Etterstadsletta 89A

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Etterstadsletta 89A

  • 0660 Oslo
Prisantydning
3 900 000,-
Fellesgjeld
65 424,-
Totalpris
3 980 520,-
Ligningsverdi
1 073 637,-
Fellesutgifter
3 260,- (Grunnpakke kabel-tv/bredbånd, vaktmestertjenester, trappevask, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kommunale avgifter m.m.)
Beregnet totalkostnad
3 900 000,- (Prisantydning)
65 424,- (Andel av fellesgjeld)


3 965 424,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
199,- (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)


15 096,- (Omkostninger totalt)


3 980 520,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
66m²
Bruksareal
66m²
Bruttoareal
72m²
Tomt
42 685m² (fellestomt)
Etasje
1.
Antall rom
3
Oppholdsrom
1
Soverom
2
Byggeår
1951
Gårdsnummer
237
Bruksnummer
18
Energimerking
G
Finn-kode
138571414
Sist endret

Eiendomsmegler

Mats Ergo

+47 915 66 081
  • Nabolagsprofil

96%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

94%

av boligene er eldre enn 20 år

92%

eier sin egen bolig

52%

har høyskoleutdanning

Dokumenter

Prospekt - Etterstadsletta

Forkjøpsrett

Det er utlyst parallell forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Meldefristen er utlyst på OBOS sine nettsider.

BRA/PROM

66 / 66 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1951

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 11.617 kwh.

Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 11.617,- pr. år.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 42 685 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Ingen IN-ordning.

Beskrivelse

Moderne og gjennomgående 3-roms i høy 1. etasje beliggende i et meget attraktivt boligområde på Etterstad. Boligen er godt vedlikeholdt med tidsriktige farger og materialvalg. De store vindusflatene, samt en gjennomgående planløsning bidrar til rikelig med naturlig lysinnslipp. Leiligheten har en sydvestvendt balkong med gode solforhold og utsyn over grøntområder og Etterstadparken.

- Luftig stue med hyggelig peis og solrik balkong

- Kjøkkenet er fra 2013 med spiseplass

- 2 romslige soverom

- Pent bad som ble oppgradert i 2015

- Alle flater har blitt oppgradert i senere tid

- Leiligheten disponerer 3 boder, så her er det godt med lagringsplass

- Ingen dokumentavgift

- Attraktiv beliggenhet i barnevennlige omgivelser

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og inneholder stue med utgang til balkong, kjøkken, 2 soverom, bad/wc og gang/entré.

I tillegg er det to disponible boder i kjeller og en bod på loftet. Ellers er det sykkelparkering utenfor blokken, så her er det godt med lagringsplass.

Stue | Med peis og utgang til balkong

Den lyse og romslige stuen er malt i tidsriktig fargevalg. De store vindusflatene slipper inn rikelig med naturlig lys. Dette sammen med den svært funksjonelle planløsningen sørger for en luftig atmosfære. I vinduskarmer er det god plass til pynt og dekor. I stuen finner du en koselig peis, som bidrar til varme og hygge på kalde høst- og vinterdager.

Videre fra stuen er det utgang til boligens sydvestvendte og overbyggete balkong på ca. 7 kvm. Her er det plass til en hyggelig sittegruppe du får god bruk for på solrike sommerdager. På balkongen er det markise, belysning og stikkontakt. Det er stålrekkverk, samt terrassebord i impregnert tre. Her er det sol mesteparten av dagen og til langt utover kvelden.

Kjøkken | Ny innredning fra 2013

Meget pent kjøkken fra 2013 med hvit innrening og profilerte fronter. Her er det plass til hyggelig spisebord/krok og øvrig møblement. Benkeplater er i laminat med nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål og komfyr med induksjonstopp. Over kjøkkenbenken ved oppvaskkummen er det teglstein. Ellers er det fliser over platetoppen. Lys og stikkontakter er under overskapene. På kjøkkenet finner du integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin og opplegg for oppvaskmaskin i underskap, komfyr, samt ventilator med kullfilter. Det er frittstående kombiskap med kjøl- og fryseskap. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for matlaging og oppbevaring. Varmtvannsbereder er plassert i underskapet. Gulvet er belagt med 3-stavs eikeparkett og det er malte vegg- og himlingsflater.

To soverom | Luftig og romslig

I boligen finner du to soverom av god størrelse. Rommene ble malt i 2016 i kontrastgivende farger. På hovedsoverommet er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. Hovedsoverommet har tilknytning direkte til badet. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsningen viktig. På begge soverommene er det garderobeskap, som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Bad | Alt du trenger på badet

Her får du et pent og flislagt baderom med varmekabler i gulvet. På badet finner du dusjkabinett med skyvedører i glass og hånddusj fra 2015, servant og servantskap med glatte fronter på skapdørene fra 2015. Over servanten er det speilskap og stikkontakter fra 2015. Videre er det opplegg for vaskemaskin og tørketrommel, så her har du alt du trenger på baderommet. I himlingen er det avtrekksventil og lyslampe. Flisene og varmekablene er fra 1998.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Her har du plass til å henge og sette fra deg sko og yttertøy. I tillegg er det naturlig plass til en smal kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger til å henge av seg yttertøy. Leiligheten har adkomst fra felles trappegang, samt har oppgangen callinganlegg.

Overflater | Oppgraderte og delikate flater

Gulv: Belagt med 3- stavs eikeparkett fra år 2013. På badet er det fliser.

Vegger: Malte flater og malt tapet som har blitt overflatebehandlet i 2013/2016. På badet er det fliser.

Tak: Malte og glatte flater som ble overflatebehandlet i 2013 utenom på badet.

Beliggenhet

Etterstadsletta 89 A ligger i et meget attraktivt og veletablert boligområde på Etterstad. Dette er et populært og veldrevet borettslag i barnevennlige omgivelser med store, flotte grøntområder rett utenfor bebyggelsen. Utenfor døren ligger Etterstadparken med utsikt utover Oslo, sandvolleyballbane og ny lekeplass fra 2015. Parkarealer og turstier langs Alnaelva og i Svartdalsparken i umiddelbar nærhet. Alnaelva springer ut fra Alnsjøen i Lillomarka med flotte turstier. Ellers er det flotte parkområder på sletta. Sentral beliggenhet, med kort avstand til Oslo sentrum, samtidig som det ligger godt tilbaketrukket. Kun få minutters gange til Vålerenga og Kampen med flere hyggelige kaféer og restauranter. Her finner du også populære Kampen økologiske barnebondegård og Jordal idrettsanlegg. Fin spasertur på ca. 25 minutter til Oslo Sentrum.

Gangavstand til Fyrstikktorget og Ensjø som er et område i Oslo under sterk, positiv utvikling med flere nye leiligheter, butikker og kaféer. Visjonen for bydelen er å skape en grønn oase midt i Oslo. Denne leiligheten er perfekt for deg som søker godt med luftige, grønne arealer i familievennlige omgivelser, men likevel ønsker nærhet til sentrum av Oslo gjennom hyppige kollektivavganger eller en kort gå- eller sykkeltur. Kort vei til servicetilbud slik som post, bank, bakeri, matforretninger m.m. Det er kort gange til nærbutikk, samt søndagsåpen butikk. For den aktive, finner man flere treningsmuligheter i området med SATS Elixia, Fresh Fitness, Valhall, Jordal Amfi og Tøyenbadet i gangavstand.

Flere barnehager og skoler for alle aldre ligger i umiddelbar nærhet. Helsfyr er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon og ligger kun få minutter unna. Her finner du Helsfyr T-bane (linje 1-4) som bruker ca. 7 min. til sentrum. 21-bussen til blant annet Carl Berner, Grünerløkka og Aker Brygge, samt 37-bussen med hyppige avganger døgnet rundt stopper rett utenfor. Flybussen til Gardemoen stopper også ved Helsfyr.

Felleskostnader

3 260 pr. mnd. Grunnpakke kabel-tv/bredbånd, vaktmestertjenester, trappevask, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kommunale avgifter m.m.

Herav:

Felleskostnader 3.082,-

Utskifting av vinduer 178,-

Etasje

1 etasje

Tomt

Fra gangvei er det adkomst til opparbeidede fellesarealer og inngangsparti. Tomten er flat med adkomst fra Etterstadsletta.

Garasje / Parkering

Det er gratis gjeste- og beboerparkering i veiene på borettslagets eiendom. I tillegg kan man leie parkeringsplass etter kapasitet av borettslaget. Det er også parkeringsplasser med ladepunkter, som er tilgjengelige mot en avgift.

Det er etablert beboerparkering i Oslo. Dersom du bor på denne adressen kan du søke om å benytte deg av prøveordningen for beboerparkering i din sone. Beboerkort koster kr. 3000,- per kalenderår. Det er bare mulig å søke om ett kort per person. Se link for nærmere informasjon: http://www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/hvor_gjelder_proveordningen/. Det er også muligheter for å leie av garasjeplass eller biloppstillingsplass i nærområdet. Kontakt megler for ytterligere opplysninger om dette.

Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 073 637 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 865 093 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk på tre etasjer med underetasje, samt kjeller og loft. Boligblokken er oppført med bærende konstruksjoner i betong. Etasjeskillere i betong. Yttervegger er spekket teglstein på fasaden. Saltak/ valmtak konstruksjon i tre og yttertaktekking er takstein. Grunnmur i betong. Vinduer er i 2- lags glass fra 1989. Innvendige dører er fra år 2013.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 66 kvm, Bruksareal: 66 kvm, Bruttoareal: 72 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes § 4 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming er elektrisitet og vedfyring. I tillegg er det gulvvarme på badet.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.

For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Get er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

- Oppgangen har callinganlegg.

- Vannrør i kobber og avløpsrør i plast.

- Sikringsskap er plassert i felles trappegang. Automatsikringer og jordfeilbryter. Digital strømmåler fra 2018. Hovedsikringens kapasitet er 40 AMP.

- Røykvarsler i soverom, entré og stue. Røykvarsler i entré og stue er tilkoblet felles brannvarslingssentral.

- 6kg slukkeapparat fra 2019.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelser S-1852. Området forøvrig er regulert til vei, rampe, fortau, friområde, felles areal, grøntarealer, byggeområde for forretning, kontor, bolig, offentlig bygning, barnehage m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Ny kommuneplan fra 23. september 2015. Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Biskop Jens Nilssøns gate 5 - Biskop Jens Nilssøns gate 5 AS foreslås å omregulere planområdet for å regulere inn en ny boligblokk i tillegg til å videreføre eksisterende bebyggelse og formål innenfor planområdet. Det foreslås å videreføre eksisterende bebyggelse innenfor planområdet, samt å oppføre en ny boligblokk på 3905 m2 BRA, nytt underjordisk parkeringsanlegg på 1948 m2 BRA, og en begrenset utvidelse av eksisterende næringsbygg på ca. 335 m2 BRA. Boligblokken foreslås til åtte etasjer. Planstatus: planforslag. Se saksnr.: 201215349 for mer informasjon.

For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal: https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1951/410140-1/105 Erklæring/avtale 08.08.1951

vedr. begrensninger i utleiemulighetene.

1952/410889-1/105 Erklæring/avtale 30.08.1952

Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

1953/409819-1/105 Obligasjon 10.07.1953

BELØP: NOK 967.100. Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag Al Lnr.: 1087017. Gjelder denne registerenheten med flere

1976/525178-1/105 ** Nedkvittering 21.12.1976

Beløpet er nedkvittert til: Beløp: NOK 966.300

1993/45678-1/105 ** Prioritetsbestemmelse 24.09.1993 veket for: OBLIGASJON 1993/44570-1/105

1999/64121-1/105 ** Prioritetsbestemmelse 08.11.1999 veket for: OBLIGASJON 1999/58264-1/105

2002/8122-1/105 ** Prioritetsbestemmelse 06.02.2002 veket for: OBLIGASJON 2002/8117-1/105

1986/80869-2/105 Bestemmelse om veg 09.12.1986

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger mv.

1999/58264-1/105 Obligasjon 15.10.1999

BELØP: NOK 24.320.000 Panthaver: Den Norske Stats Husbank Lnr.: 1087054

2010/1009304-1/200 Best. om adkomstrett 21.12.2010

Adkomst for allmennheten over d.e. til park/friområde på gnr. 237 bnr. 2. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune

2015/1037024-1/200 Obligasjon 06.11.2015

BELØP: NOK 3.400 Panthaver: Oslo Bolig Og Sparelag Al. Lnr.: 1087017. Opprinnelig tinglyst som forhøyelse av OBLIGASJON 409819/1953. Gjelder denne registerenheten med flere

2018/445521-1/200 Pantedokument 16.02.2018 10:01

BELØP: NOK 9.500.000. Panthaver: OBOS-BANKEN AS Org.nr: 911986884.

2018/701271-1/200 Bestemmelse om gjerde 26.04.2018 21:00

Rettighetshaver: OSLO KOMMUNE Org.nr: 958935420

2018/701271-2/200 Erklæring/avtale 26.04.2018 21:00

Rettighetshaver: HAFSLUND NETT AS Org.nr: 980489698. Rettighetshaver: OSLO KOMMUNE Org.nr: 958935420. Rett til å legge og ha liggende ledninger, kummer og lignende i eller over den ubebygde del av eiendommen. Bestemmelse om adkomstrett for vedlikehold

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Etterstad Sør Borettslag, Orgnr.: 950.151.315 består av 301 andelsleiligheter.

Styreleder er Evy-Aina Røe.

Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS.

Borettslaget har egen hjemmeside: www.etterstadsor.no

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 65.424,- pr. 31.12.17.

Andel fellesformue kr. 9.050,- pr. 31.12.17.

Sameiet har 2 lån:

Lån 1 utgjør totalt kr. 8.490.486,- pr. 07.01.2019, og er tatt opp i Husbanken.

Renten på lånet utgjør 4,6 % pr. 07.01.2019.

Restløpetiden er 5 år og 11 mnd.

Lån 2 utgjør totalt kr. 8.242.546,- pr. 07.01.2019, og er tatt opp i OBOS-banken.

Renten på lånet utgjør 2,3 % pr. 07.01.2019.

Restløpetiden er 5 år og 5 mnd.

Andel fellesgjeld

65 424

Andel formue

9 050

Forsikring

W.R.BERKLEY INS.NORWAY NU

Polisenummer: 201972.1.

Regnskap

Regnskapet for 2017 viste et overskudd på kr. 3.148.631. I budsjett for2018 var det lagt til grunn at selskapet skulle gå med kr. 3.768.000 i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.

Det skal være ro mellom kl. 23:00 og kl. 07:00 alle dager.

Det er tillatt å bruke elektrisk grill og gassgrill, men ikke kullgrill på balkongene.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Utført arbeid:

2018: Nye lysarmaturer i alle oppganger og spyling av avløpsrør.

2017: Skifte av gamle takvinduer.

2016: Rehabilitering av 60- og 50-raden: Parkeringsplasser, ny asfalt, sykkelstativer. Alle kummer langs adkomstveiene ble tømt og renset. Kjøpte 28 parkeringsplasser fra Oslo kommune. Nytt gjerde på lekeplassen. Ny trapp til vaskeribygningen.

2015 Rehabilitering av 80- og 70-raden: Parkeringsplasser, ny asfalt, sykkelstativer osv. Blokkene 69 og 79 ble drenert. Nytt brannvarslingsanlegg på fellesområder. Butikklokalene ble renovert for fremtidig utleie. Lekeplassen ble fornyet med apparater, utegrill, sittegrupper og skjerming.

2013 Nye låser til blokkenes inngangsdører, kjellerdører og loftsdører. Forprosjekt uteområder, vurdering av avløpsrør og behovet for drenering.

2011 - 2012 Piper på taket ble rehabilitert.

2009 - 2010 Det elektriske anlegget ble kontrollert, og punktvis forbedret. Flere kloakkrør ble spylt og renset, og noen ble byttet.

2008 - 2014 Mange beboere skiftet vinduer i borettslagets regi.

2006 Maling av vinduer.

2002 Maling av oppgangene.

2001 Nye vinduer i oppgangene, noen også senere i 2006.

1998 Nye tak til alle 20 blokker og vaskeribygningen.

I 2019 planlagt rens av ventilasjonsrør estimert til ca. 350 000. Styret er i bestilling av en vedlikeholdsnøkkel for å kartlegge de viktigste oppgavene for

nærmeste fem år og prioritering av disse, øvrige oppgaver planlegges når vedlikeholdsbehovet er kartlagt. Foreløpig budsjettert på drift- og vedlikehold er 1,5 mill. Borettslaget har i 2018 gjennomført delvis utskiftning av vinduer/balkongdører. Ekstraordinær generalforsamling 05.09.18 fattet vedtak om låneopptaket på inntil 1,5 mill. i forbindelse med dette, styret vurderer fortløpende behovet for å lånefinansiere deler av denne rehabiliteringen.

Generalforsamlingen har gitt styret myndighet til å selge kjellerareal til beboere.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde dyr. Styret skal kontaktes før anskaffelse, og dyreholdserklæring skal underskrives. Se borettslagets husordensregler § 8 for mer informasjon.

Tilbehør

Kombinert kjøle- og fryseskap, mikrobølgeovn og vaskemaskin medfølger ikke handelen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i

innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: mats@schalapartners.no eller SMS: 91 56 60 81 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge og forkjøpsrett må være avklart før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Selger har observert noe sølvkre på baderommet.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.