Fyrstikkbakken 9

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Fyrstikkbakken 9

  • 0667 Oslo
Prisantydning
3 700 000,-
Fellesgjeld
164 250,-
Totalpris
3 872 159,-
Ligningsverdi
993 026,-
Fellesutgifter
3 066,- (Varmtvann, renter og avdrag, forretningsførsel, vaktmester, trappevask, kommunale avgifter, felles strøm, grunnpakke fibernett og kabel TV, kommunale avgifter, fellesvaskeri, vedlikehold av fellesanlegg, snømåking og felles byggforsikring)
Beregnet totalkostnad
3 700 000,- (Prisantydning)
164 249,52 (Andel av fellesgjeld)


3 864 249,52 (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
199,- (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))


7 909,- (Omkostninger totalt)


3 872 158,52 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
73m²
Bruksareal
73m²
Bruttoareal
80m²
Etasje
7.
Antall rom
3
Oppholdsrom
1
Soverom
2
Byggeår
1964
Gårdsnummer
144
Bruksnummer
8
Energimerking
F
Finn-kode
138473105
Sist endret

Eiendomsmegler MNEFPartner

Adrian Jensen

+47 915 29 150
  • Nabolagsprofil

93%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

71%

av boligene er eldre enn 20 år

68%

eier sin egen bolig

64%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

Dokumenter

Prospekt - Fyrstikkbakken

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

BRA/PROM

73 / 73 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1964

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

En super og luftig hjørneleilighet med gjennomgående god standard og en kvadratsmart løsning. Boligen har en flott intern beliggenhet i byggets 7. etasje. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med sollys og sikrer deg en luftig atmosfære. Fra stuen er det utgang til boligens solrike balkong med en fantastisk utsikt! Leiligheten er meget tiltalende i et tidsriktig fargevalg, og passer perfekt for både førstegangskjøpere og etablerte.

Leiligheten har en skjermet beliggenhet på Bryn/Hellerud, men fortsatt kort vei til alt området og storbyen har å tilby!

- Arealeffektiv planløsning

- Solrik balkong på 9,5 m2 med fantastisk utsikt

- 2 soverom

- Badet ble pusset opp i 2010 i regi av borettslaget

- Heisadkomst opp til leilighetsplan

- Treningsrom med tredemølle, ergometersykkel, romaskin, frivekter, multiapperat etc.

- Ingen dokumentavgift eller forkjøpsrett

- Kort vei til Oslo sentrum

- Kort vei til sentrum

- Kollektiv transport i umiddelbar nærhet

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 7, etasje og inneholder stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til solrik balkong, 2 soverom, bad/wc og gang/entré.

I tillegg disponerer leiligheten en bod i kjeller på ca. 4 m2.

Her er det godt med lagringsplass.

Stue | Med utgang til solrik balkong

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært funksjonelle løsningen, sørger for en luftig atmosfære. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Her har du en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.

Videre fra stuen er det utgang til boligens romslige og vestvendte balkong på ca. 9,5 m2. Her har du en fantastisk utsikt og supre solforhold! Det er god plass til utemøblement, grill og beplantning, så du kan nyte solrike dager. I tillegg er det montert markise som styres med fjernkontroll. Det er teppe på betongdekke og rekkverket er i aluminium/stål med plater.

Kjøkken | Stilrent og integrerte hvitevarer

Meget pent og stilrent kjøkken med KVIK innredning fra 2011. Innredningen har profilerte og sprøytelakkerte fronter, samt vitrinedører. Med den åpne løsningen mot stuen, er det god plass til et spisebord og øvrig møblement for trivelige middagsselskaper. Det er laminat benkeplate med underlimt kum i rustfritt stål og flisfelt på veggen over benken. Det er godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for matlaging og oppbevaring. Videre finner du integrerte hvitevarer som induksjonsplatetopp, stekeovn, ventilatorhette i stål, mikrobølgeovn, oppvaskmaskin og kjøle-/fryseskap fra IKEA.

2 soverom | Luftige og romslige

I boligen finner du to soverom som er av god størrelse og har malte flater i smakfulle farger. Her er det store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys. Ettersom boligen ligger i byggets 7. etasje, er det stille og fredelig på begge soverommene. Det er god plass til dobbeltseng, nattbord og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Begge soverommene har skyvedørsgarderober med folierte fronter, som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Bad | Pusset opp i 2010

Delikat og flislagt baderom med varmekabler. Badet ble pusset opp i 2010 i regi av borettslaget. På badet finner du dusjhjørne med buede svingdører i glass, veggmontert wc, servantskap med glatte og høyglans fronter, samt heldekkende servant. Over servanten er det speilskap med lysarmatur. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på baderommet. Det er avtrekksventil på veggen og downlights i himlingen.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Her er det en skyvedørsgarderobe med speil og folierte fronter, som sørger for gode oppbevaringsmuligheter av yttertøy og sko. Leiligheten har enkel adkomst via heis. Videre er det brann og lydklassifisert entrédør fra 2015 som ble skiftet i regi av borettslaget.

Overflater | Delikate flater

Gulv: Belagt med 3-stavs eikeparkett. Det er fliser på badet.

Vegger: Glatte og malte flater. Det er fliser på badet.

Tak: Glatte og malte flater. Det er downlights på badet.

Beliggenhet

Beliggende i et etablert boligområde på Bryn/Hellerud med offentlig kommunikasjon, butikker, postkontor, bank m.m. i umiddelbar nærhet.

Fine rekreasjonsmuligheter i Østmarka og ved Østensjøvannet, med badevann og lysløyper, flotte turmuligheter sommer som vinter. SATS Hellerud og Trasopphallen ligger i kort kjøreavstand. Utallige turmuligheter i Østmarka sommer som vinter. Lysløypene gir deg også muligheten til å benytte marka etter jobb en mørk vinterdag. Området har et rikt tilbud av barnehager og skoler.

Servicetilbud:

Kort vei til både Alnabru, Tveita og Bryn Senter med et rikt utvalg av ulike forretninger og servicetilbud. Nærmeste matvarebutikk er Rema1000 Teisen, ca. 600 meter unna eller Coop Extra og Meny på Tveita senteret.

Kollektivtilbud:

Buss (nr. 76) og t-bane (linje 2 og 3) i umiddelbar nærhet med hyppige avganger (kun 11 min med t-bane ned til Oslo S). Kort vei til Bryn togstasjon.

Felleskostnader

3 066 pr. mnd. Varmtvann, renter og avdrag, forretningsførsel, vaktmester, trappevask, kommunale avgifter, felles strøm, grunnpakke fibernett og kabel TV, kommunale avgifter, fellesvaskeri, vedlikehold av fellesanlegg, snømåking og felles byggforsikring

Etasje

7 etasje

Tomt

Fellesarealer er pent opparbeidet, med gressplen, trær og annen beplantning. Asfalterte gang/kjøreveier og parkeringsplasser. Ellers er det hyggelige sittegrupper, utepeis, garasjerekke og lekeutstyr.

Garasje / Parkering

Borettslaget disponerer parkeringsplasser for leie (årlig leie ca. kr. 1000,-), samt gjesteparkering. Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Borettslaget har et garasjelag der det tidvis er mulighet for å kjøpe garasjeplass. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 993 026 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 574 892 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk med bærende konstruksjoner og etasjeskillere, samt leilighetsskillende vegger i betong/mur. Videre er det støpt såle, antatt fundamentert på fast grunn eller komprimerte faste masser. Grunnmur i betong. Vinduer er med isolerglass. Balkongdør med trerammer og isolerglass, merket med produksjonsår 1987. Flate takkonstruksjoner i betong med innvendig fall. Taket er tekket med papp/shingel.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for boligblokken datert 1966 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 73 kvm, Bruttoareal: 80 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes §3-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Leiligheten oppvarmes ved elektrisitet, samt varmtvann via sentralanlegg. Det er varmekabler på badet.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.

Utstyr

- Heis.

- Nyere felles varmtvannsberedere i kjeller.

- Stoppekraner og vannmåler for varmtvann er på badet med adkomst via luke.

- Sikringsskap i korridoren med automatsikringer, jordfeilbrytere og overspenningsvern. 25 Amp hovedsikringer og 7 fordelingskurser.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligbebyggelse. Reguleringsbestemmelse S-996. Området forøvrig er regulert til vei, fellesavkjørsel, turvei, byggeområde for bolig, industri m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Tvetenveien - Etablering av sykkelvei. I Tvetenveien mellom Ole Deviks vei og Østensjøveien skal det tilrettelegges for syklende.

Planstatus: mottatt sak. Se saksnr.: 201610133 for mer informasjon.

Østensjøbanen Etterstad - Hellerud og Brynseng stasjon. Forslaget til detaljregulering av Østensjøbanen mellom Brynseng og Hellerud er basert på

behovet for vedlikehold og oppgradering av T-banen og skal tilrettelegge for økt kapasitet på T-banenettet.

Planstatus: mottatt sak. Se saksnr.: 201708743 for mer informasjon.

Fyrstikkbakken 14 - Søknaden omhandler bygging av ca. 130 leiligheter og er en del av Hovinbyutbyggingen.

Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 201707118 for mer informasjon.

For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal:

https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1903/900322-1/105 Erklæring/avtale 23.01.1903

Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn

1922/992820-1/105 Erklæring/avtale 20.10.1922

Bestemmelse om kloakkledning. Med flere bestemmelser

1939/14929-1/105 Best. om vann/kloakkledn. 23.10.1939

Med flere bestemmelser

1954/291-1/105 Erklæring/avtale 08.01.1954

Bestemmelse om kloakkledning. Gjelder denne registerenheten med flere

1954/4187-1/105 Erklæring/avtale 27.03.1954

Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement

1958/1094-1/105 Erklæring/avtale 29.01.1958

Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement

1961/13692-1/105 Bestemmelse om veg 25.10.1961

Bestemmelse om kloakkledning. Bestemmelse om gjerde. Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn

1962/3426-1/105 Erklæring/avtale 22.03.1962

Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement. Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1962/3427-1/105 Best. om vann/kloakkledn. 22.03.1962

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1963/8484-1/105 Erklæring/avtale 08.07.1963

Bestemmelse om trafostasjon/kiosk. Med flere bestemmelser

1963/3446-1/105 Erklæring/avtale 22.08.1963

Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

1967/2982-1/105 Skjønn 28.02.1967

1967/9449-1/105 Best om garasje/parkering 07.07.1967

Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven. Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1972/2538-1/105 Best om garasje/parkering 11.02.1972

Med flere bestemmelser

2007/443209-1/200 Erklæring/avtale 04.06.2007

Byggetillatelse gitt etter dispensasjon i henhold til bygningsloven. Fyrstikkbakken vil bli godkjent når den er opparbeidet ihht. plan- og bygningslovens bestemmelser. Plikt til framtidig vederlagsfri avståelse av veigrunn til Oslo kommune. Med flere bestemmelser

2013/1124444-1/200 Pantedokument 30.12.2013

BELØP: NOK 9.480.000. Panthaver: HANDELSBANKEN. Org.nr: 971171324

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Fyrstikkbakken Borettslag, org.nr. 952 568 361, består av 65 andeler, samt en utleieleilighet.

Styreleder er Kjell B. Olufsen.

Forretningsfører er Norian Regnskap AS.

Borettslagets Facebook-side: www.facebook.com/fyrstikkbakken9

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 164.249,52,- pr. 31.12.17.

Andel fellesformue kr. 13.814,14,- pr. 31.12.17.

Sameiet har 1 lån som utgjør totalt kr. 7.897.918,- pr. 04.12.19, og er tatt opp i Handelsbanken.

Renten på lånet utgjør 2,76 % p.a.

Innfrielsesdato er 25.12.2036.

Andel fellesgjeld

164 249,52

Andel formue

13 814,14

Forsikring

Gjensidige Forsikring

Polisenummer: 83536902

Regnskap

Regnskapet for 2017 viste et overskudd kr. 311 660. I budsjett for 2018 var det lagt til grunn at selskapet skulle gå med kr. 440 208 i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslaget fikk installert nytt kameraovervåkingssystem i 2017.

Det ble installert ny inngangsdør og nytt nøkkelsystem i 2017.

Det ble installert ny varmevifte i tørkerommet i 2017.

Normalt vedlikehold må påberegnes i borettslaget.

Husdyrhold

Dyrehold kan innvilges etter søknad til styret. Styret gir tillatelse i situasjoner hvor det foreligger gode grunner.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i

innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: aj@schalapartners.no eller SMS: 91 52 91 50 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.