• Ekornveien 3A

  • 3112 Tønsberg
Prisantydning
3 950 000,-
Fellesgjeld
134 000,-
Totalpris
4 200 245,-
Ligningsverdi
863 140,-
Fellesutgifter
5 915,- (Kabel-TV, kommunale avgifte (grunnpakke), forr.førsel, felles forsikring, styrehonorar og drift og vedlikehold. Det gjøres oppmerksom om Tønsberg kommune vil etterhvert og senest i 2020, fakturere de kommunale avgiftene direkte hver enkelt seksjonseier.)
Beregnet totalkostnad
3 950 000,- (Prisantydning)
134 000,- (Andel av fellesgjeld)


4 084 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
102 100,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 4 084 000,-))
5 245,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))


116 244,50 (Omkostninger totalt)


4 200 244,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (eierseksjon)
Primærrom
113m²
Bruksareal
113m²
Bruttoareal
123m²
Tomt
2 341m² (eiet tomt)
Soverom
2
Byggeår
1895
Gårdsnummer
1006
Bruksnummer
134
Seksjonsnummer
21
Ekstra toalett
1
Energimerking
G
Finn-kode
137820233
Sist endret
  • Visninger

  • Lørdag 25. mai 2019
    13:00 til 13:00

EiendomsmeglerPartner

Jeanette Sørvik

+47 902 39 540

Eiendomsmeglerfullmektig

Rikke Steneby

40 64 71 53

Dokumenter

Energiattest
Tilstandsrapport
Salgsoppgave Ekornveien 3A

Innhold

Leiligheten er beliggende i høy 1. etasje og inneholder følgende: Felles hall/entré er utsmykket og innredet, privat entrè med garderobe, romslig stue/spisestue med peis og utgang til overbygget terrasse, kjøkken med spiseplass, mellomgang/tidligere kontorløsning, 2 soverom, dusjbad/wc med baderomsinnredning, håndklevarmer og nisje for vaskeromsavdeling med utlagsvask, separat toalett med servant.

Egen bod i kjelleren tilhørende denne seksjonen.

Felles bod og garasjeplass.

Standard

Velkommen til et staselig og ærverdig leilighetskompleks. Interiørmessig en stilfull, særegen og sjelden leilighet som oser av sjarme og god atmosfære. Den som setter pris på det orginale, nostalgiske og sjarmerende i kombinasjon med det smakfulle - dette vil tiltale deg. Stuen må fremheves med sin gode takhøyde, de store og flotte vinduene, stukkatur og utgang til den fine, herskapelige og herlige terrassen. Svært innholdsrik og funksjonell leilighet med store og gode romløsninger. Hyggelig kjøkken med spiseplass ved vinduet og integrerte hvitevarer som kjøleskap/frys, gasskomfyr og oppvaskmaskin. Innredningen er av type italiensk kjøkken i kirsebær utførelse. Praktisk og fin kontorløsning - perfekt for hjemmekontor og oppbevaring av kontorsaker. Badet er oppusset og modernisert de senere år med smakfulle fliser på gulv og vegger. Tidsriktig og moderne baderomsinnredning og skap. Badet fremstår som delikat og tidsriktig og har praktisk vaskeromsnisje. De fleste av rommene er malt opp av maler i duse og fine farger. En ting til som bør fremheves er garderoben/boden ved entréen - her kan man skjule alt av yttertøy, sko mm. Velkommen til en sjelden skatt av en leilighet! For den som prissetter romslighet, lys, terrasse og enkel tilgang til hage - dette er leiligheten for deg!

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et flott og ærverdig villaområde på Træleborg nær hjertet av Tønsberg sentrum. Sentral og fordelsmessig beliggenhet med umiddelbar nærhet Meny dagligvareforretning på Kilen. Gangavstand til områdets lokale kaféer, øvrige handelsaktiviteter og til alt hva Tønsberg sentrum har å by på; forretningssentrum, Brygga med sitt yrende restaurantliv, Jernbanestasjonen, Farmandstredet, svømmehall, Sentralsykehuset i Vestfold m.m.

Grønne friområder og flotte tur- og rekreasjonsområder bør du heller ikke gå langt til for å nyte. Her bor man midt i byen uten å være sjenert av bystøyen i særlig grad. Smale gater med vesentlig eldre, stilfull trehusbebyggelse.

Tomt

Areal: 2 341 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal. Fellesområde bestående av gress, prydbusker og hekk. Gårdsplass og parkering er asfaltert. Privat, stor og overbygget terrasse. Herskapelig preg på terrassen med de flotte søylene. Trapp fra terrassen og ned til hagen.

Garasje / Parkering

Tilhørende garasje i rekke med eget seksjonsnummer. Garasjen kan ikke selges separat fra leiligheten. Forøvrig parkering i området etter områdebestemmelser.

Eier av nabogarasjen opplyser om at han er koblet til strømmen i garasjen tilhørende leiligheten. Eier av nabogarasje har installert egen strømmåler på sin garasje for å se hvor mye strømforbruket er på - han har pleid å betale ca. 100kr i året for strømforbruket.

Barnehage / skole i området

Eiendommen sogner til Træleborg skolekrets.

For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 333 48 000.

Felleskostnader

5 915 pr. mnd. Kabel-TV, kommunale avgifte (grunnpakke), forr.førsel, felles forsikring, styrehonorar og drift og vedlikehold. Det gjøres oppmerksom om Tønsberg kommune vil etterhvert og senest i 2020, fakturere de kommunale avgiftene direkte hver enkelt seksjonseier.

Sameie

Sameiet Ekornveien 3, org.nr. 991 372 350, består av 21 seksjoner (11 leiligheter og 10 garasjeplasser)

Styreleder i sameiet er Heidi Wessel-Aas.

Forretningsfører i sameiet er OBOS.

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Sameiet holder løpende vedlikehold av gården. I 2017 ble 3 nye vinduer i oppgang B montert og en utekran skiftet ut. Videre ble vedlikehold og reprasjon av bygningsmassen gjort i 2018.

Det jobbes med reseksjonering av og forandring av realsameie i garasjene i sør og nord.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Andel fellesgjeld

134 000

Lånenummer: DNB-12133017044

Bank: DNB

Lånetype: Annuitetslån

Restsaldo: kr. 1 302 641,-

Sum andel (per 01.11.2018): kr. 134 000,-

Restløpetid: 7 år 5 mnd.

Terminer pr. år.: 12

Type rente: Flyt

Rente (per 05.12.2018): 5,05%

Forsikring

If Skadeforsikring

Polisenummer: 913587

Regnskap

Regnskap for 2017 viste et overskudd på kr. 140 650,-. Budsjett for inneværende år (2019) er ikke mottatt fra forretningsfører.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

I henhold til ordensreglene §13 er dyrehold tillatt.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 1895

Antall soverom

2

Byggeår

1895

Byggemåte

Selveierleilighet i eldre mursteinsbygning opprinnelig oppført i 1895. Ombygget og seksjoner til boligformål i 1988. Bygget har til sammen 17 seksjoner. Leiligheten holder 90 -talls standard, enkelte skjevheter og slitte overflater. Innredningen på kjøkken fra 90 -tallet. Baderommet ble oppgradert ca. 2005. Det er utført søk med fuktindikator i badet. I dusjen ble det funnet oppsprekking i flisfugene i dusjen som følge av utett membran bak deler av veggflisene. Selgere opplyser at det har vært en vannlekkasje i ytterveggen i kjøkkenets nordøstre hjørne. I løpet av 2018 har sameiet utbedret lekkasjen, og selger har pusset opp innvendig side av veggen. Dette er en forenklet tilstandsrapport som bare tar for seg de innvendige flatene tilknyttet denne leiligheten. For utvendig vedlikehold samt vedlikehold av fellesarealer vises til sameiets vedtekter og budsjetter.

Som det fremgår av rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene. Dagens forskriftskrav til isolasjon, klima og innemiljø er strengere enn de som gjaldt da dette huset ble bygget/ombygget, og det må derfor påpekes et avvik i forhold til dagens standard. Til leiligheten hører egen bod i kjelleren på 4 kvm. I tillegg garasje på 16 kvm. Garasjen er halvpart av en dobbel garasjen. Garasjebygget har store skjevheter, men er for øvrig ikke vurdert. Det vises til rapportens enkelte punkter.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Helge Semb datert: 08.01.2019.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for tilbygg i 1. etasje og underetasje (garasjeanlegg) datert 20.07.1973, samt påbygg, ombygging av boliger datert 25.01.2002 for eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 113 kvm, Bruksareal: 113 kvm, Bruttoareal: 123 kvm

Bruksareal: 113 m².

Primærrom: 113 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré med garderobe, spisestue, stue med utgang til overbygget terrasse, kontor/soveromsgang, 2 soverom, bad med wc, kjøkken og ekstratoalett.

De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 08.01.2019 utført av takstmann Helge Semb. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Sameierne kan fritt leie ut sin seksjon. Eierskifte og utleie må meldes til styret for godkjenning.

Oppvarming

Boligen varmes opp via innmurt peisovn med parafinbrenner i stue, luft til luft varmepumpe (installert 2009), termostatstyrte varmekabler i bad og øvrige elektriske panelovner.

Parafinovnen har ikke vært i bruk på mange år, tilstanden er ukjent, parafinbrenneren er frakoblet.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 10 740 kwh.

Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 10 740,- pr. år.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Løpende kostnader

Oppstilling over de løpende kostnadene ved bruk av boligen foreligger ikke da eiendommen selges som del av dødsbo.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 863 140 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 107 305 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Korten: Kjør nedre Langgate gjennom sentrum. Ved lyskrysset ved kanalbroen kjør rett frem mot Stensarmen. Ta til venstre i første lyskryss. Kjør så inn på Tjøllinggaten og ta inn til venstre på Ekornveien. Eiendommen ligger så på venstre side av veien. Det vil bli skiltet med Bakke Sørvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Ifølge kommuneplan datert 03.02.2016 er eiendommen regulert til kombinert boligbebyggelse og anleggsformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Sameieavtale - tinglyst 26.05.1989, dagboknr. 8004 - gjelder: Sameiet Andebugaten 35 forplikter se til å bli medlem av samtlige seksjonseiere.

Bestemmelse om veirett, tinglyst 17.10.1989, dagboknr. 17280 gjelder: Andebugaten 35 gir veirett til almennheten over eiendommen Andebugaten 35 fra Ekornveien og sydover.

Reseksjonering, tinglyst 08.11.2001, dagboknr.15473: Seksjon 4 deles i seksjon 4 og 21 (denne seksjonen).

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst via kommunal vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Dødsbo

Eiendommen selges som et dødsbo, og arvingene har begrenset med kunnskap om boligens tilstand, da de aldri har bebodd den.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: jeanette@bs-partners.no eller SMS: 90 23 95 40 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,25 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4.900,-, tilrettelegging. kr. 12.500,-, internettannonsering kr. 7.900,- For visninger er det avtalt kr. 0,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.