Etterstadsletta 49

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Etterstadsletta 49

  • 0660 Oslo
Prisantydning
4 200 000,-
Fellesgjeld
276 827,-
Totalpris
4 490 986,-
Ligningsverdi
889 941,-
Fellesutgifter
5 070,-
Beregnet totalkostnad
4 200 000,- (Prisantydning)
276 827,- (Andel av fellesgjeld)


4 476 827,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
199,- (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr obligasjon BRL - Statens Kartverk)
6 250,- (Gebyr benyttet forkjøpsrett)
6 850,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))


14 159,- (Omkostninger totalt)


4 490 986,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
70m²
Bruksareal
70m²
Bruttoareal
77m²
Tomt
10 423m² (eiet tomt)
Etasje
6.
Antall rom
3
Oppholdsrom
1
Soverom
2
Byggeår
1950
Gårdsnummer
237
Bruksnummer
16
Energimerking
F
Finn-kode
91841939
Sist endret

PartnerEiendomsmegler MNEF

Joachim Schala

+47 920 82 252

KontorsjefEiendomsmeglerfullmektig

Anne Christensen

+47 930 38 851

Dokumenter

Salgsoppgave Etterstadsletta 49

BRA/PROM

70 / 70 m²

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Beskrivelse

Joachim Schala (920 82 252) ved Schala & Partners har gleden av å vise og presentere denne herlige hjørneleiligheten i Etterstadsletta 49!

Dette er en stor og flott 3-roms andelsleilighet, beliggende høyt og fritt til i byggets 6.etasje (med heisadkomst). Leiligheten holder en god standard med flere oppgraderinger utført i senere tid. Lyse, tidsriktige farger og pen parkett på gulv. Den er gjennomgående og har en velfungerende og arealeffektiv planløsning med god størrelse på alle rom. De store vindusflatene fra flere sider er med på å skape rikelig med naturlig lys til leiligheten, samt en luftig atmosfære. I tillegg har du nydelig utsikt mot blant annet Oslofjorden, Holmenkollen og det idylliske nærområdet!

Leiligheten har lys og romslig stue med god plass til sofaseksjon, tv-møblement og spisestue. Fra stuen er det adkomst til en stor, innglasset balkong med vinduer som kan åpnes for å slippe solen inn. Balkongen er vestvendt med gode solforhold og fantastisk utsikt. Et separat kjøkken med retro preg hvor de eldre overskapene er bevart, mens underskapene er nye i 2012. Her er det mye skap- og benkeplass, samt fin plass til spisebord ved vinduet. Leiligheten har et flott hovedsoverom med rikelig oppbevaringsplass i stort skap. Det andre soverommet er også lyst og trivelig. Leiligheten har et flislagt bad som ble pusset opp i regi av borettslaget i 2009, samt et praktisk separat toalett med wc og servant. Innbydende entré med plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko.

Leiligheten tilhører et veldrevet borettslag som ligger i barnevennlige og naturskjønne omgivelser, omkranset av store og frodige grøntområder. Samtidig er det kort vei til sentrum og andre deler av byen, både med kollektivtilbudet og til fots (ca. 25 min til sentrum).

Varmtvann og fyring er inkludert i felleskostnadene.

Denne leiligheten må sees - velkommen til visning!

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 6. etasje og inneholder: Entré, bad, wc, stue med adkomst til innglasset balkong, kjøkken og 2 soverom.

Leiligheten disponerer 1 kjellerbod på ca. 2,5 m² og 1 loftsbod på ca. 3 m².

Standard

Stue | Med store vindusflater

Leiligheten har en pen stue med god plass til sofagruppe, tv-møblement, spisestue og øvrig ønsket møblement. De store vindusflatene fra både sør og vest gir rikelig med naturlig lys til rommet. Adkomst til den innglassede balkongen fra stuen.

Innglasset balkong | Med fantastisk utsikt

Herlig, vestvendt balkong på ca. 7 m² med god plass til utemøblement, blomstepotter etc. Man kan åpne vinduene for å slippe solen inn og det er eksepsjonell utsikt mot blant annet Oslofjorden, sentrum, Holmenkollen og de forøvrig flotte naturområdene rundt bebyggelsen. Det er lagt teppe på balkongdekket.

Kjøkken | Med god skap- og benkeplass

Separat kjøkken med IKEA-innredning fra 2012 med laminerte, slette fronter, samt originale overskap og høyskap. Fliser over heltre benkeplate med nedfelt enkel oppvaskkum og 1-greps blandebatteri. Det er montert lys under overskap. Kjøkkenet er utstyrt med avtrekksvifte med kullfilter, integrert komfyr med induksjonstopp og oppvaskmaskin. Fin plass til spisebord ved vinduet.

Soverom 1 | Rikelig oppbevaringsplass

Stort soverom med plass til dobbeltseng. Stort garderobeskap og innebygget skap med gode oppbevaringsmuligheter. Begge soverommene vender ut mot rolige omgivelser.

Soverom 2 | Perfekt barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor

Lyst og trivelig soverom med innebygget skap og plass til dobbeltseng etc. Dette rommet egner seg godt som f.eks barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor.

Bad og wc | Oppgradert i 2009 i regi av borettslaget

Flislagt bad som ble oppgradert i regi av borettslaget i 2009. Badet inneholder dusjhjørne med termostatbatteri, helstøpt servant med 1-greps blandebatteri, underskap og speilskap med belysning over. Opplegg for vaskemaskin. Leiligheten har et separat toalett med servant og vegghengt wc.

Entré | Innbydende og arealeffektiv

Innbydende entré med god plass til oppbevaring av yttertøy og sko i fastmontert skap. Dørcalling med åpner.

Overflater | Lyst og tidsriktig

Gulv: Parkett, fliser og belegg. Gulvoverflater fra 2012 med unntak av bad og wc som er fra 2009.

Vegger: Malt tapet og fliser. Alle vegger malt i 2012 , med unntak av wc og bad som har overflater fra 2009 (wc er malt i 2016).

Tak: Malte flater, malt i 2012.

Beliggenhet

Meget attraktiv beliggenhet i rolig og veletablert boligområde på Etterstad. Dette er et populært og veldrevet borettslag i barnevennlige omgivelser med store, flotte grøntområder rett utenfor bebyggelsen. Utenfor døren ligger Etterstadparken med utsikt utover Oslo, sandvolleyballbane og ny lekeplass fra 2015. Parkarealer og turstier langs Alnaelva og i Svartdalsparken i umiddelbar nærhet. Sentralt i forhold til Oslo Sentrum samtidig som det ligger godt tilbaketrukket. Kun få minutters gange til Vålerenga og Kampen med flere hyggelige kaféer og restauranter. Her finner du også populære Kampen økologiske barnebondegård og Jordal idrettsanlegg. Fin spasertur på ca. 25 minutter til Oslo Sentrum.

Gangavstand til Fyrstikktorget og Ensjø som er et område i Oslo under sterk, positiv utvikling med flere nye leiligheter, butikker og cafeer. Visjonen for bydelen er å skape en grønn oase midt i Oslo. Denne leiligheten er perfekt for deg som søker godt med luftige, grønne arealer i familievennlige omgivelser, men likevel ønsker nærhet til sentrum av Oslo gjennom hyppige kollektivavganger eller en kort gå- eller sykkeltur. Kort vei til servicetilbud slik som post, bank, bakeri, matforretninger m.m. For den aktive, finner man flere treningsmuligheter i området med SATS Elixia, Fresh Fitness, Valhall, Jordal Amfi og Tøyenbadet i gangavstand.

Flere barnehager og skoler for alle aldre ligger i umiddelbar nærhet. Helsfyr er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon og ligger kun få minutter unna. Her finner du Helsfyr T-bane (linje 1-4) som bruker ca. 7 min. til sentrum. 21-bussen til blant annet Carl Berner, Grünerløkka og Aker Brygge, samt 37-bussen med hyppige avganger døgnet rundt stopper rett nede i gaten. Flybussen til Gardemoen stopper også ved Helsfyr.

Etasje

6 etasje

Tomt

10 423 m² eiet tomt. Store, flotte grøntarealer rundt bebyggelsen med gressplen og annen pen beplantning. Parsellhager på fellesområder som kan leies etter venteliste.

Ligningsverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 889 941 pr. 31.12.15

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 491 836 pr. 31.12.15

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50. Det foreligger ferdigattest for utvidelse/innglassing av balkonger fra 2004, samt ferdigattest for rehabilitering av bad fra 2009. Dokumentene følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 70 kvm, Bruttoareal: 77 kvm, Grunnflate: 85 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

(1) Andelseieren kan ikke uten godkjenning fra styret overlate bruken av boligen til andre. Med styrets godkjenning kan andelseieren overlate bruken av hele boligen dersom:

- andelseieren selv eller en person som nevnt i borettslagslovens § 5-6 første ledd nr. 3 har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Andelseier kan i slike tilfeller overlate bruken av hele boligen for opp til tre år,

- andelseieren er en juridisk person,

- andelseieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdanning, militærtjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner,

- et medlem av brukerhusstanden er andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen,

- det gjelder bruksrett til noen som har krav på det etter ekteskapslovens § 68 eller husstandsfellesskapsloven.

Godkjenning kan i disse tilfellene bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier.

(2) Har borettslaget ikke sendt svar på skriftlig søknad om godkjenning av bruker innen en måned etter at søknaden har kommet frem til borettslaget, skal brukeren regnes som godkjent.

(3) Andelseier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten godkjenning.

(4) Dersom flere eier en andel sammen, skal det regnes som overlating av bruk hvis èn eller flere av sameierne ikke bor i boligen.

(5) Overlating av bruken reduserer ikke andelseierens plikter overfor borettslaget.

(6) Borettslaget kan kreve kostnader forbundet med behandlingen og eventuell oppfølging av en søknad om overlating av bruk dekket av andelseier, se pkt. 6-1 (3).

Oppvarming

Oppvarming ved sentralfyr og radiatorer i leiligheten. Gulvvarme på bad.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tillegg.

Adkomst

Adkomst fra Etterstadsletta. Det vil bli skiltet fra Schala & Partners ved annonserte visninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål etter bestemmelsene i S-1852. Området forøvrig er regulert til boliger, vei, tomt for Oslo sporveiers sentralverksted, friområde m.m. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). Se forøvrig reguleringskart vedlagt i salgsoppgaven for mer informasjon. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Borettslag

Borettslaget består av 108 andelsleiligheter. Etterstad Øst Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 950142510.

Se borettslagets hjemmeside på www.etterstadost.herborvi.no/ for ytterligere informasjon.

Forretningsførselen er utført av OBOS i henhold til kontrakt. Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS. Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld: 276.827,- pr. 01.02.2017.

Andel formue: 24.312,- pr. 31.12.2016.

Spesifikasjon av lån:

Lånenr: EIKA1-152021894

Type: Annuitet

Restsaldo: 18.714.990,-

Restløpetid: 21 år 11 md.

Terminer pr. år: 12

Type rente: Flyt, 2,10%

Andel av gjeld: 173.672,-

Kapitalkostnader: 825,-

Lånenr: HUS601-11455665 7

Type: Annuitet

Restsaldo: 6.818.740,-

Restløpetid: 12 år 10 md.

Terminer pr. år: 2

Type rente: Flyt, 1,52%

Andel av gjeld: 63.277,-

Kapitalkostnader: 457,-

Lånenr: OBBK01-98207395757

Type: Annuitet

Restsaldo: 4.297.797,-

Restløpetid: 22 år 11 md.

Terminer pr. år: 12

Type rente: Flyt, 2,10%

Andel av gjeld: 39.878,-

Kapitalkostnader: 184,-

All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Utført rehabilitering/vedlikehold:

2016 Oppgradering av brannvarslingsanlegg i alle fellesarealene.

2014 - 2015 Rehabilitering av heisene

2012 - 2012 Rehabilitering av inngangspartier

2011 - 2011 Brannvarslingsanlegg

2009 - 2009 VAV-rehabilitering

2003 Nye balkonger

2001 Nye vinduer og dører

2000 Oppussing av el-anlegget

1999 Rehabilitering av takene

Styret har vedtatt låneopptak på ca. kr 9 000 000 i løpet av 2017 ifm. utbygging av nytt sentralvarmeanlegg med overgang til jordvarme. Lånet vil bli fordelt mellom andelene etter fordelingsnøkkel, og vil bli utbetalt i løpet av 2017. Arbeidene vil sannsynligvis gjennomføres ila. sommeren/før neste fyringssesong. Styret opplyser om at det er tanken at besparelsene ved jordvarme skal være tilstrekkelige til å deke kostnadene ved avdrag og renter på lånet, men det tas likevel et forbehold om at felleskostnadene vil øke i 2017 som følge av prosjektet.

Borettslaget skal i løpet av 2017 bytte dører til branntrapp.

Borettslaget ønsker å etablere flere parkeringsplasser, samt utrede etablering av el-bil plasser. Styret får fullmakt til å undersøke og gjennomføre arbeidene. Arbeidet er i gang, men har måttet stille i bero inntil adkomsten til nye Bryn skole blir avklart.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperforsikring

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring, som gir juridisk hjelp, dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikringen må senest tegnes på kontraktsmøtet, og koster mellom kr. 3 900,- og kr. 9.200,-, avhengig av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkluderer bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Diverse

- Lave omkostninger - ingen dokumentavgift.

- Varmtvann og fyring inkl. i felleskostnader.

- Forkjøpsretten forhåndsvarsles og avklares raskt etter salg (ca. 5 virkedager).

- Vaktmestertjenesten i borettslaget utføres av Borettslags-Service AS.

- Fellesvaskeriet i hver blokk, som er gratis/inkludert i felleskostnadene.

- Borettslaget er tilknyttet Etterstad Kabel-TV, som har leveringsavtale med Get for kabel-tv og bredbånd.

- Sikringsskap med automatsikringer. 2/32 amp hovedsikring.

- Det er heis i bygget.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte takstdokumenter. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/ salgsoppgave med vedlegg, da bl.a. internettannonser kan være mangelfulle. Evt. avvik er budgivers/kjøpers ansvar.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.