Lundeveien 10

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Lundeveien 10

  • 4760 Birkeland
Prisantydning
1 850 000,-
Totalpris
1 908 872,-
Ligningsverdi
1 407 861,-
Kommunale avgifter
13 983,-
Beregnet totalkostnad
1 850 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
45 000,- (Dokumentavgift)
12 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))


58 872,- (Omkostninger totalt)


1 908 872,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Landbrukseiendom (selveier)
Primærrom
117m²
Bruksareal
200m²
Bruttoareal
215m²
Tomt
8 252m² (eiet tomt)
Soverom
3
Byggeår
2010
Gårdsnummer
113
Bruksnummer
10
Energimerking
B
Finn-kode
104362514
Sist endret

Eiendomsmegler MNEFFagansvarligPartner

Jan Terje Øygarden

+47 952 39 559
  • Nabolagsprofil

33%

er gift

43%

er barnefamilier

22%

har høyskoleutdanning

30%

har inntekt over 400.000

Dokumenter

Salgsoppgave Lundeveien 10

BRA/PROM

200 / 117 m²

Eierform

Selveier

Boligtype

Landbrukseiendom

Tomt

Areal: 8 252 kvm, Eierform: Eiet tomt

Velkommen til Lundeveien 10, som sokner til grenda Væting i Birkenes kommune

Ser du etter en eiendom med stor tomt på landet? Kunne du tenke deg å slippe å pusse opp et gammelt bolighus? Da kan denne eiendommen kanskje være noe for deg/dere!

Lundeveien 10 har en stor tomt på over 8 daa (mål) Et "nytt" bolighus fra 2010 og eiendommen ligger i landlige og usjenerte omgivelser. Med på kjøpet får man også et uthus som man enten kan rive eller oppgradere etter eget ønske.

Bolighuset er et ferdighus levert av den svenske ferdighus levrandøren Älvsbyhus. Älvsbyhus har en lang tradisjon i å bygge hus, først og fremt for det nordlige klimaet med lange kalde vintre og har siden 1960 levert over 40 000 boliger i Norge, Sverige og Finland.

Kataloghuset som er satt opp på Lundeveien 10, er av type Tornerose. Bolighuset er oppgradert med overbygget veranda og ark i 2. etasje.

På hjemmesidene til Älvsbyhus kan man lese følgende om hustypen, Tornerose/Henrik:

"Henrik er en av Älvsbyhus mest spennende husmodeller, takket være sin utradisjonelle planløsning i 1-etasje. Kombiner dette med en unik løsning på overetasjen som kommer uinnredet, så får du en bolig som er annerledes. Samtidig så er det et fantastisk hus å bo i.

Med tre soverom har du allerede en veldig romslig og åpen løsning med stue og kjøkken. Ønsker du enda mer stue kan du åpne opp i nesten hele husets lengde. Eller så kan du benytte det ene store soverommet som en separat tv-stue/ungdomsrom. Vi har åpnet opp dette huset så mye vi kan og samtidig klart å få lukket av de viktigste rommene. Med enkle grep kan du selv stenge av f.eks. kjøkken om du ønsker.

Når det blir behov for mer plass kan 2 etg innredes. Vårt forslag til innredning i 2 etg gir et ekstra soverom, bad og stue. Dette kan dere selvsagt justere selv slik at det passer deres behov. Innredning i 2 etg er ikke med i Älvsbyhus sin leveranse, så her har du muligheten til å få det slik du selv ønsker"

Innhold

Hovedetasje: Entrè / trappegang, bad, 3 soverom, stue, kjøkken, garderobe og vaskerom.

Loftsetasje: Uinnredet loftsrom.

Standard

Enebolig: Boligen har gjennomgående vanlig standard for byggetiden, og fremstår som godt vedlikeholdt. Boligen er noe oppgradert i forhold til standard leveranse fra Älvsbyhus med bl.a. fliser på gulv i entre og på badet, samt ark og veranda i 2. etasje.

Uthus: Meget enkel standard og er i utgangspunktet klart for å kondemnere. Uthuset har fått TG 3 i tilstandsrapporten.

Takstmannens konklusjon

Enebolig fra 2010. Oppført i en innredet etasje og uinnredet loftsrom. Boligen er oppført som fabrikkframstilt elementhus, med enkle produkt og løsningsvalg. Loftsetasjen er uinnredet. Røropplegg og gjennomføringer er delvis klargjort for innredning. Manglende snøfangere langs takfoten. Behov for forebyggende tiltak mot kondensering i kryprom / kjeller. Boliger fra den aktuelle tidsperioden er noe underventilerte. Anbefaler ettermontering av mekaniske avtrekk og tilluftsspalter for utlufting av boligens oppholdsrom. Det ble registrert løse fliser (bom) og fuger i tilknytning til entré og baderom.

Beliggenhet

Boligen er beliggende i rolige og landlige omgivelser på Væting i Birkenes Kommune. Eiendommen har en pen utsikt til Ristjønn, og her kan man nyte stillheten fullstendig usjenert. Ca. 45 km til Kristiansand og 15 km til Birkeland. Til Arendal er det ca. 53 km.

Internett

Selger har i dag mobilt brebånd fra Telenor. Det er 4 G dekning med ca. 10 mb linje.

Tomt

Areal: 8 252 kvm, Eierform: Eiet tomt. Foruten rundt bolighuset og uthuset, består eiendommen hovedsakelig av naturtomt med noe skog/kratt. Rundt bolighuset er det delvis opparbeidet med plen og det er gruset innkjørsel og gårdsplass. Deler av grunnmuren til det gamle bolighuset på eiendommen står fortsatt.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 407 861 pr. 31.12.15

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 942 010 pr. 31.12.15

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest er utstedet for eiendommen. Det er gitt rivningstillatelse for uthuset.

Det har tidligere vært søkt og godkjent oppføring av lagerhall/stålbygg på eiendommen, men søknaden er p.t. foreldet.

Boligens areal

Primærrom: 117 kvm, Bruksareal: 200 kvm, Bruttoareal: 215 kvm

1. etasje:

Bruksareal: 121 m².

Primærrom: 117 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entrè / trappegang, bad, 3 soverom, stue, kjøkken og vaskerom.

2. etasje:

Bruksareal: 79 m².

Primærrom: 0 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Ingen, loftet er uinnredet.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Ingen restriksjoner.

Oppvarming

I følge Älvsbyhus har deres boliger et av markedets laveste energikostnader. Boligen er utrustet med energieffektive vinduer, fraluftsvarmepumpe og vannbåren varme til radiatorer. (luft til vann varmepumpe) Det er varmekabler på gulv i entre og på badet. Vedovn i stue.

Løpende kostnader

Årlig forsikring ca. kr. 5.000,-

Årlig serviceavgift til renseanlegg kr 3.500,-

Adkomst

Fra Birkeland: Følg RV 41 i retning Herefoss. Når man kommer til Senumstadbrua, kjører man over den og følger veien (406) retning Vegusdal. Når man kommer til skilt mot Lunden svinger man av her, og boligen ligger som første hus på høyre side.

Fra Arendal: Følg RV 42 mot Evje og ta av RV 42 mot Birkeland på Hynnekleiv. Følg RF 41 forbi Herefoss mot Birkeland. Ta av RV 41 ved Senumstad. Kjør over Tovdalselva og følg veien (406) i retning mot Vegusdal. Når man kommer til skilt mot Lunden svinger man av her, og boligen ligger som første hus på høyre side.

Regulering

Eiendommen er regulert til LNFR. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Boplikt

Nei.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkluderer bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud på eiendommen skal være skriftlige, og sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller elektronisk via 'Budknapp' på våre nettsider. Husk at du må ha kodebrikke for Bank-ID tilgjengelig dersom du vil benytte denne. Du kan også benytte budskjemaet i salgsoppgaven for å legge inn ditt første bud. Senere bud kan leveres per e-post eller SMS til ansvarlig megler. Dersom Bank-ID ikke benyttes, må budgiver fremlegge legitimasjon. Megler vil så snart som mulig gi budgiver skriftlig bekreftelse på at budet er mottatt. Budet anses ikke som mottatt før slik bekreftelse fra megler foreligger.

Oppdragsgiver skal ikke motta bud direkte fra interessenter. Megler har fullmakt fra oppdragsgiver til å avvise bud som ikke er gjeldende i minst 2 timer mellom kl. 09.00 og 16.00 på hverdager, samt bud som er fremsatt før skriftlig salgsoppgave foreligger. Budforhøyelser skal ha en akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Alle som har gitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. Selger og kjøper får utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. For øvrig vises til "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er vedlagt salgsoppgaven. Det gjøres oppmerksom på at Meglerhuset Arendal sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.