Balchens gate 6

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Balchens gate 6

  • 0265 Oslo
Prisantydning
8 500 000,-
Fellesgjeld
697,-
Totalpris
8 718 596,-
Fellesutgifter
3 040,- (varmtvann, kabel-TV(Get), trappevask, felles byggforsikring, drift av sameiet, kommunale avgifter m.m. Eiendomsskatt for eiendommen for 2018 utgjorde kr. 656,-)
Beregnet totalkostnad
8 500 000,- (Prisantydning)
697,- (Andel av fellesgjeld)


8 500 697,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
199,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
208 000,- (Dokumentavgift)
1 000,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))


217 899,- (Omkostninger totalt)


8 718 596,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (eierseksjon)
Primærrom
84m²
Bruksareal
84m²
Bruttoareal
92m²
Tomt
1 348m² (eiet tomt)
Etasje
4.
Oppholdsrom
1
Soverom
2
Byggeår
1952
Gårdsnummer
212
Bruksnummer
38
Seksjonsnummer
23
Energimerking
F
Finn-kode
139220287
Sist endret

PartnerEiendomsmegler MNEF

Kjerstin Falkum

+47 922 04 707
  • Nabolagsprofil

99%

av boligene er eldre enn 20 år

98%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

80%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

63%

eier sin egen bolig

Dokumenter

Salgsoppgave Balchens gate 6

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2017. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

BRA/PROM

84 / 84 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1952

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Tomt

Areal: 1 348 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Beskrivelse

Balchens gate 6 er en meget tiltalende, påkostet og lekker 3-roms leilighet beliggende i fjerde etasje i velholdt bygård fra 1952 med svært attraktiv beliggenhet i hjertet av Frogner.

Leiligheten har to balkonger med gode solforhold, én sydvestvendt på ca. 3 m² og én nordvendt på ca. 2 m². Boligen er gjennomgående og fremstår som svært lys med gode solforhold. Området er en del av beboerparkering og det er mulighet for garasjeleie i nærliggende anlegg.

Boligen er betydelig oppusset i 2018/19 og fremstår som meget påkostet med eksklusive materialvalg, der moderne design er smakfullt kombinert med gjennomtenkte og svært praktiske løsninger. Det er bred 1-stavs parkett i oljet eik i stue og kjøkken, baderom og entreen har marmorfliser og soverommene har behagelige vegg-til-vegg teppe. Videre har leiligheten delikat og stemningsfull fargevalg, karakteristiske speil og bred listverk i hele leiligheten. Det er nytt el-anlegg i hele leiligheten med nye automatsikringer, Elko Pluss stikkontakter innfelt i sokkellister og utstrakt bruk av downlights.

Svært stilrent kjøkken fra kvalitetsmerket Ballingslöv med svært god benke- og oppbevaringsplass, samt hvitevarer fra Siemens og NEFF. Badet byr på spa-følelse med Carrara-marmor fliser på benkeplate og gulv, samt regnfallsdusj og stort speilskap. Videre har boligen en smakfull stue med lekker åpen peis og utgang til sydvestvendt balkong. Den åpne stue- og kjøkkenløsningen bidrar til den åpne og sosiale romfølelsen. Leiligheten har to gode soverom, hvorav det ene med utgang til nordvendt balkong. Begge soverommene har medfølgende takhøy garderobeløsning med god oppbevaringsplass. Entreen er svært romslig med naturstein fliser på gulv, malte veggflater, malt himling med downlights og spesialbygd garderobeløsning. Leiligheten disponerer én kjellerbod på ca. 3,5 m² og én loftsbod på ca. 7 m² (skråtak).

Her har du et meget representativt boområde i hjertet av Frogner. Rett utenfor døren har du alt av servicetilbud du måtte ønske som en rekke spennende shoppingmuligheter, offentlig kommunikasjon, nærbutikker, interiørforretninger, delikatesseforretninger m.m. Det er samt flotte rekreasjonsmuligheter i området både for sommer og vinter.

Innhold

Eksklusiv, påkostet og svært innbydende 3-roms leiligheten beliggende i bygårdens 4. etasje og består av:

Entré, stue med utgang til sydvestvendt balkong, kjøkken med plass til spisebord, bad/wc og to gode soverom, hvorav et med utgang til nordvendt balkong samt tilliggende "vaskerom" med opplegg til vaskemaskin/tørketrommel.

Leiligheten disponerer én kjellerbod på ca. 3,5 m² og én loftsbod på ca. 7 m² (skråtak).

Beliggenhet

Flott beliggenhet med attraktiv adresse i hjertet av Frogner. Her ligger alle typer servicetilbud innen gangavstand. Apotek, offentlig kommunikasjon, nærbutikk og blomsterbutikk er så og si rett utenfor inngangsporten. I nærområdet finner du også Kaffebrenneriet, populære kaféer og restauranter, interiørforretninger, legevakt, kirke, kino, museum, vinmonopol, post, delikatesseforretninger, skoler (ungdomsskole og videregående skole), barnehager m.m. Gimle kino er en liten og tradisjonsrik kino i Bygdøy Allé 39. Kinoen er kjent for kunst- og kvalitetsfilmer helt siden den åpnet i 1939. Her får du god service og komfort, med øl og vinservering i foajeen.

Nærområdet byr på en rekke spennende shoppingmuligheter. I Skovveien ligger eksklusive klesforretninger, mens i Bygdøy Allé finnes det en rekke nisjeforretninger og interiørbutikker. Kort gangavstand til Solli plass, Majorstuen, Bygdøy, Aker Brygge og sentrum med alt av fasiliteter.

Fra leiligheten er det kort vei til Frognerparken hvor du kan nyte gåturer blant spennende kunst eller til fine treningsturer. I Frognerparken er Herregårdskroa et godt alternativ for en matbit hvor du sitter midt i en del av Oslos kulturhistorie. Frognerparken kan også tilby ulike aktiviteter som tennis i sommerhalvåret og skøytebane på vinteren. I tillegg inneholder Frognerparken Oslo Bymuseum, Frognerbadet og Frogner stadion. Videre er det kort gange til Slottsparken og Uranienborgparken. Du kan gå hyggelige turer langs promenaden ved Frognerkilen, og det finnes flere turstier som går langs sjøen ved idylliske Bygdøy som tilbyr hyggelige turstier og bademuligheter.

I umiddelbar nærhet finner du også offentlige kommunikasjonsmidler med hyppige avganger som bussforbindelser både fra Bygdøy Allé og Thomas Heftyes gate, samt trikkforbindelse i Frognerveien.

Standard

Entré | Velkommen inn!

Leiligheten har en svært pen entré som gir et særdeles godt førsteinntrykk av boligen. Entreen har naturstein fliser på gulv med rustikk preg og BODI taklamper som gir en stemningsfull velkomst. Veggene er holdt i en delikat farge, og den ene veggen har et stort, sotet speil. Videre har rommet et spesialtilpasset garderobe med god oppbevaringsplass.

Kjøkken | Påkostet og eksklusiv materialvalg

Kjøkkenet ligger åpent til stuen og har en eksklusiv og flott innredning fra kvalitetsmerket Ballingslöv. Innredningen byr på godt med lagringsmuligheter og BODI taklamper som gir en fin belysning over peppergrå innredning. Kjøkkenet har 70 cm dyp benkeplate i Carrara marmor med splash-kant, underlimt vaskekum, hvor det over er et karakteristisk og stort speil, samt belysning.

Videre er kjøkkenet utstyrt med integrerte hvitevarer fra Siemens og NEFF som stekeovn, induksjonstopp med integrert benkeventilator, oppvaskmaskin, mikrobølgeovn og kombi kjøle-/og fryseskap. I tillegg har kjøkkenet vinskap. Rommet har parkett på gulv, malte vegger og malt himling. Det er god plass til et stort spisebord mellom kjøkken og stue.

Stue | Utgang til sydvestvendt balkong

Stuen har en fin utforming med adskilte soner for sittegrupper. Rommet har store vindusflater som slipper lyset inn, samt ekstra takhøyde (2,62 m)som sørger for en luftig og fin atmosfære. I tillegg er det utgang til solrik balkong.

For øvrig er det smakfullt innredet med 1-stavs oljet eikeparkett på gulv, veggene er malt i stilren hvitfarge og det er downlights i himling. En hyggelig hjørnepeis med elegant omramming sørger for ekstra varme og hygge. Gjennomtenkt og spesialbygd tv-hylle med belysning fra BODI.

Videre har stuen utgang til boligens solrike sydvestvendte balkong på ca. 3 m². Her er det plass til er hyggelig cafésett, så du kan nyte solrike dager mot stille og frodig bakgård.

Bad/wc | Spa-følelse

Rommet er romslig og smakfullt innredet med Carrara 2 cm benkeplate og marmorfliser. Videre er det utstyrt med gulvvarme, LED-striper i tak i dusjnisje og i nisje over toaletter, LED-spotter i himlingen samt lysstoffarmatur på hver sin side av speilskap. Innredningen består av en underlimt servant på marmor-benkeplate og et stort speilskap med flere seksjoner. Videre har badet veggmontert toalett og dusjnisje med regnfallsdusj.

Soverom | To gode og romslige soverom

Masterbedroom er svært delikat med god plass til dobbeltseng, nattbord, kommode og tilhørende garderobeløsning med god oppbevaringsplass. Rommet har gir en hotellfølelse med et lunt og behagelig vegg-til-vegg teppe på gulv, behagelig fargevalg på veggene og malt himling med BODI-belysning. Det lyse teppet og det brede listverket gir en fin kontrast. Heldekkende speil på den ene veggen bidrar til den ekstra gode romfølelsen.

Soverom II har god plass til seng, nattbord, kommode, kontorpult og tilhørende garderobeløsning. Rommet har lyse farger på veggene, vegg-til-vegg teppe på gulv som står i stil med fargevalg på veggene og malt himling. Rommet har et tilliggende "skap" med opplegg til vaskemaskin og tørketrommel.

Videre har rommet utgang til nordvendt balkong på ca. 2 m².

Felleskostnader

3 040 pr. mnd. varmtvann, kabel-TV(Get), trappevask, felles byggforsikring, drift av sameiet, kommunale avgifter m.m.

Eiendomsskatt for eiendommen for 2018 utgjorde kr. 656,-

Etasje

4. etasje

Tomt

Felles tomt opparbeidet med gressplen og diverse beplantning.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Ikke fastsatt da eier ikke har oppfylt eiertid.

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Støpt betongsåle- betong grunnmur.

Bærende konstruksjoner i betong.

Utvendig pusset murverk/betong + malte fasader.

Saltak i trekonstruksjon, tekket med papp/plater, kaldt loft.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 84 kvm, Bruksareal: 84 kvm, Bruttoareal: 92 kvm

4. etasje:

Bruksareal: 84 m².

Primærrom: 84 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, bad, 2 soverom, stue og åpen kjøkkenløsning med spiseplass

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.

Varmekabler på bad.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Bygdøy allé 49 - Tiltaket omfatter oppføring av syv balkonger på fasade i bakgården.

Planstatus: Endret tillatelse gitt. Se saksnr.: 201014858 for mer informasjon.

Bygdøy allé 51 B - Tiltaket omfatter oppføring av en nedfelt takterrasse på 32 m2 henvendt mot gårdsrommet. Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201802089 for mer informasjon.

Bygdøy allé 39 - Byantikvaren foreslår å omregulere Bygdøy allé/Gimle kino avsatt i kommuneplanen til bebyggelse og anlegg og utviklingsområde - strøksgate til forsamlingslokale /kino/scene, forretning, bevertning, kontor og bolig, samt torg med hensynssone bevaring kulturmiljø. Plan- og

bygningsetaten anser planområdet å være ferdig utviklet i tråd med intensjonene i kommuneplanen og anbefaler planforslaget

Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 201610135 for mer informasjon.

For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal:

https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1913/900719-1/105 Bestemmelse om bebyggelse

22.11.1913

Bestemmelser om brannvegg/-dør

Overført fra: 0301-212/38

Gjelder denne registerenheten med flere

1988/72635-15/105 Obligasjon

24.10.1988

BELØP: NOK 30.000

Panthaver:Sameiet Bygdø Alle 49

Lnr: 1103978

PRIORITET ETTER: 90%

AV LÅNETAKSTEN, TIL ENHVER TID

UTEN OPPTRINNSRETT

UOMSETTELIG

Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata

1984/502681-16/105 Seksjonering

17.01.1984

opprettet seksjoner:

snr: 23

formål: Bolig

sameiebrøk: 980/27255

EIENDOMMEN ER OPPDELT I 30 SEKSJONER

For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer

Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiets navn er Bygdø Alle 49. Eiendommen ligger i sameie mellom andelseierne av de 30 seksjonseierne som gårdeb er oppdelt i ihht. til oppdelingsbegjæringen av 5. og 16. januar 1984.

Sameiet har fellesvaskeri i kjeller.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

IF

Polisenummer: SP47886851

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det må påregnes generelt vedlikehold av sameiet.

Hva skjer i gården:

- Sameiet har planer om å male støttemuren mot bakgård i løpet av 2018. Ellers har styret jobbet med å innhente anbud for å asfaltere gårdsplassen. - Sameiet vurderer oppgradering av haugen over gårdsplassen i løpet av 2019/2020.

- Utført adresseendring fra Bygdøy Allé 49 til Balchens gate.

Husdyrhold

Dyrehold på godkjennes av styret ifølge husordensreglene.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i

innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale. Leilighet vil ikke bli ytterligere vasket før overtakelse.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,70 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 5 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.