Dronning Åsas vei 6

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Dronning Åsas vei 6

  • 3117 Tønsberg
Prisantydning
2 150 000,-
Fellesgjeld
149 000,-
Totalpris
2 306 910,-
Ligningsverdi
562 643,-
Fellesutgifter
4 750,- (Oppvarming og varmtvann, Kabel-tv og internett(grunnpakke), renter og avdrag på fellesgjeld, kommunale avgifter, festeavgift, honorar til forretningsfører, revisjonshonorar, drift og vedlikehold av fellesareal og utvendig bygningsforsikring.)
Beregnet totalkostnad
2 150 000,- (Prisantydning)
149 000,- (Andel av fellesgjeld)


2 299 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
199,50 (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))


7 909,50 (Omkostninger totalt)


2 306 909,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
63m²
Bruksareal
75m²
Bruttoareal
80m²
Tomt
2 491m² (festet fellestomt)
Etasje
7.
Soverom
2
Byggeår
1964
Gårdsnummer
1011
Bruksnummer
133
Energimerking
E
Finn-kode
138898222
Sist endret

Eiendomsmeglerfullmektig

Preben Rakfjord

+47 924 68 590

Dokumenter

Salgsoppgave Dronning AAsas vei 6

Beskrivelse

Velkommen til Dronning Åsasvei 6! En lys og pen 3-roms andelsleilighet i et veldrevet borettslag. Leiligheten ligger i 7 .etasje og holder en god standard. Store vindusflater gir gode innvendige lysforhold. Meget praktisk med innglasset balkong - Dette forlenger sesongen betraktelig. Nydelig sjøutsikt og sol. I tillegg har borettslaget renovert takterrassen hvor du har sol hele dagen og panoramautsikt. Borettslaget har også et eget gjesterom med to sengeplasser, forsamlingslokale som kan leies til selskaper og fellesvaskeri.

Innhold

Leiligheten ligger i 7. etasje og har trappefri adkomst via heis.

Leiligheten inneholder følgende: Entré, stue, kjøkken, 2 soverom og bad/wc/vaskerom. I tillegg har leiligheten en stor innglasset balkong på ca 12 kvm. med nydelig utsikt til Træla og Tønsberg omegn.

- Leiligheten har tilhørende kjellerbod.

- Fellesvaskeri i 11. etasje som også innehar spinningsykkel samt tredemølle, gjesterom som kan leies ved behov til en rimelig penge, sykkelstall og fellesbod til oppbevaring.

- Borettslaget har også et forsamlingslokale med kjøkken som kan leies av beboere til selskaper som bursdag,

komfirmasjon osv.

- Lekker og gjennomført takterrasse på byggets tak, til fri benyttelse for alle andelseierne.

Standard

Velkommen til denne stilrene, svært lyse og arealeffektive leiligheten beliggende i flotte omgivelser på populære Solvang!

Innvendig fremstår leiligheten som lys, tiltalende og moderne med romslig stue. Her er det plass til sofaløsning med tilhørende møblement. I overgangen mellom stue og den innglassede balkongen med fantastisk utsikt, er det god plass til spisestue hvor du kan dekke på til venner og familie.

Praktisk kjøkken fra 2013 med lyse overfalter og mørkere benkeplate som står i flott kontrast, takhøye overskap samt brede skuffer og dører sørger for godt med lagringsplass og gjør dette til ett svært anvendelig kjøkken. Forøvrig innehar kjøkkenet hvitevarer som stekeovn med steketopp, delvis skjult avtrekksvifte, oppvaskmaskin i tillegg til god plass til ett større kjøleskap. Det er montert belysning i bunnen av overskapene som sørger for godt arbeidslys ved matlaging og kokkelering.

Badet innehar mørke gulvfliser med varmekabler, lekkert dusjhørne med herdede glassdører, krommet dusjarmatur, smekker hvit baderomsinnredning med speil og innfelte downlights, praktisk hyllesystem for oppbevaring av baderomsartikler, opplegg for vaskemaskin og tørketrommel og wc.

Leiligheten har to soverom hvorav hovedsoverommet inneholder en stor og praktisk skyvedørsgarderobe med gode oppbevaringsmuligheter samt god plass til kommode eller skrivepult hvis ønskelig. - Fra soverommet er det flott utsikt til Tønsberg, Træla og sjøen.

Her vil du trives!

Beliggenhet

Supersentralt og fordelaktig beliggende på ærverdige og attraktive Solvang. En ypperlig beliggenhet for deg som ønsker å bo veldig sentralt med gangavstand til Tønsberg sentrum med alt av shoppingmuligheter, jernbanestasjon, bussterminal og Tønsberg brygge med ulike restauranter og yrende uteliv.

Fine tur- og rekreasjonsområder i umiddelbar nærhet, herunder bl.a. Frodeåsen, Byskogen og Messeområdet. Flott skog på Eik med lysløype - ideelt for deg som prissetter løping, sykling og gåturer i skogen. Umiddelbar nærhet til barnehager, Byskogen skole (1-10 klasse), Greveskogen Videregående og Wang toppidrettssenter, ishall og treningssenter ved Gressbanen. Enkel tilkomst for å komme til E18 mot Oslo og Kristiansand. Her bor du også særdeles sentralt i forhold til Torp Lufthavn (ca. 19 km) som normalt nås på ca. 20-25 minutter med bil.

Tomt

Areal: 2 491 kvm, Eierform: Festet fellestomt

Eiendommen ligger sentralt til på Solvang med nærhet til flotte tur- og rekreasjonsområder. Pent opparbeidet fellestomt. Borettslaget har i sommerhalvåret et hyggelig fellesområde med bord og benker mellom blokkene, hvor alle beboere fritt kan disponere. Felles festet tomt. Bortfester er Tønsberg kommune. Festetiden er pålydende 100 år fra 1929. Festeavgiften er inkl. i felleskostnadene.

Etasje

7. Etasje

Garasje / Parkering

Leiligheten har ikke tilhørende garasje. Borettslaget har eget garasjeanlegg med 40 garasjeplasser. Garasjeleie faktureres som tillegg til felleskostnader (kr 450,- pr. mnd). Garasjeplasser følger ikke leilighet. Andelseier søker styret om garasjeplass. Styret tildeler i henhold til venteliste etter ansiennitet. Borettslaget leier også ut plasser til andelseiere i Tårnbo borettslag. Borettslaget har også 18 p-plasser ute, som det ikke betales leie for.

Barnehage / skole i området

For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 333 48 000.

Felleskostnader

4 750 pr. mnd. Oppvarming og varmtvann, Kabel-tv og internett(grunnpakke), renter og avdrag på fellesgjeld, kommunale avgifter, festeavgift, honorar til forretningsfører, revisjonshonorar, drift og vedlikehold av fellesareal og utvendig bygningsforsikring.

Borettslag

Tårnbo Nord Borettslag er et veldrevet borettslag bestående av 40 andelsleiligheter. Borettslaget er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med

organisasjonsnummer 953188619, og ligger i TØNSBERG kommune.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det er ikke planlagt noen større arbeider i borettslaget i 2019.

Tidligere større vedlikehold og rehabilitering i borettslaget:

2017:

- Tak ble rehabilitert med nytt dekke og det ble samtidig laget en moderne takterrasse.

- Strømavtale med alt av sikringer inn til huset, samt lys og stikk i garasje ble oppgradert.

2009:

- Hele blokken og garasjebygget ble betongbehandlet.

- Nye vinduer i leilighetene og fellesrom.

2014: oppgradering av VVS-anlegget herunder utskiftning av varmtvannsbereder til nye dobbeltmantlede beredere med varmegjenvinning. Utskiftning av ventiler med termostatstyring på alle radiatorer i leilighetene og fellesrom, samt utskifting av gammelt ventilasjonsaggregat i 12 etasje med ny varmegjenvinner tilkoblet varmtvannet.

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for borettslagets andelseier og øvrige OBOS medlemmer

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling til felleskostnader.

Borettslaget har ikke IN-ordning.

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapets totale lån og vilkår:

Lånenr: OBOS02-98207616443

Type: Annuitetslån

Restsaldo (pr. 01.12.18): 5.352.769,-

Restløpetid: 16 år og 6 mnd.

Term pr. år: 12

Type rente: flytende

Rente: 2,30%.

Andel av saldo: kr 133.817,-

Lånenr: OBOS03-98207616435

Type: Annuitetslån

Restsaldo (pr 01.12.18): 575.765,-

Restløpetid: 1 år og 10 mnd.

Term pr. år: 12

Type rente: flytende.

Rente: 2,30%

Andel av saldo: kr 14.396,-

Totale lån 5.928.534,-

Andel fellesgjeld

149 000

Forsikring

IF Skadeforsikring

Polisenummer: 587774

Regnskap

Driftsinntekter i 2016 var til sammen kr. 2.541.950,-. Driftskostnadene i 2016 var til sammen kr. 1.817.147,-. Årets resultat på kr. 568.167,- fremkommer i resultatregnskapet og ble overført til borettslagets egenkapital. Budsjettert driftsinntekt for 2017 var kr. 2.588.250,-. Budsjetterte driftskostnader for 2017 var kr. 2.976.697,- Budsjettert årsresultat for 2017 var kr. - 557.447,-. Det henvises til vedlagt årsberetning for utfyllende informasjon.

Vedtekter / husordensregler

Ny andelseier skal godkjennes av borettslagets styre.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å ha husdyr. Styret er restriktive på dette. Det betyr at andelseiers gode grunner for å søke om husdyr, må være sterkere enn andre

andelseieres grunner for å nekte husdyr.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 1964

Antall soverom

2

Byggeår

1964

Byggemåte

Borettslagleilighet/andelsleilighet beliggende i 7. etasje i høyblokk oppført i betong i 1964.

Rapporten er en forenklet utgave som kun gjelder innvendig i denne leiligheten. Utvendige fasader, felles arealer etc. er felles ansvar og derfor ikke vurdert.

Utført fuktsøk ved hjelp av fuktindikator i tilknytning til bad. Ingen fukt registrert. Gulv har ikke tilfredsstillende fall til sluk (er tilnærmet flat konstruksjon uten særlig fall til sluk). Det er montert klaffeventil/inspeksjonsluke i vegg i våtsone i dusjens nedslagsfelt. Dette er en svært uheldig plassering med hensyn til mulig fuktinntrenging i konstruksjonen. I flg. opplysninger i tidligere boligsalgsrapport ble rommet renovert i 2011 samt at arbeidene ble utført av fagfolk.

Vanlig bruksslitasje i innvendige overflater.

Leiligheten gir et godt inntrykk.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Tore Rønning datert: 22.01.2019.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for eiendommen datert 18.01.1965. Det foreligger også ferdigattest for garasjeanlegg datert 04.08.1966 og for innglassing av balkonger datert 03.01.2006.

Boligens areal

Primærrom: 63 kvm, Bruksareal: 75 kvm, Bruttoareal: 80 kvm

7. etasje:

Bruksareal: 75 m².

Primærrom: 63 m².

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, stue, kjøkken, 2 soverom og bad/wc/vaskerom.

Sekundærrom: 12 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Innglasset balkong.

Innglasset balkong er medregnet i arealberegningen under BRA.

- Bod i kjeller på 4,6 m².

De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 17.01.2019 utført av Tore Rønning.

Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til OBOS. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Varmekabler i bad

Sentralfyringsanlegg hvor fjernvarme er inkludert i felleskostnadene.

I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Det har nylig blitt satt inn nye og egne strømmålere for hver leilighet, et estimert årsforbruk foreligger derfor ikke.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 562 643 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 025 513 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Tønsberg sentrum kjør Halvdan Wilhelmsens Allé forbi sykehuset. Ta Severin Kjærs vei til venstre i lyskrysset ved Meny. Ta Grevinneveien til høyre og kjør inn i Dronning Åas vei. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boliger, kjørevei, annet spesialområde (sikringssone tunnel), særskilt angitt fare (restriksjoner, anlegg i grunnen) og midlertidig trafikkområde jf. reguleringsplan: "Ringvei Nord", vedtatt 06.02.2002. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Gjelder borettslagets grunneiendom:

1963/1929-5/91 Festekontrakt - vilkår 09.07.1963 Festetid: 100 år

ÅRLIG AVGIFT NOK 799

PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT

FORKJØPSRETT FOR GRUNNEIER (ved salg av grunnen)

HUSBANKENS STANDARKLAUSUL VEDTATT

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: preben@bs-partners.no eller SMS: 92 46 85 90 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4.990,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 10.995,-, Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.