Finnmarkgata 40

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Finnmarkgata 40

  • 0563 Oslo
Prisantydning
3 800 000,-
Fellesgjeld
15 966,-
Totalpris
3 925 885,-
Ligningsverdi
930 673,-
Fellesutgifter
3 123,- (Drift og vedlikehold, Kabel-tv fra GET, vaktmestertjeneste, renhold, felles forsikring, forretningsførsel, festeavgift og kommunale avgifter m.m. Herav: Fellesutgifter (kr. 2 569,-) Kabel-tv (kr. 342,-) Lån fasader og tak (kr. 212,-))
Beregnet totalkostnad
3 800 000,- (Prisantydning)
15 965,66 (Andel av fellesgjeld)


3 815 965,66 (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
199,- (Panteattest kjøper)
95 370,- (Dokumentavgift)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
5 650,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))


109 919,- (Omkostninger totalt)


3 925 884,66 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (eierseksjon)
Primærrom
56m²
Bruksareal
56m²
Bruttoareal
62m²
Tomt
14 095m² (festet tomt)
Etasje
3.
Antall rom
3
Oppholdsrom
1
Soverom
2
Byggeår
1953
Gårdsnummer
229
Bruksnummer
125
Seksjonsnummer
109
Energimerking
G
Finn-kode
135369886
Sist endret

SalgssjefEiendomsmegler MNEF

Steffen Usterud

92 49 91 43

KontorsjefEiendomsmeglerfullmektig

Anne Christensen

+47 930 38 851
  • Nabolagsprofil

96%

av boligene er eldre enn 20 år

95%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

94%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

69%

eier sin egen bolig

Dokumenter

Salgsoppgave Finnmarkgata 40 riktig

Finn.no: Lokalområde

#SOFIENBERG

Beregnet totalkostnad

3 800 000,- (Prisantydning)

15 965,66 (Andel av fellesgjeld)

--------------------------------------------------------

3 815 965,66 (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger

199,- (Panteattest kjøper)

95 370,- (Dokumentavgift)

525,- (Tingl.gebyr pantedokument)

525,- (Tingl.gebyr skjøte)

5 650,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)

7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))

--------------------------------------------------------

109 919,- (Omkostninger totalt)

--------------------------------------------------------

3 925 884,66 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

BRA/PROM

56 / 56 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1953

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 14 095 kvm, Eierform: Festet tomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er ingen sikringsordning eller IN-ordning i sameiet.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §24, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

Dette er et lyst og pent hjem med super beliggenhet på Sofienberg. Store vindusflater og adkomst til balkong som slipper inn rikelig med naturlig lys. Her får du nærhet til "alt" med koselige serveringssteder, parker, forretninger og offentlig kommunikasjon.

- Lys og trivelig 3-roms i 3. etasje

- Gjennomgående og arealeffektiv planløsning

- Varmtvann/fyring ink.

- Kabel-tv fra GET

- Tidsriktige farger og lekker 1-stavs parkett

- Stue med utgang til vestvendt balkong

- Pent flislagt bad

- Lys kjøkkeninnredning med hvitevarer

- To romslige soverom

- Entré med nisje og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel (medfølger)

- Én kjellerbod

- Mulighet for leie av p-plass ved ledighet

- Vedtatt loftssalg ifm. rehabiliteringsprosjekt i sameie

- Sentral beliggenhet med Ola Narr og Tøyenparken som nærmeste nabo

Sameiet har hyggelige fellesarealer som er opparbeidet med gangarealer, gressplen og annen pen beplantning. Rett utenfor dørstokken har du også tilgang til de store grøntarealene til Tøyenparken og Ola Narr. I Finnmarkgata bor du midt i hjertet av Oslo, med alle byens fasiliteter i umiddelbar nærhet. Her er det gangavstand til Grünerløkka, Tøyen, Carl Berner, Grønland, sentrum m.m.

Standard

Stue | Lys og romslig

Leiligheten har en flott stue med god plass til sofagruppe, tv-seksjon, spisebord og øvrig ønsket møblement. Åpen løsning til kjøkken og adkomst til balkong.

Balkong | Vestvendt mot fellesarealer

Fra stuen er det utgang til en vestvendt balkong på ca. 2 kvm med fin plass til cafésett. Det er lagt fliser på balkong. Balkongen har gode solforhold og er vendt ut mot fellesarealer. Ifm. fasaderehabilitering skal sameiet utvide balkongene.

Kjøkken | Med hvitevarer som følger

Kjøkkeninnredning med hvite, profilerte fronter, samt vitrineskap og laminat benkeplate. Kum med 1-greps blandbatteri. Kjøkkenet er utstyrt med kullfiltervifte over integrert koketopp/ovn, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser.

Bad | Pent flislagt

Flislagt bad med varme i gulv. Badet inneholder veggmontert wc, dusjplass med skjermende vegg, servant med 1-greps blandebatteri, underskap og speil med belysning. Sameiet fornyet avløpsrør i 2016.

Soverom 1 | Pent og romslig

Stort og luftig soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord, garderobeskap og øvrig møblement.

Soverom 2 | Perfekt barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor

Dette er også et flott soverom som egner seg godt som f.eks. barnerom, gjesteværelse eller hjemmekontor. Mange innredningsmuligheter med plass til seng, skrivepult eller annet ønskelig møblement.

Entré | Innbydende og arealeffektiv

Innbydende entré med plass til yttertøy og sko. Dørcalling med portåpner. Egen nisje med opplegg for vaskemaskin/tørketrommel (medfølger).

Overflater | Pent og tidsriktig

Gulv: 1-stavs parkett og fliser på bad.

Vegger: Malte flater og fliser.

Tak: Takess og malte flater.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et meget populært og sentralt område på Sofienberg, med nærhet til alt av nødvendige fasiliteter. Leiligheten ligger like ved Ola Narr og Tøyenparken som benyttes som akebakke, til soling, grilling eller annen lek og aktivitet. Det er også flere andre idylliske grøntarealer i umiddelbar nærhet med få minutters gange til Botanisk hage og Sofienbergparken. En rask spasertur tar deg til Tøyen hvor du finner mange hyggelige spisesteder, forretninger, utesteder etc. Carl Berner ligger også er rask spasertur fra leiligheten og er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon i Oslo, med T-banestasjon, trikk og buss. Går du litt lenger kommer du til Grünerløkka med et yrende folkeliv og et stort utvalg av restauranter, caféer, barer og butikker m.m. Til fots tar det ti minutter å gå til Olaf Ryes plass på Grünerløkka og en knapp halvtime å gå til Oslo sentrum/Karl Johan.

For den som liker å holde seg aktiv er det rikelig med tilbud i nærheten. Treningssentre i nærheten er Actic Tøyen, Fresh Fitness, SATS/Elixia og Bare Trening. Dersom man ønsker en litt annen type aktivitet finner man blant annet Tøyenbadet, Munchmuseet og Naturhistorisk museum rett ved leiligheten. I august er også Tøyenparken tilholdssted for Øyafestivalen, med kjente norske og internasjonale artister på plakaten. Området har lett tilgang til flere matbutikker som f.eks søndagsåpen Bunnpris og Joker, Coop Ekstra, Coop Mega, Kiwi m.m.. Apotek, post og andre forretninger har du også i nærheten. Barnehager og skoler ligger også kort vei fra leiligheten.

Fra Finnmarkgata er det enkelt å komme seg til sentrum med trikk eller buss fra Sofienberg (5 minutters gange), eller med T-banen fra Carl Berner eller Tøyen. Det er ca. 8 minutters gange til T-banen på Tøyen eller Carl Bernes plass. For øvrig går også buss nr. 20 rett utenfor med sine hyppige avganger, ca. hvert 8 minutt, til Majorstuen og Skøyen. Tøyen tog stasjon ligger rett opp bakken, hvor Gjøvikbanen gir enkelt tilkomst til Nordmarka/Lillomarka (ca. 15 min til Movatn stasjon). Holdeplass for flybuss finner du i Sars' gate.

Felleskostnader

3 123 pr. mnd. Drift og vedlikehold, Kabel-tv fra GET, vaktmestertjeneste, renhold, felles forsikring, forretningsførsel, festeavgift og kommunale avgifter m.m. Herav: Fellesutgifter (kr. 2 569,-) Kabel-tv (kr. 342,-) Lån fasader og tak (kr. 212,-)

Sameiet står foran rehabiliteringsarbeider. Dette vil bety økte fellesutgifter og økt fellesgjeld, men også en fremtidig mer attraktiv og verdifull bygningsmasse. Les mer under "hva skjer i gården/vedlikehold".

Tomt

Pene fellesarealer som er opparbeidet med gangarealer, sittegrupper, gressplen og annen pen beplantning.

Sameiet fester grunnen til bebyggelsen av Tøyenfondet, v/Universitetet i Oslo. Festekontrakten gjelder fra 01.01.1951 og i 99 år, altså frem til 2050. I festekontrakten var bestemt at Universitetet hvert 30. år kunne kreve festeavgiften regulert i forhold til arealets daværende verdi. Ved dom fra Oslo Byrett datert 29.08.1994 ble festeavgiften fastsatt til kr 83 862,- pr. år med virkning fra 01.01.1992. Ved samme dom ble fastsatt at festeavgiften i fremtiden skulle reguleres hvert 10. år i samsvar med endringene i konsumprisindeksen i perioden. Festeavgiften ble regulert 01.01.2011 til kr. 124.592,-. Festeavgiften vil stå uendret i 10 år frem til og med år 2020, og vil deretter bli regulert hvert 10. år. Festekontrakten ligger vedlagt i prospekt.

Garasje / Parkering

Sameiet har 14 parkeringsplasser og 8 garasjeplasser som kan leies ut etter ventelister. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 930 673 pr. 31.12.16

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 978 154 pr. 31.12.16

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune følger vedlagt.

Byggemåte

Støpt armert betong, antas fundamentert til fast grunn. Teglstensfasade som er slammet. Saltak i trekonstruksjon, antatt tekket med takstein. Taket er ikke inspisert, kun visuelt befart fra bakken. Malt trappeoppgang med støpte betongtrapper til repoer og leilighetene. Vinduer med trerammer med 2-lags energiglass fra 1980 og 1996. Brann- og lydklassifisert entredør med kikkehull og sikkerhetslås.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "byggemelding" fra byggeåret, samt ferdigattest for utskiftning av noen vinduer fra 1988. Dokumentene følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 56 kvm, Bruksareal: 56 kvm, Bruttoareal: 62 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Fjernvarme med radiatorer i leiligheten. Gulvvarme på bad.

Adkomst

Adkomst fra Finnmarkgata. Det vil bli skiltet fra Schala & Partners ved annonserte visninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

1984/534523-180/105 Hjemmel til eiendomsrett 05.07.1984

Vederlag: NOK 0

KJØPER:Universitetet I Oslo

Lnr: 1177864

Gjelder denne registerenheten med flere

Rettighetshavere til festerett

2017/595612-1/200 Hjemmel til festerett 07.06.2017 21:00

Vederlag: NOK 3.510.000

KJØPER:ASKER EIENDOMSSELSKAP AS

Org.nr: 991340718

Heftelser

Dokumenter fra den manuelle grunnboken som antas kun ha historisk betydning, eller som vedrører en matrikkelenhets grenser og areal, er ikke overført til denne matrikkelenheten sin grunnboksutskrift.

Servitutter tinglyst på hovedbruket/avgivereiendommen før fradelingsdatoen, eller før eventuelle arealoverføringer, er heller ikke overført. Disse finner du på grunnboksutskriften til hovedbruket/avgivereiendommen. For festenummer gjelder dette servitutter eldre enn festekontrakten.

Pengeheftelser i eiendomsrett

1951/410170-226/105 Festekontrakt - vilkår 10.08.1951

festetid: 99 år

ÅRLIG AVGIFT NOK 3,010

PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT

MED FLERE BESTEMMELSER

1951/410171-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 10.08.1951

Bestemmelse om benyttelse

Bestemmelse om gjerde

Overført fra gnr 229 bnr 126

Overført fra: 0301-229/125

Gjelder denne registerenheten med flere

1953/400004-1/105 Best. om vann/kloakkledn. 02.01.1953

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Overført fra: 0301-229/125

Gjelder denne registerenheten med flere

1955/410013-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 27.06.1955

vedr. barnehagelokalene.

Med flere bestemmelser

Overført fra: 0301-229/125

Gjelder denne registerenheten med flere

Pengeheftelser i festerett

1951/410170-226/105 Festekontrakt - vilkår 10.08.1951

festetid: 99 år

ÅRLIG AVGIFT NOK 3,010

PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT

MED FLERE BESTEMMELSER

Gjelder feste

2017/965419-1/200 Pantedokument 05.09.2017 21:00

BELØP: NOK 60.000.000

Panthaver:NORDEA BANK AB (PUBL) FILIAL NORGE

Org.nr: 983258344

Gjelder feste

Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata

1984/534523-152/105 Seksjonering 05.07.1984

opprettet seksjoner: snr: 109

formål: Bolig

sameiebrøk: 70/13181

EIENDOMMEN ER OPPDELT I 178 SEKSJONER

For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer

Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Professorløkka, org.nr. 971 271 248. Antall seksjoner er 178. Herav 173 boligseksjoner og 5 næringsseksjoner. Sameiet består av adressene Sars gate 37-39, Telavåggata 2-4-6-8, Monrads gate 22-24-26 og Finnmarkgata 40-42-44-46-48 i Oslo Kommune med gnr. 229 bnr. 125.

Forretningsførselen er utført av Brækhus Eiendom AS. Kontaktperson er Anne F. Bergendahl. Styreleder har jevnlig kontakt med forretningsfører.

Selskapets revisor er RSM Norge AS.

- Kabel-tv fra GET med muligheter for bredbånd

- Fellesvaskeri i gården

- Vaktmester som tar seg av sameiets fellesareal

- Sykler og barnevogner kan settes på bestemte plasser i kjellerrommene

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld utgjør kr 15.965,66,- pr. 31.12.2017.

Andel fellesformue utgjør kr 73.510,36,- pr. 31.12.2017.

Sameiet har pt ingen lån. Det gjøres oppmerksom på at posten gjeld også omfatter kortsiktig gjeld, kapitalisert verdi av festeavgift, forskuddsbetalte fellesutgifter, m.m.

Sameiet står foran rehabiliteringsarbeider. Dette vil bety økte fellesutgifter og økt fellesgjeld. Les mer under "hva skjer i gården/vedlikehold".

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidig forsikring ASA

Polisenummer: 82826004

Regnskap

Sameiets resultatregnskapet for 2017 viste et underskudd på kr. 309.026,-. Disponible midler pr. 31.12.2017: kr 599.609,-.

Vedtekter / husordensregler

Se vedtekter og husordensregler vedlagt lenger bak i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyrehold er lov i sameiet så fremt dette ikke er til ulempe og sjenanse for andre beboere jfr §19 i lov om eierseksjoner.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i

innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: su@schalapartners.no eller SMS: 92 49 91 43 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale. Erverver av seksjon må godkjennes av styret. Godkjenning kan bare nektes når det er saklig grunn til det.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt kr. 40.000,-. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging. kr. 8.000,-, markedspakke kr. 14.990,-,- For visninger er det avtalt kr. 2.000,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.