Grefsenveien 34D

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Grefsenveien 34D

  • 0485 Oslo
Prisantydning
3 850 000,-
Fellesgjeld
147 698,-
Totalpris
4 013 395,-
Ligningsverdi
1 169 909,-
Fellesutgifter
3 359,- (Inkludert betjening av andel fellesgjeld, varmtvann og fyring via bergvarme, kabel-TV fra GET og bredbåndsmulighet med fiber fra Lynet, vaktmestertjeneste, trappevask, kommunale avgifter, felles forsikring, forretningsførsel, drift og vedlikehold.)
Beregnet totalkostnad
3 850 000,- (Prisantydning)
147 698,- (Andel av fellesgjeld)


3 997 698,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))
7 188,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
199,- (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
600,- (Medlemsskap BRL)


15 697,- (Omkostninger totalt)


4 013 395,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
55m²
Bruksareal
55m²
Bruttoareal
61m²
Tomt
3 360m² (fellestomt)
Etasje
2.
Antall rom
3
Oppholdsrom
1
Soverom
2
Byggeår
1961
Gårdsnummer
76
Bruksnummer
7
Energimerking
G
Finn-kode
154679585
Sist endret

PartnerEiendomsmegler

Anders Sveen

+47 915 35 914
  • Nabolagsprofil

99%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

69%

eier sin egen bolig

62%

av boligene er eldre enn 20 år

62%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

Dokumenter

Salgsoppgave Grefsenveien 34 D

Oppdragsnummer

16-19-0183

Adresse og matrikkel

Grefsenveien 34D, 0485, Oslo, Gnr.76 Bnr.7 Andelsnr.45 Orgnr.948610817 i Oslo kommune

Eier

Vegard Thorstensen

Lene Botnevik Holm

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Grünerløkka sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

Forkjøpsrett

Ja

BRA/PROM

55 / 55 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1961

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er i følge selger ca. kr 400 pr mnd i snitt.

Tomt

Areal: 3 360 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal. Pent opparbeidet eiet tomt med noe gressplen med beplantning, asfalterte stier og gårdsrom med parkeringsplasser.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er tilknyttet sikringsordning.

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i BBL Finans AS, Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Avtalen om sikring er gyldig til avtalen sies opp av en av partene. Oppsigelsesfrist er 1. desember med gyldighet fra førstkommende årsskifte.

Forskuttering: Boligselskapet har forskuttering av felleskostnader

Beskrivelse

Lys og pen 3-roms hjørneleilighet i 2. etasje med god planløsning og optimale lysforhold. Leiligheten har en stor hjørnestue med store vindusflater og mye naturlig lys. Vestvendt balkong med utgang fra stuen, balkong vendt mot rolig bakgård. Separat kjøkken som byr på gode lagringsmuligheter og to flotte soverom.

Her bor du tilbaketrukket til, men samtidig kort vei til alle fasiliteter!

- Badet er pusset opp i regi av borettslaget i 2004.

- Gjennomgående god standard

- Fyring og varmtvann inkludert i felleskostnadene.

- Området ligger mellom marka og byen med en velutviklet infrastruktur.

- I nærområdet finnes turmuligheter, badeplasser og rekreasjonsområder.

- I umiddelbar nærhet finner man Storo senteret med 120 butikker samt nærbutikk og kafé.

- To soverom som begge vender mot øst - Her vil du få morgensolen gjennom vinduene.

- Soverommene adskilt fra stue og kjøkken

- Balkongen vender ut mot rolig bakgård og mye grønt.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 2.etasje og inneholder: Entré/gang, bad, kjøkken, stue, og to soverom. Utgang fra stue til balkong på ca. 3,2 m².

I tillegg disponerer leiligheten to kjellerboder på ca. 3,3 m² og 2,3 m² og tilgang til fellesvaskeri. Det er sykkelskur utenfor leiligheten, sykkelbod for oppbevaring av sykler og barnevogn.

Beliggenhet

Attraktiv beliggenhet på Storo, med nærhet til populære områder som Grefsen, Nydalen, Torshov og Sagene, samt store friområder og Akerselva.

Borettslaget er lokalisert i et område som er og har vært i sterk positiv utvikling. Svært gode kollektivmuligheter fra boligen. Gangavstand til holdeplass på Storo med T-bane (linje 4 og 5), trikk (11, 12, 13), buss (55, 56) og tog-forbindelser! T-banen tar kun 10 minutter til Oslo Sentrum! Kort vei til flybussen samt 22 og 23-bussen på ring 3.

Nydalen og Storo ligger begge noen få minutters gange fra leiligheten. Her finner man flere hyggelige og populære kafeer og restauranter. Spesielt verdt å nevne er populære Åpent Bakeri, samt Nydalen Bryggeri og Spiseri. Det er også kort gangavstand til Storo Storsenter og Sandakersenteret med en rekke butikker, dagligvare, vinmonopol, bank, apotek, frisør etc.

I nærheten finner du restauranter som Jewel of India, Sagene Lunsjbar, Grisen, Trikkestallen, samt pølsemakeren Strøm Larsen bare noen trikkestopp unna. Det samme gjør Kulturslottet Soria Moria på Torshov, Vøienvolden Gård og Sagene Samfunnshus med ukentlige teaterforestillinger for barn.

Flere dagligvarebutikker i nærområdet (Coop, Rema 1000, Kiwi og Bunnpris rett over veien). Nyåpnede Nærbutikken Storo rett på utsiden av døren.

I tillegg til flotte grøntområder og tur- og rekreasjonsmuligheter langs Akerselva tilbyr området mange parker, Bjølsenparken, Myraløkka, Torshovparken, Geitmyra skolehager og Hjemmets Kolonihager med Portveien 2 er eksempler på det. I tillegg er Voldsløkka Idrettsanlegg, med volleyballbaner, fotballbaner og "joggeløyper" også et populært gode i bydelen.

Det er en rekke koselige turstier langs Akerseva og om sommeren er Nydalen en veldig populær badeplass for både store og små.

Av treningstilbud finner du bl.a. Fitness24Seven (i nabobygget), FitnessXpress, SATS Elixia på Sagene, Nydalen og Storo og Myrens Sportssenter på Torshov hvor man har tilgang til treningssenteret, Oslo Squash, Klatreverket og Golfsenteret.

Nye Nordpolen barne- og ungdomsskole åpnet høsten 2012 og huser ca. 840 elever. For øvrig ligger Nydalen videregående skole samt Lilleborg skole (barneskole) i nærområdet. Fernanda Nissens Skole åpnet høsten 2016. Det er flere barnehager i nærområdet. Espira Grefsen Stasjon barnehage åpnet høsten 2016 med fortrinnsrett for beboere i sameiene på Grefsen Stasjon.

Utdanningsinstitusjoner som BI Nydalen, Blindern - Universitetet i Oslo, Høyskolen i Oslo og Akershus, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten.

Her har du med andre ord alle ønskelige fasiliteter rett utenfor døren! En perfekt kombinasjon av fredelige omgivelser og det urbane livet!

Entré

Pen entré med plass for å sette fra seg det man har behov for i hverdagen. Ny brann- og lydklassifisert entrédør i 2019. Fra entréen er det tilgang til alle rom.

Stue

Leiligheten har en stor hjørnestue med store vindusflater og mye naturlig lys. Her er det plass til både sittegruppe og spiseplass. Fint lysinnslipp fra vindu, og dør ut mot vestvendt balkong med gode solforhold.

Kjøkken

Separat kjøkken med praktisk innredning fra 2010. Innredningen byr på gode lagringsmuligheter og har hvite glatte folierte fronter i høyglans, heltre benkeplate, malt betongvegg over benk. Integrerte hvitevarer som induksjonsplatetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl-/fryseskap. Hyggelig spiseplass ved kjøkkenvindu med flott utsikt mot bakgård.

Bad

Pent flislagt bad med varmekabler i gulv. Baderommet ble modernisert/pusset opp i 2004 i regi av borettslag. Badet inneholder; heldekkende servant, speilskap med lysarmatur over servant og dusjhjørne med skyvedører. Ifølge eier er det en liten skade på dusjkabinett, men den kan brukes og kan enkelt byttes ut.

Balkong

Leiligheten har en vestvendt balkong med adkomst fra stue. Balkongen er på ca. 3,2m² og har sol fra ca 16.00- 18.00. Her har man god plass til utemøblement og planter.

Soverom

Meget romslig og hyggelig soverom med god plass til dobbeltseng, samt oppbevaringsplass i praktisk skyvedørsgarderobe med speildører. Her får man morgensolen gjennom soveromsvinduet.

Soverom 2

Lyst og luftig soverom brukes i dag til barnerom med mye skapplass i plassbygd garderobeskap. Rommet har ellers plass til seng og tilhørende møblement. 1- stav laminat gulv, malte tapet vegg- og himlingsflater

Felleskostnader

3 359 pr. mnd. Inkludert betjening av andel fellesgjeld, varmtvann og fyring via bergvarme, kabel-TV fra GET og bredbåndsmulighet med fiber fra Lynet, vaktmestertjeneste, trappevask, kommunale avgifter, felles forsikring, forretningsførsel, drift og vedlikehold.

Herav:

- Felleskostnader kr. 1 990

- Kabel-TV kr. 225

- Lånekostnader kr. 1 144

Etasje

2 etasje

Garasje / Parkering

Borettslaget har 35 parkeringsplasser til utleie, organiseres av styret. Parkeringsplassen følger ikke leiligheten. Alle p-plasser koster pr. i dag kr. 2 000,- per år. Parkeringsplasser fordeles av styret basert på venteliste og det er foreløpig 4 på venteliste. Ønske om eller bytte av parkeringsplass formidles skriftlig til styret.

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 169 909 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 211 672 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på bygningen og på baderom.

Boligens areal

Primærrom: 55 kvm, Bruksareal: 55 kvm, Bruttoareal: 61 kvm

2. etasje:

Bruksareal: 55 m².

Primærrom: 55 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré/gang, bad, kjøkken, stue, og to soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektene for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Radiatorer tilknyttet og varmt forbruksvann fra sentralvarmeanlegg. I tillegg er det varme på baderomsgulv.

Løpende kostnader

Kostnader i forbindelse med innboforsikring, strøm m.l. kommer i tillegg. For strømkostnader, se energiforbruk

Adkomst

Enkel adkomst fra Grefsenveien. Det vil bli satt opp Schala & Partners-skilt under visningen. Velkommen!

Bevaringsverdig

Nei

Regulering

Eiendommen er regulert til boliger og næring. Det bygges og rives en del i området Nydalen/Storo og Lillo. For å se reguleringskart eller motta ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1950/9921-1/105 Bestemmelse om bebyggelse

13.09.1950

Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1960/40-1/105 Erklæring/avtale

04.01.1960

Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglementet

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1960/6069-1/105 Rettighet

23.05.1960

Rettighetshaver:Mattia Marit De

Lnr: 1176906

LEIE AV NÆRINGSLOKALE

ÅRLIG AVGIFT NOK 2,700

BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN

1992/22192-2/105 ** Transport av rettighet

29.04.1992

gjelder: RETTIGHET 1960/6069-1/105

Fra:Andersen Henry Johannes

Fnr: 21020336983

Til:Mattia Marit De

Lnr: 1176906

1960/14469-1/105 Erklæring/avtale

17.11.1960

Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

Gjelder denne registerenheten med flere

1963/16392-1/105 Fellesobl. for bor.innsk.

10.12.1963

BELØP: NOK 745.100

Panthaver:Bbl Ungdommens Selvbyggerlag

Lnr: 1114319

1989/73801-1/105 ** Forhøyelse

26.10.1989

FORHØYET TIL NOK 871,450

1989/73801-2/105 ** Prioritetsbestemmelse

26.10.1989

PRIORITET VEKET

FOR NÅVÆRENDE OG FREMTIDIGE OBL TIL DEN NORSKE STATS HUSBANK

OG EVT ANDRE LÅN

1971/2644-1/105 Best. om vann/kloakkledn.

11.02.1971

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Gjelder denne registerenheten med flere

2002/47156-1/105 Obligasjon

17.07.2002

BELØP: NOK 8.350.000

Panthaver:Den Norske Stats Husbank

Lnr: 6047431

2008/809427-1/200 Pantedokument

06.10.2008

BELØP: NOK 4.000.000

Panthaver:HANDELSBANKEN

Org.nr: 971171324

2012/364539-1/200 Pantedokument

09.05.2012

BELØP: NOK 1.500.000

Panthaver:DNB BANK ASA

Org.nr: 984851006

2016/601247-1/200 Pantedokument

01.07.2016

BELØP: NOK 3.600.000

Panthaver:DNB BANK ASA

Org.nr: 984851006

Grunndata

1894/900092-1/105 Registrering av grunn

18.06.1894

Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:76 Bnr:3

1959/990051-1/105 Sammenslått med denne matrikkelenhet:

26.11.1959

GNR 76 BNR 8

GNR 77 BNR 191

1960/921394-1/105 Sammenslått med denne matrikkelenhet:

15.03.1960

GNR 76 BNR 9 OG 10

Rettigheter på andre eiendommer

Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo Kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget Grefsenveien 34:

-Bare andelseiere i boligbyggerlaget (man blir automatisk medlem ved kjøp), og bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie mer enn en andel.

- Vaktmester kan kontaktes for enklere oppdrag for egen regning.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:

Lånenummer: 114783269, Den Norske Stats Husbank

Annuitetslån, 2 terminer per år.

Rentesats per 07.08.2019: 1.55% pa.

Antall terminer til innfrielse: 17

Saldo per 07.08.2019: 3 688 074

Andel av saldo: 58 678

Første termin/første avdrag: 01.11.2010 (siste termin 01.11.2027)

Lånenummer: 83987130809, Handelsbanken

Annuitetslån, 12 terminer per år.

Rentesats per 07.08.2019: 2.9% pa.

Antall terminer til innfrielse: 159.4

Saldo per 07.08.2019: 1 923 821

Andel av saldo: 37 026

Første termin/første avdrag: 01.05.2016 (siste termin 01.11.2032)

Lånenummer: 12133073653, DNB Boligkreditt AS v/DNB Bank ASA

Annuitetslån, 4 terminer per år.

Rentesats per 07.08.2019: 2.75% pa.

Antall terminer til innfrielse: 87.998

Saldo per 07.08.2019: 3 268 018

Andel av saldo: 51 994

Første termin/første avdrag: 30.09.2016 (siste termin 31.05.2041)

Boligselskapet har ikke IN-avtale

Andel fellesgjeld

147 698

Andel formue

40 082

Forsikring

If Skadeforsikring NUF

Polisenummer: SP586934

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det må påregnes generelt vedlikehold av sameiet.

Styrets arbeid:

- Byttet strømavtale fra Hafslund til USBL-strøm.

- Byttet vaktmesteravtale/renhold fra ISS til Rene Trapper/Rene Bygårder.

- Ny kontakt med trafikkskolen.

- Nye ytterdører ble installert sommer 2018.

Port ble montert i gjerdet ved oppgang E for lettere tilgang til vest.

- Diverse generelle styreoppgaver.

Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Husdyrhold må søkes på særskilt grunnlag, utvendig mating og lufting av husdyr skal ikke under noen omstendigheter foregå på borettslagets eiendom.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Boligen selges umøblert og kun integrerte hvitevarer medfølger dersom annet ikke blir avtalt.

Følgende medfølger ikke handelen:

- Vaskemaskinen

- Skylampe på barnerom

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: as@schalapartners.no eller SMS: 91 53 59 14 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,10 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 990,-, markedspakke kr. 14.990,-, sikkerhetsstillelse kr. 989,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.