Bård Skolemesters vei 12

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Bård Skolemesters vei 12

  • 0590 Oslo
Prisantydning
3 550 000,-
Fellesgjeld
177 524,-
Totalpris
3 742 283,-
Ligningsverdi
873 316,-
Fellesutgifter
5 153,- (Drift og vedlikehold, fyring/varmtv. kabel-tv/bredbånd, vaktmester, renhold, forsikring, nedbetaling lån, forretningsførsel, kommunale avgifter m.m. Herav: Renter lån 2: 283 Felleskostnader: 3 907 Avdrag lån 2: 466 Renter lån: 183 Avdrag lån: 314)
Beregnet totalkostnad
3 550 000,- (Prisantydning)
177 524,- (Andel av fellesgjeld)


3 727 524,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
6 850,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
199,- (Panteattest kjøper)
6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))


14 759,- (Omkostninger totalt)


3 742 283,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
66m²
Bruksareal
66m²
Bruttoareal
73m²
Tomt
16 091m² (fellestomt)
Etasje
4.
Antall rom
3
Oppholdsrom
1
Soverom
2
Byggeår
1956
Gårdsnummer
87
Bruksnummer
12
Energimerking
G
Finn-kode
134782994
Sist endret

Eiendomsmegler MNEFPartner

Joakim Torp

+47 977 08 876
  • Nabolagsprofil

96%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

88%

av boligene er eldre enn 20 år

88%

eier sin egen bolig

76%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

Dokumenter

Salgsoppgave Bård Skolemesters vei 12

Forkjøpsrett

Ja - andelseiere i borettslaget og dernest øvrige USBL- medlemmer har forkjøpsrett. Denne forhåndsvarsles og avklares raskt etter salg (ca. 5 virkedager).

BRA/PROM

66 / 66 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1956

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Forbruk de 12 siste måneder er 5417 kWh.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 16 091 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i BBL Finans AS, Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Ingen IN-ordning.

Beskrivelse

Dette er en lys og flott 3-roms, beliggende sentralt på populære Årvoll. Leiligheten ligger høyt og fint til i 4. etasje med utsyn mot grøntområder. Gjennomgående og arealeffektiv planløsning, samt store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys og gir et luftig preg.

- Nymalte overflater og 1-stavsparkett fra 2017/18

- Romslig stue

- Stor, vestvendt balkong med supre solforhold

- Kvik-kjøkken fra 2018 med integrerte hvitevarer

- Bad fra 2005 (i regi av brl) med vaskemaskin/tørketrommel

- To fine soverom

- Varmtvann og fyring v/fjernvarme ink.

- Kabel-tv og internett fra GET ink.

- To disponible boder i fellesarealer

- Mulighet for leie av p-plass/garasjeplass etter venteliste

- Kort vei til marka

- Gode kollektivmuligheter

- Veldrevet borettslag

- Lave omk. - ingen dok.avg.

- Familievennlig

Årvoll Vest Borettslag er et meget populært borettslag med god økonomi og vedlikeholdshistorikk. Beliggende stille og tilbaketrukket med kort vei til skog og mark, men samtidig kun en kort busstur unna sentrum. Årvoll er et perfekt boligområde for den moderne familien som vil ha nærhet til alt. Barnehage, skole, fotballbane og idrettsanlegg samt servicetilbud som Årvoll Senter ligger like ved. Leiligheten disponerer to boder og det er muligheter for leie av parkeringsplass i garasje eller utendørs etter venteliste hos styret.

Innhold

Leiligheten ligger i gårdens 4. etasje og består av: Entré, bad, kjøkken, stue og 2 soverom.

I tillegg disponerer leiligheten én loftsbod med skråtak på ca. 4,6 kvm (gulvareal 10 kvm), samt kjellerbod på ca. 4,4 kvm (takhøyde 2,28 meter). Borettslaget har fellesvaskeri, felles fryserrom og sportsbod for oppbevaring av sykler o.l.

Standard

Stue | Romslig og lyst

Leiligheten har en lys og flott stue med plass til sofakrok, spisestue, TV-seksjon og øvrig ønsket møblement. Store vindusflater og balkongdør mot vest gir hele rommet rikelig med naturlig lys og en luftig atmosfære.

Balkong | Vestvendt med hyggelig utsikt

Fra stuen er det utgang til en usjenert og solrik balkong på hele 9,3 kvm. God plass til utemøblering og tillatt med gass- og elektrisk grill. Her kan man nyte mange varme sommerdager utendørs! Balkongen har sol fra ca. klokka 13 til 22 på sommerstid. Det er også montert utelys, stikkontakt, varmelampe og elektrisk markise på vegg. Gulvflater av betong belagt med treheller, samt rekkverk av metall og glass/platekledning.

Kjøkken | Kvik innredning fra 2018

Leiligheten har et romslig kjøkken med mye naturlig lys og hyggelig utsyn. Kvik kjøkkeninnreding fra 2018 med glatte fronter og integrerte hvitevarer. Overskap med belysning under og fritthengende Røroshetta ventilator med kullfilter. Steinkompositt benkeplate med underlimt oppvaskkum med Tapwell ett-greps armatur. Flislagt over benkeplate og 2 dobble stikkontakter under overskap. Kjøkkenet er utstyrt med integrert komfyr, induksjons koketopp og oppvaskmaskin fra Siemens, samt kjøleskap med fryser fra Samsung. Delvis synlige vannrør av PVC med lekkasjestopper i benkeskap.

Bad | Oppgradert i regi av borettslaget

Flislagt bad med gulvvarme som ble oppgradert i regi av borettslaget i 2005. Innredning med glatte skuffefronter og servant med Hansgrohe ett-greps armatur. Speil og belysning med stikkontakt på vegg. Frittstående toalett. Dusjhjørne med innfellbare buede glassdører og Hansgrohe ett-greps armatur med hånddusj. Vaskemaskin og tørketrommel medfølger. Dobbel stikkontakt på vegg. Avtrekksventil i himling.

Soverom 1 | Mot rolige omgivelser

Lyst og romslig soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord etc. Skyvedørsgarderobe (ca. 1,5 meter bredt) med god lagringsplass. Begge soverommene vender ut mot rolige omgivelser.

Soverom 2 | Ypperlig barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor

Pent soverom med plass til seng, nattbord og skap. Dette rommet egner seg godt som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor.

Entre | Et godt førsteinntrykk

Innbydende entré med plass til å sette fra seg sko og henge opp yttertøy i garderobeskap (ca. 1,8 meter bredt). Dørcalling med portåpner plassert ved siden av inngangsdøren.

Overflater | Lyst og tidsriktig

Gulv: Gulvflater med 1-stavs eikeparkett fra 2017/18 og fliser på bad.

Vegger: Malte overflater fra 2017/18 og fliser på bad.

Tak: Malte overflater i 2017/18.

Beliggenhet

Meget attraktiv beliggenhet i et populært og veldrevet borettslag på Årvoll. Leiligheten ligger i en blindvei, tilbaketrukket fra trafikkstøy. Årvoll er kjent som et meget hyggelig og barnevennlig område med Lillomarka som nærmeste nabo. Her har du flotte tur- og rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Her kan du ta på deg skiene rett utenfor døra og gå rett opp i marka hvor du finner flere lysløyper, Oslo Skisenter (Grefsenkleiva) og ellers mange flotte turstier. Årvollskogen er perfekt for sporty, naturglade og friluftsinteresserte mennesker som liker å holde seg i aktivitet.

Det er flere treningssentre i nærområdet med blant annet Fitness 24/7, Puls Bjerke, samt SATS Elixia på Linderud senter. Det er få minutters gange unna ligger også idylliske Isdammen, som er blitt et samlingssted for mange barnefamilier i området. Her er det fiskevann, grillmuligheter og hinderløyper for de minste. Hytta ved Isdammen kan leies for en billig penge og benyttes ofte til barnebursdager osv. Fra hytta er det 2-3 km til Trollvannstua og Linderudkollen. Fine turveier inn til sportshyttene enten du sykler, løper, går på ski eller triller barnevogn.

Årvoll senter stod nylig ferdig med Rema 1000, apotek, cafe, frisør og tannlege. Ca. 5 min kjøring til Linderud senter med 47 butikker og Vinmonopol, og ca. 10 min kjøring til Storo storsenter med stort utvalg av forretninger, spisesteder m.m. Kun ca. 10 km til Oslo sentrum.

Kort gangavstand til Årvoll barnehage, Årvollskogen barnehage, Årvoll barne- og ungdomsskole samt Årvoll kunstgressbane. Årvoll gård ligger like ved og har hyggelig kafe, keramiker med utsalg. Her arrangeres det jevnlige kulturarrangementer. Her kan du også leie flotte festlokaler til store og små anledninger. Kort vei til gode bussforbindelser i Årvollveien. Hyppige bussavganger til hvert 6. min til sentrum (buss nr. 25/31/31E/33).

Felleskostnader

5 153 pr. mnd. Drift og vedlikehold, fyring/varmtv. kabel-tv/bredbånd, vaktmester, renhold, forsikring, nedbetaling lån, forretningsførsel, kommunale avgifter m.m.

Herav:

Renter lån 2: 283

Felleskostnader: 3 907

Avdrag lån 2: 466

Renter lån: 183

Avdrag lån: 314

Felleskostnadene øker med 2% fra 01.01.2019 og dette gjenspeiles i oversikten overfor (øker fra nåværende kr 5 076,- til kr 5 153,-).

Borettslaget er tilknyttet sikringsordning.

Etasje

4 etasje

Tomt

Eiet tomt på 16.091,4 kvm. Fellesarealene er opparbeidet med prydbusker, gressplen, hekker, sittegrupper, biloppstillingsplasser og asfalterte gangveier. Oppgradering av lekeplassen med nye lekeapparater mellom Øivinds vei 20-22 og 16-18 ble utført i 2017.

Garasje / Parkering

Borettslaget har totalt 75 parkeringsplasser for utleie hvorav fire er øremerket elbil. I tillegg er det to garasjeanlegg i borettslaget med til sammen 72 garasjeplasser. Det er mulig å leie plass, eller sette seg på venteliste, ved å sende en e-post til styret (post@arvoll-vest.no). Leien er kr 100,- pr. måned fra 1.1.2018. Denne øker med 10% fra 1.1.2019.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 873 316 pr. 31.12.16

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 794 612 pr. 31.12.16

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokken ble oppført i 1956. Gulvflater i kjeller og etasjeskillere av betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner av murverk, utvendige pussede fasader. Takkonstruksjon av tre i saltaks form, utvendig tekket med betongtakstein fra 2014, ikke besiktiget. Vinduer fra 1984 med 3-lags glass. Balkongdør fra 1984 med 3-lags glass. Entredør av trefiber har brannklasse B-30 og lydklasse 35 dB.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger attestert arkivkort for våningshus i Bård Skolemesters vei 10-12 fra 1958. Det foreligger ferdigattest på utskiftning av balkonger fra 1998 og rehabilitering av bad fra 2006. Dokumentene ligger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 66 kvm, Bruksareal: 66 kvm, Bruttoareal: 73 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

(1)Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.

(2)Med styrets godkjenning kan andelseierne overlate bruken av hele boligen dersom:

- andelseieren selv eller andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen, har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Andelseierne kan i slike tilfeller overlate bruken av hele boligen for opptil tre år

- andelseieren er en juridisk person

- andelseieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdanning, militærtjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner

- et medlem av brukerhusstanden er andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen

- det gjelder bruksrett til noen som har krav på det etter ekteskapslovens § 68 eller husstandsfellesskapslovens § 3 andre ledd.

Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier.

Har laget ikke sendt svar på skriftlig søknad om godkjenning av bruker innen en måned etter at søknaden har kommet fram til laget, skal brukeren regnes som godkjent.

(3) Andelseier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten godkjenning.

(4) Overlating av bruken reduserer ikke andelseierens plikter overfor borettslaget.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet fra sentral fjernvarme via radiatorer på vegg, samt varmekabler på baderom.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Adkomst fra Bård Skolemesters vei. Det vil bli skiltet fra Schala & Partners ved annonserte visninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål etter bestemmelsene i S-2864 av 14.06.1986. Området forøvrig er regulert til boliger, vei, byggeområde for bolig, forretning, kontor, bevertning, allmennyttig formål, tomt for offentlig bygning (barnehage, eldresenter, omsorgsboliger), friområde m.m. Det rives, bygges og reguleres i området. Se forøvrig reguleringskart vedlagt i salgsoppgaven for mer informasjon. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Planer for området:

201004818 - Tonsenhagen planforslag trikk. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider: http://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?direct=Y&mode=&caseno=201004818

201408528 - Øivinds vei 2, Detaljregulering, bestilling av oppstartsmøte, sykehjem/omsorgsbolig. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider: http://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?direct=Y&mode=&caseno=201408528

Oslo kommune bygger en ny blokk med ca. 80 omsorgsboliger med fellesfunksjoner og kafeteria i 1. etasje.

201507434 - Årvollveien 15 - Detaljregulering for forretning og bolig - Årvollsenteret. Se mer på plan- og bygg sine hjemmesider: http://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?direct=Y&mode=&caseno=201507434

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Servitutter i grunn:

1956/11444-1/105 Bestemmelse om veg 02.10.1956

Bestemmelse om kloakkledning

Bestemmelse om gjerde

Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn

Gjelder denne registerenheten med flere

1956/12759-1/105 Best om garasje/parkering 29.10.1956

1956/12760-1/105 Best om garasje/parkering 29.10.1956

1956/12761-1/105 Best om garasje/parkering 29.10.1956

1956/12762-1/105 Best om garasje/parkering 29.10.1956

1956/12763-1/105 Best om garasje/parkering 29.10.1956

1956/15569-1/105 Obligasjon 20.12.1956

BELØP: NOK 1.315.700

Panthaver:Ungdommens Selvbyggerlag Al

Lnr: 1117291

Gjelder denne registerenheten med flere

1987/14320-1/105 ** Prioritetsbestemmelse 04.03.1987

PRIORITET VEKET

FOR NÅV. OG FREMT. LÅN TIL HUSBANKEN OG EVENT. ANDRE LÅN

1957/10957-1/105 Best om garasje/parkering 14.09.1957

Gjelder denne registerenheten med flere

1957/10958-1/105 Best om garasje/parkering 14.09.1957

Gjelder denne registerenheten med flere

1966/14010-1/105 Best. om vann/kloakkledn. 03.10.1966

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:87 Bnr:31

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Gjelder denne registerenheten med flere

1971/8484-1/105 Best om garasje/parkering 14.05.1971

Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven

Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

Korrekt dok.nr. er iht gammel grunnbok og pantebokskopi: 8494/1971

1986/84255-2/105 Erklæring/avtale 22.12.1986

Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.

Gjelder denne registerenheten med flere

1988/69117-1/105 Erklæring/avtale 12.10.1988

Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

1991/56827-1/105 Erklæring/avtale 28.10.1991

Rett for Oslo kommune til å ha ligg. ledn. for vann- og avløp m.v. samt rett til rep. og vedlikehold.

1996/59172-1/105 Erklæring/avtale 21.10.1996

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:87 Bnr:50

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:87 Bnr:50 Snr:1

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:87 Bnr:50 Snr:2

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:87 Bnr:50 Snr:3

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:87 Bnr:50 Snr:4

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:87 Bnr:50 Snr:5

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:87 Bnr:50 Snr:6

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:87 Bnr:50 Snr:7

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:87 Bnr:50 Snr:8

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:87 Bnr:50 Snr:9

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:87 Bnr:50 Snr:10

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:87 Bnr:50 Snr:11

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:87 Bnr:50 Snr:12

Bestemmelse om vann/kloakkledning

Med flere bestemmelser

Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo vann-og avløpsverk

2004/23808-1/105 Pantedokument 05.04.2004

BELØP: NOK 42.660.000

Panthaver:NORDEA BANK AB (PUBL) FILIAL NORGE

Org.nr: 983258344

Gjelder denne registerenheten med flere

2015/477094-1/200 Pantedokument 01.06.2015

BELØP: NOK 23.350.000

Panthaver:HANDELSBANKEN

Org.nr: 971171324

Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata

1954/2268-1/105 Registrering av grunn 13.02.1954

Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:87 Bnr:3

1957/1762-1/105 Registrering av grunn 14.02.1957

Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:87 Bnr:27

1999/18421-1/105 Grensejustering 15.04.1999

Gjelder denne registerenheten med flere

Rettigheter på andre eiendommer

Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget Årvoll Vest, org.nr. 94869096 består av til sammen 224 andelsleiligheter fordelt på 14 boligblokker.

USBL er forretningsfører. Revisjon utføres av KPMG.

- Øvrige andelseiere i borettslaget og dernest medlemmer i boligbyggerlaget har forkjøpsrett til boligen. Forkjøpsretten forhåndsvarsles og avklares raskt etter salg (ca. 5 virkedager).

- Vaktmestertjenester utføres av USBL Boservice AS.

- Renhold utføres av Absolutt Rent AS.

- Fellesvaskeri i kjeller til kostnadsfri bruk for andelseierne.

- I alle kjellere er det egne rom for plassering av sykler og barnevogner. Det er også et låst rom i alle kjellere der andelseiere kan plassere egen fryser.

- Årvoll Kabelnett v/GET er leverandør av kabel-tv og borettslaget har avtalt utvidet grunnpakke ift. standardpakken fra GET. GET leverer også bredbånd/telefoni.

- Borettslaget har egen hjemmeside med nyttig info: www.arvoll-vest.no.

Det er kun lov å eie én andel i borettslaget.

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Fellesgjeld / lånevilkår

Borettslaget har 2 lån i hhv. Nordea og Handelsbanken Eiendomskreditt.

Andel gjeld for denne leiligheten: 177 524,- pr. 19.11.2018.

Andel formue for denne leiligheten: 29 590,- pr. 31.12.2017.

Spesifikasjon av lån:

Lånenummer: 011722, Nordea Bank Norge ASA

Annuitetslån, 4 terminer per år.

Rentesats per 19.11.2018: 3.83% pa.

Antall terminer til innfrielse: 48

Saldo per 19.11.2018: 19 244 468

Andel av saldo: 85 913

( siste termin 01.11.2030 )

Lånenummer: 83987156182, Handelsbanken Eiendomskreditt

Annuitetslån, 12 terminer per år.

Rentesats per 19.11.2018: 2.15% pa.

Antall terminer til innfrielse: 228.65

Saldo per 19.11.2018: 20 520 919

Andel av saldo: 91 611

Første termin/første avdrag: 04.12.2015 ( siste termin 04.11.2037 )

Boligselskapet har ikke IN-avtale

Andel fellesgjeld

177 524

Andel formue

29 590

Forsikring

W.R.Berkley Insurance Nordic

Polisenummer: 201690

Regnskap

Årsregnskapet for 2017 viser et overskudd på kr. 2 635 095,-.

Vedtekter / husordensregler

Se vedtekter og husordensregler vedlagt lenger bak i salgsoppgaven.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslaget har et system gjennom USBL som heter Bevar Vedlikehold som er et web-basert planleggingssystem som skal gjøre arbeidet med det planlagte vedlikehold enklere og mer oversiktlig. Løpende vedlikehold og nødvendige reparasjoner er utført fortløpende.

Det pågår vedlikehold av tak samt drenering rundt blokker som trenger det.

- Takene i Bård Skolemesters vei 10-12 ble skiftet i 2014. Neste tak som etter planen står for tur er i Bård Skolemesters vei 22-24. Etter dette er det fire tak (Øivinds vei 4-18) som bør skiftes i løpet av de kommende 2-4 år. Kostnad pr tak er på ca kr 750.000,- Arbeidet utføres av Henry Hansen & Sønn AS. Prosjektleder er OBOS Prosjekt AS.

- Det er grunn til å anta at dreneringen rundt blokkene ikke lenger er av tilfredsstillende kvalitet. Øivinds vei 8-10 ble fuktsikret i 2015, og i 2017 er det samme gjennomført i Bård Skolemesters vei 10-12 og Øivinds vei 16-18 Kostnaden ved dette kr 445 700 pr blokk. Styret ser for seg at det kan komme kostnader i årene fremover til arbeid med drenering rundt bygningene. Arbeidet utføres av Lasse Steinbakken AS.

Forøvrig må alltid normalt vedlikehold påregnes. Se årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt i borettslaget. Den enkelte bruker/andelseier kan bare holde dyr dersom det ikke er til ulempe for andre brukere av eiendommen.

Styret skal ha melding om hundehold, og egen avtale om hundehold skal underskrives av bruker/andelseier før hundeholdet begynner.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger IKKE i handelen:

- Hyllesystem på kjøkken og soverom medfølger ikke.

- Klesknaggene i leiligheten medfølger ikke.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: jt@schalapartners.no eller SMS: 97 70 88 76 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge og forkjøpsretten må være avklart før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

- Sikringsskap har automatsikringer plassert på vegg, i felles trappeoppgang (hovedbryter har 40 Amp.).

- Leiligheten har røykvarsler og brannslukningsapparat.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.