Fredensborgveien 21 A

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Fredensborgveien 21 A

  • 0177 Oslo
Prisantydning
4 650 000,-
Fellesgjeld
127 097,-
Totalpris
4 908 166,-
Ligningsverdi
1 358 617,-
Fellesutgifter
3 851,- (Felleskostnader som inkluderer forsikring, kommunale avgifter, forretningsfører og generelt vedlikehold 1.875,- Kabel-TV 219,- renter og avdrag lån I 984,- renter og avdrag lån II 773,-)
Beregnet totalkostnad
4 650 000,- (Prisantydning)
127 097,32 (Andel av fellesgjeld)


4 777 097,32 (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))
199,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
116 420,- (Dokumentavgift)
5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)


131 069,- (Omkostninger totalt)


4 908 166,32 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (eierseksjon)
Primærrom
68m²
Bruksareal
68m²
Bruttoareal
75m²
Tomt
761m² (eiet tomt)
Etasje
2.
Antall rom
3
Soverom
2
Byggeår
1900
Gårdsnummer
208
Bruksnummer
216
Seksjonsnummer
11
Energimerking
G
Finn-kode
149766831
Sist endret

Daglig lederPartnerEiendomsmegler MNEF

Bård Tisthamar

+47 900 29 357

Eiendomsmeglerfullmektig

Jørgen Traran Åkerland

+47 954 77 632
  • Nabolagsprofil

96%

av boligene er eldre enn 20 år

92%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

87%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

62%

har bolig mellom 60-120 kvm

Dokumenter

Salgsoppgave Fredensborgveien 21
Salgsoppgave Fredensborgveien 21

Oppdragsnummer

16-19-0114

Adresse og matrikkel

Fredensborgveien 21 A, 0177, Oslo, Gnr.208 Bnr.216 Snr.11 Orgnr.987993820 i Oslo kommune

Eier

Even Halås Søreide

Tilde Halås Søreide

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2019. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

BRA/PROM

68 / 68 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1900

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Tomt

Areal: 761 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Sameiet har ikke sikringsordning.

Beskrivelse

Velkommen til denne klassiske 3-roms hjørneleiligheten i Fredensborgveien 21 A. Leiligheten holder en gjennomgående god standard og fremstår som godt vedlikeholdt. Her får du det klassiske vs det moderne. Stuen er romslig med store vinduer som gir en lys og luftig atmosfære. Klassiske detaljer er bevart i form av stukkatur og rosett. Ellers har boligen et flott separat kjøkken med god skap- og benkeplass, pent, flislagt bad og to soverom av god størrelse.

- Alle overflater pusset opp i 2015

- Original stukkatur og rosett i begge soverom

- Opplegg for vaskemaskin på bad

- Integrerte hvitevarer

- Mulighet for parkeringsleie

- Kabel-TV inkl.

- Ingen forkjøpsrett.

- Svært sentral beliggenhet.

- Kort vei til kollektivtransport.

Standard:

Entré: Lys og innbydende entré som gir et svært godt førsteinntrykk av leiligheten. Gangen har godt med oppheng for ytterklær. Det er en stor garderobe ved inngangen til kjøkkenet, perfekt for oppbevaring. Entrédør er brann- og lydklassifisert. Laminat og fliser på gulv, lysmalte vegger, lysmalt himling.

Kjøkken: Pent kjøkken separat fra stue. Kjøkkeninnredning med glatte, sprøytelakkerte fronter med laminat benkeplate med nedfelt kum i rustfritt stål. God skap- og benkeplass. Integrerte hvitevarer som platetopp, stekeovn og kjøle-/fryseskap. På kjøkkenet er det god plass til spisebord med hyggelig utsikt mot gårdsrom.

Bad/WC: Tidsriktig baderom, oppgradert i 2013 med membran og fiser på gulv. Badet er flislagt med termostatstyrte varmekabler og plastsluk med synlig membran/mansjett. Pen innredning med servantskap med glatte, folierte fronter og heldekkende servant samt høyskap med speilfronter. Speilskap på vegg over servant. Dusjhjørne med buede svingdører, sluk og termostatstyrt blandebatteri. Det er opplegg for vaskemaskin på badet.

Stue: Lys, romslig stue med gode vindusflater som bidrar til mye lys og god atmosfære. I stuen finner man nydelig. Stuen har ellers god plass til sofaseksjon, spisebord, kommode, bokhyller etc. Det er en lyskasse med downlights (led) i stue. Laminat, lysmalte vegger og lysmalt himling.

Soverom I: Lyst, luftig rom med god plass til dobbeltseng og nattbord. Stor garderobe medfølger og gir gode oppbevaringsmuligheter. Det er praktiske innebygde hyller på soverommet. Klassiske detaljer i form av stukkatur og rosett. Laminat, lysmalte vegger og lysmalt himling.

Soverom II: Lyst rom med god plass til dobbeltseng, nattbord, og kontorpult. Klassiske detaljer i form av stukkatur og rosett. Laminat på gulv, lysmalte vegger og lysmalt himling

Innhold

Leiligheten ligger i byggets andre etasje og inneholder følgende:

Entré/gang, bad, 2 soverom, kjøkken og stue.

I tillegg disponerer leiligheten én kjellerbod på ca. 6,5 m².

Beliggenhet

Fredensborg har de siste årene virkelig plassert seg som en av Oslos populære bydeler grunnet sine idylliske omgivelser preget av klassiske bygårder og eldre småhus, grøntområder og parkanlegg, samtidig som det ligger midt i Oslo. Området har et rikt servicetilbud med alt man kan ønske seg for den urbane beboer, samtidig som man er rolig tilbaketrukket.

Området rundt Youngstorget og Sentrum Scene er av de mest populære og attraktive bydelene i sentrum. Området er i dag mest kjent for sitt pulserende kulturliv, med utesteder og hyggelige caféer som blant annet Tilt, Crow Bar (Kråka) og ikke minst den nye mathallen. I tillegg er det få minutter fra Oslo Spektrum, og et steinkast fra Sentrum Scene og Rockefeller. Like ved ligger også Vulkan og Mathallen, samt nyoppussede, trendy Torggata. Flere matforretninger finnes rett i nærheten, det samme gjør også flere populære restauranter.

Det er dessuten en liten spasertur til Grünerløkkas mange utekafeer.

Området har mange nærliggende parker som Vår Frelsers Gravlund og St. Hanshaugen park. De ligger en spasertur fra leiligheten og benyttes sommer som vinter til soling, grilling og lek. I tillegg til parkene i området og de idylliske turstiene langs Akerselva, kan området også by på flere treningssentre som SATS og Fitness 24/7.

Beliggende midt mellom Sentrum, Grünerløkka og St. Hanshaugen har man alle sentrale bydeler innen gangavstand. Kun 5 minutters gange til St. Hanshaugen, Grünerløkka, Torggata og Karl Johan, samt kort gangavstand til Frogner, Majorstuen og Bislett. Veldig godt tilbud av offentlig transport med både trikk, buss og t-baner i nærheten.

Nabolag med historie i småhusbebyggelse:

Fredensborgveien preges av eldre trehusbebyggelse fra tidlig 1800-tallet. Fra krysset Rostads gate / Dops gate har mange av trehusene blitt erstattet av murgårder, men fra dette krysset til Maridalsveien er flere trehus bevart. Nemlig gamle verneverdige 1800-talls trehus i Damstredet på Fredensborg. Her har du blant annet tidligere verkstedet til veverske Sigrun Berg, som blant annet lagde populære skjerf på 60-tallet, den gamle stallen til Henrik Wergeland, "Rabarbraslottet" m.m. Damstredet er en liten skatt midt i Oslo, og er noe man som beboer på Fredensborg setter umåtelig stor pris på.

Standard

Entré: Lys og innbydende entré som gir et svært godt førsteinntrykk av leiligheten. Gangen har godt med oppheng for ytterklær. Det er en stor skyvedørsgarderobe ved inngangen til kjøkkenet, perfekt for oppbevaring. Entrédør er brann- og lydklassifisert. Laminat og fliser på gulv, lysmalte vegger, lysmalt himling.

Kjøkken: Pent kjøkken separat fra stue. Kjøkkeninnredning med glatte, sprøytelakkerte fronter med laminat benkeplate med nedfelt kum i rustfritt stål. God skap- og benkeplass. Integrerte hvitevarer som platetopp, stekeovn og kjøle-/fryseskap. På kjøkkenet er det god plass til spisebord med hyggelig utsikt mot gårdsrom.

Bad/WC: Tidsriktig baderom, oppgradert i 2013 med membran og fiser på gulv. Badet er flislagt med termostatstyrte varmekabler og plastsluk med synlig membran/mansjett. Pen innredning med servantskap med glatte, folierte fronter og heldekkende servant samt høyskap med speilfronter. Speilskap på vegg over servant. Dusjhjørne med buede svingdører, sluk og termostatstyrt blandebatteri. Det er opplegg for vaskemaskin på badet.

Stue: Lys, romslig stue med gode vindusflater som bidrar til mye lys og god atmosfære. Stuen har ellers god plass til sofaseksjon, spisebord, kommode, bokhyller etc. Det er en lyskasse med downlights (led) i stue. Laminat, lysmalte vegger og lysmalt himling.

Soverom I: Lyst, luftig rom med god plass til dobbeltseng og nattbord. Stor garderobe medfølger og gir gode oppbevaringsmuligheter. Klassiske detaljer i form av stukkatur og rosett. Det er praktiske innebygde hyller på soverommet. Laminat, lysmalte vegger og lysmalt himling.

Soverom II: Lyst rom med god plass til dobbeltseng, nattbord, og kontorpult. Klassiske detaljer i form av stukkatur og rosett. Laminat på gulv, lysmalte vegger og lysmalt himling

Felleskostnader

3 851,49 pr. mnd. Felleskostnader som inkluderer forsikring, kommunale avgifter, forretningsfører og generelt vedlikehold 1.875,- Kabel-TV 219,- renter og avdrag lån I 984,- renter og avdrag lån II 773,-

Herav:

Renter/avdrag lån DNB & Stambølloftutbedring: 984,49,-

Renter og Avdrag, lån til brannsikring: 773,-

Felleskostnader: 1.875,-

Kabel-TV: 219,-

Felleskostnadene økte med 15% fra 01.07.2019.

Etasje

2 etasje

Tomt

Inngang via portrom. Gårdsrommet er opparbeidet med belegningsstein og sittegruppe.

Garasje / Parkering

Laget har 10 parkeringsplasser hvor en del er leiet ut til eksterne. Pris parkering: Beboere: kr 1.000 per mnd (Faktureres pr. kvartal.) Eksterne: kr 4.500 per måned. (Faktureres pr. kvartal.) Ta kontakt med styre for nærmere informasjon.

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 358 617 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 891 020 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Tradisjonell bygårdsbebyggelse med bærende konstruksjoner i hullmurkonstruksjon. Etasjeskiller i trekonstruksjoner med stubbloftfyll. Grunnmur i tegl, antatt fundamentert på flåte eller faste, komprimerte masser. Yttervegger i tegl og betong med pussede og malte fasader. Brannklassifisert entrédør med malt innside. Originale vinduer med trerammer (hovedvindu samt varevindu). Saltak i trekonstruksjoner antas tekket med plater. Snøfangere er montert. Trapper og reposer i betong med terrazzo.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50. I tillegg foreligger det ferdigattest for innstallasjon av brannalarmanlegg 05.02.2019. Begge dokumentene ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligens areal

Primærrom: 68 kvm, Bruksareal: 68 kvm, Bruttoareal: 75 kvm

2. etasje:

Bruksareal: 68 m².

Primærrom: 68 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, bad, 2 soverom, kjøkken og stue.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Det bygges, rives og rehabiliteres i området. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Ihht reguleringsplan S-4846 og nabovarsel:

Oppføring av to nye boligbygg i Fredensborgveien 24, Gnr: 208 & Bnr: 219.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

/1535-3/105 Erklæring/avtale

09.01.1985

PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET MED PRIORITET

ETTER 90% AV DEN TIL ENHVER TID GJELDENDE LÅNETAKST

Gjelder denne registerenheten med flere

2000/4806-1/105 Erklæring/avtale

25.01.2000

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:821

Gårdsromsavtale

Bestemmelse om garasje/parkering

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.

Bestemmelse om adkomstrett

Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved direktøren for Bolig- og eiendomsetaten.

Gjelder denne registerenheten med flere

2013/413890-1/200 Pantedokument

24.05.2013

BELØP: NOK 3.000.000

Panthaver:Sparebanken Sogn og Fjordane

Org.nr: 946670081

Grunndata

1985/1535-2/105 Seksjonering

09.01.1985

opprettet seksjoner:

snr: 11

formål: Bolig

sameiebrøk: 67/1617

EIENDOMMEN ER OPPDELT I 27 SEKSJONER

For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer

Rettigheter på 0301-208/220

Rettigheter i eiendomsrett

1991/808-1/105 Erklæring/avtale

07.01.1991

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:153 Snr:1-7

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:154

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:155

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:156

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:157

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:158 Snr:1-12

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:216 Snr:1-27

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:221

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:224

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:229

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:568 Snr:1-14

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:570 Snr:1-36

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:573 Snr:1

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:573 Snr:2

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:573 Snr:3

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:573 Snr:4

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:819

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:823

Rett til adkomst, vedl.h.plikt til utbedr. etter komm.

krav (30 år). Fl. best. Kan ikke slettes uten samtykke

fra Oslo Komme v/dir. for Eiendom og Utbygging

Rettigheter på 0301-208/220

Rettigheter i eiendomsrett

1993/3463-1/105 Best. om adkomstrett

22.01.1993

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:153 Snr:1-7

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:154

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:155

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:156

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:157

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:158 Snr:1-12

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:216 Snr:1-27

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:229

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:568 Snr:1-14

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:570 Snr:1-36

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:573 Snr:1-4

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:819

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:208 Bnr:821

Ang. Gårdsrom

Rett til å anlegg og vedlikehold av tekniske ledninger m/fl. best.

Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/dir. for etat for eiendom og utbygging.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameie består av 27 seksjoner. Sameie Fredensborgveien 21 er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 987993820, beliggende på Fredensborg, bydel St. Hanshaugen.

- Forretningsførsel utføres av Norian.

- Godkjent revisjonsselskap: BDO AS.

- Sameiets eiendommer er fullverdiforsikret i Gjensidige Forsikring ASA og har polisenummer 72899881.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameie har 6 lån:

LÅN: 1204.56.99917-1

RESTSALDO: PR 31.01.2019 KR 112 500,-

LÅN: 1204.56.99917-2

LÅNEBELØP: KR 500 000,-

RESTSALDO: PR 31.01.2019 KR 312 500,-

LÅN: 1204.56.99917-3

LÅNEBELØP: KR 300 000,-

RENTESATS: 3,8%

RESTSALDO: PR 31.01.2019 KR 187 500,-

LÅN: 1204.56.99917-4

LÅNEBELØP: KR 500 000,-

RENTESATS: 3,4%

RESTSALDO: PR 31.01.2019 KR 462 500,-

LÅN: 1204.56.99917-5

LÅNEBELØP: KR 600 000,-

RENTESATS: 3,4%

RESTSALDO: PR 31.01.2019 KR 555 000,-

DNB: 1213.10.66552

LÅNEBELØP: KR 1 600 000,-

RENTESATS: 4,2 %

LØPETID: 15 ÅR

RESTSALDO: PR 01.04.2019 KR 1 191 152,-

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA

Polisenummer: 72899881

Vedtekter / husordensregler

- Mellom kl.23 og kl.7 skal det være nattero i leiligheten.

- Styregodkjenning er ikke påkrevd.

- Dyrehold er tillatt.

Vedtekter og husordensregler følger vedlagt i salgsoppgaven.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Bekreftet i mail fra styre 04.06.2019:

- Det foreligger noen vedlikeholdsplaner.

Et par er fortsatt knyttet til Brann- og rehabiliteringsarbeidene, som er i sluttfasen.

Gjelder noe elektrisitet i kjeller, samt enten plombering eller rehabilitering av boder i oppgangene. Valg av det siste vil koste ca 20 000 for hver som ønsker å bruke bod. For øvrig foreligger planer om oppussing av oppganger, men foreløpig gjelder dette oppgang C, og ikke A, der seksjon 11 ligger.

- Vi har sameievedtak om å ta opp lån på kr. 2 millioner, der vi så langt har tatt opp lån på kr. 1,1 millioner. Det blir nok behov for å ta opp noe mer lån, men forhåpentlig ikke fullt så mye som de gjenstående kr. 900 000, som vedtaket gir grunnlag for.

Vedtatt på generalforsamling 04.06.2019:

- Felleskostnadene øker med 15% fra 01.07.2019.

- Styret innhenter tilbud på å fjerne tagging.

- Styret inngår tilleggsavtale med GET på bredbånd (50mb) til ca. kr. 100,- ektra pr. mnd.

Generelt vedlikehold av gården må påregnes.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt i sameie.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i

innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: bt@schalapartners.no eller SMS: 90 02 93 57 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1% av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 14 900,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 1.985,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.