Langbrygga 5

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Langbrygga 5

  • 1767 HALDEN
Prisantydning
2 470 000,-
Fellesgjeld
1 522 180,-
Totalpris
4 000 062,-
Ligningsverdi
630 949,-
Fellesutgifter
10 316,- (Til dekning av lånekost pr. mnd: Kr.6.914,- + felleskost: Kr. 3.402,- Inkl. komm.avg., eiendomsskatt, festeavgfit, revisjon, forretningsførsel, felles strøm, vedlikehold heis, gangvask, bygningsforsikring, kabel-TV, vaktmester og drift og vedlikehold.)
Beregnet totalkostnad
2 470 000,- (Prisantydning)
1 522 180,- (Andel av fellesgjeld)


3 992 180,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
172,- (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)


7 882,- (Omkostninger totalt)


4 000 062,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
74m²
Bruksareal
78m²
Tomt
3 689m² (festet tomt)
Etasje
2.
Oppholdsrom
1
Soverom
2
Byggeår
2008
Gårdsnummer
160
Bruksnummer
255
Seksjonsnummer
1
Energimerking
C
Finn-kode
150657094
Sist endret

Eiendomsmegler MNEFDaglig lederFagansvarlig

Mats Lilledal

+47 988 42 886

Adresse

Langbrygga 5

1767 HALDEN

2. etasje

Matrikkel

Gnr.160 Bnr.255 Snr.1 Andelsnr.14 Orgnr.990632340 i Halden kommune

Selger

Kjartan Sandvik

Marit Helene Sandvik Bjørnstad

Oppdragsnummer

81-19-0068

Prisantydning

Kr. 2 470 000,-

Total kostnad

2 470 000,- (Prisantydning)

1 522 180,- (Andel av fellesgjeld)

3 992 180,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger

6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))

172,- (Panteattest kjøper)

430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)

430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

7 882,- (Omkostninger totalt)

4 000 062,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Det tas forbehold om endringer av offentlige gebyrer/andre omkostninger.

Andel fellesgjeld

Kr. 1 522 180,- pr. 01.06.2019

Avdrag

Mnd. avdrag på felles lån gjennom borettslaget utgjør ca. kr. 2.760,-

IN-ordning

Det er inngått avtale med borettslagets långiver om individuell nedbetaling av fellesgjelden. Dette kan gjøres to ganger pr. år (mars/september). Forretningsfører administrerer avtalen og sørger for tiltrederett i bankens pantesikkerhet i eiendommen dersom IN ordning benyttes.

Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del eller deler av fellesgjelden. Innbetaler man sin andel fellesgjeld vil de månedlige felleskostnadene reduseres med kapitalkostnader (renter og avdrag). Ved full innfrielse av fellesgjelden i dag, vil denne leiligheten månedlige felleskostnader pr. d. d. reduseres ned til kr 3.402,- pr. mnd

Vedtatte kostnadsøkninger

Det er ikke kjent at det foreligger andre relevante forpliktelser i borettslaget.

Eventuelle andre relevante forpliktelser i Borettslaget

Det er ikke kjent at det i borettslaget pr. d. d. er besluttet kostnadsøkninger av fellesgjelden. Det er individuell nedbetaling av fellesgjelden.

Velkommen til bryggekanten og Haldens sydside med historiske Fredriksten festning i bakgrunnen

Attraktiv sentrumsbeliggenhet i maritime omgivelser ved Haldens indre havn/sentrum syd. Beliggende i fremste rad på brygga. Fra balkongen og stuevinduene kan man nyte en fantastisk utsikt over indre havn og fjordinnseilingen, festningen og byens flotte arkitektoniske trehusbebyggelse.

Fra bryggekanten kan man oppleve byen på sitt beste i umiddelbar nærhet til sjø og båtliv. Ta heisen ned til gateplan og ta en kort spasertur bort til byens torg og gjestehavnen med uteliv m.m. Området byr for øvrig på et yrende båt/havneliv i sommersesongen, med diverse festivaler og konserter. I tillegg tilbys en rekke fasiliteter som Brygga kultursal, jernbanestasjon, bussentral, seviceforretninger, butikker, dagligvareforretninger, restauranter, cafeer m.m.

For de turglade finnes Fredriksten Festing bare en liten gåtur unna. Her tilbys et mangfold av fine opparbeidet turstier på historisk grunn for store og små, samt hyggelige cafeer og kulturelle museum. Havnepromenaden som strekker seg fra gjestehavnen og videre ut mot Eskeviken er også et hyggelig tur alternativ for de mer sentrumsglade.

I tillegg har man et godt offentlig kommunikasjonstilbud med både buss- og jernbanestasjon rett utenfor døren.

Tomt

Tomten er festet og felles for borettslaget og utgjør i h.h. t. kommunens matrikkelenhet 3.688 kvm.

Tomten består av bygningskroppen som er samlet rundt et stort og populært atrium. Atriumet ligger på taket av garasjeanlegget og er meget pent opparbeidet med gressplen, beplantning, gangveier og sittegruppe. Meget lunt og koselig og kun tilgjengelig for eierne. Atriumet er skjermet og avlåst.

Arealer (Bruksareal/Primærrom)

Bruksareal (BRA) : 78 m²

Primærrom (P-ROM) :74 m²

P-rom fordeling : Entré, 2 soverom, bad/wc, kjøkken og stue/spisestue

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra eierskifterapport utarbeidet av takstmann som er vedlagt i salgsoppgaven.

Arealene er oppmålt av takstmann iht. NS 3940. Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. Med Primærrom (P-rom) menes rom som kan defineres som oppholdsrom (typisk som stue, kjøkken, soverom, bad/wc, entré). Alle P-rom må være tilgjengelig via dør eller trapp. Trapp er inkludert i P-rom, men ikke boder og skap som regnes inn under sekundærrom. Samlet bruksareal (BRA) er P-rom + S-rom.

Byggemåte

Andelen er en del av et nyere boligkompleks over 3 plan. Boligkomplekset er oppført i betong- og trekonstruksjoner. Fundamentert med pæler og betonggrunnmur. Etasjeskille er utført i betong. Yttervegger i trebindingsverk med anslagsvis 15 cm isolasjon, utvendig med vindsperre og beiset stående panel. Innvendig platekledd. Det er betongvegger som brannskille mellom leiligheten. H-vinduer med isolerglass i ferdigmalte rammer. Saltakskonstruksjon i trekonstruksjoner som utvendig er tekket med teglstein. Balkong i betongkonstruksjonsterrasse med rekkverk i stål med glassfront. Gode betongtrapper i bygget.

Se eierskifterapport utarbeidet av takstmann for nærmere byggeteknisk beskrivelse.

Parkering

Egen biloppstillingsplass i lukket garasjeanlegg.

For øvrig vanlig gateparkering etter gjeldende bestemmelser for området.

Etasje

2

Soverom

Antall soverom : 2

Standard

En tiltalende og attraktiv beliggende bolig med ypperlige kvaliteter. Fra 2017 har leiligheten gjennomgått fornying av overflater i alle rom og med diverse standardhevinger. Her av kan nevnes;

Alle innvendige gipsoverflater er malt (inkl. dører). Det er lagt moderne laminat gulv i alle rom (foruten baderom).

Det er satt inn ny garderobeløsning med speil på soverom (integrert).

Baderom/wc med flislagte overflater fra byggeåret med dusjhjørne som har fått nyinnsatte dusjdører i glass.

Det er åpnet opp kjøkkenavdelingen mot stue og etablert ny og moderne kjøkkeninnredning fra Norema med slette skapfronter. Egen kjøkkenøy med ekstra skap- og spiseplass og som gir et ekstra sosialt møtepunkt for familie og gjester. Utstyrt med integrerte hvitevarer fra Asko, innebygd komfyr og nedfelt induksjonstopp fra AEG, ventilator fra Røros Hetta og servant i kompositt.

Lun og god stue med plass for både spisebord og stor sofaseksjon . De store vindusflatene gir rikelig med naturlig lysinnslipp og åpner opp for den fine sjøutsikten. Direkte utgang til overbygget balkong med nydelig utsikt utover indre havn med bl. annet fjorden og festningen.

Teknisk rom/vaskerom med våtromsbelegg på gulv. Det er lagt opp rør i rør vannsystem og sikringsskap med 40 amp. hovedsikringer.

Det er installert porttelefon med døråpner i entré. På utsiden av leiligheten er det en liten fellesgang som deles med 2 naboleiligheter. Her med heistilknytning og direkte utgang til felles hageanlegg som er lukket.

Energimerke

Eier har energimerket boligen. Energiattest datert 15.05.2017 med oppvarmingskarakter C og energikarakter rød. Attesten utleveres hos oppdragsansvarlig.

Brukstillatelse

Det er ikke utstedt ferdigattest på eiendommen, men det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 20.02.2008.

Ferdigmelding er mottatt hos Halden og kommune 18.02.2008.

Rammetillatelse for oppføring er utstedt av Halden kommune datert 28.06.2006

Igangsettingstillatelser er utstedt av Halden kommune datert 18.10.2006 - 28.06.2007

Den midlertidige brukstillatelsen m. ferdigmelding, rammetillatelse og igangsettingstillatelser fås utlevert hos oppdragsansvarlig.

Vei/vann/avløp

Eiendommen er tilkoblet offentlig vann- og kloakknett.

Heftelser/servitutter

Borettslaget har legalpant for forfalte felleskostnader i h.h.t borettslagsloven § 5-20. Pantet er begrenset oppad til 2G (folketrygdens grunnbeløp) - under heftelser/servitutter for borettslag. Følgende servitutter (råderettsbegrensninger) er tinglyst på eiendommen:

Bortfesteren har panterett i festeretten og i byggverk på tomta for skyldig festeavgift de tre siste årene, i henhold til Lov om tomtefeste § 14.

Kommunen har lovbestemt pant for kommunale avgifter og eiendomsskatt. Eiendommen leveres for øvrig fri for pengeheftelser.

Følgende avtaler er tinglyst på eiendommen:

Tinglyst dato 23.10.1877 med dagboknr.: 900042

SKJØNN. Overført fra: 0101 / 160 / 255 / /

Ekspropriasjonsforr./konduktørforr. vedrørende NSB. Gjelder denne matrikkelen med flere.

Tinglyst dato 05.12.2006 med dagboknr: 605191

BESTEMMELSE IFLG. SKJØTE

Rettighetshaver: Norske Shell AS, ORG.NR.: 914807077

Overført fra: 0101 / 160 / 255. Det kan ikke lagres eller omsettes motordrivstoff fra andre oljeselskaper enn rettighetshaver. Gjelder denne matrikkelen med flere.

Tinglyst dato 27.09.2007 med dagboknr: 773457.

FESTEKONTRAKT - VILKÅR. Årlig festeavgift: 165 156 NOK. Tomteverdi: 26 697 500 NOK

Bestemmelser om regulering av leien. Bestemmelser om forlengelse Fester gis rett til seksjonering, og seksjonseierne trer inn i kontrakten på samme vilkår som fester. Med flere bestemmelser. Gjelder denne matrikkelen med flere.

Tinglyst dato 10.03.2008 med dagboknr: 204634.

SEKSJONERING

Tinglyst dato16.04.2008 med dagboknr: 304867.

NYE VILKÅR - FESTE

Årlig festeavgift: 129 600 NOK.

Rettighetshaver: Langbrygga Halden AS, org.nr.: 988015830. Rett til å disponere 963/4473-del av søppelrom med flere bestemmelser. Bestemmelse om parkering

10.03.2008 204634

SEKSJONERING. Opprettet seksjoner: Seksjon: 0101 / 160 / 255 / 1. Formål: Samleseksjon bolig. Tilleggsdel: Bygning og grunn. Sameiebrøk: 3510 / 4473.

Utleie

Dersom eier har bebodd boligen ett av de to siste år, kan det søkes styret om utleie. Leieforholdet skal godkjennes av styret i borettslaget og begrenses til tre år av gangen.

Faste løpende kostnader

Estimert årlige lånekostnader for fellesgjeld, inkl. avdrag: Kr. 82 968,-

Årlig fellesutgifter: Kr.40.824,-

Årlig strømutgifter: Ca. kr. 10.000,- pr. år.

Kostnadene til strøm er kun stipulert og avvik kan derfor forekomme. Kostnadene kan variere ut i fra den enkelte boligs forbruk.

Ligningsverdi

Kr. 630 949,-

Egenerklæring

Budgiver må gjøre seg kjent med eiers egenerklæringsskjema før bud avgis.

Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Avtalt meglervederlag

Det er avtalt en provisjonssats på 2% av salgssummen inkl. mva. for salgsoppdraget på denne eiendommen.

I tillegg kommer følgende vederlag:

Oppgjørsgebyr: Kr. 3.000,-

Annonsepakke i Boligavisa: Kr. 4.900,-

Internettannonsering: Kr. 3.500,-

Profesjonell fotografering: Kr. 3.800,-

Eksklusiv salgsprospekt: Kr. 2.500,-

Innhenting av kommunale opplysninger: Kr. 2.250,-

Spørregebyr grunnboken: Kr. 250,-

Boliginformasjon Fram Forvaltning: Kr. 2.500,-

Dersom handelen ikke kommer i stand eller sies opp betales det ikke provisjon til megler. Oppdragsgiver blir dog belastet med kr. 10.000,- i salgstilretteleggelsesgebyr.

Konsesjon/Odel

Det praktiseres ikke odel på denne eiendommen. Eiendommen er ikke konsesjonspliktig.

Overtagelse

Etter nærmere avtale.

Hvitvasking

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Finansiering

Dersom det er ønskelig kan vårt firma være behjelpelig med å fremskaffe finansieringstilbud fra samarbeidende bankforbindelse.

Solgt "som den er"

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: mats@lilledal.no eller SMS: 98 84 28 86 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Produksjonsdato

Produksjonsdato

Opplysninger i Salgsoppgaven er godkjent av selger.