Etterstadsletta 46B

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Etterstadsletta 46B

  • 0660 Oslo
Prisantydning
4 700 000,-
Fellesgjeld
33 139,-
Totalpris
4 748 235,-
Ligningsverdi
1 285 823,-
Fellesutgifter
3 286,- (kabel-tv, felles bygningsforsirking, nedbetaling av fellesgjeld, styrehonorar, forretningsførsel, kommunale avgifter m.m.)
Beregnet totalkostnad
4 700 000,- (Prisantydning)
33 139,- (Andel av fellesgjeld)


4 733 139,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
199,- (Panteattest kjøper)
6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))


15 096,- (Omkostninger totalt)


4 748 235,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
85m²
Bruksareal
85m²
Bruttoareal
92m²
Tomt
1 911m² (fellestomt)
Etasje
1.
Antall rom
3
Oppholdsrom
1
Soverom
2
Byggeår
1972
Gårdsnummer
237
Bruksnummer
15
Energimerking
E
Finn-kode
137475615
Sist endret

PartnerEiendomsmegler

Anders Sveen

+47 915 35 914
  • Nabolagsprofil

96%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

94%

av boligene er eldre enn 20 år

92%

eier sin egen bolig

52%

har høyskoleutdanning

Dokumenter

Salgsoppgave Etterstadsletta 46B

Forkjøpsrett

Ja

BRA/PROM

85 / 85 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1972

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er i følge selger ca. 10.000,- pr. år.

Tomt

Areal: 1 911 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har avtale med OBOS Factoring AS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Beskrivelse

Etterstadsletta 46 B er en lys og stilfull 3-roms leilighet med god planløsning og standard. Boligen fremstår som godt vedlikeholdt med tidsriktige farge- og materialvalg. De store vindusflatene, samt en gjennomgående planløsning bidrar til rikelig med naturlig lysinnslipp. Leiligheten har en vestvendt balkong med gode solforhold og fritt utsyn over grøntområder og Etterstadparken. Her har du nærhet til alt av kommunikasjon og gode servicetilbud, med kort avstand til både Oslo sentrum, marka og flotte parker.

Videre disponerer leiligheten én biloppstillingsplass og én gjesteparkeringsplass. Boligen disponerer to boder på hhv. 4,5 m² og 4 m². Det er gulvvarme i alle rom, unntatt soverommene.

En innbydende entré med en-stavs eikeparkett på gulv tar deg inn i denne trivelige leiligheten. Stuen er lys og luftig med god plass til en stor sofagruppe, tv-møblement, kommoder og annet ønske møblement. Stuen og kjøkkenet har en praktisk løsning med god plass til spisebord mellom rommene, og de adskilte sonene gir en sosial romfølelse. Kjøkkenet har god skap- og benkeplass og integrerte hvitevarer. Videre har boligen bad med opplegg for vaskemaskin, samt to gode soverom med plass til garderobeløsninger.

Leiligheten tilhører et veldrevet borettslag som ligger i barnevennlige og naturskjønne omgivelser, omkranset av store og frodige grøntområder. Samtidig er det kort vei til sentrum og andre deler av byen, både med kollektivtilbudet og til fots (ca. 25 min til sentrum).

Innhold

Lys og gjennomgående 3-roms beliggende i byggets 1. etasje og består av:

entré, stue med utgang til balkong, kjøkken, omkledningsrom, 2 soverom og bad/wc.

Leiligheten var opprinnelig en 4-roms, og kan med enkle grep tilbakeføres (se alternativ plantegning).

Videre disponerer leiligheten to kjellerboder på ca. 4,5 m² og 4 m².

Beliggenhet

Meget attraktiv beliggenhet i veletablert boligområde på Etterstad. Dette er et populært og veldrevet borettslag i barnevennlige omgivelser med store, flotte grøntområder rett utenfor bebyggelsen. Utenfor døren ligger Etterstadparken med utsikt utover Oslo, sandvolleyballbane og ny lekeplass fra 2015. Parkarealer og turstier langs Alnaelva og i Svartdalsparken i umiddelbar nærhet. Sentralt i forhold til Oslo Sentrum samtidig som det ligger godt tilbaketrukket. Kun få minutters gange til Vålerenga og Kampen med flere hyggelige kaféer og restauranter. Her finner du også populære Kampen økologiske barnebondegård og Jordal idrettsanlegg. Fin spasertur på ca. 25 minutter til Oslo Sentrum.

Gangavstand til Fyrstikktorget og Ensjø som er et område i Oslo under sterk, positiv utvikling med flere nye leiligheter, butikker og cafeer. Visjonen for bydelen er å skape en grønn oase midt i Oslo. Denne leiligheten er perfekt for deg som søker godt med luftige, grønne arealer i familievennlige omgivelser, men likevel ønsker nærhet til sentrum av Oslo gjennom hyppige kollektivavganger eller en kort gå- eller sykkeltur. Kort vei til servicetilbud slik som post, bank, bakeri, matforretninger m.m. For den aktive, finner man flere treningsmuligheter i området med SATS Elixia, Fresh Fitness, Valhall, Jordal Amfi og Tøyenbadet i gangavstand.

Flere barnehager og skoler for alle aldre ligger i umiddelbar nærhet. Nye Brynseng Skole åpner i 2017 (1-7 klasse) som kun er noen få hundre meter unna. Helsfyr er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon og ligger kun få minutter unna. Her finner du Helsfyr T-bane (linje 1-4) som bruker ca. 7 min. til sentrum. 21-bussen til blant annet Carl Berner, Grünerløkka og Aker Brygge, samt 37-bussen med hyppige avganger døgnet rundt stopper rett utenfor. Flybussen til Gardemoen stopper også ved Helsfyr.

Standard

Entré | Velkommen inn!

Entreen gir et godt førsteinntrykk av leiligheten og har blant annet parkett på gulv og underliggende gulvvarme som gjør velkomsten lun. Videre har

rommet et tilliggende garderoberom med god oppbevaringsplass.

Kjøkken | God skap- og benkeplass

Leiligheten har et moderne kjøkken fra 2004 og ytterligere oppgradert med nye fronter og benkeplate i 2012. Innredningen har hvite, profilerte fronter, vitrineskap, benkebelysning og laminat benkeplate med nedfelt kum i rustfritt stål. Varmtvannsbereder på 116 L er plassert i kjøkkenbenk.

Videre har kjøkkenet integrerte hvitevarer som stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og mikrobølgeovn. På veggen over benken er det fliser og over koketoppen er det ventilator med avtrekk koblet til avtrekksventil på vegg.

Stue | Utgang til vestvendt balkong

Leiligheten har en luftig og tiltalende stue med god plass for sofaløsning med tilhørende møblement. Rommet har en fin utforming med adskilte soner for sittegrupper. Stuen har parkett på gulv, gode vindusflater som gir rikelig med lys, samt utgang til balkong.

Den vestvendte balkongen på ca. 8,5 m² har fritt utsyn over grøntområder og Etterstadparken, og byr på gode solforhold. Balkongen har terrassevarmer og markise.

Bad/wc | Opplegg til vaskemaskin

Badet er delikat og romslig, med hvite fliser på vegg, grå fliser på gulv, gulvvarme og speilbelysning. Innredningen består av en heldekkende servant med underskap, veggskap og veggehengt toalett. Videre har badet et dusjhjørne med innfellbare glassvegger, samt opplegg for vaskemaskin.

Soverom | To gode soverom

Hovedsoverommet er romslig med god plass til dobbeltseng, nattbord, kommode m.m.

Soverom II passer ypperlig som gjesterom, barnerom eller kontor. Det er god plass til dobbeltseng, nattbord, kommode m.m. Leiligheten var opprinnelig 4-roms og kan med enkle grep tilbakeføres.

Felleskostnader

3 286 pr. mnd. kabel-tv, felles bygningsforsirking, nedbetaling av fellesgjeld, styrehonorar, forretningsførsel, kommunale avgifter m.m.

Etasje

1.etasje

Tomt

Felles eiet tomt på totalt 1 911 m².

Tomten er pent opparbeidet med gressplen, variert beplantning samt asfalterte gang- og stikkveier.

Garasje / Parkering

Det er en biloppstillingsplass til hver leilighet pluss en gjesteparkeringsplass. Plassen nåværende eier disponerer har strømuttak.

For øvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 285 823 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 628 962 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk med bærende konstruksjoner, etasjeskillere og leilighetsskillende vegger i betong/mur.

Støpt såle, antatt fundamentert på fast grunn/fjell eller faste, komprimerte masser.

Grunnmur i betong.

Yttervegger i betong.

Fasader forblendet med teglstein.

Utfyllende bindingsverkskonstruksjoner med utvendig kledning på balkonger.

Flatt tak tekket med papp/shingel.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 10.09.1973 for eiendommen, samt ferdigattest for fasaderehabilitering datert 30.12.1996. Dokumentene følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 85 kvm, Bruksareal: 85 kvm, Bruttoareal: 92 kvm

1. etasje:

Bruksareal: 85 m².

Primærrom: 85 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, bad, omkledningsrom, 2 soverom, kjøkken og stue

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner.

Gulvvarme (kabler) på bad.

Gulvvarme (folie) i entré/gang, på kjøkken og i stue.

Varmtvann fra bereder i kjøkkenbenk; 116 L med produksjonsår 1997.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1976/508382-1/105 Obligasjon

29.04.1976

BELØP: NOK 422.700

Panthaver:Oslo Bolig Og Sparelag Al

Lnr: 1087017

1986/43083-2/105 Bestemmelse om veg

16.07.1986

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

1996/12148-1/105 Obligasjon

07.03.1996

BELØP: NOK 2.000.000

Panthaver:Oslo Bolig Og Sparelag

Lnr: 1087116

Grunndata

1970/520087-2/105 Registrering av grunn

15.12.1970

Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:237 Bnr:11

Rettigheter på andre eiendommer

Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 13 andelsleiligheter. Etterstadsletta 46 Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 950151781, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune.

- Borettslaget har avtale med Gårdsplass AS vedr. snømåking/strøing

- Felles sykkelbod og åpen bod til bildekk o.l.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 33.139,- pr. 01.12.2018.

Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 30.498,- pr. 31.12.2017.

Borettslaget har ett lån:

Lånenummer: OBBK02-98207465054

Type: Annuitet

Restsaldo: 430.165,-

Restløpetid: 16 år og 6 mnd

Term pr. år: 12

Type rente: Flyt

Rente: 2,80%

Andel fellesgjeld

33 139

Andel formue

30 498

Forsikring

If Skadeforsikring

Polisenummer: 565503

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det må påregnes generelt vedlikehold av borettslaget.

Styrets arbeid i 2017/2018:

- Utført profesjonell sjekk av alle rør for å avdekke tilstanden på disse. Dersom rørene ikke er i god stand, står borettslaget overfor bytte eller fornying av soilrør.

- Beskåret kirsebærtrærne

- Innhentet tilbud på trappevask

Større vedlikehold og rehabilitering

2017: Rens av kanaler i ventilasjonsanlegget

2016: Ny stikkledning (utvendig hovedvannledning) og nye vifter på tak

2015: Maling av treverk på vinduer og balkonger, samt maling av oppganger

2014: Ny belysning i oppganger

2013: Nye inngangsdører

2011: Asfaltering av gårdsplassen.

2006: Nytt ventilasjonsanlegg.

2005: Nye postkasser.

2004: Modernisering og oppdatering av utebelysning og tilkopling for motorvarmere.

2003: Beiset vinduskarmer på utsiden og balkongene.

2002: Nytt brannsikringsutstyr med rømningsvei, brannslanger og lignende.

1998: Skiftet det elektriske anlegget. Nytt tak.

1997: Opprustet uteanlegget.

1996: Ny teglsteinsfasade og større balkonger. Resten av vinduene byttes.

Husdyrhold

Som hovedregel er det forbud mot dyrehold. Forbudet kan imidlertid settes til side dersom:

- Gode grunner taler for det og det ikke er til ulempe eller sjenanse for de øvrige beboerne. Det skal i utgangspunktet søkes styret om tillatelse til anskaffelse av husdyr. (Skjema fås av styret).

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger ikke handelen:

Taklamper og vaskemaskin

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: as@schalapartners.no eller SMS: 91 53 59 14 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.