Fredensborgveien 14 D

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Fredensborgveien 14 D

  • 0177 Oslo
Prisantydning
4 800 000,-
Fellesgjeld
28 627,-
Totalpris
4 968 226,-
Ligningsverdi
1 400 893,-
Fellesutgifter
2 800,- (Betjening av andel gjeld, varmtvann, forretningsførsel, felles forsikring, kommunale avgifter, drift og vedlikehold. Canal Digital grunnpakke TV er inkludert i felleskostnadene.)
Beregnet totalkostnad
4 800 000,- (Prisantydning)
28 627,- (Andel av fellesgjeld)


4 828 627,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
199,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
130 700,- (Dokumentavgift)
7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))


139 599,- (Omkostninger totalt)


4 968 226,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (eierseksjon)
Primærrom
73m²
Bruksareal
73m²
Bruttoareal
82m²
Tomt
364m² (eiet tomt)
Etasje
4.
Antall rom
3
Oppholdsrom
1
Soverom
3
Byggeår
1866
Modernisert
2011
Gårdsnummer
208
Bruksnummer
212
Seksjonsnummer
7
Energimerking
D
Finn-kode
140016666
Sist endret

PartnerEiendomsmegler

Helene Molle

+47 400 80 555
  • Nabolagsprofil

94%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

84%

av boligene er eldre enn 20 år

78%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

51%

har høyskoleutdanning

Dokumenter

Salgsoppgave Fredensborgveien 14D

Kommunale avgifter

Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

BRA/PROM

73 m²

Antall soverom

3

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

Loftet ble bygget ut i 2011.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 11.000,- kWh per år

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Garasje / Parkering

Området ble fra 1 juni 2018 en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3 000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Tomt

Areal: 364 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Nei

Innhold

Entre med gode oppbevaringsmulighet for sko og yttertøy (alternativt et tredje soverom), 2 soverom, romslig stue med vedovn og åpen løsning mot kjøkkenet og pent flislagt baderom. Det er to disponible loftsboder. En med gulvareal på ca. 5m2 og en på 10m2.

Beliggenhet

Fredensborgveien 14 ligger i et sentralt og meget populært område midt mellom sentrum, St. Hanshaugen og Grünerløkka. Her har man absolutt alt av forretninger, kaféer, restauranter, underholdnings- og servicetilbud

Området Fredensborg har de senere år vært et satsningsområde, og flere bygårder og gater er nylig renovert.

Fredensborg er et perfekt utgangspunkt uansett hva du måtte ønske - mulighetene er nesten overveldende! Herfra er det kort vei til St. Hanshaugen med sin flotte park og nærliggende sjarmerende forretninger. Grünerløkka med et stort utvalg av spisesteder og yrende folkeliv ligger også like ved. For shopping kan man for eksempel ta en kort spasertur til sentrum, med alt det innebærer av butikker, spisesteder og kulturtilbud. Majorstuen er også lett å komme til via Stortinget T-banestasjon. Videre er det rett ved Vulkan, som er et nytt og spennende område med blant annet Mathallen, utesteder, spisesteder, butikker og treningssenter. Også verdt å nevne er området rundt Torggata og mot Joungstorget, som byr på enda mer av spise- og utesteder.

Er du musikkinteressert er Blå, Rockefeller, Sentrum Scene, Oslo Spectrum og mye mer innen kort rekkevidde.

Langs Akerselva er det flotte tur- og friluftsområder, med bilfri gang- og sykkelsti hele veien opp til Maridalsvannet og Nordmarka.

Av treningsfasiliteter kan man blant annet velge mellom nyoppussede SATS Elixia, Bislet bad, Bislett stadion med flotte løpeforhold både sommer og vinter, FitnessXpress, Sentrum squash og fitness, Athletica Centrum og Athletica Vulkan. Alle disse treningsalternativene er plassert i nærhet til leiligheten.

Gode kollektivtilbud med Stortinget T-banestasjon kort gange fra leiligheten, og via 33-bussen og 37-bussen fra Nordahl Bruns gate, samt 34- og 54-bussen fra Møllergata.

Entré

| Velkommen inn!

Romlig entre med plass til garderobeskap og ytterligere oppbevaring av klær og sko. I tillegg disponerer leiligheten to loftsboder rett utenfor inngangsdøren som gir genial oppbevaring til sports- vaskeutstyr osv.

Har man behov for et ekstra soverom kan man enkelt sette opp en vegg på langs i entreen. Rommet vil få omtrent samme størrelse som hovedsoverommet og det vil likevel bli plass til lagring utenfor.

Stue

| Et sosialt rom:

Innbydende og luftig stue som åpenbart er leilighetens samlingsplass. Her er det god plass til en stor sittegruppe med tilhørende tv-avdeling. I tillegg kan man ha en adskilt spiseplass ved den koselige vedovnen. Stuen er malt i ulike farger som gir oppholdsrommet naturlige soner og ikke minst gir en fin karakter til rommet. Dette er en stue med god stemning og høy trivselsfaktor!

Kjøkken

| Lyst og tiltalende:

Tidløst og pent kjøkken fra byggeår 2011. Kjøkkenet har hvite fronter i høyglans, mørk laminat benkeplate og fine butchers-fliser på vegg. Selger har valgt litt åpne flater, men man kan fint sette inn ekstra kjøkkenskap dersom man ønsker det. Alt av hvitevarer som kjøleskap med frys, komfyr med koketopp og oppvaskmaskin er integrert i innredningen og gir en helhetlig finish.

Takarket på kjøkkenet er fin plass som virkelig bør utnyttes. I dag er det leilighetens kontorhjørne, men man kan også sette for eksempel et frokostbord her.

Bad

| Fra byggeår 2011

Pent baderom med god størrelse og utnyttelse. Badet har tidløse fliser og det er avtrekk i tak, samt varme på gulv. Det er flere åpne hyller for lagringsplass og også mulighet for å sette inn flere skap og kommode om ønskelig. Varmtvannsberederen er plassert på badet, men ettersom varmtvann er inkludert i husleien får man beløpet tilbakebetalt hver måned. Tidløst og pen innredning med vegghengt toalett, dusjnisje med svingdører og servant med speil og underskap. Det er opplegg for vaskemaskin på badet. Rømningsvei via luke på baderom.

Soverom

| Hovedsoverom

Tiltalende hovedsoverom med god plass til både dobbeltseng og oppbevaringsplass. Soverommet vender ut mot rolig enveiskjørt gate og er skjermet fra by støy.

Soverom 2

| Gjestesoverom/Soverom 2

Nok et pent soverom med ulike bruks- og møbleringsmuligheter. Også på dette soverommet er det plass til dobbeltseng og garderobe om ønskelig. Soverommet vender inn mot rolig og avlåst bakgård.

Felleskostnader

2 800 pr. mnd. Betjening av andel gjeld, varmtvann, forretningsførsel, felles forsikring, kommunale avgifter, drift og vedlikehold. Canal Digital grunnpakke TV er inkludert i felleskostnadene.

(Forbruk for varmtvann tilbakebetales årlig).

Etasje

4. etasje

Tomt

Pent opparbeidet eiet tomt.

Garasje / Parkering

Området ble fra 1 juni 2018 en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3 000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 400 893 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 5 043 216 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Se vedlagt tilstandsrapport utført av Anticimex for utfyllende beskrivelse.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest fra 2010.

Boligens areal

Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 73 kvm, Bruttoareal: 82 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt i henhold til sameiets vedtekter.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming, vedovn i stue og varmekabler på bad.

Utstyr

Vinduer fra 2011

Brannsertifisert dør med sikkerhetslås og kikkehull.

Adkomst

Enkel adkomst fra Fredensborgveien. Det vil bli satt opp Schala & Partners-skilt under visningen. Velkommen!

Regulering

Eiendommen er regulert til boliger. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1860/924306-1/105 Bestemmelse om gjerde

20.12.1860

Overført fra: 0301-208/212/0/1-6

Gjelder denne registerenheten med flere

1973/501714-1/105 Erklæring/avtale

30.01.1973

Bestemmelse om bruksendring

Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

Overført fra: 0301-208/212/0/1-6

Gjelder denne registerenheten med flere

2000/66799-2/105 Erklæring/avtale

10.11.2000

Denne seksjon har tilleggsdel - bygning.

Overført fra: 0301-208/212/0/1

Gjelder denne registerenheten med flere

2011/788362-1/200 Pantedokument

29.09.2011

BELØP: NOK 3.000.000

Panthaver: SPAREBANK 1 BV

Org.nr: 944521836

Opprinnelig tinglyst som panteutvidelse av PANTEDOKUMENT 585567/2010

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Planlagt arbeid i løpet av 2019

1. Ferdigstille eventuelle utestående branntiltak- etter tilbakemelding fra brannetaten (Saken med Brannvesenet ble avsluttet i januar 2019, med godkjent resultat.)

2. Oppussing av trapperom (Belysning og maling)

3. Hente inn tilbud på oppussing av bakgård

4. Hente inn tilbud på oppussing av fasade

5. Hente inn tilbud på balkonger

Diverse planer for sameiet er allerede tatt høyde for i andel gjeld og formue da lånet ble tatt opp i september 2018.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld per 31.12.2018: Kr 28.627,-

Andel fellesformue: Kr 20.293,-

Total fellesgjeld i sameiet: 31.12.2018: Kr 286.627,-

Annuitetslån fra DNB med 12 terminer per år

Lånet er tatt opp i september 2018.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

If

00888578

Husdyrhold

Sameiet har ingen spesifikke restriksjoner rundt dyrehold.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Hvitevarer kjøkken og bad

Garderobeskap entre

Fastmonterte lamper (ikke lampe på soverom)

Fastmonterte knagger medfølger ikke

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i

innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: hm@schalapartners.no eller SMS: 40 08 05 55 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 10 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.