Enoks vei 30

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Enoks vei 30

  • 1181 Oslo
Prisantydning
3 400 000,-
Fellesgjeld
28 536,-
Totalpris
3 443 632,-
Ligningsverdi
815 745,-
Fellesutgifter
2 468,- (Drift og vedlikehold, kabel-tv/internett (grunnpakke), vaktmestertjenester, renhold, felles forsikring, renter og avdrag fellesgjeld, festeavgift, kommunale avgifter m.m.)
Beregnet totalkostnad
3 400 000,- (Prisantydning)
28 536,- (Andel av fellesgjeld)


3 428 536,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
199,- (Panteattest kjøper)
6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)


15 096,- (Omkostninger totalt)


3 443 632,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
52m²
Bruksareal
55m²
Bruttoareal
60m²
Tomt
4 514m² (festet fellestomt)
Etasje
1.
Antall rom
3
Oppholdsrom
1
Soverom
2
Byggeår
1971
Gårdsnummer
134
Bruksnummer
32
Energimerking
F
Finn-kode
133671365
Sist endret

SalgssjefEiendomsmegler MNEF

Steffen Usterud

92 49 91 43
  • Nabolagsprofil

96%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

91%

av boligene er eldre enn 20 år

81%

eier sin egen bolig

50%

har høyskoleutdanning

Finn.no: Lokalområde

#LILLE EKEBERG

Forkjøpsrett

Oslo kommune har forkjøpsrett i borettslaget. Forkjøpsretten er avklart og Oslo kommune har valgt å ikke benytte sin forkjøpsrett på denne boligen.

Videre har borettslaget vedtektsfestet at andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget har forkjøpsrett. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Beregnet totalkostnad

3 400 000,- (Prisantydning)

28 536,- (Andel av fellesgjeld)

--------------------------------------------------------

3 428 536,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger

7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)

199,- (Panteattest kjøper)

6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))

430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)

430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

--------------------------------------------------------

15 096,- (Omkostninger totalt)

--------------------------------------------------------

3 443 632,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.

Innmelding til OBOS: kr 500,-

Evt. gebyr ved benyttet forkjøpsrett: kr 6.556,-

BRA/PROM

55 / 52 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1971

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 4 514 kvm, Eierform: Festet fellestomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ikke mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld.

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Beskrivelse

Velkommen til et lyst og hyggelig hjem beliggende i familievennlige omgivelser på Lille Ekeberg. Dette er et stille og usjenert boligområde med umiddelbar nærhet til skoler, barnehager, kollektiv-transport, Ekebergsletta, marka og daglige servicetilbud.

- Romslig terrasse på 10,3 kvm

- Arealeffektiv planløsning

- Stue med åpen kjøkkenløsning

- To soverom

- Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel på bad

- Entré med praktisk bod

- Kjellerbod

- Ny balkongdør og vinduer i 2017/18

- Nymalt leilighet i 2016

- Veldrevet borettslag

- Fellesrom for sykler

- Borettslaget har p-plasser på gårdsplassen for beboere og gjester

- TV og internett fra Canal Digital (grunnpakke inkl. i felleskostn.)

- Sikringsordning

- Ca. 15 min med buss til sentrum

- Flere grønt- og turområder i nærheten

- Lave omkostn., ingen dok.avg.

Standard

Stue | Lys og hyggelig

Leiligheten har en lys og fin stue med god plass til stor sofagruppe, tv-møblement, spisestue og øvrig ønsket møblement. Store vindusflater gir rikelig med naturlig lys til rommet, vinduer er nye i 2017/18. Åpen løsning til kjøkken.

Terrasse | God plass til utemøblement

Fra det ene soverommet er det utgang til hyggelig, østvendt terrasse på ca 10,3 kvm. Her er det god plass til utemøbler og grill. Det er tilltatt med gassgrill og elektrisk grill. Balkongdør fra 2017 med to-lags glass. Terrassen er overbygget, belagt med terrassebord og har rekkverk av tre. Utelys på vegg.

Kjøkken | Med stilren innredning

Pent kjøkken med åpen løsning mot stue. IKEA-innredning fra omkring 2011 med deler av innredning fra 2016. Glatte fronter i matt hvit utførelse og benkeplater av tre. Nedfelt rustfri oppvaskkum med ett-greps armatur fra FM Mattson (nytt blandebatteri i 2018). Benkeskapsbelysning med stikkontakter under overskap. Kjøkkenet er utstyrt med frittstående hvitevarer; komfyr med keramisk platetopp fra Gram, vegghengt ventilator, oppvaskmaskin fra Siemens (ny i 2018) og kjøleskap med frysedel fra Samsung. Varmtvannsbereder bygget inn under benk.

Bad | Opplegg for vaskemaskin

Bad fra ukjent årstall med oppgraderinger i 2018. Flislagt gulv og malte vegger med malte mur- og plateflater. Vegghengt servantskap med skuffer med ovenpåliggende servant med ett-greps armatur fra FM Mattson. Speilskap med overlys og stikkontakter på vegg over servant. Gulvmontert toalett fra Ifö og dusjkabinett fra Vikingbad med dusjbatteri fra FM Mattson. Opplegg for vaskemaskin og plass til tørketrommel. Oppgraderinger i 2018: Baderomsinnredning, dusjkabinett, toalett, armaturer, samt overmalte vegg- og himlingsflater.

Soverom 1 | Adkomst til terrasse

Lyst soverom med plass til dobbeltseng og øvrig møblement. Dette soverommet har adkomst til terrassen og begge soverommene i leiligheten vender ut mot rolige fellesarealer.

Soverom 2 | Perfekt barnerom eller gjesteværelse

Trivelig soverom med plass til seng, nattbord og skap. Dette soverommet egner seg godt som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor.

Entré | Med adkomst til innvendig bod

Funksjonelt utformet entré med god plass til yttertøy- og sko. Dørcallinganlegg med portåpner. Fra entréen er det adkomst til en praktisk innvendig bod med god lagringsplass. I boden er det også skyvedørsgarderobe med bredde på 1,9 meter.

Overflater | Lyst og tidsriktig

Gulv: Laminat i oppholdsrom og fliser på bad.

Vegger: Malte mur- og plateflater. Overflater er malt i 2016.

Tak: Malt betong/plater.

Beliggenhet

Boligen ligger stille og usjenert til i et populært og barnevennlig boligområde med umiddelbar nærhet til skoler, barnehager, kollektiv-transport, Ekebergsletta, marka og daglige servicetilbud. Nabolaget består primært av lavblokk- og villabebyggelse, innimellom bebyggelsen finnes flere lekeplasser og gressplener som byr på aktivitet og lek. Vårveien barnehage ligger rett over veien.

For barna og den aktivitetslystne er det kort vei til bl.a. fotballbane, ballbinge, flere lekeplasser, frisbeebane, idrettshall i tillegg gode muligheter for skogsturer i nærområdet. Det er flotte turmål i kort gåavstand; Ekebergsletta, EKT gården - husdyrpark og rideskole, samt Ekeberg skulpturpark og Ekebergrestauranten med utsiktspunkt.

Det er idrettshaller og kunstgressbane i tilknytning til Ekebergsletta som kun ligger få minutters gange fra boligen. På sletta er det flotte forhold for ballspill og lek i vår- og sommerhalvåret, og aking og ski på vinteren. Bymiljøetaten kjører opp skiløyper på sletta i vinterhalvåret. Det er fantastiske turmuligheter i nærområdet sommer som vinter; lysløype i Brannfjellskogen, Ekebergparken/skulpturparken, samt Østmarka som ligger kun en kort sykkeltur unna. Det er kort vei til sjøen med populære badestrender som Hvervenbukta og Katten.

Dagligvarehandelen kan enkelt gjøres ved Spar Simensbråten som ligger kun ca 200 meter unna. For ytterligere forretnings- og servicetilbud ligger bl.a Holtet samt kjøpesenter på Manglerud og Bryn i nærheten. Fra leiligheten er det kort gangavstand til Simensbråten og Vårveien bussholdeplass med enkel kommunikasjon i alle retninger.

Felleskostnader

2 468 pr. mnd. Drift og vedlikehold, kabel-tv/internett (grunnpakke), vaktmestertjenester, renhold, felles forsikring, renter og avdrag fellesgjeld, festeavgift, kommunale avgifter m.m.

Tomt

Festet tomt: 4514 m². Felles tomt for borettslaget opparbeidet med plenarealer, busker, trær, internstier og parkeringsplasser som disponeres etter gjeldende regler. Gjesterom, felles tørkerom og to felles lagringsrom i kjeller for blandt annet sykler.

Borettslaget fester tomt av Oslo Kommune. Festeavtalen ble inngått 01.07.1971 og har en varighet på 90 år. Festeavgiften ble sist regulert 2013, og denne kan reguleres hvert 10 år iht konsumprisindeksen. Festekontrakten ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Garasje / Parkering

Det er parkeringsplasser på gårdsplassen for beboere og gjester, samt gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Det arbeides med at alle andeler skal få en egen oppstillingsplass. I følge styret skal det være en ekstraordinær generalforsamling der det vil da bl.a. stemmes over flere forslag, dato er pt. uvisst. Det planlegges også EL-bil plasser. Dette vil sannsynligvis ikke medføre økte felleskostnader da borettslaget har egenkapital.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 815 745 pr. 31.12.16

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 610 382 pr. 31.12.16

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Lavblokk over tre etasjer samt kjeller. Bygget er oppført med grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong/

murkonstruksjoner. Utvendige fasader forblendet med plater og liggende trekledning. Tilnærmet flat takkonstruksjon (taket er ikke besiktiget).

Leiligheten har Ji-Te finéert entrédør fra byggeår med brannklasse B30 og lydklasse 39dB. Fjerdingstad balkongdør og vinduer med karmer/rammer

av tre, to-lags glass fra 2017/2018.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra 1973 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt i salgsoppgave.

Boligens areal

Primærrom: 52 kvm, Bruksareal: 55 kvm, Bruttoareal: 60 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet.

Adkomst

Adkomst fra Enoks vei. Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Rettighetshavere til festerett

1985/8963-1/105 Hjemmel til festerett 13.02.1985

Vederlag: NOK 3.105.700

KJØPER:Enoksv 30 og Røhrtsv 35 Borettslag

Org.nr: 948859300

Gjelder denne registerenheten med flere

Heftelser

Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

Pengeheftelser i eiendomsrett

1970/20421-1/105 Erklæring/avtale 27.11.1970

Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Gjelder denne registerenheten med flere

1970/20422-1/105 Erklæring/avtale 27.11.1970

Bestemmelse om kloakkledning

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Gjelder denne registerenheten med flere

1971/12259-3/105 Bestemmelse om bebyggelse 13.07.1971

Bestemmelse om vann/kloakkledning

Med flere bestemmelser

Bestemmelse om veg

Bestemmelse om adkomstrett

Gjelder denne registerenheten med flere

1971/12259-5/105 Festekontrakt - vilkår 13.07.1971 festetid: 90 år

ÅRLIG AVGIFT NOK 10,800

BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN

BESTEMMELSER OM FORLENGELSE

BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN

BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT

PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT

Pengeheftelser i festerett

1971/12259-5/105 Festekontrakt - vilkår 13.07.1971 festetid: 90 år

ÅRLIG AVGIFT NOK 10,800

BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN

BESTEMMELSER OM FORLENGELSE

BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN

BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT

PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT

Gjelder feste

1971/18046-1/105 Obligasjon 20.10.1971

BELØP: NOK 872.000

Panthaver:Abc-Bank

Lnr: 1086573

ANF. PRIORITET ETTER OBLIGASJON(ER) TIL HUSBANKEN

SOM TIL ENHVER TID HVILER PÅ EIENDOMMEN

Gjelder feste

Gjelder denne registerenheten med flere

2016/1136370-1/200 Pantedokument 07.12.2016

BELØP: NOK 1.718.329

Panthaver:OBOS-BANKEN AS

Org.nr: 911986884

Uomsettelig

Gjelder feste

Gjelder denne registerenheten med flere

Elektronisk innsendt

Grunndata

1970/15379-1/105 Registrering av grunn 14.09.1970

Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:134 Bnr:2

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel gjeld for denne leiligheten: 28.536,- pr. 01.10.2018.

Andel formue for denne leiligheten: 121.984,- pr. 31.12.2017.

Lånenr: OBBK01-98207573868

Type: Annuitet

Restsaldo: 1.587.015,-

Restløpetid: 18 år 5 md.

Term pr. år: 12

Type rente: Flyt

Rente: 2,25%

Andel av saldo: 28.536,-

Kapitalkostnader: 162,-

All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Andel fellesgjeld

28 536

Andel formue

121 984

Forsikring

Tryg Forsikring

Polisenummer: 6605208

Regnskap

Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et underskudd på kr 1 527 957 og foreslås dekket ved overføring fra egenkapital. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2017 kr 6 654 593 og viser borettslagets likviditet.

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.

Kull-/engangsgriller tillates ikke benyttet på balkonger/terrasser. Kun gassgrill og elektrisk grill er tillatt å benytte.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Husdyrhold

Selv om det er vedtatt forbud mot dyrehold, kan styret samtykke i at brukeren av boligen holder dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: su@schalapartners.no eller SMS: 92 49 91 43 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge og forkjøpsrett må være avklart før overtagelse kan gjennomføres.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,10 % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging. kr. 11.900,-, markedspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.