Korsgata 24

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Korsgata 24

  • 1723 Sarpsborg
Prisantydning
6 200 000,-
Totalpris
6 359 019,-
Ligningsverdi
1 042 860,-
Kommunale avgifter
14 296,- (Inkluderer: Vann, avløp, feiing, renovasjon og eiendomsskatt.)
Beregnet totalkostnad
6 200 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
199,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
145 000,- (Dokumentavgift)
12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))


159 019,- (Omkostninger totalt)


6 359 019,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Enebolig (selveier)
Primærrom
215m²
Bruksareal
315m²
Bruttoareal
349m²
Tomt
677m² (eiet tomt)
Soverom
3
Byggeår
1920
Gårdsnummer
1
Bruksnummer
1143
Ekstra toalett
1
Energimerking
G
Finn-kode
160783642
Sist endret

Daglig lederEiendomsmegler

Jonas Nikolai Grimsøen

+47 412 68 891

Dokumenter

Salgsoppgave Korsgata 24

Eiendomsskatt

Det er i Sarpsborg kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør kr 6448,- og inngår i beløpet for kommunale avgifter.

Beskrivelse

Grimsøen & Partners har gleden av å presentere en rålekker byvilla med særpreg midt i sentrum. Her er det umiddelbar nærhet til alt av byens fasiliteter.

Boligen er omringet av flotte grøntarealer og pent opparbeidet gårdsplass. Det er gjort en rekke oppgraderinger i senere tid. Her kan du flytte rett inn!

Boligen er av svært god størrelse med praktisk planløsning. Første etasje byr på entrè, kjøkken, to romslige stuer, vindfang og bod. Boligens andre etasje består av hele tre soverom av god størrelse og delikat, flislagt bad. I kjelleren er det godt med lagringsplass i boder, praktisk vaskerom og wc.

Kort fortalt:

- Rålekker byvilla fra 1920

- Nyere, moderne kjøkken fra 2018

- Bad fra 2009

- Nytt elektrisk anlegg i 1. og 2. etasje

- 3 soverom

- Garasje

- Flotte uteområder

- Sentralt!

Innhold

Underetasje/Kjeller: Vaskerom, bod/teknisk rom m/trapp, wc, bod 1, bod 2, bod 3.

1. Etasje: Vindfang 1, entré, spisestue, kjøkken, stue, hall m/trapp, vindfang m/trapp 2, bod/spiskammers.

2. Etasje: Bad m/wc, gang m/trapper, 3 soverom.

Loft: Uinnredet loftsrom.

Standard

Entrè

Velkommen inn! Romslig, flislagt entrè med gulvvarme. Her er det god plass til oppbevaring av yttertøy og sko.

Stue

Boligen har to romslige "stuedeler". Idag er den ene stuen innredet som spisestue og den andre som TV stue med sofagruppe. Deilig peisovn er plassert her. Her er det plass til mange gjester!

Kjøkken

Rålekkert, nyere kjøkken med masse boltreplass for matlaging. Kjøkkenet ble rehabilitert med ny innredning, nye overflater, nytt gulv med gulvvarme og nytt rør- og strømopplegg i 2018. Dette er et meget sosialt rom med dets romslige kjøkkenøy hvor det også er flere spiseplasser. Innredningen har slette, folierte/malte fronter og kompositt benkeplate. I benkeplaten er det integrert oppvaskkum med moderne ettgreps blandebatteri. Kjøkkenet har en stor, moderne komfyr med mange funksjoner. Oppvaskmaskinen er integrert i innredningen og det er plass og opplegg for side by side kjøle-/fryseskap. Hvitevarer følger i utgangspunktet ikke med, men kan medfølge etter avtale.

Soverom

Boligen har tre soverom, alle beliggende i 2. etasje. Rommene er av svært god størrelse med gode møbleringsmuligheter. To av disse rommene ble renovert i 2017. Her er det plass til hele familien!

Bad

Delikat, flislagt bad med gulvvarme. Badet ble totalrenovert i 2009 og fremstår som moderne. Rommet består av moderne baderomsinnredning med underskap og vegghengt høyskap, speil, dusjkabinett og vegghengt klosett. Det er downlights i himling.

I boligens underetasje er det også et separat toalett.

Uteområder

Boligen er omringet av flott opparbeidet hage og solrike uteplasser.

Innvendige overflater

Gulv: Parkett, slipte tregulv. Fliser i vindfang og på bad. Frilagt tegl rundt pipe i 2. etasje. De fleste overflater i 1. og 2. etasje oppusset i senere tid.

Vegger: Malte slette flater, beiset panel. Frigjort tegl i deler av vegg. Flere overflater oppusset/utskiftet ca. i 2014.

Annet/diverse

- Nyere varmtvannsbereder på ca. 300l plassert i teknisk rom/gang kjeller installert ca. 2018. Hovedkran og automatisk lekkasjestopper (føler på kjøkken) montert samme sted.

- Det ble lagt nytt vann/kloakk/overvannsledning samt fjernet nedgravet oljetank. Godkjent av Sarpsborg kommune. Nytt vann og avløp i hele Korsgata i 2008/2009.

- Drenering utført i 2017.

- Nytt elektrisk anlegg i 1 og 2 etasje, med sikringsskap i 2. etasje med automatsikringer. Automatsikring i kjeller til ny varmtvannstank i eget sikringsskap.

Beliggenhet

Boligen ligger i et attraktivt og sentralt boligområde i sentrum av Sarpsborg. Det er nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er kort vei til lekeplass, fotballbane, skøytebane, lysløype, skiløyper, idrettshall, tennisanlegg og ridesenter. Kulturhuset Gleng ligger også like i nærheten.

Eiendommen har gangavstand til Kulåsparken, byens stolthet, som er et flott naturparkanlegg i hjertet av Sarpsborg by. I nærheten ligger også Sarpsborgmarka og Tunevannet. Borregård Golfklubb, tilbyr golf for alle og ligger kort vei fra boligen. Her finner du banespill, nærspillbane, driving range, proshop og kafeteria.

Tunevannet er et populært badested om sommeren med flere sandstrender og flytebrygge med stupetårn. Sarpsborg Roklubb, samt Sarpsborg og omegn jeger- og fiskerforening, har sine anlegg ved innsjøen. Det er i tillegg tilrettelagt for funksjonshemmede ved Prestegårdstangen. Nærområdet har lekeapparater for barn, grillanlegg og fotballbane.

Fra eiendommen er det ca. 5 min kjøring til attraktivt badeland på Grålum. Badelandet ligger i tilknytning til Quality hotell som også huser en populær lekepark med klatrevegg, minigolf, klatrebane, lekelabyrint, lekekrok og treningsstudio. I nabobygget til hotellet ligger Inspiria science center - en fornøyelsespark basert på kunnskap.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Meny og Coop Extra. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det ca. 3-4 min gange fra Storbyen Kjøpesenter som byr på 75 butikker. Det er også kort vei til Lande storsenter, Amfi Borg og Tunejordet med et godt og variert utvalg. Fra Sarpsborg er det også kort reisevei til hyggelig grensehandel rett over svenskegrensen.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, tog og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er bussterminalen som ligger ca. 100 meter fra boligen. Med bil fra Sarpsborg tar det ca. 18 min til Fredrikstad, 19 min til Rygge, 26 min til Halden og 59 min til Oslo S.

Eiendommen har kort gangavstand til Sandesundsveien barneskole, Kruseløkka ungdomsskole og St. Olav videregående skole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Innenfor gangavstand:

Gågata

Sarpsborg stasjon

Sarpsborg torg

Kulåsparken

Glengshølen

Storbyen kjøpesenter

St. Olav VGS

Sarpsborg stadion

Lysøypa på Kurland

Estimerte tidsavstander i bil:

Ca. 5 minutter - Påkjøring E6 Grålum

Ca. 5 minutter - Sparta Amfi

Ca. 5 minutter - Tunevannet badeplass

Ca. 10 minutter - Sykehuset Østfold Kalnes

Ca. 25 minutter - Svinesund

Ca. 25 minutter - Fredrikstad sentrum

Ca. 70 minutter -Oslo sentrum

Tomt

Areal: 677 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er flat og har gode sol og lysforhold. Den er pent opparbeidet med plener og hekk m.m.

Garasje / Parkering

Parkering i garasje og på egen tomt.

Forsikring

Tide forsikring

Polisenummer: B1-101-247292

Boligtype, eierform og byggeår

Enebolig (Selveier), byggeår: 1920

Antall soverom

3

Byggeår

1920

Byggemåte

ENEBOLIG

- Bolig med grunnmur av betong fundamentert på antatt fjell/faste, komprimerte masser.

- Støpt kjellergulv i betong.

- Yttervegger med fasader av pusset og malt mur.

- Etasjeskiller i trekonstruksjon.

- Valmet tak med takopplett og ark i trekonstruksjon tekket med betong taksten.

- Metall takrenner og nedløp.

- Teglstens pipe, innvendig i boligen pusset og malt.

- Vinduer i trekonstruksjon med isolerte glass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest/brukstilattelse kan ikke leveres, i følge Sarpsborg kommune.

Boligens areal

Primærrom: 215 kvm, Bruksareal: 315 kvm, Bruttoareal: 349 kvm

U . etasje/kjeller:

Bruksareal: 92 m².

Primærrom: 18 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vaskerom, wc.

1. etasje:

Bruksareal: 109 m².

Primærrom: 107 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Vindfang 1, entré, spisestue, kjøkken, stue, hall m/trapp, vindfang m/trapp 2.

2. etasje:

Bruksareal: 90 m².

Primærrom: 90 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad m/wc, gang m/trapper, 3 soverom.

Loft:

Bruksareal: 24 m².

Primærrom: 0 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Boligen kan i sin helhet leies ut.

For utleie av deler av boligen kan det medføre krav om godkjennelse iht. plan- og bygningsloven om varig oppholdsrom. I tillegg kan det medføre søknadsplikt overfor plan- og bygningsmyndighetene for selvstendig boenhet. Selger har ikke søkt om slike godkjennelser og bærer ingen risiko/ansvar for at slike godkjennelser gis.

Oppvarming

- 2 luft til luft varmepumper installert ca. i 2014, en i hver etasje.

- Varmekabler på bad.

- 2 peiser, en nyere med rentbrennende innsats.

- Forøvrig elektrisk oppvarming.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca x 000 kwh.

Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr x 000,- pr. år.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 14 296 pr. år

Inkluderer: Vann, avløp, feiing, renovasjon og eiendomsskatt.

Avgiften vil avhenge av forbruk, da det er vannmåler på eiendommen.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 042 860 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 754 296 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Adkomst

Det vil bli skiltet med & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen omfattes av følgende planer:

- Kommunedelplan Sarpsborg sentrum 2019-2031. Formål: boligbebyggelse.

- Reguleringsplan: Korsgata med tilliggende bebyggelse (12028). Formål: bolig.

- Plan under arbeid i naboområde: Kvartal 302.

- Verneverdig bebyggelse - Gul liste (sentrum).

Annet:

- *Innenfor bestemmelsesområdene: Lav bebyggelse og H570_5 - bevaring kulturmiljø

- **Innenfor hensynsonene: H310_01 Ras- og skredfare og H570_05 Bevaring kulturmiljø

- Eiendommen ligger innenfor et aktsomhetsområde med mulighet for marin leire, og grunnen kan derfor bestå av løsmasser, herunder kvikkleire. Kommunens aktsomhetskart er imidlertid svært grovmasket.

- For ordens skyld, arealplanene inneholder ikke alle opplysninger knyttet til kulturminner. Tiltakshaver oppfordres til å sjekke kulturminnebaser.

For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

1915/900105-1/3 Erklæring/avtale

09.12.1915 Byggeforbud på nærmere angitt avstand.

Dokumentet kan ikke hentes ut, da det er for gammelt.

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet, i følge Sarpsborg kommune.

Det er vannmåler på eiendommen.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i

innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: jonas@gpartners.no eller SMS: 41 26 88 91 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt følgende:

Meglerprovisjon kr 38.000,-

Tilrettelegging kr 9.900,-

Grunnpakke enebolig 14.900,-

Oppgjørshonorar kr 5.500,-

Visningshonorar kr 1.600,- per stk.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

TILSTANDSGRADER

Følgende punkter har fått tilstandsgrad 2 eller lavere:

TG2: Grunn og fundamenter, yttervegger, ytterdører og porter, trapper og ramper, piper/ildsteder, gulv bad, innredning bad, luftbehandling bad, innvendige vegger, alle overflater kjeller, garasje.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.