Dælenenggata 38D

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Dælenenggata 38D

  • 0567 Oslo
Prisantydning
5 500 000,-
Fellesgjeld
114 374,-
Totalpris
5 622 283,-
Ligningsverdi
1 023 053,-
Fellesutgifter
3 342,-
Beregnet totalkostnad
5 500 000,- (Prisantydning)
114 374,- (Andel av fellesgjeld)


5 614 374,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
199,- (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)


7 909,- (Omkostninger totalt)


5 622 283,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
69m²
Bruksareal
69m²
Bruttoareal
75m²
Tomt
942m² (eiet tomt)
Etasje
5.
Antall rom
3
Oppholdsrom
1
Soverom
2
Byggeår
1897
Modernisert
2006
Gårdsnummer
227
Bruksnummer
115
Seksjonsnummer
2
Energimerking
G
Finn-kode
106875416
Sist endret

PartnerEiendomsmegler MNEF

Joachim Schala

+47 920 82 252

KontorsjefEiendomsmeglerfullmektig

Anne Christensen

+47 930 38 851
  • Nabolagsprofil

Dokumenter

Salgsoppgave Dælenenggata 38D

BRA/PROM

69 / 69 m²

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Beskrivelse

Joachim Schala (920 82 252) ved Schala & Partners har gleden av å vise og presentere denne fantastiske loftsleiligheten i Dælenenggata 38D!

Dette er en lys og tiltalende 3-roms andelsleilighet beliggende i gårdens 5.- og øverste etasje. Leiligheten ble bygget ut og stod ferdig i 2006 og holder en generelt høy standard. Den fremstår som svært gjennomført med lyse, tidsriktige fargevalg og pen parkett på gulv. Leiligheten er gjennomgående og har en velfungerende og arealeffektiv planløsning med god størrelse på alle rommene (Gulvareal på 90 kvm). Store takvinduer, adkomst til takterrasse og den gode takhøyden er med på å skape rikelig med naturlig lys til leiligheten, og skaper en luftig og fin atmosfære. I tillegg er leiligheten godt lydisolert. Her ligger alt til rette for en behagelig hverdag!

Leiligheten har en romslig stue med plass til sofaseksjon, tv-møblement og øvrig ønsket møblement. Det er åpen løsning til et tidsmessig HTH-kjøkken med mye skap- og benkeplass, samt tilhørende hvitevarer av god kvalitet. Det er også en egen sone for spisestue med plass til stort spisebord og tilhørende stoler. Fra stuen/kjøkkenet er det adkomst til en sydvestvendt takterrasse med supre solforhold, ingen innsyn og god plass til utemøblement - her kan man nyte de varme sommerdagene utendørs! Leiligheten har et pent flislagt bad med opplegg for vaskemaskin. I tillegg finner vi to lyse og romslige soverom som vender ut mot rolige omgivelser. Leiligheten har en innbydende entré hvor det er plass til å sette fra seg yttertøy og sko. I tillegg er det rikelig oppbevaringsplass med hems, lofts- og kjellerbod.

Leiligheten tilhører et hyggelig og veldrevet borettslag og beboerne har tilgang til en flott bakgård. I Dælenenggata 38D bor du på populære Dælenenga/Rodeløkka, i bydel Grünerløkka, med et urbant og stemningsfullt miljø og med alt det Oslo har å by på i nærheten.

Denne leiligheten må sees - velkommen på visning!

Innhold

Leiligheten ligger i gårdens 5. etasje og inneholder: Entré, bad, stue/kjøkken/spisestue med adkomst til takterrasse og 2 soverom.

I tillegg disponerer leiligheten 1 kjellerbod på ca. 3m² og 1 loftsbod på ca. 1m² i gulvareal (skråtak). Det er hems/lagringsplass over deler av entré og felles trapperom. Hemsen er ikke målbar, adkomst via gardintrapp eller lignende.

Standard

Stue/spisestue | Lyst og romslig

Leiligheten har en herlig stue med god plass til sofagruppe, tv-seksjon, samt øvrig ønsket møblement. Et flott oppholdsrom med åpen stue/kjøkkenløsning og egen, naturlig sone for spisestue med plass til å invitere mange gjester rundt bordet. Store takvinduer og adkomst til takterrasse bidrar til gode innvendige lysforhold og de sjarmerende trebjelkene gir et fint særpreg til rommet.

Kjøkken | Integrerte hvitevarer

Dette er et pent og stilrent kjøkken med innredning fra HTH med hvite, slette fronter og laminert benkeplate. Nedfelt 1-1/2 oppvaskkum og 1-greps blandebatteri. Kjøkkenet er utstyrt med mekanisk avtrekksvifte, integrert komfyr med steketopp og oppvaskmaskin. Kjøle-/fryseskap medfølger også. Egen OZO varmtvannsbereder på ca. 116 liter er plassert i kjøkkenbenken.

Takterrasse | Supre solforhold og ingen innsyn

Fra kjøkken/stue er det utgang til den fantastiske takterrassen på ca. 5,8 m² med grønn utsikt og supre solforhold. Takterrassen er sydvestvendt, så man har solen fra ca. 10:00-20:00 på sommerstid. Det er god plass til utemøblement, grill, planter etc. Her kan man nyte sommerhyggen og måltidene utendørs. Flislagt dekke med eget sluk. Det er montert stikkontakt på vegg og downlights i gessims på terrassen.

Bad/WC | Pent flislagt

Leiligheten har et pent flislagt baderom. Badet inneholder dusjhjørne med termostatbatteri og dusjvegger i herdet glass, veggmontert toalett, helstøpt servant med 1-greps blandebatteri, servantskap og speil med belysning over. Vegghengt skap og opplegg til vaskemaskin.

Soverom 1 | Lyst og romslig

Meget pent og romslig soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap. Gode lagringsmuligheter i nisje under skråtaket. Begge soverommene vender ut mot rolige omgivelser.

Soverom 2 | Med god oppbevaringsplass

Lyst og trivelig soverom som også har god plass til stor seng og øvrig møblement. To store garderobeskap med god oppbevaringsplass. Dette rommet egner seg ypperlig som barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor.

Entré | Innbydende og arealeffektiv

Innbydende entré med plass til sko og yttertøy i garderobeskap med speilfronter. Dørcalling med portåpner. Det er hems/lagringsplass over deler av entréen med adkomst ved gardintrapp eller lignende.

Overflater | Lyst og moderne

Gulv: Parkett på gulvene og fliser med varme på bad.

Vegger: Malte flater og fliser på bad.

Tak: Malte flater.

Beliggenhet

Dælenenggata er en attraktiv gate på Rodeløkka/Dælenenga som ligger i bydel Grünerløkka, med gangavstand til alt av byens fasiliteter. Meget etterspurt og populær beliggenhet med nærhet til alt av nødvendige fasiliteter og kort vei til Grünerløkkas yrende folkeliv, Carl Berner, St.Hanshaugen, Torshov m.m. Leiligheten ligger et steinkast unna Ringnes Park med kino, SATS/Elixia, Meny m.m. I tillegg er det gangavstand til Oslo sentrum. Området er spennende og sjarmerende med sin gamle trehusbebyggelse og klassiske gårder, samtidig som det bygges nytt og moderne.

Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo. "Løkka" kan by på en rekke spennende kaféer, restauranter og forretninger. Blant annet er The Nighthawk Diner, Vespa & Humla, Villa Paradiso og Tealounge verdt et besøk. Rett på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, Oslos nye og trendy kultur- og kreative næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder. Her finner du også hoteller, treningssenter, BAR Vulkan, Døgnvill og Smelteverket. Rett borte i gaten finner du også Kiwi, Coop Prix og søndagsåpen Bunnpris og Joker.

Det er kort vei til Carl Berners plass hvor det er meget gode kollektivmuligheter med T-bane, trikk- og bussforbindelser i alle byens retninger. Det går også flybuss fra Carl Berners plass. Carl Berner-krysset og gatene rundt er oppgradert for nesten 300 millioner kroner, bl.a. for å nedjustere trafikkbelastningen i krysset. Bedre tilbud av kaféer, serveringsteder og treningssentre har også bidratt til å øke områdets popularitet. I Fagerheimgata har du holdeplass for bussnr. 30 og i Københavngata er det også holdeplass for flybussen, samt blant annet bussnr. 20, 21, 28, 33 m.m.

For den mosjonsglade er det forskjellige tilbud av treningssentere i nærheten av boligen. SATS/Elixia på Rignes park og på Carl Berner, samt Bare Trening og Fresh Fitness en kort spasertur unna. Tøyenbadet kan tilby helsestudio og badeanlegg hele året.

Bydelen har flere store park- og grøntanlegg, blant dem kan vi nevne Sofienbergparken, Birkelunden, Olaf Ryes Plass, Torshovdalen, Akerselva med fine turmuligheter sommer som vinter, Tøyenparken hvor Øya-festivalen arrangeres i august, samt Botanisk Hage som kanskje er Oslos vakreste park. En liten spasertur unna ligger Dælenenga fotballbane og Ishockey-/flerbrukshall (kunstis), og det er også gangavstand til Schous kulturstasjon med øvingshotell, riksscenen, popsenteret og dans- og teaterskole.

Etasje

5 etasje

Tomt

Eiet tomt. 942 kvm. Hyggelig og skjermet gårdsrom som er oppgradert i nyere tid. Pent opparbeidet med gangarealer, gressplen, og annen pen beplanting, samt flere sittegrupper.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 023 053 pr. 31.12.15

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 864 547 pr. 31.12.15

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Det foreligger ferdigattest for loftsutbyggingen i Dælenenggata 38A-D fra 2011. Dokumentene ligger vedlagt i prospekt.

Boligens areal

Primærrom: 69 kvm, Bruksareal: 69 kvm, Bruttoareal: 75 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Fremleie er ikke tillatt uten skriftlig godkjennelse fra styret. Se regler §5 i vedtektene. Søknadsskjema fås ved å kontakte styret.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på badet.

Løpende kostnader

Strøm, varmtvann, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Adkomst fra Dælenenggata. Det vil bli skiltet fra Schala & Partners ved annonserte visninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål etter bestemmelsene i S-2255. Området forøvrig er regulert til boliger, vei, byggeområde for bolig, forretning, kontor, bevertning, park, byggeområde for industri m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). Se forøvrig reguleringskart vedlagt i salgsoppgaven for mer informasjon. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Borettslag

Består av 32 andeler i tillegg til næringslokaler.

Forretningsførsel utføres av Akersgata Eiendom. Revisjon utføres av Mazars revisjon AS.

Bare fysiske personer (enkelpersoner ) kan være andelseiere i borettslaget. Borettslaget kan likevel tegne og eie andeler etter lov om borettslag i samsvar med

§§ 5 og 13, femte ledd (ny borettslaglov kap .4).

Ingen fysiske personer (enkeltpersoner) kan eie mer enn en andel.

Eiendomsskatt

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel gjeld: 114.374,- pr. 01.08.2017.

Andel formue: 107.852,- pr. 31.12.2016.

Borettslagets totale gjeld: kr 19.740.000,- 01.08.2017

Långiver: Dnb Bank

Lånetype: Annuitetslån

Avdragsfritt: tom. 30.09.2021

Rentesats: Rente 3,10% pr.d.d.

Det er IN-ordning på lånet og fellesgjelden kan betales to ganger i året; i juni og desember.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Iht. styreleder: Det er ikke besluttet noe mer vedlikehold eller rehabilitering som kan ha innvirkning på felleskostnader med det samme. Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i prospekt.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkluderer bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Diverse

- Lave omkostninger - ingen dokumentavgift.

- Ingen forkjøpsrett.

- Canal Digital er leverandør av bredbånd og kabel-tv.

- Sikringsskap med automatsikringer.

- Godt lydisolert.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.