Birch-Reichenwalds gate 2 E

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Birch-Reichenwalds gate 2 E

  • 0483 Oslo
Prisantydning
6 500 000,-
Totalpris
6 683 591,-
Ligningsverdi
1 654 437,-
Fellesutgifter
3 184,- (A-konto oppvarming og varmtvann via fjernvarme, digital-tv og bredbånd fra Get via fiber, trappevask, vaktmestertjenester, fellesforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel og kommunale avgifter.)
Beregnet totalkostnad
6 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
697,- (Administrasjonsgebyr - garasjeplassen)
5 245,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
199,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
168 750,- (Dokumentavgift)
7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))


183 591,- (Omkostninger totalt)


6 683 591,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (eierseksjon)
Primærrom
85m²
Bruksareal
85m²
Bruttoareal
93m²
Tomt
8 085m² (eiet tomt)
Etasje
2.
Antall rom
3
Oppholdsrom
1
Soverom
2
Byggeår
2013
Gårdsnummer
77
Bruksnummer
346
Seksjonsnummer
119
Energimerking
C
Finn-kode
136835594
Sist endret

PartnerEiendomsmegler

Oscar André Halsen

+47 45 24 08 17

PartnerEiendomsmegler

Lene Brekken

+47 98 02 97 44
  • Nabolagsprofil

99%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

69%

eier sin egen bolig

62%

av boligene er eldre enn 20 år

62%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

Dokumenter

Salgsoppgave Birch-Reichenwalds gate 2 E

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2017. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

BRA/PROM

85 / 85 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2013

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er ifølge selger ca. 5800 kWh pr. år. Ca. 8000 kr (strøm + nettleie).

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Det følger en garasjeplass i felles oppvarmet garasjeanlegg i kjeller. Direkte adkomst med heis. Plassen er klargjort for el-lader, men ladeboks er ikke installert. Det betales kr. 150,- i fellesutgifter pr. mnd. for drift av garasjeanlegg.

Sameiet også en egen facebookgruppe for parkering der det er lett å organisere kortvarige lån av ledige plasser hvis man skal ha kjørende gjester.

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Tomt

Areal: 8 085 kvm, Eierform: Eiet tomt. Tomten er fellesareal.

Boligene på Lillohagen er bygget rundt et grønt og frodig gårdsrom, som fungerer mest som en felles og hyggelig bakhage. Det er etablert en barnehage som har lekeareal i gårdsrommet og som fritt kan disponeres av beboerne etter at barnehagen er stengt. Forøvrig er det beplantet med gressplener, prydbusker og trær. Meget attraktivt gårdsrom!

Beskrivelse

Velkommen til Nydalen/Lillohagen og Birch-Reichenwalds gate 2 E presentert av Oscar André Halsen v/Schala & Partners Eiendomsmegling!

Birch-Reichenwalds gate 2 E er en lys, moderne og gjennomgående 3-roms endeleilighet med flott beliggenhet i Nydalen. Boligen ble ferdigstilt i 2013 og fremstår som godt vedlikeholdt, samt en arealeffektiv og unik planløsning for stue og kjøkken. Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og består av: entré/gang, bad, stue, kjøkken og to soverom. Leiligheten har to balkonger; utgang fra stue til nordvestvendtbalkong på 8 kvm og utgang fra kjøkken til sydøstvendt balkong på 11 kvm. En balkong i hver ende gir leiligheten en god gjennomtrekk på sommerstid. Leiligheten disponerer i tillegg en bod på 8 kvm og en biloppstillingsplass i kjeller. Det er heis i bygget.

Romslig entré med parkett på gulv tar deg inn i denne trivelige leiligheten. Entreen gir deg god oppbevaringsplass i form av stor skyvedørsgarderobe. Delvis åpen stue og kjøkkenløsning med skyvedører bidrar til den sosiale og luftige romfølelsen. Kjøkkenet har god skap- og benkeplass med integrerte hvitevarer. Videre har boligen stort flislagt bad fra byggeår 2013 med opplegg for vaskemaskin, samt to gode soverom med tilhørende garderobeløsninger.

Det er barnehage i første etasje i blokka som ligger i motsatt ende. Barn som bor i sameiet har beboerprioritet i barnehagen. Kort avstand til buss, trikk og t-bane, samt servicetilbud.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2.etasje og inneholder: Entré, gang, bad, stue, kjøkken og to soverom.

I tillegg disponerer leiligheten en bod på ca. 8 kvm i samme etasje som garasjeplassen (kjeller) og en biloppstillingsplass i kjeller. Det er også felles sykkelbod, felles smørebod og felles takterrasse i C-bygget. I oppgangen rett utenfor leiligheten er det mulighet for oppbevaring av barnevogn.

Beliggenhet

Attraktiv beliggenhet ved Lillo gård i prosjektet Lillohagen. Beliggende i stille gate, og oppleves som svært skjermet fra trafikk og støy. Området er preget av store, grønne fellesarealer og parkområder, og er derfor også svært barnevennlig.

Prosjektet er tegnet av Arkitekt John Glazebrook fra Arkitekt-firmaet 4B Arkitekter AS. Lillohagen består av boligblokker i moderne arkitektur. Arkitekten har hatt fokus på lys, sol og godt utsyn. Bosetter du deg på Lillohagen får du mange gode bokvaliteter. Stikkord er fin og arealeffektiv planløsning, romslig balkong, balansert ventilasjon med godt inneklima, samt enkel og trappefri adkomst med heis fra inngangspartiet eller garasjeanlegget og opp til leiligheten.

Lillohagen ligger sentralt mellom Sandaker, Storo og Nydalen med Storosenteret, kinosenter, T-banen, trikk og bussforbindelse til sentrum i umiddelbar nærhet. Det er i tillegg et godt utvalg av kafeer og restauranter i nærområdet. Dessuten er det også flere treningssentre. Boligen har en solfylt beliggenhet med et fredelig og grønt, indre tun uten trafikkstøy og med 150 meter til Akerselva Miljøpark. Dette er et grøntområde med flere parkanlegg, og som ligger rett ved Akerselva. Her går det en hyggelig tursti langs elvebredden, fra sentrum i sør til Maridalen/Nordmarka i nord med sine mange turmuligheter, sommer som vinter.

Nydalen og Storo ligger i umiddelbar nærhet. Her finner man flere hyggelige og populære kafeer og restauranter. Spesielt verdt å nevne er populære Åpent Bakeri, samt Nydalen Bryggeri og Spiseri. Om sommeren er det deilig å ta et bad ved Nydalen badekulp. Det er også kort gangavstand til Storo Storsenter og Sandakersenteret med en rekke butikker, dagligvare, vinmonopol, bank, apotek, frisør etc. Det kommer flere nye kaféer og serveringssteder i forbindelse utbygningen av Vitaminveien 11. I mars åpnet ODEON Norges største kinosenter og eneste IMAX sal på Storo.

En kort spasertur i fine omgivelser langs Akerselva og du ender opp på Grünerløkka eller i Nydalen. Med Sandaker/Bjølsen/Sagene/Torshov som utgangspunkt har en alt innen rekkevidde, om det er marka, handlegater, særegne butikker, restaurantbesøk, trenings- eller kulturtilbud som frister, her er mulighetene mange.

Restauranter som Mat og Mer, Bjølsen Sushi, La Casa, Sagene Lunsjbar, Grisen, Trikkestallen, samt pølsemakeren Strøm Larsen og fiskebutikken Laksen fortjener å trekkes frem. Det samme gjør Kulturslottet Soria Moria på Torshov, Vøienvolden Gård og Sagene Samfunnshus med ukentlige teaterforestillinger for barn.

Av treningstilbud finner du bl.a. FitnessXpres (200 m unna), SATS Elixia på Sagene, Nydalen og Storo og Myrens Sportssenter på Torshov hvor man har tilgang til treningssenteret, Oslo Squash, Klatreverket og Golfsenteret.

Det er meget godt kollektivtilbud i nærområdet: Trikk (11, 12 og 13), T-bane (4 og 5 ), diverse bussforbindelser (bl.a. 23, 24, 30, 37, 51, 56, 58), flybuss, samt tog (Grefsen og Nydalen). Med bil har man enkel adkomst til både ring 2 og 3. Det går også nattbuss og nattrikk.

Utdanningsinstitusjoner som BI Nydalen, Blindern - Universitetet i Oslo, Høyskolen i Oslo og Akershus, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.

Her har du med andre ord alle ønskelige fasiliteter rett utenfor døren! En perfekt kombinasjon av fredelige omgivelser og det urbane livet!

Entré

Funksjonelt utformet entré med god plass til yttertøy og plassering av sko. Praktisk skyvedørsgarderobe i entré/gang med speildører. Entreen har lysmalte veggflater og gulvflater belagt med tre-stavs eikeparkett. Det er montert dørcalling og sikringsskap med automatsikringer er plassert i gangen.

Stue

Leiligheten har en unik planløsning for stue og kjøkken; hvorav rommene er delt i 2 store separate rom, med balkong i hver ende. Stuen har god plass til sofa og tilhørende møblement. Fra stuen er det utgang til nordvestvendt balkong på 8 m2. Rommet preges av store vindusflater som sikrer gode lysforhold og en luftig og fin atmosfære. For øvrig er det smakfullt innredet med tre-stavs eikeparkett på gulv og lyse malte veggflater.

Balkong

Leiligheten byr på to balkonger med utgang fra stue og kjøkken. Balkongen med utgang fra stue er nordvestvendt (8 kvm), her får man sol fra ca kl 14:00 til kl 21:30. Balkongen med utgang fra kjøkken er sydøstvendt (11 kvm) og har sol fra kl 06:00 til kl 11:30. På balkongene får man nærmest et ekstra rom å oppholde seg i på varme dager, mulighet for sosiale middager, grill, nyte sol og utsikt, samt god gjennomtrekk på sommertid. Balkongene har utebelysning og stikkontakt på vegg. Det er også felles takterrasse i C-bygget.

Kjøkken

Et tidsriktig og moderne Sigdal kjøkken fra byggeår 2013. Kjøkkenet har delvis åpen løsning mot stue med skyvedører. Innredningen byr på godt med lagringsmuligheter og har skap med glatte fronter matt hvit utførelse, benkeplate i laminat med nedfelt oppvaskkum. Videre er kjøkkenet utstyrt med integrerte hvitevarer som komfyr med induksjonstopp, kjøleskap med frysedel og oppvaskmaskin fra Siemens. Benkeskapsbelysning med stikkontakter under overskap. I tillegg er det Flexit ventilator i overskap tilkoblet avtrekkskanal. Det er montert glassplater over benk i 2013. Gulvflater belagt med tre-stavs eikeparkett. På kjøkkenet er det god skap- og benkplass som legger til rette for en god arbeidssone. Det er også plass til en hyggelig spiseplass. Fra kjøkkenet er det utgang til sydøstvendt balkong på 11 kvm med utsyn over felles grøntarealer.

Bad

Romslig og pent prefabrikkert baderom fra byggeår 2013. Badet flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Videre har badet dusj på gulv i hjørnet med glassvegg, vegghengt toalett med innebygd sisterne fra Geberit, innmurt speil og veggskap. Nedsenket himling med malte plater og downlights. Benkeskap med glatte dører. Ovenpåliggende benkeplate av laminat. Det er opplegg for vaskemaskin og tørketrommel under benkeskap. Ventil i himling tilkoblet avtrekkskanal.

Soverom

Leiligheten har to gode soverom. Rommene har lune tre-stavs eikeparkett og er malt i en lys farge. Hovedsoverommet er romslig og med god plass til dobbeltseng, nattbord og åpent garderobeskap med god oppbevaringsplass.

Soverom II er også romslig og brukes i dag til barnerom med hyller og garderobeskap. Rommet passer ypperlig som gjesterom eller kontor.

Felleskostnader

3 184 pr. mnd. A-konto oppvarming og varmtvann via fjernvarme, digital-tv og bredbånd fra Get via fiber, trappevask, vaktmestertjenester, fellesforsikring, drift og vedlikehold, forretningsførsel og kommunale avgifter.

Herav:

A-konto energi 405,-

Felleskost. likt 1.203,-

Felleskost. brøk 1.444,-

I tillegg kommer garasje kr. 150,-

Etasje

2 etasje

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 654 437 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 955 971 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Se vedlagt tilstandsrapport for nærmere beskrivelse av eiendommen.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen.

Boligens areal

Primærrom: 85 kvm, Bruksareal: 85 kvm, Bruttoareal: 93 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, bad, stue, kjøkken og to soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt.

Oppvarming

Oppvarming med fjernvarme til radiatorer og elektrisitet på bad. Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.

Løpende kostnader

Kostnader i forbindelse med innboforsikring, strøm m.l. kommer i tillegg. For strømkostnader, se energiforbruk.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

servitutter eldre enn festekontrakten.

1997/19355-1/105 Best. om adkomstrett

03.04.1997

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:77 Bnr:138

Kan ikke slettes uten samtykke fra Plan og bygningsetaten

Overført fra: 0301-77/346

Gjelder denne registerenheten med flere

1997/19355-2/105 Best. om vann/kloakkledn.

03.04.1997

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:77 Bnr:138

Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo vann- og avløpsverk.

Overført fra: 0301-77/346

Gjelder denne registerenheten med flere

1997/48276-1/105 Erklæring/avtale

11.08.1997

Best. om nettstasjon.

Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Energi Nett A/S.

Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.

Overført fra: 0301-77/346

Gjelder denne registerenheten med flere

1997/48276-2/105 Erklæring/avtale

11.08.1997

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:77 Bnr:138

Bestemmelse om adkomstrett

Overført fra: 0301-77/346

Gjelder denne registerenheten med flere

2011/66321-1/200 Erklæring/avtale

26.01.2011

Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven

Birch-Reichenwalds gate utvides fra Sandakerveien til og langs eiendommen samtidig med bebyggelsen.

Plikt til fremtidig vederlagsfri avståelse av veigrunn til Oslo kommune.

Overført fra: 0301-77/346

Gjelder denne registerenheten med flere

2012/1008645-2/200 Bestemmelse om gjerde

27.11.2012

Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE

Org.nr: 958935420

Overført fra: 0301-77/346

Gjelder denne registerenheten med flere

2012/1008645-3/200 Best. om vann/kloakkledn.

27.11.2012

Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE

Org.nr: 958935420

Overført fra: 0301-77/346

Gjelder denne registerenheten med flere

2012/1008645-4/200 Erklæring/avtale

27.11.2012

Rettighetshaver:HAFSLUND NETT AS

Org.nr: 980489698

Bestemmelse om ledninger

Overført fra: 0301-77/346

Gjelder denne registerenheten med flere

2012/1038925-1/200 Best. om adkomstrett

06.12.2012

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:77 Bnr:409

Med flere bestemmelser

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Overført fra: 0301-77/346

Gjelder denne registerenheten med flere

2012/1038925-4/200 Bruksrett

06.12.2012

Rettighetshaver: Knr:0301 Gnr:77 Bnr:409

Med flere bestemmelser

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Overført fra: 0301-77/346

Gjelder denne registerenheten med flere

2015/1030584-1/200 Pantedokument

05.11.2015

BELØP: NOK 2.500.000

Panthaver:DNB BOLIGKREDITT AS

Org.nr: 985621551

Uomsettelig

Elektronisk innsendt

Vei/vann/avløp

Offentlig

Sameie

Sameiet består av 148 seksjoner hvorav 1 seksjon er barnehage og 7 seksjoner tilhører Lillohagen Borettslag. Det er felles takterrasse i bygget.

Sameiet har egen hjemmeside: http://lillohagennedre.no/

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameiet har ingen langsiktig gjeld.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

IF Skadeforsikring

Polisenummer: 1510913

Regnskap

Forutsetningen om fortsatt drift er til stede, og årsregnskapet for 2017 er satt opp under denne forutsetning.

Inntekter:

Driftsinntekter i 2017 var til sammen kr 4 142 865. Andre inntekter på kr 3 010. Se note 3 i regnskapet. Dette er kr 120 865 høyere enn budsjettert.

Kostnader:

Driftskostnadene i 2017 var til sammen kr 4 262 276. Dette er kr 245 626 høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak service på ventilasjon, installasjon av energimålere i varmeanlegg, lys i søppelrom, vedlikehold av heiser, ny forsikringsavtale, get-avtale.

Resultat:

Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 115 251 og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det må påregnes generelt vedlikehold av sameiet.

Det er ikke planlagt større vedlikeholdsarbeid i 2019.

Det er lagt inn en økning på 5% på fellesutgifter fra 01.01.2019.

For denne leiligheten blir det følgende økning:

-Felleskostnadene øker fra kr 3 052,- til 3 184,- i mnd

-Totale felleskostnader fra 01.01.2019 vil bli kr. 3 184,-

Styret har bl.a. jobbet med følgende saker:

- Ladesystem for elbiler og hybridbiler

- Felles takterrasse i C-bygget

- Forsikring

- Parkeringsgruppe p\'e5 Facebook

- Julegrantenning

- Lillogård-utbyggingen

- Heis

- Søppelrommet og søppelhåndtering

Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Det er i utgangspunktet ikke tillatt med dyr. Dispensasjon kan gis etter søknad til styret.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Boligen selges umøblert og kun integrerte hvitevarer medfølger dersom annet ikke blir avtalt.

Vaskemaskin og tørketrommel bad skal i utgangspunktet ikke være med.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i

innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: oh@schalapartners.no eller SMS: 45 24 08 17 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.