Carl Jeppesens gate 26

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Carl Jeppesens gate 26

  • 0481 Oslo
Prisantydning
3 900 000,-
Fellesgjeld
153 000,-
Totalpris
4 060 909,-
Ligningsverdi
990 103,-
Fellesutgifter
4 733,- (Andre felleskostn. 2.076,- Varme akonto 614,- Varmt tappevann 223,- Vannstoppere/ Kraner 500,- Tv-get start 266,- Internett 123,- Lån 499,- Lån Ventilasjon 354,- Bakgårdslån 78,-)
Beregnet totalkostnad
3 900 000,- (Prisantydning)
153 000,- (Andel av fellesgjeld)


4 053 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))
199,- (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)


7 909,- (Omkostninger totalt)


4 060 909,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
52m²
Bruksareal
52m²
Bruttoareal
58m²
Tomt
204m² (fellestomt)
Etasje
2.
Antall rom
3
Oppholdsrom
1
Soverom
2
Byggeår
1937
Gårdsnummer
224
Bruksnummer
112
Energimerking
G
Finn-kode
140052064
Sist endret

Eiendomsmegler

Carl Uthus

+47 923 05 923
  • Nabolagsprofil

96%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

93%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

76%

av boligene er eldre enn 20 år

69%

eier sin egen bolig

Dokumenter

Salgsoppgave Carl Jeppesens gate 26

Forkjøpsrett

Nei

BRA/PROM

52 / 52 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1937

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. x.000 kwh.

Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. x.000,- pr. år.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Ja/ Nei

Tomt

Areal: 204 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja / Nei

Beskrivelse

Velkommen til populære Funkisgården og Carl Jeppesens gate 16 presentert av Carl Uthus v/Schala & Partners Eiendomsmegling!

Dette er en flott 3-roms leilighet med en svært attraktiv beliggenhet på populære Torshov i anerkjente Funkisgården. Leiligheten ligger i et stilig og renovert (2005) bygg og kan skilte med flere gode kvaliteter som en svært romslig og gjennomgående planløsning, store vindusflater som sikrer rikelig med naturlig lys og gode romstørrelser som gjør leiligheten svært enkel å innrede.

Leiligheten kan skilte med en gjennomgående god standard, delikate overflater. Her får du umiddelbart et godt førsteinntrykk!

Fra det øyeblikket du åpner inngangsdøren får du den gode følelsen man gjerne leter etter i et hjem; entréen er romslig og har plass til oppbevaring av yttertøy og sko, stuen har fantastiske lysforhold og god plass til sofagruppe og TV-seksjon, kjøkkenet ligger i delvis

åpen løsning og er utstyrt med det en måtte trenge.

Videre har leiligheten et delikat, flislagt bad fra 2005 med varme i gulv og opplegg for vaskemaskin, og to koselige soverom. Hovedsoverommet har plass til dobbeltseng og oppbevaringsplass i garderobeskap, og soverom 2 kan innredes etter ønske og behov - perfekt gjesterom, barneværelse eller hjemmekontor. Borettslaget har en flott arkitekttegnet bakgårdshage med sittegrupper, beplantning og rikelig med sol. Her bor man i et trygt og godt nabolag, ikke langt unna alt hovedstaden har å by på.

Kort fortalt:

Funksjonell og delikat 3-roms

Gjennomgående og svært god planløsning

Moderne og anerkjent funkisgård renovert i 2005

Store vindusflater fra 2015 med sol inn fra både øst og vest

Balansert ventilasjon

Pent flislagt bad med plass til vaskemaskin

Gjennomgående god standard

Meget hyggelig bakgårdshage

Varmtvann, fyring, kabel-TV og bredbånd er inkludert i felleskostnadene

Trafikkstille

Sentralt

Kort vei til off.kommunikasjon

Kort vei til parker og grøntarealer

IN-ordning

Sikringsfond

Lave omkostninger - ingen dok.avgift

Ingen forkjøpsrett

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og inneholder: Entré, gang, bad, to soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.

I tillegg disponerer leiligheten én kjellerbod på 12m2 med belysning og stikkontakt på vegg.

Beliggenhet

Meget attraktiv og sentral beliggenhet på Torshov/Sandaker, i veldrevet borettslag med god

vedlikeholdshistorikk.

Mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet Hva Skjer, Torshovteatret og Cosmopolite scene på Soria Moria. Det andre teateret på Lilleborg med alt fra amatøroppsetninger til musikaler, Trikkestallen på Torshov og TV2 studio i Nydalen med innspillinger og show. Området kan også friste med flere populære spisesteder og kafeer, blant annet Åpent Bakeri / Lofthus Samvirkelag som ligger i samme

gård. Sistnevnte serverer nydelig pizza etter at bakeriet stenger for dagen. Jewel of India serverer nydelig indisk ved "Nordpolen" på Sandaker. Også Som Tam, kåret til byens beste asiatiske spisested, Trikkestallen og Grisen ligger i nærheten, på Torshov. Nydalen Bryggeri og spiseri i Nydalen og Kolonihagen på Lilleborg er også verdt å nevne.

Det er gangavstand til Grünerløkka, Storo, Sagene og Nydalen med alt de ulike bydelene har å by på! Storo storsenter med en rekke tilbud av

forretninger, matbutikker, servicetilbud og vinmonopol ligger kun en liten gåtur unna. Det samme gjør Sandaker senter med blant annet stor matvareforretning, apotek og vinmonopol. Flere skoler og høyskoler er like i nærheten, bl.a. Handelshøyskolen BI i Nydalen. Med kollektiv transport fra Sandaker/Torshov er det også enkelt å komme seg til Tannlegehøyskolen, universitetet på Blindern og høyskolen i sentrum. Flere barne- og ungdomsskoler, samt barnehager finnes også i nærheten. Nærområdet har mange fine parker og friområder å by på. Torshovparken, Torshovdalen og turstiene langs Akerselva er få minutters gange unna og kan brukes til bl.a. grilling, sommerleker, søndagsturer, soling, piknik, aking om vinteren m.m. Det er også kort vei til flere treningssentre som Fitness 24/7, Fitness xpress, Sats/Elixia på Storo og Nydalen, Myhrens sportssenter på Torshov og Crossfit Oslo i Nydalen. Er du et friluftsmenneske og vil ta turen til marka, går trikk nr 11. til Kjelsås og buss nr 56 til Solemskogen. Det er også kort vei til bademuligheter i Nydalen og Frysja. Offentlig kommunikasjon er i umiddelbar nærhet. Trikk nr. 11, 12 og 13, buss nr 30 (Huk/Bygdøy) nr. 23(Simensbråten/Lysaker), nr 24 (Fornebu/Brynseng), nr 58 (Nydalen/Helsfyr o/Bjerke), nattbuss nr 54 og flybuss fra Storo og Sinsen. T-bane fra Storo og Sinsen. Det har nylig kommet bysykkel rett utenfor boligen, like ved Åpent Bakeri.

Entré

Romslig entré med god plass til yttertøy og sko. Godt med oppbevaringsplass i praktisk nisje med plass til blant annet kommode og skohylle. Den innbydende og romslige entréen bidrar til et svært godt førsteinntrykk. Fra entréen kommer du videre inn til alle øvrige rom. Dørcalling med åpner plassert i entré. Downlights i himling.

Stue

Lys og innbydende stue med lekker 3-stavs parkett på gulv. Store vindusflater sammen med en svært funksjonell og romslig romløsning sikrer rikelig med naturlig lys og en luftig atmosfære. Stuen oppleves i tillegg svært enkel å innrede med mange møbleringsmulighter. Her har du en naturlig plass til både sofagruppe, stuebord og mediemøblement, i tillegg til en hyggelig spiseplass i nærhet til kjøkkenet. Den åpne løsningen mot kjøkkenet er både sosial og praktisk.

Kjøkken

Kjøkkeninnredning med integrerte hvitevarer og glatte fronter på innredning. Åpen løsning mot stue. 3-stavs parkett på gulv. Malte vegg- og himlingsflater. Lys under overskap med stikkontakter på vegg. Benkeplater i laminat. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål og komfyr med keramisk platetopp. Ventilator med avtrekk til kanal, integrert i overskap. Integrert oppvaskmaskin. Aquastopp - waterguard/ fuktføler og opplegg for oppvaskmaskin i benkeskap

Bad

Bad utført i regi av borettslaget i år 2005. Flislagt bad. Vannrør i PEX rør i rør system med fordelerskap på vegg. Avløpsrør i plast. Gulvfliser og veggfliser. Nedsenket malt himling med downlights, avtrekksventil og inspeksjonsluke til ventilasjon. Dusjhjørnet med skyvedører i glass. Veggmontert hånddusj. Innredning med glatte fronter. Servant, speil og stikkontakter på vegg. Gulvmontert toalett. Opplegg for vaskemaskin/

tørketrommel. Mekanisk avtrekk/ ventilasjon. Varme i gulv.

Soverom

Soverom 1 & 2 | Lyst og luftig mot rolige omgivelser

Leiligheten har to lyse og svært hyggelige soverom. Hovedsoverommet har plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap. Soverom nr. 2 har plass til enkeltseng og garderobeskap. Begge soverommene får inn svært godt med naturlig lys og vender ut mot rolige omgivelser - godt skjermet fra trafikk og støy.

Felleskostnader

4 733 pr. mnd.

felleskostnader. 2.076,-

Varme akonto 614,-

Varmt tappevann 223,-

Vannstoppere/ Kraner 500,-

Tv-get start 266,-

Internett 123,-

Lån 499,-

Lån Ventilasjon 354,-

Bakgårdslån 78,-

Posten: vannstoppere/kraner på kr. 500,- kom som en avbetaling for nye vannstoppere og kraner i leiligheten som kostet 8.500,- dette startet å løpe januar 2017 og har 17 terminer.

Etasje

1. etasje. (Høy første etasje)

Tomt

Gårdsrommet er flott opparbeidet med gangarealer, gressplen, prydbusker og blomster - laget etter tegning fra Bar Bakke Landskapsarkitekter AS. I gårdsrommet er det blant annet nyere lekeapparater, sittegrupper, sykkelstativ og nedgravde avfallsbrønner.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 990 103 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 564 371 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk oppført med bærende konstruksjoner i betong. Etasjeskillere i betong. Yttervegger er teglstein/ pusset og malt mur på fasaden. Flat

takkonstruksjon. Grunnmur i betong. Vinduer er i 3- lags glass. Oppvarming er fjernvarme og radiatorer. Gulvvarme i bad. Fjernvarme og varmtvann

er inkludert i felleskostnadene

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 52 kvm, Bruksareal: 52 kvm, Bruttoareal: 58 kvm

1. etasje:

Bruksareal: 52 m².

Primærrom: 52 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang, bad, to soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Radiatorer tilkoblet fjernvarme. Varmekabler i baderoms gulv.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Ingen kjente

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Funkisgården borettslag består av 157 andelsleiligheter. I tillegg er borettslaget en samleseksjon bolig i et

sameie hvor øvrige tre seksjoner er næringsseksjoner. Borettslaget er registrert i Foretaksregisteret i

Brønnøysund med organisasjonsnummer 988609234, og ligger i bydel 3 Sagene i Oslo kommune med

følgende adresser:

- Carl Jeppesens gate 12-28

- Hans Nielsen Hauges Gt 13-15

- Hans Nielsen Hauges Gt 15

- Åsengata 26-40, og 42 A-B

Gårds- og bruksnummer: Gnr 224 og bnr 52, 53, 55, 57-62, 105-113, 179.

Borettslaget har nettside: www.funkisgarden.no .

Borettslaget har avtale med OBOS Factoring AS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS

garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenr: DNB-12130584894

Type: A

Restsaldo: 77.034.491,-

Restløpetid: 25 år 7 mnd.

Term. pr. år: 12

Type rente: Flytende

Rente: 2,20%

Lånenr: DNB01-12126192191

Type: A

Restsaldo: 128.789,-

Restløpetid: 4 år 1 mnd.

Term. pr. år: 12

Type rente: Flytende

Rente: 2,20%

Lånenr: DNB02-12128476189

Type: A

Restsaldo: 786.531,-

Restløpetid: 5 år 5 mnd.

Term. pr. år: 12

Type rente: Flytende

Rente: 2,20%

Lånenr: DNB03-12132805588

Type: S

Restsaldo: 4.461.531,-

Restløpetid: 7 år 3 mnd.

Term. pr. år: 12

Type rente: Flytende

Rente: 2,20%

Serielån - under refinansiering til kr. 6,0 millioner, Ref GF vedtak mars 2018.

Lånenr: DNB07-12131850857

Type: A

Restsaldo: 18.769.645,-

Restløpetid: 26 år 10 mnd.

Term. pr. år: 4

Type rente: Flytende

Rente: 2,20%

Andel fellesgjeld

153.000,- pr. 28.01.2019

Andel formue

3.586,- pr. 31.12.2018

Forsikring

NEMI

NEMI

Polisenummer: 23528855

Regnskap

For regnskap henvises det til årsregnskapet vedlagt i salgsoppgaven.

Vedtekter / husordensregler

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

For vedlikeholshistorikk henvises det til årsregnskapet vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyrehold (hund og katt) er tillatt etter bestemte regler og skal registeres hos styret.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Lampe over kjøkkenbenk medfølger ikke i handelen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i

innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: cu@schalapartners.no eller SMS: 92 30 59 23 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 0,90 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 8 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.