Lauritz Hervigs vei 115b

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Lauritz Hervigs vei 115b

  • 3035 Drammen
Prisantydning
1 790 000,-
Fellesgjeld
235 989,-
Totalpris
2 038 489,-
Ligningsverdi
565 154,-
Fellesutgifter
5 692,- (renter og avdrag fellesgjeld, akonto oppvarming, akonto strøm, kommunale avgifter, felles strøm og forsikring, tv, vaktmestertjenester, forretningsførsel.)
Beregnet totalkostnad
1 790 000,- (Prisantydning)
235 989,- (Andel av fellesgjeld)


2 025 989,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
199,50 (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr obligasjon BRL - Statens Kartverk)
4 590,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)


12 499,50 (Omkostninger totalt)


2 038 488,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
69m²
Bruksareal
69m²
Bruttoareal
74m²
Tomt
22 051m² (fellestomt)
Etasje
4.
Antall rom
3
Soverom
2
Byggeår
1973
Gårdsnummer
23
Bruksnummer
79
Energimerking
E
Finn-kode
99042229
Sist endret

Eiendomsmegler MNEFPartner

Nina Widerøe

+47 916 16 035

Eiendomsmeglerfullmektig

Sarah Benedicte Wennes

+47 981 30 239
  • Nabolagsprofil

100%

av boligene er eldre enn 20 år

97%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

80%

eier sin egen bolig

36%

er barnefamilier

BRA/PROM

69 / 69 m²

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Beskrivelse

Hyggelig leilighet med vestvendt balkong (kveldssol) i 4.etg. på Fjell i Drammen. Her er det kort vei til skole, barnehage, busstopp med hyppige avganger mot Drammen sentrum og jernbanestasjonen, marka med flotte turmuligheter samt nærbutikk. Flott utsikt.

Innhold

Entre/mellomgang, 2 soverom med garderobeskap, nytt flislagt bad m/dusjhjørne, servant, wc og opplegg for vaskemaskin, lyst Ikea-kjøkken med mye skapplass, stue/spisestue med utgang til stor, sydvestvendt balkong.

med spisestue, samt utgang til overbygget balkong.

Bod samt matskap i kjeller. Fellesvaskeri.

Standard

Bad er totalrenovert i 2017 i regi borettslage. Det er skiftet rør på bad og kjøkken t i 2017. Det er også utført rens av rør etter oppussing. Opplegg for vaskemaskin. Medfølger våtromsbevis. Dette beviset bekrefter at ett eller flere våtrom i boligen din kvalifiserer for en utvidet dekning i en tidsbegrenset periode uten tillegg i prisen. Dekningen krever at boligen forsikres i If .

Det er byttet gulv på terrasse. Utført av borettslaget.

Det er belegg på de fleste gulv. Fliser på badet.

Vegger er malte flater. Fliser på bad og kjøkken.

Kjøper må kontakte Get for utlevering av utstyr til TV, internett og evt abonnement på tlf.

Dørtelefon med kamera.

Felles vaskerom.

Beliggenhet

Beliggende i etablert boligområde med kort vei til barnehage, skole, idrettsanlegg og dagligvarehandel. Umiddelbar nærhet til godt utbygget lysløypenett i marka. Gode solforhold og barnevennlig nærmiljø. Nærhet til busstopp med kort avstand til Drammen sentrum med jernbane, flytoget, ekspressbusstopp og alle servicetilbud.

Etasje

4 etasje.

Tomt

Borettslagets eiendom består i hovedsak av parkeringsplasser samt grøntområder for felles opphold.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 565 154 pr. 31.12.16

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 808 493 pr. 31.12.16

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest/midlertidig brukstillatelse datert X for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Eiendommen er byggeanmelt.

Boligens areal

Primærrom: 69 kvm, Bruksareal: 69 kvm, Bruttoareal: 74 kvm

4. etasje:

Bruksareal: 69 m².

Primærrom: 69 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: gang, 2 soverom, bad, kjøkken og stue.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Strøm og sentralvarme i alle rom. Strøm avleses felles for borettslaget. Varmekabler på bad.

Dette betyr at alle målere nå er digitale til hver leilighet og disse registrerer forbruket. Det er en hovedmåler til hver blokk. Strømmen blir kjøpt av borettslaget fra en leverandør. Da vil vi kunne oppnå en lavere pris. Et stipulert beløp blir lagt inn på husleieblanketten hver måned. Avregning for reelt

forbruk for den enkelte leilighet blir sendt ut en gang pr.år (etter årets utløp). Noen vil få tilbakebetalt penger - andre vil måtte betale noe mer - alt etter om en har brukt mer eller mindre strøm enn det stipulerte beløpet tilsa.

Utstyr

Heis.

Adkomst

Fra Drammen sentrum (Strømsø). Følg skilting til Fjell. Kjør bak Strømsøsenteret og opp til Styrmoesvei, (ta til høyre). Følg veien rett frem og ta til

venstre opp Austadveien og følg denne forbil Kiwi. Ta ned til venstre etter gatekjøkkenet. Følg veien nedover. Blokken kommer da på høyre hånd.

Det vil bli skiltet med Nordvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig, gangvei, friområde, parkering, garasje mm etter Regulering og bebyggelsesplan for Fjellområdet(09.11.1965). Eiendommen er avsatt i kommuneplanen av 05.10.2015 til boligbebyggelse. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Borettslag

Fjellheim Borettslag, orgnr 951 198 633

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:

Lånenummer: 12133851230, DNB Boligkreditt AS - ikke standard

Annuitetslån, 2 terminer per år

Rentesats per 23.06.2017: 2.12%pa

Antall terminer til innfrielse: 50

Saldo pr. 23.06.2017: 61 755 000,-

Andel av saldo: 235 990,-

Neste termin: 30.06.2017( siste termin 31.12.2041)

Flytende rente

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Bad er renovert i 2017, bakongulv er skiftet og rør kjøkken og bad er renset.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkluderer bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.