Ålesundgata 1 A

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Ålesundgata 1 A

  • 0470 Oslo
Prisantydning
4 700 000,-
Fellesgjeld
198 000,-
Totalpris
4 913 096,-
Ligningsverdi
1 289 046,-
Fellesutgifter
4 029,- (Betjening av andel fellesgjeld, kabel-TV m mulighet for bredbånd, vaktmestertjeneste, trappevask, felles forsikring, kom. avgifter, forretningsførsel, drift og vedlikehold. (Betaler man ned IN-lånet vil felleskostnadene reduseres til kr 3.300,- pr.mnd))
Beregnet totalkostnad
4 700 000,- (Prisantydning)
198 000,- (Andel av fellesgjeld)


4 898 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
199,- (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))


15 096,- (Omkostninger totalt)


4 913 096,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
74m²
Bruksareal
80m²
Bruttoareal
88m²
Tomt
6 715m² (eiet tomt)
Antall rom
3
Oppholdsrom
1
Soverom
2
Byggeår
1948
Gårdsnummer
222
Bruksnummer
1
Energimerking
E
Finn-kode
143793904
Sist endret

PartnerEiendomsmegler

Helene Molle

+47 400 80 555
  • Nabolagsprofil

100%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

96%

av boligene er eldre enn 20 år

71%

eier sin egen bolig

62%

har høyskoleutdanning

Dokumenter

Salgsoppgave Ã?lesundgata 1 A

Oppdragsnummer

19-19-0027

Adresse og matrikkel

Ålesundgata 1 A, 0470, Oslo, Gnr.222 Bnr.1 Andelsnr.8 Orgnr.948318423 i Oslo kommune

Eier

Kaja Helland-Kigen

Bjørn Helland-Kigen

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Sagene sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Forkjøpsretten avklares parallelt med salget.

BRA/PROM

80 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1948

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Gjennomsnitlige strømregninger har vært på ca. kr 14.500,- per år.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Det er flere mulighet for leie av innendørs garasjeplass i omkringliggende bygårder. Området ble fra 1 juni 2018 en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt i gatene som er merket med beboerparkering - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3 000,- i året.

For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Tomt

Areal: 6 715 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Selskapet har et IN-lån i Husbanken (HUS602-11412081 9). Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 01.03 og 01.09 på borettslagets felleslån. Andelseier må ta kontakt med OBOS minimum en måned før terminforfall for opprettelse av avtale. Aktuelt beløp for innbetaling må være kreditert OBOS' klientkonto senest 10 dager før terminforfall. Dersom denne fristen ikke overholdes vil nedbetaling ikke kunne foretas, og beløpet blir refundert andelseier. Minimumsbeløpet for innbetaling er kr 60 000 pr. gang

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Innhold

Leiligheten er meget barnevennlig i høy førsteetasje i et stille og rolig område sentralt på Sagene/Bjølsen. Den består av entre, stue med koselig vedovn, sjarmerende kjøkken med spiseplass, stor balkong med utgang direkte til hage, 2 romslige soverom og baderom rehabilitert i regi av borettslaget.

Leiligheten disponerer 3 boder (en på loft og to i kjeller). Bod med skråtak på ca. 5 m2 (gulvflate 8,7 m.) i fellesarealer på loft, bod på ca. 6,3 m2 (takhøyde 2,26 m.) og bod

på ca. 2,9 m2 (takhøyde 2,26 m.) i fellesarealer i kjeller.

Det er fellesvaskeri i kjelleren i begge blokkene i borettslaget, samt sykkelparkering.

Soverom 4

Entre | Velkommen inn!

Entre med plass for det man behøver i hverdagen. Her kan man sette fra seg sko og yttertøy, og det er godt med plass til oppbevaring av både sko, jakker og annet i gangen. Dørcalling. I felles oppgang er detog sikringsskap med automatsikringer, oppgradert i 2019.

Stue | Koselig med vedovn

Innbydende og veldig hyggelig stue med store vindusflater og utgang til balkong via skyvedør som bidrar til å åpne opp rommet. Vedovnen i hjørnet fra 2005 er en god varmekilde og gjør det ekstra koselig på kaldere dager. Pipeløpene i gården ble rehabilitert i 2014. I 2007 ble alle vinduene skiftet ut og sørger for god isolasjon i hele leiligheten. Stuen har en god størrelse med plass for både sittegruppe og spiseplass.

Kjøkken | Innbydende

Tiltalende og pent kjøkken som er malt i en lun og behagelig tone. Den originale teglverksveggen er hentet frem og gir en fin kontrast til den ellers lyse innredningen. Det er godt med benke- og skapplass på kjøkkenet og oppvaskmaskinen er integrert. Det er god plass til kjøkkenbord med spiseplass. Kjøkkenet er fra Ikea og ble satt inn i 2005, men alle frontene ble pusset opp i 2017. Hvitevarene på kjøkkenet er fra 2009-2017.

Balkong | Godt med plass

Med utgang fra stuen kommer man til den deilige balkongen. Balkongen er på over 6 kvm med god plass til utemøbler. Trappen rett fra balkongen og ut er genial når sommeren kommer. Her kan barna enkelt komme seg ut i hagen med god plass til å utfolde seg. Balkongen er vendt mot baksiden av gården og mot gressplen, og man kan stort sett sitte her ute i ro og fred. Balkongen vender mot øst.

Hagen består av lekeplass og flere felles sittegrupper, samt store områder med plen. Det er flere frukttrær og -busker i hagen. Borettslaget har også satt opp plantekasser som beboere som ønsker det kan disponere, hvor man kan dyrke grønnsaker, ha blomster el.

Hovedsoverom | Mye garderobeplass

Romslig hovedsoverom med god skapplass! Her er det plass til stor dobbeltseng, kontorhjørne og stor garderobe. Har man behov for et ekstra soverom kan man ta noe av dette soverommet og innlemme som en åpen stue- og kjøkkenløsning og etablere et nytt soverom. Se alternativ planskisse.

Soverom II | Ulike bruks- og møbleringsmuligheter

Nok et pent soverom med mange muligheter. Rommet er stort og kan innredes på mange ulike måter, alt etter behov og hvor mange som skal bo i leiligheten. Begge soverommene vender ut mot rolige områder.

Baderom | I regi av gården

Romslig flislagt baderom pusset opp i regi av borettslaget i 1999. Under rehabiliteringen ble vann- og avløpsrør også skiftet.

Badet har toalett, dusjnisje og servant med bra skapplass og speil med skap. Det er opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel på badet.

Felleskostnader

Kr 4.029,- pr. mnd. Betjening av andel fellesgjeld, kabel-TV med bredbåndsmulighet fra GET, vaktmestertjeneste, trappevask, felles forsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel, drift og vedlikehold.

Herav:

Felleskostnader kr 3.020,-

Kabel-TV kr 280,-

Kapitalkostnader kr 729,-

Betaler man ned IN-lånet (kr 60.946,-) vil felleskostnadene reduseres til kr 3.300,- pr.mnd.

Etasje

Høy første etasje.

Tomt

Felles tomt for borettslaget, opparbeidet med plenarealer, diverse beplantning, prydbusker, frukttrær, plantekasser, sittegrupper, lekeapparater og asfalterte arealer bestående av gangveier. Borettslaget har felles griller til bruk for plenen sør for blokkene.

Garasje / Parkering

!Beskriv forholdene!

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 289 046 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 640 564 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokken ble oppført i 1948. Gulvflater i kjeller og etasjeskillere av betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner av murverk, utvendige

fasader har pussede og malte overflater. Takkonstruksjon av tre i valmet saltaks form utvendig tekket med betongtakstein, ikke besiktiget.

Oppvarming med elektriske panelovner og varmekabel på baderom, kombinert med peisovn i spisestue/stue. Det finnes muligheter for parkering i

gate og tilliggende gater.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på vinduer og på utskifting av balkongene.

Boligens areal

Primærrom: 74 kvm, Bruksareal: 80 kvm, Bruttoareal: 88 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

- Elektrisk oppvarming

- Vedovn fra 2005 i stue med rehabiliterte pipeløp

- Varmekabler på baderomsgulv

Utstyr

- Dørcalling

- Sikringsskap med automatsikringer

- Kabel-TV med bredbåndsmulighet fra GET

Adkomst

Enkel adkomst fra Ålesundgata og via felles gårdsrom. Det vil bli satt opp Schala & Partners-skilt under visningen. Velkommen!

Regulering

Eiendommen er regulert til boliger. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

303684-1/105 Erklæring/avtale

27.10.1948

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v

1950/301124-1/105 Erklæring/avtale

09.05.1950

Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

Gjelder denne registerenheten med flere

1953/300175-1/105 Obligasjon

19.01.1953

BELØP: NOK 328.400

Panthaver:Oslo Bolig Og Sparelag Al

Lnr: 1087017

1982/510844-1/105 ** Prioritetsbestemmelse

25.10.1982

veket for: OBLIGASJON 1982/505281-1/105

2001/46802-1/105 ** Prioritetsbestemmelse

13.08.2001

veket for: OBLIGASJON 2001/26292-1/105

2001/58348-1/105 ** Prioritetsbestemmelse

27.09.2001

veket for: OBLIGASJON 2001/58347-1/105

2003/47957-1/105 ** Prioritetsbestemmelse

04.08.2003

veket for: PANTEDOKUMENT 2003/47953-1/105

2005/14552-1/105 ** Forhøyelse

04.03.2005

FORHØYET TIL NOK 332,000

2001/26292-1/105 Obligasjon

14.05.2001

BELØP: NOK 12.130.000

Panthaver:Den Norske Stats Husbank

Lnr: 1087054

2003/47953-1/105 Pantedokument

04.08.2003

BELØP: NOK 23.140.000

Panthaver:Den Norske Stats Husbank

Lnr: 6405520

2008/99715-1/200 Pantedokument

04.02.2008

BELØP: NOK 800.000

Panthaver:OBOS BBL

Org.nr: 937052766

2014/993050-1/200 Pantedokument

14.11.2014

BELØP: NOK 3.000.000

Panthaver:OBOS-BANKEN AS

Org.nr: 911986884

Uomsettelig

Elektronisk innsendt

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Generelle opplysninger om Gjøvikgata Borettslag:

Borettslaget består av 79 andelsleiligheter.

Gjøvikgata Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjons-nummer 948318423, og ligger i bydel Sagene i Oslo kommune med følgende adresse:

Gjøvikgt 3 A-B-C-D

Ålesundgt 1 A-B-C-D

www.gjovikgatabrl.no

Det er fellesvaskeri i begge blokkene. Vaskeriene skal kun benyttes av beboere.

Kun fysiske personer kan være andelseiere i borettslaget. Ingen kan eie eller ha eierandel i mer enn en andel.

2017

Utskifting av varmt- og kaldtvannsrør i kjelleren i begge bygg (rørstrekk i taket på kjelleren).

Ny ekspansjonstank i begge bygg.

Alle vindus- og dørkarmer, samt kjellerdører, har blitt malt i begge bygg.

Oppsetting av gjerde rundt alle VVS-tanker, låst med hengelås.

Rehabiliterte branndører etter reklamasjon. Brannsikker forsegling mellom skillevegger i både kjellere og loft i begge bygg.

Skiftet fra bredbånd til fiber i begge bygg.

2016

Nytt, elektrisk tørkeskap i begge bygg. Ny tørketrommel i Ålesundgata 1.

Vedlikeholdsnøkkel utarbeidet av OBOS, (Fremdriftsplan for vedlikehold den neste 5 år).

Betongundersøkelse: En tilstandsrapport for å avdekke feil og mangler. (I henhold til vedlikeholdsnøkkel).

Lekeplassen/ Uteområdet: Ny sand i sandkassen, reklamasjonssak på sklie og råte- og soppskader på trevirke, nytt lekeapparat for de minste. Nytt utebord ved sittegruppe. Eget område for plantekasser. Rehabilitering av utebenker. Innkjøp av nye hageredskaper. Egne hageredskapsboder i hvert bygg.

2015

Rens av ventilasjonskanalene. Rehabilitering av alle inngangsportaler i begge bygg: Pussing ned til trevirket og påført tre lag med ny olje. Oppført vegbom ved innkjørsel til bakgård (for å redusere fart og unødvendig kjøring).

Fikset alle defekte låser i sikringsskap i oppgangene (for å redusere brann- og spredningsfare).

2014-2015

Piperehabilitering (begge bygninger). Ekspansjonstanker er installert i begge bygninger (sikrer bedre balansering av trykk i rørsystemet som gir lavere belastning på rør, pumper etc.). Snekkerarbeid i tørkeskap for å få de tettere, utskiftning av tetningslister, nye trefjøler i skap.

2013

Nye branndører på loft og i kjeller. Oppgradert det elektriske anlegget i henhold til rapport. Kontroll av brannteknisk utstyr i alle leilighetene. Fuget balkongene i 5 etasje. Videokontroll av pipene. Nye varmeovner i tørkeskapene.

2011 Utbedring av trappelys. Bytte av låssystem.

2010-2011 Radonmåling er utført og resultatet viser svært lave verdier.

25 Gjøvikgata Borettslag

2010

Ny avtale med Get har sikret oppgradering av internett- og kabel tv-tilbudet. 9. september åpnet en splitter ny lekeplass, satt opp i samarbeid med våre naboborettslag. Lekeplassen er større enn før. I tillegg er 2 nye vippedyr og sandkasse anlagt på plenen sør for blokka i Ålesundgata. Oppgradering av brannvernsutstyr. Våren 2010 ble alle leiligheter oppgradert med følgende utstyr: Brannslange på kjøkken, forventet levetid 30 år. Én optisk røykvarsler, levetid 6 år og én ionisk røykvarsler, levetid 10 år.

2009 Varmtvannsbeholderne ble rengjort

2007 Utskifting av vinduer og balkongdører

2006 Nye kjellervinduer. Det er satt inn nye kjellervinduer i begge blokkene

2005 Beplantning langs Ålesundgata samt kjellernedganger. Oppussing (maling) av alle oppgangene.

2004

Oppgradering av uteområde og vaskekjeller Beplantning og etablering av sittegruppe og boule-bane. Nye søppelskap med standplass.

Innkjøp av høysentrifugerende vaskemaskiner, to i hver blokk.4 lykter satt opp i gårdsrommet.

2003

Vaskeri, kabelnett, portnerbolig og calling. Innkjøp av to nye tørketromler til vaskeriet, en i hver blokk.

Etablering av nytt, digitalt kabelnett (TV, bredbånd og telefoni). Oppussing av portnerleiligheten (Gjøvikgata 3D, 1.etg.) Calling-apparater skiftet.

2002

Rehabilitering av balkonger, fasader, dører. Fullført balkongrehabilitering. 72 nye balkonger ble overlevert i juni 2002. Nypussede og malte fasader ble overtatt i februar 2002. Nye brann-slukningsapparater og røykvarslere.

Oljet utgangsdørene med benar-olje og kjellerdørene med samme som vinduene.

2001 Dreneringskummer er renset. Rehabilitering av tak, takrenner og fasader

Begge takene er lagt om og takrenner byttet ut. Fasade er total renovert samt utvendig drenering av nordveggen i Gjøvikgata 3

1999 Rehabilitering av rør på bad og kjøkken Rør-rehabilitering av alle bad/kjøkken ferdigstilt 17.12.99

1998 Diverse rehabiliteringer. Bunnledninger er skiftet i begge blokkene. Det er installert felles varmtvannsberedere i vaskeriet i begge blokkene. 4 rør-stammer er skiftet ut dvs. 20 bad i 3a og b. I tillegg er calling-anlegget reparert.

1997

Rehabilitering av ledninger, grunnmur og bad. Uttrekksledninger er skiftet i begge blokkene. Utbedring av grunnmur og bedre drenering i Ålesundgata. Gjennomført prøveprosjekt vedrørende rehabilitering av bad og rør-stamme i Ålesundgata 15 (venstre side).

26 Gjøvikgata Borettslag

1996

Tilstandsvurdering vann og avløpsrør Bestilt tilstandsvurdering/forprosjekt av innvendig vann- og avløpsrør. Balkongene er behandlet, slik at løs betong ikke faller ned og armering er behandlet med antirust.

1995 Beplanting, rep. vinduer og balkongdører. Planting og beplanting av området mot Gjøvikgata. Reparasjon av defekte vinduer og balkongdører

1994 Diverse rehabiliteringer. Utbedring av grunnmur og bedre drenering rundt halvparten av blokkene i Gjøvikgata. Vasking, sliping og maling av samtlige vinduer og balkongdører utvendig. Beplanting av skråningen sør for blokkene.

1993 Oppussing av oppganger. Oppussing og standardforbedring av oppgangene. Oppgangene pusset opp med tapet og maling - vinduer i oppgangene og inngangsdørene til leilighetene skiftet ut. Opparbeidet lekeplass for barn, med husker, klatrestativ o.l. Fryserom og sykkelrom pusset opp.

1992 Elektrisk anlegg. Fullstendig utskiftning av det elektriske anlegget (fellesområder, stigeledninger, sikringsskap, leiligheter osv.)

1991 VVS, elektriske anlegg og bygning. Tilstandsvurdering for VVS, elektriske anlegg og bygningsmessige forhold. Reparasjon av tak på begge

blokkene, inkl. utskifting av takluker. Sentrifuger og tørketrommel

1990 Innkjøp av to nye sentrifuger og en tørketrommel til fellesvaskeriet.

1988 Balkonger og antenneanlegg. Oppussing av balkonger og ombygging av antenneanlegg

1987 Takreparasjoner (Gjøvikgata 3)

1986 Takreparasjon og bygging av avfallsboder. Reparasjon av tak og bygging av avfallsboder

1982 Utskiftning av vinduer og balkongdører

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapets totale lån og vilkår:

HUS601-1147000 0

Type: A

Restsaldo: Kr. 9.519.261,-

Restløpetid: 14 år 7 mnd.

Term pr. år: 2

Type rente: Flyt

Rente: 1, 55 %

HUS 602-11412081 9 (IN-ORDNING)

Type: A

Restsaldo: Kr 5.015.969,-

Restløpetid: 7 år 6 mnd.

Term pr år: 2

Type rente: Flyt

Rente: 1, 55%

OBBK01-98207359327

Type: A

restsaldo: Kr 428.514,-

Restløpetid: 8 år 11 mnd.

Term pr år: 12

Type rente: Flyt

Rente; 2, 80 %

OBOS-98207404780

Type: A

Restsaldo: Kr 2.278.400,-

Restløpetid: 10 år 10 mnd.

Term pr år: 12

Type rente: Flyt

Rente: 2, 80 %

Andel fellesgjeld

Kr 198.000,- per 01.03.2019

Andel formue

Kr 12.480,- per 31.12.2018

Forsikring

If skadeforsikring

Polisenummer: 864326

Regnskap

Inntekter:

Driftsinntekter i 2017 var til sammen kr 4 351 623,-. Andre inntekter består i hovedsak av leie for pasellhage/plantekasse.

Kostnader:

Driftskostnadene i 2017 var til sammen kr 3 024 880,-. Dette er kr 1 802 420 lavere enn budsjettert og skyldes i hovedsak lavere kostnader for drift og vedlikehold.

Resultat:

Årets resultat på kr 978 986,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde kjæledyr i borettslaget, så lenge det ikke skjer til sjenanse for naboene. Hunder skal holdes i bånd og ved lufting av hund skal det brukes hundepose.

Tilbehør

Medfølgende:

- Alt av hvitevarer på kjøkken følger med (kjøleskap, komfyr/stekeovn og oppvaskmaskin

- Vaskemaskin på badet

- Skyvedørsgarderobe og lite skap i hjørnet på hovedsoverom

- Stort garderobeskap og lite garderobeskap på barnerom/soverom ll

- Knaggrekke i gangen, samt skoskap og kommode

- Bildelist i stue og soverom

- Fastmonterte vegghyller på kjøkken

Medfølger ikke:

- Utensilo vegghylle i entre

- Taklampe i gang og på kjøkken

- Tørketrommel

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: hm@schalapartners.no eller SMS: 40 08 05 55 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 10 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.