Fjordsvingen 17

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Fjordsvingen 17

  • 3427 Gullaug
Prisantydning
3 950 000,-
Totalpris
4 058 400,-
Ligningsverdi
886 220,-
Fellesutgifter
2 121,- (Inkluderer: renovasjon, bygningsforsikring, oppkoblingsavgift for modem og TV, utvendig sommer/vinter vedlikehold, vedlikehold fellesområder, honorar forretningsfører og trappevask.)
Kommunale avgifter
3 928,- (Vann og avløp)
Beregnet totalkostnad
3 950 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
2 000,- (Eierskiftegebyr)
97 500,- (Dokumentavgift)
199,50 (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))


108 399,50 (Omkostninger totalt)


4 058 399,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (eierseksjon)
Primærrom
77m²
Bruksareal
80m²
Bruttoareal
86m²
Tomt
1 672m² (fellestomt)
Etasje
1.
Antall rom
3
Soverom
2
Byggeår
2008
Gårdsnummer
115
Bruksnummer
140
Seksjonsnummer
5
Energimerking
D
Finn-kode
137168608
Sist endret

Eiendomsmeglerfullmektig

Simen Eknes Slotsvig

+47 40 48 32 52
  • Nabolagsprofil

94%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

88%

eier sin egen bolig

62%

av boligene er nyere enn 20 år

46%

er gift

Beskrivelse

Meglerhuset & Partners ved Simen Eknes Slotsvig har gleden av å presentere en delikat 3-roms leilighet på Fjordsvingen 17 ved Engersand Havn.

Leiligheten ligger idyllisk og skjermet til, kun et steinkast unna vannkanten. Nær nok til at du kjenner kontakten med fjord, strandliv og båtliv. Her får man virkelig kjent på noen av de beste kvalitetene ved å bo på Engersand Havn.

Leiligheten ligger i 1. etasje og inneholder entré med skyvedørsgarderobe, gang, lyst og pent kjøkken med integrerte hvitevarer, romslig stue med gasspeis og utgang til terrasse, flislagt baderom og to soverom med montert garderobeløsning.

Innhold

Leiligheten ligger i 1. etasje og inneholder entré, gang, flislagt baderom, stue, kjøkken og to soverom. Fra stuen og soverommet er det utgang til en romslig og delvis overbygget markterrasse. Parkering i garasjekjeller.

Standard

Kjøkken

Leiligheten har en praktisk og delvis åpent kjøkkenløsning mot stuen. Kjøkkeninnredning fra HTH med hvite, slette fronter og benkeplate i laminat. Integrert kjøle- og fryseskap. Integrert Siemens komfyr, koketopp og oppvaskmaskin og takhengt ventilator fra Rørøshetta fra 2016. 3-stavs eikeparkett på gulv. Overflate vegg med malte flater. Nedsenket himling med malte flater.

Baderom

Det flislagte baderommet har elektriske varmekabler på gulvet og innfelte downlights i himlingen. Dusjhjørne med dusjvegger i glass fra 2018. Baderomsinnredning med glatte fronter og heldekkende servant fra 2015. Det er montert speil på vegg over servanten. Det er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel med montert praktisk benk- og skapløsning. Gulvmontert toalett og mekanisk ventilasjon.

Stue

I den lyse stuen er det plass til spisestue og sofaløsning. Det er montert gasspeis. Fra stuen er det utgang til en romslig markterrasse med flott utsikt over Drammensfjorden. Det er 3-stavs parkett på gulv og malte flater på vegg. Hvitmalt himling.

Hovedsoverom

Romslig hovedsoverom med god plass til dobbeltseng med nattbord på hver side. Det er integrert garderobeløsning. 3-stavs parkett på gulv, malte flater på vegg og lys malt himling.

Soverom 2

Det andre soverommet i leiligheten benyttes i dag som gjesterom/kontor. Her er det plass til seng, nattbord og skrivebord. Det er montert garderobeskap. 3-stavs parkett på gulv, malte flater på vegg og lys malt himling.

Uterom

Fra stuen og hovedsoverommet er det utgang til en romslig, delvis overbygget markterrasse med utsikt mot Drammen og fjorden.

Oppbevaring

Leiligheten inneholder en praktisk bod, samt en romslig og integrert skyvedørsgarderobe i gangen. I tillegg medfølger det en sportsbod i samme etasje.

Beliggenhet

Leiligheten ligger idyllisk og skjermet til på Engersand Havn, kun et steinkast unna vannkanten. Nær nok til at du kjenner kontakten med fjord, strandliv og båtliv. Her får man virkelig kjent på noen av de beste kvalitetene ved å bo på Engersand Havn.

På Engersand Havn vil du bo behagelig i en lys og moderne leilighet, med en fantastisk utsikt mot Drammen. Engersand friluftsområde ligger innen kort gangavstand på gruset gangsti i fjordkanten. Noen steinkast unna ligger Ankeret Restaurant ytterst mot fjorden i usedvanlig flotte omgivelser.

Forøvrig kort vei til flotte rekreasjonsmuligheter i Kjekstadmarka med oppkjørte skiløyper, tjern, skogsbilveier og turstier. Sentral beliggenhet gir kort vei til blant annet Røyken med golfbane på Kjekstad og den nye svømmehallen, samt Drammen og Asker som dekker alle andre servicetilbud.

Det er kort vei til Jernbanestasjon både ved Spikkestad Stasjon og Lier Stasjon. Begge ca. 3,7 km unna. Bussholdeplass rett ved avkjøringen fra Røykenveien.

Båthavn: På Engersand Havn har beboere fortrinnsrett til leie av båtplass - Størrelser fra 2,5 meter og oppover. Les mer på: https://www.engersandhavn.no/bathavn/

Tomt

Areal: 1 672 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er pent opparbeidet med plen, busker og trær. Asfalterte adkomstveier og parkeringsområder.

Etasje

1 etasje

Garasje / Parkering

Det medfølger 1 stk. biloppstillingsplass i parkeringskjeller, med opplegg for å koble til egen elbil-lader. Fra garasjekjelleren er det heis-adkomst til leilighetens oppgang. Ellers parkering på oppmerkede plasser.

Barnehage / skole i området

Se vedlagt nabolagsprofil.

Felleskostnader

2 121 pr. mnd. Inkluderer: renovasjon, bygningsforsikring, oppkoblingsavgift for modem og TV, utvendig sommer/vinter vedlikehold, vedlikehold fellesområder, honorar forretningsfører og trappevask.

Sameie

Sameiet Engersand Felt 4, org.nr. 893 028 412.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei / Nei

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Forsikringsselskapet IF

Polisenummer: SP880747.3

Regnskap

Årsregnskapet for 2017 viser et underskudd kr. -9882,-. Styreleder opplyser at underskuddet skyldes montering av elbil-lading i garasjen og at sameiet ellers har en solid økonomi.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Husdyrhold er i følge vedtektene tillatt.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 2008

Antall soverom

2

Byggeår

2008

Byggemåte

Bygget er oppført med støpt gulv mot grunn. Bærende konstruksjoner i stål og betong. Etasjeskillere i betongelementer. Utfyllende yttervegger i trekonstruksjon. Utvendige fasader med utvendig liggende trekledning og pussede malte flater. Yttertaket er flatt og tekket

med papp/folie.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 10.12.2008 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 77 kvm, Bruksareal: 80 kvm, Bruttoareal: 86 kvm

1. etasje:

Bruksareal: 80 m².

Primærrom: 77 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, bad, åpen stue/kjøkkenløsning og 2 soverom.

Kommentar til areal: I tillegg til oppmålt areal er det en terrasse på ca. 22 m². Bod og trappeoppgang utenfor leiligheten på ca. 4 m². Bod på terrasse på ca. 1 m².

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Gasspeis i stue, elektriske varmekabler. Ellers elektriske panelovner.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 3 928 pr. år

Vann og avløp

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 886 220 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 190 392 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Utstyr

Dørcalling

Adkomst

Det vil bli skiltet med Nordvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er beliggende i et område som er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Lier kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Offentligrettslig pålegg

Ingen kjente.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i

innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: slotsvig@partners.no eller SMS: 40 48 32 52 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,30 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 7.490,-, tilrettelegging. kr. 9.950,-, internettannonsering kr. 10.995,-.For visninger er det avtalt kr. 2.900,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.