Breivann - Mattiaskilen - Gnr. 70 Bnr. 39

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Breivann - Mattiaskilen - Gnr. 70 Bnr. 39

  • 3277 Steinsholt
Prisantydning
1 850 000,-
Totalpris
1 910 122,-
Beregnet totalkostnad
1 850 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
46 250,- (Dokumentavgift)


60 122,- (Omkostninger totalt)


1 910 122,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Hytte (selveier)
Primærrom
73m²
Bruksareal
150m²
Bruttoareal
163m²
Tomt
2 676m² (eiet tomt)
Antall rom
3
Oppholdsrom
1
Soverom
2
Gårdsnummer
70
Bruksnummer
39
Finn-kode
133077354
Sist endret

Eiendomsmegler MNEF

Marius S. Grønn

+47 454 04 009

Beskrivelse

Leinæs & Partners har gleden av å presentere Breivann - Mattiaskilen - Gnr. 70 Bnr. 39!

Eiendommen ligger idyllisk til i vannkanten, like etter bommen ved Mattiaskilen på Breivann, på stor selveiet tomt med egen badebrygge.

Her kan du nyte alle årets årstider, med bademulighet sommeren, kort vei til skiløyper om vinteren og gode turmuligheter til fots resten av året.

Hovedbygget inneholder gang, stort kjøkken med plass til langbord, stue, to soverom og rom tiltenkt til bad. Toalett med adkomst via overbygget inngangsparti.

I tillegg er det uthus med god lagringsplass samt anneks på ca. 50 kvm med behov for oppgradering.

Hovedhytta holder enkel standard, og er påkostet gjennom de senere årene. Noe utskiftning bør påregnes.

Innhold

Gang med flislagt gulv og varmekabler. I skap i gang er opplegg for vannsystemet og sikringsskapet installert.

Fra gangen er det adkomst til rom tiltenkt til bad. Det er støpt gulv og lagt frem rør for vann og avløp til rommet. I gulvet er det lagt varmekabler, men disse er ikke koblet til.

Stort kjøkken med plass til langbord. Enkel kjøkkeninnredning med vask og frittstående komfyr. Det er installert vedovn i rommet. Praktisk løsning for tørking av klær montert i tak ved vedovn. Plassbygde skap med masse lagringsplass i ene enden av rommet.

Fra kjøkken kommer man videre inn i en romslig stue. Her er det også installert vedovn, samt fin utsikt mot Breivann.

I hytta er det to soverom, ett større soverom hvor det i dag står to køyesenger. I tillegg er det plassbygde skap og plass til bord og stoler. Det andre soverommet har adkomst fra kjøkken, og er i dag innredet med dobbeltseng.

Fra det største soverommet er det adkomst til overbygget terrasse, med inngang til toalettrom. På toalettrommet er det enkel utslagsvask, men ikke innlagt vann.

På tunet er det uthus med god lagringsplass. Det er også en eldre utedo i dette bygget.

Annekset ligger tilbaketrukket, kun et lite steinkast fra hovedbygningen. Bygget er ikke besiktiget av megler eller takstmann, men opplyses å inneholde vindfang, gang, soverom, overnattingsrom med køyesenger og langbord samt tørkerom. Bygningen er i dårlig forfatning og rivning bør nok påregnes.

Standard

Hovedhytte

Bygningen holder enkel hyttestandard. Det er utført enkelte oppgraderinger de senere årene.

Det er blant annet installert vannsystem med vann fra eget borehull. Tappepunkt for vann er etablert på kjøkken. Det er installert 120-liter varmtvannsbereder. Røropplegg for vann og avløp er lagt til rom tiltenkt til bad.

Varmekabler er installert i gulv i gang og rom tiltenkt bad (ikke tilkoblet).

Toalettrom har installert enkel utslagsvask og tørrklosett, type "Snurredass".

Uthus

Uthuset brukes i dag til lager. Det er også en eldre utedo i bygget.

Takstmann skriver følgende:

Uthus ved hytte har støpt plate på grunn, det er stedvis grunnmur/fyllmasse av rullestein. Det er oppført i laftet tømmer med plater som taktekking. Det er ikke montert takrenner/nedløp på bygget. Det er preget av slitasje, elde, skjevheter, mangler og råteskader (bunnsvill, kledning, vindskier, israfter). Det bør påregnes utbedringer.

Anneks

Bygget er en tidligere ombygget stall, ombygging ble godkjent i 1971. Tegninger godkjent av den gang Lardal kommune følger vedlagt salgsoppgaven. Da bygningen har behov for større oppgraderinger har den ikke vært i bruk i de senere år, og det vil ikke være mulig med innvendig besiktigelse på visning. Interessenter som besiktiger eiendommen på egenhånd anbefales å vise forsiktighet da bygningen generelt er i dårlig forfatning.

Takstmann skriver følgende:

Det er oppført et uthus/bygg på ca. 50 m2 (målt utvendig) på tomten. Det er ikke utført noe besiktigelse av bygget fra innsiden pga. manglende tilkomst. Bygget er kun besiktiget fra utsiden og beskrevet ut fra dette. Det er oppført på pilarer og støpt betong, det ble stedvis observert sprekker i grunnmur. Det er oppført i trekonstruksjoner og det er plater som taktekking. Det er ikke montert takrenner/nedløp på bygget. Bygget er preget av elde, slitasje, skader, skjevheter, mangler og råte. Det bør trolig påregnes rivning av bygget.

Oppsummering fra takstmann vedr. avvik

Tilstandsgrad 2 (Middels kraftige symptomer):

Drenering - Eldre drenssystem (nye drensmasser)

Veggkonstruksjoner/fasader - Stedvis elde og slitasje

Vinduer og dører - Noe preget av elde og slitasje

Taktekking - Skjevheter og slitasje

Renner, deler og beslag - Manglende takrenner/nedløp

Terrasse, balkong og utv. trapp - Noe elde og slitasje

Piper og ildsteder - Noe preg av elde og slitasje, sprekker i ildsted/ovn

Etasjeskillere - Noe skjevheter

Toalettrom - Enkle utførelser

Kjøkken - Noe preg av elde, ikke montert avtrekksvifte

Innvendige overflater - Noe elde og slitasje

VVS - Noe elde, stedvis ikke innlagt vann

Tilstandsgrad 3 (Kraftige symptomer):

Uthus - Bærer preg av elde, slitasje, skjevheter, mangler og råte

Anneks - Bærer preg av elde, slitasje, skjevheter, mangler og råte

Beliggenhet

Eiendommen ligger idyllisk til ved Mattiaskilen på Breivann.

Breivann er et populært, veletablert hytteområde i Lardal - med kort kjøreavstand fra sentrale Østlandsområder. Umiddelbar nærhet til områder med bær og sopp.

Flott turterreng med oppkjørte løyper. Flere fine fiskevann i nærheten.

Tomt

Areal: 2 676 kvm, Eierform: Eiet tomt

Stor selveiet tomt i vannkanten på Breivann. Tomten er i hovedsak opparbeidet med gressplen og trær. Deler av eiendommen har hekk mot veien, resten av eiendommen er inngjerdet.

Formuesverdi

Formuesverdi er forsøkt bestilt fra Skatteetaten, men eiendommen har ikke formuesverdi registrert per i dag.

Ved første gangs verdsetting av fritidseiendom i Norge skal formuesverdien for eiendommen settes til 30% av markedsverdi ihht. informasjon på Skatteetatens nettsider. Ved spørsmål rundt dette anbefales interessenter å kontakte sitt lokale skattekontor.

Boligtype, eierform og byggeår

Hytte (Selveier).

Byggeår for hovedbygning og uthus er ikke kjent. Anneks ble godkjent ombygget fra stall til beboelse i 1971.

Antall soverom

2

Soverom v/spisestue har noe lite areal ihht. ønsket areal for soverom. Det settes allikevel som soverom i rapport fra takstmann pga. bruksdefinisjon på befaringsdagen.

Byggemåte

Hytten har grunnmur av støpt betong. Det ble ikke observert noen form for sprekker eller setningsskader. Oppført av tradisjonelle trekonstruksjoner (mulig stående plank) med stående kledning av eldre dato. Det ble ikke funnet noe tegn til råte, svertesopp eller fuktskader. Det ble stedvis observert tegn til slitasje og elde.

Det meste av vinduer og dører er av eldre dato. Det ble stedvis observert tegn til kondens, fuktskader, slitasje og elde. Noe antydning til råtedannelser på de mest utsatte vinduene. Ytterdør til entre er av nyere dato. Det bør påregnes utbedringer på sikt.

Det er tilkomst til loft på soverom og via yttervegg (gavl vegg v/terrasse). Det var ikke tilkomst til loft på befaringsdagen pga. manglende tilkomst (luke var skrudd fast på soverom). I følge Svein Flaaten er det delvis etterisolert på loft med 5 cm isolasjon.

Taket ble besiktiget fra bakkenivå. Det er derfor uvisst hvilken tilstand tekking har. Undertak og tekking er trolig av eldre dato. Det er benyttet tekking med takplater. Vindskier, gesimser og takplater bar noe preg av værslitasje. Noe skjevheter ble observert på taktekking/konstruksjon. Alder på taktekking tilsier trolig noe risiko for utskiftingsbehov ihht. maksimal levetid.

Det er ikke montert takrenner og nedløp på hytten. Det bør monteres på sikt for å hindre fuktskader på fasader og vinduer.

Det ligger en ca. 5 kvm stor, overbygd terrasse på sørvest siden av hytten, den har adkomst fra soverom og til hage. Den er oppført i trekonstruksjoner og det er platetak som tekking. Den bar noe preg av værslitasje på tak, dekke og rekkverk. Det ble utført stikktakninger og det var ingen tegn til råte.

Etasjeskiller antas å være bygd opp i tradisjonelt bjelkelag i tre med bærende gulvbord eller plater, mulig benyttet stubbloft (konstruksjonen er lukket og ikke åpnet av takstmann). Det ble foretatt stikkmålinger med krysslaser. Det ble registrert skjevheter på 4-11 mm i stue og 5-32 mm i spisestue/kjøkken. Det må påberegnes mindre skjevheter og gulvknirk som følge av elde og setninger. Ingen tegn til svikt i konstruksjonen ble observert på befaringsdagen. I følge Svein Flaaten er bjelkelag stedvis utbedret i nyere tid.

Informasjon om byggemåte og tilstand er hentet fra tilstandsrapport vedlagt salgsoppgaven.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ikke ferdigattest eller midlertidig brukstillatelse for bygningene i Larvik kommunes arkiver. Annekset ble godkjent ombygget fra stall til soveplasser i 1971. Kopi av plantegning og vedtak følger vedlagt salgsoppgaven. Det er ikke funnet noen dokumenter i Larvik kommune sine arkiver på hovedbygning eller uthus.

Boligens areal

Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 150 kvm, Bruttoareal: 163 kvm

Hovedbygning, hytte:

Bruksareal: 79 m².

Primærrom: 73 m².

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entre, spisestue/kjøkken, stue, 2x soverom.

Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod, toalettrom (utedo).

Uthus:

Bruksareal: 26 m².

Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod, utedo.

Anneks:

Bruksareal: ca. 45 m².

Arealer er ca. arealer og er målt med laser på utvendig fasader. Det er ikke utført besiktigelse av innvendige arealer, det er derfor noe uvisst om hele bygget er måleverdig. Det antas at bygget er måleverdig og det settes derfor opp i rapport.

Arealfordeling per rom - hytte:

Entre: 4,8 kvm

Bod: 3,5 kvm

Spisestue/kjøkken: 21,7 kvm

Stue: 26,4 kvm

Soverom 1: 3,6 kvm

Soverom 2: 14,7 kvm

Toalettrom: 1,7 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Kommentar til arealberegninger (tilkomst, rømningsveier, lysinnslipp, høyde o.l.)

Soverom v/spisestue har noe lite areal ihht. ønsket areal for soverom. Det settes allikevel som soverom i rapport pga. bruksdefinisjon på befaringsdagen. Toalettrom (utedo) settes som S-rom i rapport da det ikke kan defineres som oppholdsrom (isolert). Rom v/entre som er uferdig settes som bod og S-rom i rapport.

Adgang til utleie

Det er ingen kjente hindringer mot utleie av hele bygningen.

Energimerke

Selger har ikke energimerket bygningen da dette ikke lar seg gjøre når byggeår er ukjent. Interessenter må derfor legge til grunn at bygningen har energiattest G. (laveste klassifisering).

Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Dette følger av forskrift om energimerking §5(3)..

Oppvarming

Oppvarming skjer med elektrisitet og ved. Varmekabler er installert i gulv i gang og rom tiltenkt bad (ikke tilkoblet). Ellers oppvarming med panelovner. Dersom rom mangler fast installert oppvarmingskilde, følger dette ikke med ved overtagelse.

Hytten har ikke pipestokk. Det er montert ildsted (m/røykrør) av typen lukket vedovn i stue og på kjøkken. Ovnene bærer noe preg av elde, slitasje og stedvis sprekker/rust (ovn i stue).

Larvik kommune opplyser at det ikke har vært utført branntilsyn/feiing på eiendommen, da ingen av ildstedene er registrert i kommunens registere. Ny eier anbefaler å få registrert ildstedene hos Larvik Brannvesen.

Kommunale avgifter

Eiendommen faktureres per i dag ikke for kommunale avgifter. Ny eier bør påregne kommunale avgifter for renovasjon, ca. 2 250,- per år dersom avfallsløsningen i området ønskes benyttet.

Adkomst

Fra Larvik:

Følg Lågendalsveien (40) nordover fra Bommestad. I rundkjøringen på Steinsholt, ta til venstre og følg Skiensveien (32) mot Siljan. Kjør forbi Vindfjelltunet, et lite stykke etter fylkes/kommunegrensen er det skiltet avkjøring til Breivann på høyre side. Følg veien og skilting mot Breivann/Viddaseter.

Ta til venstre i krysset ved Breivann og følg veien helt frem til bommen ved Mattiaskilen. Parker her, de siste meterne avlegges til fots. Eiendommen er første på høyre hånd etter bommen.

Bommen åpnes i forbindelse med fellesvisning.

Regulering

Eiendommen ligger i et uregulert område, avsatt til "fritidsbebyggelse, nåværende" i "Kommuneplanens arealdel - Lardal kommune". I tillegg gjelder bestemmelsene i bebyggelsesplan for Mattiaskilen.

Bestemmelsene til kommuneplanens arealdel og bebyggelsesplanen for Mattiaskilen følger vedlagt salgsoppgaven.

Det er igangsatt rullering av kommuneplanens arealdel, kommunedelplan Larvik by og kommunedelplan Stavern by. Det antas at rulleringsarbeidet er fullført innen sommeren 2020.

For ytterligere spørsmål om regulering, vennligst ta kontakt med kommunens servicesenter.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen. Kjøper må undertegne grønt egenerklæringsskjema om konsesjonsfrihet.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen tinglyste heftelser eller rettigheter registrert på eiendommen.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er ikke tilknyttet offentlig vann- og avløpsnett.

Det er innlagt borevann i hovedbygningen. Varmtvannstank og trykktank er plassert i skap i gang. Tappepunkt for vann er på kjøkken. Det er lagt rør for fremtidig tappepunkt i rom tiltenkt til bad.

Det er ikke registrert renseanlegg for gråvann på eiendommen. Interessenter gjøres oppmerksom på at det er krav til godkjent renseløsning ved innlagt vann, og at løsningen i slike tilfeller er søknadspliktig til kommunen. I kommuneplanens arealdel at det ikke er tillatt med innlagt vann, det er derfor usikkert om dagens løsning vil kunne godkjennes ihht. dagens regler.

Larvik kommune kontrollerer alle eiendommer som ikke er tilknyttet kommunalt vann og avløpsnett. Dersom avløpsanlegget ikke tilfredsstiller dagens krav vil det bli gitt pålegg om utbedring. Det finnes ingen dokumentasjon på avløpsanlegg for denne eiendommen.

Adkomst via privat vei. Veien vedlikeholdes og brøytes av Fritzøe skoger. Det koster pt. kr. 75,- per passering. Årskort koster pt. kr. 1 000,- per år.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente per utarbeidelse av salgsoppgave.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: marius@leinaes.no eller SMS: 45 40 40 09 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.