Breigata 18

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Breigata 18

  • 0186 Oslo
Prisantydning
2 000 000,-
Fellesgjeld
1 566 000,-
Totalpris
3 573 909,-
Ligningsverdi
994 262,-
Fellesutgifter
11 511,- (Bredbånd fra Lynet, fjernvarme, vaktmestertjenester, trappevask, nedbetaling av lån, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kommunale avgifter m.m. Herav: Fjernvarme kr. 588,- Felleskostnader kr. 3.332,- Lån kr. 4.259,- Lån/Renter kr. 3.332,-)
Beregnet totalkostnad
2 000 000,- (Prisantydning)
1 566 000,- (Andel av fellesgjeld)


3 566 000,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))
199,- (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)


7 909,- (Omkostninger totalt)


3 573 909,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
50m²
Bruksareal
50m²
Bruttoareal
55m²
Tomt
788m² (eiet tomt)
Etasje
3.
Antall rom
3
Oppholdsrom
1
Soverom
2
Byggeår
2009
Gårdsnummer
230
Bruksnummer
22
Energimerking
C
Finn-kode
140115752
Sist endret

Eiendomsmegler

Marita Friis Stensland

+47 46 90 75 75

Eiendomsmegler

Henrik Jensen

99 69 24 27
  • Nabolagsprofil

90%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

85%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

84%

av boligene er eldre enn 20 år

74%

har bolig mellom 60-120 kvm

Dokumenter

Salgsoppgave Breigata 18

Forkjøpsrett

Ingen forkjøp.

BRA/PROM

50 / 50 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2009

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 8.000 kwh.

Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 8.000,- pr. år.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 788 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Drømmer du om et moderne, smart og lekkert hjem, med to soverom, solrik og stor balkong, beliggende midt i smørøyet av Oslo sentrum? I såfall burde du ta en tur innom denne visningen.

Her får du god plass, god standard og alt du trenger!

- 3-roms

- Pusset opp i 2018

- Heis

- Felles takterrasse

- Stort og lekkert bad

- Solrik balkong

- Smart-belysning

- Bod i kjeller

- Svært arealeffektiv planløsning

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 3. etasje med heisadkomst og inneholder stue med utgang til balkong, kjøkken, 2 soverom, bad/wc og gang/entré.

I tillegg disponerer leiligheten en bod på ca. 7,6 m2 (takhøyde på 2,76 meter) i fellesarealer i U.etasje. Det er og felles boder ute i bakgården som kan brukes til oppbevaring av sykkel/barnevogn, så her er det godt med lagringsplass.

Stue | Med utgang til balkong

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært funksjonelle løsningen, sørger for en luftig atmosfære. Vinduskarmen er bred med plass til pynt og dekor. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement. All belysning i leiligheten med unntak av bad, er montert med smart-belysning fra IKEA. Lyset kan styres enten via lysbrytere eller app på mobil.

Videre fra stuen er det utgang til boligens sydvendte balkong på ca. 7,6 m2. Her har du god plass til utemøblement og beplantning, så du kan nyte solrike dager. Gulvflatene er av betong, belagt med treheller. Rekkverket er av metall og glass. I tillegg er det belysning og dobbel stikkontakt på veggen.

Kjøkken | Godt med skap- og benkeplass

Pent kjøkken som har innredning med glatte fronter, overskap med belysning under og laminat benkeplate fra 2014 med nedsenket skyllekum og oppvaskkum. Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen, så her har du plass til et spisebord med øvrig møblement. Du finner hvitevarer som ventilator tilkoblet avtrekkskanal, induksjons koketopp, innebygget komfyr og oppvaskmaskin fra 2014 og Smeg kjøleskap med fryser som er plassert i nisje, nærmest entré. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for matlaging og oppbevaring. Gulvet er belagt med eikeparkett og flatene ble malte i 2018.

2 soverom | Godt med lagringsplass

Soverommene er av god størrelse og har malte flater i smakfulle farger. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys. Ettersom hovedsoverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. På hovedsoverommet er det en skyvedørsgarderobe på ca. 2 meter og på soverom 2 et garderobeskap på ca. 0,5 meter, som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Bad | Alt du trenger på baderommet

Pent og prefabrikert flislagt baderom fra byggeår, samt er det varmekabler i gulvet. Badet har innredning fra 2019 med glatte skuffefronter og servant. I tillegg finner du dusjhjørne med glassvegger, samt buet glassdør, toalett, speil, belysning og stikkontakter. Videre er det opplegg for vaskemaskin/tørketrommel, så her har du alt du trenger på baderommet. I himlingen er det avtrekksventil.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Entréen har en garderobe på ca. 1,5 meter, så her er det godt med lagringsplass for yttertøy og sko. Det er adkomst via felles trapperom med heis, samt har oppgangen callinganlegg med kamera. Entrédør av trefiber har brannklasse EI-30 og lydklasse 35 dB.

Overflater | Tidsriktige farger

Gulv: Belagt med eikeparkett og fliser på badet.

Vegger: Helsparklede og malte overflater fra 2018. På badet er det fliser.

Tak: Helsparklede og malte overflater fra 2018 i himlinger.

Beliggenhet

Leiligheten har en super sentral beliggenhet i et etablert boområde på Grønland, rett ved Tøyen og med Grünerløkka kun kort gange unna. Her har du vakre Botanisk Hage rett ved deg. Her vil du bo sentrumsnært og samtidig ha kort vei til noen av byens mer fredelige deler. Grønland er et meget populært område hvor det er åpnet mange hyggelige kaféer og spisesteder. Det kort gange til flere dagligvarebutikker med Rema 1000, Kiwi, Coop Mega med post i butikk, Bunnpris, Meny og diverse grønnsakforretninger.

Grønland har et urbant byliv, spennende butikker, flere hyggelige spisesteder samt fine parker. Grünerløkka som ligger en liten gåtur unna er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo, og kan by på en rekke spennende kaféer, restauranter, pulserende uteliv, servicetilbud, butikker, kino og treningssentre. Litt lengre bort, på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, med den populære Mathallen.

På Grønland finner du blant annet Grønlandskvartalene som er knutepunktet til Bjørvika gjennom to nye gangbroer rett ved Teaterplassen. På Grønland har man alt innen gangavstand. Alt fra trikk, t-bane, bussforbindelser, Oslo S og Karl Johan. Noen av Oslos mest populære utesteder finner man også på Grønland som for eksempel Oslo Mekaniske Verksted, Pigalle og Dattera til Hagen. Grønland Basar med blant annet Vinmonopol og spisesteder er rett ved. Den flotte restaurerte restauranten Olympen eller "Lompa", ligger rett borti gaten og er et populært samlingspunkt på Grønland. Teaterplassen er Grønlands solfylte samlingspunkt, hvor folk møtes. Teaterplassen har kaffebar, restauranter og populære barer/puber.

Dersom man ønsker en gåtur eller en avslappende dag i parken finner man blant annet Botanisk Hage rett opp i gata, Tøyenparken og Sofienbergparken med flotte parkmessige fasiliteter for late sommerdager. Gode treningstilbud og idrettsfasiliteter i nærområdet. For andre aktiviteter i nærområdet kan man også ta en tur til Naturhistorisk museum eller Munchmuseet. Den store attraksjonen Øyafestivalen med flere kjente og internasjonale artister avholdes i Tøyenparken. I gangavstand fra leiligheten har du Kampen og Vålerenga med sine idylliske smågater med fargerike trehus. Det er også kort gange til sentrum.

Bjørvika ligger godt innen rekkevidde og her du kan besøke Operahuset, eller ta en tur ut til badeplassen på Sørenga som er et fantastisk tilskudd til Oslo-beboerne.

Nærmeste T-banestasjon og alle 6 linjer finner du på Grønland. Veien er heller ikke lang ned til Oslo S med Flytoget, trikk, t-bane og buss i alle byens retninger.

Felleskostnader

11 511 pr. mnd. Bredbånd fra Lynet, fjernvarme, vaktmestertjenester, trappevask, nedbetaling av lån, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kommunale avgifter m.m.

Herav:

Fjernvarme kr. 588,-

Felleskostnader kr. 3.332,-

Lån kr. 4.259,-

Lån/Renter kr. 3.332,-

Etasje

3 etasje

Tomt

Felles tomt for borettslaget som er opparbeidet med plenarealer, diverse beplantning, prydbusker, hyggelige sittegrupper, sykkelparkering, lekeapparater og asfalterte arealer bestående av gangveier.

Garasje / Parkering

Det finnes muligheter for å leie parkeringsplass av Q-Park som har garasjeanlegg under borettslaget.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 994 262 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 579 341 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokken ble oppført i 2009 med gulvflater i kjeller og etasjeskillere av betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner av betong og

bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader har pussede og malte overflater. Takkonstruksjon av tilnærmet flatt tak utvendig tekket med

papp/membran. Vinduer fra 2009 med 3-lags glass. Balkongdør fra 2009 med 3-lags glass.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 31.03.2016 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 50 kvm, Bruksareal: 50 kvm, Bruttoareal: 55 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 3-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med radiatorer med varmtvann fra felles fyringsanlegg, som er tilkoblet fjernvarme.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Utstyr

- Lynet er leverandør av fibernett, og borettslaget har en kollektiv avtale med 2 megabyte.

- All belysning i leiligheten med unntak av bad, er montert med smart-belysning fra IKEA. Lyset kan styres enten via lysbrytere eller app på mobil.

- Delvis synlige vannrør av typen fleksi fra veggbokser for rør-i-rør system.

- Fordelerskap for rør-i-rør system er montert i felles trappeoppgang, på vegg mot baderom.

- Leiligheten har balansert ventilasjon og røykvarsler tilkoblet sentralt brannvarslingsanlegg.

- Sikringsskap har automatsikringer. Skap er plassert i entré, på vegg mot baderom. Hovedbryter har 63 Amp.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger med tilhørende anlegg, forretning, kontor og bevertning. Reguleringsbestemmelse S-4177. Området forøvrig er regulert til vei, fortau, friområde, felles areal, barnehage, spesialområde bevaring, uteareal for barnehage, offentlig trafikkområde, spesialområde bevaring, lett industri, byggeområde for bolig, forretning, kontor, bevertning m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Grønland 16 - Det søkes om bruksendring av undervisningsbygg til hotell. Det skal etableres 34 nye hotellrom, hvorav fire er universelt utformet.

Planstatus: Rammetillatelse gitt. Se saksnr.: 201803492 for mer informasjon.

Det rives, bygges og rehabiliteres i området.

For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1991/41583-3/105 Erklæring/avtale 14.08.1991

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:21 og 22

Bruksrett til kjørbar atkomstvei på visse vilkår. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo bygn.råd. Gjelder denne registerenheten med flere

2002/11902-1/105 Erklæring/avtale 21.02.2002

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:19-22

Bestemmelse om garasje/parkering. Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Bestemmelser om vedlikeholdet av arealet bestemmelser om utbedring av eiendommen. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved direktøren for Eiendoms- og byfornyelsesetaten. Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget 4 Blocks, org.nr. 992.820.462, består av 98 andelsleiligheter.

Styreleder er Tone Lien.

Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Borettslagets revisor er BDO AS.

Borettslagets hjemmeside er www.4blocks.no.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 1.566.000,- pr. 01.01.2019.

Andel fellesformue kr. 0,- pr. 31.12.17.

Sameiet har 3 lån.

Lån 1 utgjør totalt kr. 39.032.780,- pr. 24.01.2019, og er tatt opp i Husbanken.

Renten på lånet utgjør 1,98 % pr. 24.01.2019.

Kapitalkostnad er kr. 1.697,-.

Restløpetiden er 21 år og 1 mnd.

Lån 2 utgjør totalt kr. 82.242.845,- pr. 24.01.2019, og er tatt opp i Husbanken.

Renten på lånet utgjør 1,98 % pr. 24.01.2019.

Kapitalkostnad er kr. 3.508,-.

Restløpetiden er 21 år og 7 mnd.

Lån 3 utgjør totalt kr. 53.014.475,- pr. 24.01.2019, og er tatt opp i Husbanken.

Renten på lånet utgjør 1,98 % pr. 24.01.2019.

Kapitalkostnad er kr. 2.350,-.

Restløpetiden er 20 år og 7 mnd.

Andel fellesgjeld

1 566 000

Forsikring

IF Skadeforsikring

Premie: 1809818

Regnskap

Regnskapet for 2017 viste et overskudd på kr. 3 665 915,-. I budsjett for 2018 var det lagt til grunn at selskapet skulle gå med kr. 6 192 638,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.

Det skal være ro i leilighetene i tidsrommet mellom kl. 23.00 og 07.00.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslaget har oppgradert bakgården i 2018.

Styret arbeider med å redusere kostnader. Samtidig jobbes det med ny løsning for renovasjon (under bakkeplan) og brannsikkerhet. Videre jobber de med å se på andre renovasjonsløsninger, men vi vet ikke når dette vil bli klart p.t. Ellers er det planer innen 2019 Q1 å montere overvåkningskameraer og oppgradere postkasser, hvor de nye postkassene blir plassert i bakgården. Da blir det tilgang for posten til å levere pakker, post m.m. Ellers er det planer om oppussing av alle oppganger, herav maling og fliser i løpet av 2019. Flere møbler og oppgradering av takterrassene er også et fokus.

Husdyrhold

Det er ikke tillatt å holde husdyr uten skriftlig tillatelse fra styret. Det skal heller ikke være mer enn to husdyr pr.husstand. Se borettslagets husordensregler § 3 for mer informasjon.

Tilbehør

Nattbordlys, gardiner på soverom, stue og kjøkken, bilder, vaskemaskin, tørketrommel, TV og pendellamper i stue/kjøkken medfølger ikke handelen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i

innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: mfs@schalapartners.no eller SMS: 46 90 75 75 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,20 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 19 900,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.