.12.2016

Formuesverdi som sekundærbolig kr.2 095 234 pr. 31.12.2016

Merk at denne ligningsverdien er beregnet ved bruk av skattetatens formuesverdi kalkulator og er kun et estimat.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 18.04.2008. At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.

Boligens areal

Primærrom: 68 kvm, Bruksareal: 68 kvm, Bruttoareal: 70 kvm

3. etasje:

Bruksareal: 57 m².

Primærrom: 57 m².

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue/kjøkken, 2 soverom, bad/wc/vaskerom

Sekundærrom: Bod/kott.

Bod/kott er ikke måleverdig i hht takstbransjens retningslinjer ved arealmåling 2014 - 2. utgave 9.2.15.

Hems/ loftsetasje:

Bruksareal: 11 m².

Primærrom: 11 m².

Et rom har fått benevnelsen soverom selv om rommet ikke tilfredsstiller gjeldende forskriftens krav til rom for varig opphold.

P-areal / rombenevnelse er beregnet uten hensyn til byggeforskriftenes krav til rom for varig opphold.

Inndeling av rom på hems avviker fra stemplede byggetegninger datert 05.05.2006 sak 087/06.

Sportsbod/redskapsbod:

Bruksareal: 5 m².

Sekundærrom: 5 m².

De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 04.07.2018 utført av Tore Rønning.

Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut, leietager må meldes til styre for registrering.

Oppvarming

Vannbåren varme

Det er ikke vannbåren varme i gulv på hemsen.

Ellers elektrisk oppvarming.

Løpende kostnader

I tillegg til de månedlige fellesutgiftene, faktureres det for vaktmestertjeneste samt styrehonorar direkte fra hver enkelt seksjonseier.

Vaktmester kr 3.200,- pr år.

Styrehonorar kr 1462,- pr år.

Ovenstående er basert på nåværende informasjon fra styreleder, kostnader vil kunne variere framtiden.

Adkomst

Se vedlagte veikart for kjørebeskrivelse til eiendommen.

Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er uregulert. Eiendommen er avsatt til boligformål i henhold til kommuneplanens arealdel ( 3.2.2016).

Sameie

Sameiet Tonningården, org.nr. 920064345, består av 10 seksjoner.

Styreleder i sameiet er Erik Schlytter-Henrichsen.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: preben@bs-partners.no eller SMS: 92 46 85 90 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.