Hersjøsætra 6

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Hersjøsætra 6

  • 2848 Skreia
Prisantydning
990 000,-
Totalpris
1 028 872,-
Kommunale avgifter
2 686,- (Kommunale avgifter består kun av eiendomsskatt.)
Festeavgift
1 440,- (Festeavgiften reguleres i henhold til konsumprisindeksen. Neste regulering av festeavgift er i 2027. Festekontrakten løper til den sies opp. Det er ikke mulighet for innløsing av festetomten. Bortfester bekrefter å ikke ville benytte forkjøpsretten.)
Beregnet totalkostnad
990 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
25 000,- (Dokumentavgift)
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)


38 872,- (Omkostninger totalt)


1 028 872,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Fritidseiendom (selveier)
Primærrom
63m²
Bruksareal
74m²
Antall rom
3
Soverom
2
Byggeår
1943
Modernisert
2006
Gårdsnummer
311
Bruksnummer
1
Festenummer
316
Energimerking
G
Finn-kode
129689637
Sist endret

Eiendomsmegler MNEFPartner

Hans Christian Gjestvang

+47 900 64 200

Medhjelper

Nina Hellenæs

+47 958 35 467
  • Nabolagsprofil

Dokumenter

Salgsoppgave Hersjøsætra 6

BRA/PROM

74 / 63 m²

Eierform

Selveier

Boligtype

Fritidseiendom

Tomt

Eierform: Festet tomt, Festeavgift: 1440, Festeavgiften reguleres i henhold til konsumprisindeksen. Neste regulering av festeavgift er i 2027. Festekontrakten løper til den sies opp. Det er ikke mulighet for innløsing av festetomten.

Bortfester bekrefter å ikke ville benytte forkjøpsretten.

Beskrivelse

Hersjøsætra 6 er en autentisk sæterbygning fra 1943 - utvendig... Innvendig er alt restaurert og oppgradert slik at dette er ei moderne hytte. Her finner du to soverom, bad med wc, kjøkken med spiseplass og ei stue med peis.

Utvendig kan du dra inn utsikten mot sør-sørvest fra terrassen. Utsikten er absolutt blant de beste Totenåsen kan gi! Det er ikke alle forunt å kunne eie en fritidsbolig på et slikt sted, med den historien en sætervoll har og med den autentiske følelsen det gir.

Innhold

Hytta inneholder gang, bad, 2 soverom, kjøkken og stue.

Uthus med bod og utedo.

Standard

Hytta er opprinnelig fra 1943, men er betydelig oppgradert og påkostet i 2006. Den fremstår som godt vedlikeholdt og tatt vare på. Kostnader til løpende vedlikehold, utskiftninger og moderniseringer må likevel påregnes.

Stort kjøkken, som er delvis åpent mot stuen og med plass for stort spisebord. Innredning fra Tinde med malte, profilerte fronter og heltre benkeplate. Noen overskap med glass. Komfyr og kjøleskap på gass. Her er også en koselig vedfyrt komfyr.

Badet har heltre gulv og lasert trepanel på vegger og i himling. Rommet er ikke bygget som våtrom, men er utstyrt med innredning med profilerte fronter og heldekkende servant og overskap med speil. Dusjkabinett. Gassvarmer for vann og trykkvannspumpe. Separat toalett.

Øvrige overflater:

Gulv: Heltre

Vegger: Lasert/beiset trepanel

Himling: Lasert trepanel

I takstmannens tilstandsrapport har noen punkter fått tilstandsgrad 2, hovedsakelig på bakgrunn av alder og forventet levealder. Det anbefales å gå nøye gjennom rapporten, som er vedlagt i salgsoppgaven, og som er en del av denne.

Beliggenhet

Hersjøsætra er et etablert hytteområde på Totenåsen. Sætervollen er mildt sagt nydelig og ligger sørvendt i åsen ovenfor Hersjøen som er den største sjøen på Totenåsen.

Totenåsen har mange muligheter. Her er det milevis med turstier og skiløyper, og godt fiske i vannene. Det er både skiløyper og bademuligheter nært hytta. Det er også kort vei til Torsætra hvor de deiligste retter trylles frem av lokale råvarer. Hvis det er alpint som gjelder er det ca 20 minutter å kjøre til Hurdal skisenter. Du kan se skisenteret i det fjerne fra hytta. Totenåsen er ikke mer enn 1,5 timer fra Oslo.

Tomt

Delvis inngjerdet naturtomt med gode solforhold og flott utsikt mot Hersjøen.

Punktfestet tomt uten spesifisert areal

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. pr.

Formuesverdi som sekundærbolig kr. pr.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger i følge kommunen ingen ferdigattest eller brukstillatelse på eiendommen.

Eiendommen er bebygd før kravet om ferdigattest.

Boligens areal

Primærrom: 63 kvm, Bruksareal: 74 kvm

1. etasje:

Bruksareal: 63 m².

Primærrom: 63 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad, 2 soverom, kjøkken og stue

Uthus:

Bruksareal: 11 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming med ved og olje/parafin

Vedfyrt komfyr i kjøkken, peis med innsats i stue.

Parafin/oljeovn. 175 liters tank under terrasse.

Det er installert "Ring hytta varm".

Løpende kostnader

Kommunale avgifter (eiendomsskatt) kr 2 686

Festeavgift kr 1 440

Forsikring ca kr 3 000

I tillegg kommer utgifter til snøbrøyting

Adkomst

Adkomst via privat vei.

Det vil bli skiltet med Gjestvang & Partners visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger i uregulert område, som i Kommuneplanen vedtatt 20.11.2008 er avsatt til LNF-område - nåværende.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: teamhc@gjestvangpartners.no eller SMS: 90 06 42 00 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.