Guttorm Fløistads vei 28

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Guttorm Fløistads vei 28

  • 4815 Saltrød
Prisantydning
3 200 000,-
Totalpris
3 291 872,-
Ligningsverdi
761 979,-
Kommunale avgifter
19 620,- (per år)
Beregnet totalkostnad
3 200 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
78 000,- (Dokumentavgift)
12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))


91 872,- (Omkostninger totalt)


3 291 872,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Enebolig (selveier)
Primærrom
156m²
Bruksareal
159m²
Bruttoareal
177m²
Tomt
1 101m² (eiet tomt)
Soverom
3
Byggeår
2007
Gårdsnummer
44
Bruksnummer
674
Energimerking
D
Finn-kode
155119006
Sist endret

Eiendomsmegler MNEF

Thomas Noddeland

+47 907 10 247
  • Nabolagsprofil

36%

er gift

36%

er barnefamilier

17%

har høyskoleutdanning

40%

har inntekt over 300.000

Dokumenter

Salgsoppgave Guttorm Fløistads vei 28

Eiendomsskatt

Det er i Arendal kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør X promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Velkommen til Guttorm Fløistads vei 28

Ønsker du en enebolig med innholdsrik planløsning? Dobbel garasje med innredet leilighet? Barnevennlige og rolige omgivelser? Da kan kanskje dette være den rette boligen for akkurat deg!

Eiendommen ligger i et rolig og barnevennlig boligfelt med nærhet til lekeplass, skole og barnehage. Kort vei til fine turområder og badeplasser.

Tomten er pent opparbeidet med asfalt foran garasjen, belegningstein fra garasjen og opp mot boligens inngangsparti, samt plen som strekker seg rundt boligen. Tomten er solrik med med sol fra tidlig morgen til ca kl. 22.00 på sommerstid. Ut fra stuen i 1. etasje er det en romslig terrasse som er godt egnet for grilling, soling og sosiale sammenkomster.

Boligen har en innholdsrik planløsning med bl.a 2 bad, vaskerom 2 stuer, 3 soverom (mulighet for 4) m.v.

Kort oppsummert om boligen:

- Barnevennlig og rolig omgivelser

- Pent opparbeidet tomt

- Dobbel garasje med innredet leilighet

- Solrik beliggenhet

Innhold

Enebolig:

1. etasje: Stue, bad, vaskerom, entré og kjøkken.

2. etasje: Loftstue, bad, 3 soverom og garderobe.

Garasjeleilighet:

Stue, bad, kjøkken, entré og soverom

Standard

Enebolig:

Boligen har gjennomgående vanlig standard for byggetiden, og fremstår som godt vedlikeholdt. På gulv er det hovedsakelig laminat, med unntak av våtrom som har belegg. På vegger er det malt tapet. I himling er det takess og panel. Kjøkken med lys profilert innreding fra "Vårt kjøkken" og integrert kjøleskap, oppvaskmasin, komfyr og koketopp. Badet i 1. etasje er utstyrt med dusjvegger i glass, wc og badromsinnredning med skuffplass. I 2018 ble det lagt et nytt belegg på gulv og badromsplater på vegger. Vaskerommet er utstyrt med opplegg for vaskemaskin, utslagsvask, oppsamler for sentralstøvsuger og egen utgang. På gulv er det belegg og på vegger er det malt tapet. Badet i 2. etasje er utstyrt med wc, hjørnebadekar og badromsinnredning med mye skapplass. På gulv og vegger er det belegg.

Garasjeleilighet:

Leiligheten har hovedsakelig laminat og belegg på gulv. På vegger er det malt tapet og i himling er det panel. Kjøkken med lyse slette fronter på innredning og laminat benkplate. Bad er utstyrt med dusjhjørne med glassvegger, wc, opplegg for vaskemaskin og servant.

Beliggenhet

Eiendommen ligger i et rolig og barnevennlig boligfelt med nærhet til lekeplass, skole og barnehage. Kort vei til fine turområder og badeplasser. Få minutters gange til offentlig transport. Saltrød senteret med matbutikk, apotek, legesenter m.v ligger kun en kort kjøretur unna. Til Krøgenes handelsområdet er det ca 4 km. Her finner man både matbutikk, tannlegekontor, apotek, treningssenter m.v. I forbindelse med utbyggingen av Nye E18 mellom Arendal og Tvedestrand har det kommet en avkjørsvei mellom Saltrød og Krøgenes og det er derfor kort kort vei til motorvei.

Tomt

Areal: 1 101 kvm, Eierform: Eiet tomt Tomten er opparbeidet med belegningstein, asfalt, grus og plen.

Garasje / Parkering

Dobbel garasje på 79 kvm(BRA) med innredet leilighet i loftsetasjen. I 1. etasje er det 2 biloppstillingsplasser og et hobbyverksted i bakkant. Leiligheten i loftetasjen er på 34 kvm(BRA). Det opplyses om at leiligheten ikke er søkt og godkjent i Arendal kommune.

Barnehage / skole i området

Lia barnehage (1-6 år): 1 km

Stuenes skole (1 - 10. klasse): 1,5 km

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 2007

Antall soverom

3

Byggeår

2007

Byggemåte

Enebolig oppført i bindingsverk med liggende ytterkledning. Saltak tekket med betongtakstein. Biloppstillingsplass med belegningstein. Dobbel

frittstående garasje med innredet loft. Vestvendt platting på mark utført i trekonstruksjon. Frittstående bod/uthus oppført i bindingsverk med liggende

ytterkledning.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest/midlertidig brukstillatelse datert 23.10.2007 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt. Det opplyses om at ferdigattest for garasje forelå før garasjen var ferdigstilt. Garasjen ble ferdigstilt i 2009.

Boligens areal

Primærrom: 156 kvm, Bruksareal: 159 kvm, Bruttoareal: 177 kvm

1. etasje:

Bruksareal: 86 m².

Primærrom: 86 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, bad, vaskerom, entré og kjøkken.

2. etasje:

Bruksareal: 73 m².

Primærrom: 70 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Loftstue, bad og 3 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Det opplyses om at innredet leilighet ikke er søkt og godkjent i Arendal kommune.

For å få noe godkjent som egen boenhet, finnes det en rekke offentligrettslige krav. For det første kan det finnes begrensninger i kommunens planer (reguleringsplan, bebyggelsesplan). Her må det skilles mellom hybler, hybelleiligheter (utleiedeler) og seksjoner, fordi det er ulike krav og regelverk som regulerer disse kategoriene. Kommunen kan ha angitt begrensning av antall boenheter på eiendommen, jf. plan- og bygningsloven § 12-7. Har kommunen fastsatt en begrensning på én boenhet pr. gn/bnr, må eier søke dispensasjon dersom vedkommende ønsker å opprette en utleiedel på eiendommen. For det annet kan det dreie seg om endring i bruk som krever bruksendring, jf. plan- og bygningsloven § 20-1. Et klassisk eksempel er der eier har omgjort en del av kjelleren til beboelsesrom (rom for varig opphold), og at kjelleren er registrert som bod/oppbevaringsplass i kommunens arkiv. Omgjøring av kjelleren vil i denne sammenheng kreve søknad om bruksendring. For det tredje må en rekke bygningstekniske krav være oppfylt, jf. plan- og bygningsloven § 29-5 der de detaljerte regler finnes i byggteknisk forskrift (TEK). Eksempler på dette er branntekniske krav (rømningsvei, branncelle), krav til lys og utsyn, krav til "tilstrekkelig romstørrelse", vindusstørrelse m.v. I tillegg er det krav til oppbevaringsplass, uteareal og parkering til hver boenhet. De siste byggtekniske forskriftene kom i 2010 og gjelder fra 01.07.2010. Hvis utleieenheten ikke er omsøkt tidligere må den tilfredsstille kravene fra denne forskriften. De er omfattende og omhandler forhold som er nevnt over. Særlig kapitel 12 og 13 i forskriften har detaljerte krav til den fysiske utførelsen. (Kilde: NEF)

Oppvarming

Varmekabler i hele boligens 1. etasje. Peisovn i stue. Varmekabler på bad i 2. etasje. Forøvrig elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 23 000 kwh.

Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 23 000,- pr. år.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 19 620 pr. år

Løpende kostnader

Årlig forsikringspremie: Kr. 9103. Forsikringen gjelder hus og garasje.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 761 979 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 743 124 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Fra Arendal følger man Rv. 410 Kystveien mot Eydehavn/Tromøy. I rundkjøring ved Krøgenes følger man skilt mot Saltrød/Eydehavn. Følg veien videre og ta første vei til venstre etter bensinstasjon på Saltrød. Følg Friisøveien videre og ta 3. avkjørsel til høyre inn på Guttorm Fløistads vei. Ta deretter første avkjørsel mot høyre og deretter første avkjørsel mot venstre. Følg veien videre og du vil få Guttorm Fløistads vei 28 på venstre hånd. Se etter "Til salgs" plakat for Meglerhuset &Partners.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Boplikt

Det er ingen boplikt på eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Tinglyst 25.09.2006 med dagboknr. 453784: Bestemmelse iflg. skjøte. Gjelder rett for kommune til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m. Gjelder andel i fellesareal.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Arendal kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Hvitevarer på kjøkken i boligen medfølger. Hvitevarer på kjøkken i garasjeleilighet medfølger ikke.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i

innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger.

Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset & Partners eller Husbankens standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand. Meglers vederlag betales av selger. Avtalt vederlag er fastprovisjon kr. 50.000,- inkl. mva. Tilretteleggingsgebyr kr. 7.900,- Markedsføringspakke kr. 13.900,- Oppgjørsgebyr kr. 3.775,-. Meglerfirmaet har ikke krav på provisjon dersom handel ikke er kommet i stand innen oppdragstidens utløp. Dersom eiendommen ikke skulle bli solgt i oppdragstiden, betales det for salgsforberedelser, markedsføringspakke og alle avtalte utlegg.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.