Griffenfeldts gate 19 D

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Griffenfeldts gate 19 D

  • 0460 Oslo
Prisantydning
2 600 000,-
Fellesgjeld
128 256,-
Totalpris
2 736 200,-
Ligningsverdi
873 826,-
Fellesutgifter
3 250,- (Varmtvann og fyring via fjernvarme, Kabel-TV og internett fra Canal digital, vaktmestertjeneste, trappevask, felles forsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel, drift og vedlikehold.)
Beregnet totalkostnad
2 600 000,- (Prisantydning)
128 256,- (Andel av fellesgjeld)


2 728 256,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
7 944,- (Transportgebyr)


2 736 200,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (aksje)
Primærrom
44m²
Bruksareal
44m²
Bruttoareal
48m²
Tomt
2 830m² (festet tomt)
Oppholdsrom
2
Soverom
1
Byggeår
1940
Gårdsnummer
219
Bruksnummer
105
Finn-kode
136841085
Sist endret

PartnerEiendomsmegler

Erik Bryn Johannessen

+47 93 03 76 90
  • Nabolagsprofil

90%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

88%

av boligene er eldre enn 20 år

86%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

64%

har høyskoleutdanning

Dokumenter

Salgsoppgave Griffenfeldts gate 19 D, vender mot Ilaparken (ikke mot Griffenfeldts gate)

BRA/PROM

44 / 44 m²

Antall soverom

1

Eierform

Aksje

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1940

Energimerking

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipiulert energiforbruk er ca. x.000 kwh.

Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. x.000,- pr. år.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 2 830 kvm, Eierform: Festet tomt

Eiendommen er festet av Oslo kommune. 80 år fra 15.11.1989. Festeavgiften inngår i felleskostnadene

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ja / Nei. Sikringsordningen er på plass. I følge obos er IN Ordningen er lagt til rette men vil kun være tilgjengelig etter nytt låneopptak er fordelt.

Beskrivelse

Kort fortalt:

- Super sentral leilighet som ligger skjermet på Ila/Sagene (ikke mot Griffenfeldts gate) og har en genial planløsning med bl.a. separat alkove med god skapplass.

- Høy 1 etg. men hele boligen vender mot baksiden hvor den oppleves som 2 etasje.

- Leiligheten har en god standard med bad fra 2005 som fikk nye varmekabler og gulvfliser i 2016, begge arbeidene er utført av fagfolk.

- Ikea kjøkken fra 2003, vinduer fra 2017, ellers automatsikringer og sentralfyring.

- Elektrisk anlegg fra 2005 i følge tidligere eier.

- Sentralfyring og varmtvann via fjernvarme inkludert

- Kabel-tv og bredbånd (50MB) inkludert

- Gunstig med 1,5m² bod i kjeller og 7,5m² bod på loft.

- Det diskuteres ulike forslag om rehabilitering av bygningsmassen som kan medføre økte kostnader, pdd er ikke er noe alternativ vedtatt.

- Beliggende på toppen av Iladalen som ligger mellom Grünerløkka, St. Hanshaugen, Sagene og Torshov. Her er det kort avstand til søndagsåpne butikker, koselige kaféer, kollektiv transport, treningssenter og skoler.

Innhold

Dette er leiligheten for deg som ønsker et hjem med gjennomgående god standard, god planløsning, sentral beliggenhet med store grøntarealer og Akerselva lett tilgjengelig. Her får man en kombinasjon av klassiske detaljer som originalt tregulv, store vinduer (nye 2017), dype vinduskarmer, store rom, samt moderne løsninger som pent flislagt bad fra 2005/2016 og Ikea kjøkken.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget sentral beliggenhet i et etablert boligområde på toppen av Iladalen i bydel Sagene. Rett ved ligger populære Ilaparken (oppgraderes i disse dager med ny sykkelbane, lekeplass, fotballbane mm.), perfekt for grilling og avslapping sommerstid. På vinteren er det fint å ake eller stå på skøyter her. Den gamle trehusbebyggelsen langs Akerselva gjør omgivelsene hyggelige, og etter få minutters gange er man på Sagene, St. Hanshaugen eller på pulserende Grünerløkka med sine mange butikker, restauranter og uteplasser.

Området er særdeles populært og veletablert, med kort vei til servicetilbud som butikker, kafeer, restauranter, bakeri og dagligvare. Smalhans, Pascal, Gutta på Haugen, Java, Kaffebrenneriet og den økologiske kostholdsbutikken Røtter er bare noen av tilbudene som fortjener å trekkes frem. Restaurant Tranen gjenåpnet for et års tid siden og har bidratt til å gi området et solid løft. Kiellands Hus er et lite og trivelig nærsenter som ligger lett tilgjengelig i krysset ved Alexander Kiellands Plass. Her får du det du trenger i hverdagen. Et godt utvalg av matvarer hos Coop extra, Vinmonopol, bøker hos Ark, Nille og et apotek. Her kan du også få en god kopp kaffe eller oppfriskende smoothie hos Kaffe & Juice, eller et måltid hos House of Sushi.

St.Hanshaugen senter med bl.a. butikker og vinmonopol ligger også rett ved leiligheten. Parkeringshus med leiemuligheter på begge senter. Det er også kort avstand til andre populære områder som for eksempel Majorstuen/ Bogstadveien, Bislett, Grünerløkka, sentrum og nylig åpnede Vulkan/Mathallen som er et nytt og spennende byutviklingsområde med utesteder, butikker, treningssenter, kunstskole, hotell m.m.

Det er meget gode offentlige kommunikasjonsmuligheter med 21-, 33-, 54-, 34- og 37-bussen like utenfor døren. Disse tar deg kjapt og effektivt til Aker Brygge/ Tjuvholmen, Grünerløkka, sentrum eller marka. Store idylliske grøntarealer i nærområdet som for eksempel parken på St. Hanshaugen, Akerselva og Ilaparken. Flere treningsstudioer i umiddelbar nærhet, som Sats/Elixia og ikke minst Myrens Sportssenter på Torshov hvor man har tilgang til treningssenteret, Oslo Squash og Klatreverket

Leiligheten ligger i gangavstand til utdanningsinstitusjoner som Høyskolen i Oslo, Arkitekthøyskolen, Westerdals, Tannlegehøyskolen, Veterinærhøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og kun en kort busstur eller trikketur unna Handelshøyskolen BI eller Blinderen. Flere barnehager og skoler i nabolaget.

Bad

Stue:

Stuen fremstår som meget lys og romslig med store vinduer og god takhøyde på hele 2,69m. Det er god plass til sofa og sofabord, samt tv-bord.

Alkove/soverom:

Stuen er tilknyttet en svært koselig sovealkove med gode oppbevaringsmuligheter i skap og oppheng. Alternativt kan man flytte kjøkken ut i stuen for å få soverom.

Kjøkken:

Lys og stilren kjøkkeninnredning fra 2003 ( IKEA ) med glatte fronter, benkeplate i laminat med nedfelt kum og ett-greps blandebatteri. Utstyrt med hvitevarer som komfyr med keramisk topp, oppvaskmaskin, frittstående kjøl/ fryseskap samt ventilator over kokesone. Ventilering antatt til yttervegg.

Baderom:

Badet ble pusset opp i regi av aksjelaget i 2005, senere oppgradert med nye varmekabler og fliser på gulv i 2016. Begge arbeidene er utført av fagfolk.Flislagt baderom fra 2005 med gulvvarme. Badet inneholder dusjhjørne, wc, servantskap med ett-greps blandebatteri, speil på vegg, belysning og opplegg for vaskemaskin. Avtrekk i himling og spalte under dørblad.

Selger har ikke hatt vaskemaskin selvom det er opplegg til vaskemaskin på bad, selger har brukt vaskekjelleren som inneholder to store vaskemaskiner. Det er få som bruker kjelleren og derfor får man alltid vasket klær akkurat når man vil.

Entré:

Et godt førsteinntrykk. Her får umiddelbart inntrykk av den gode planløsningen og de flotte lysforholdene i leiligheten. God plass til sko og oppheng av klær.

Felleskostnader

3 250 pr. mnd. Varmtvann og fyring via fjernvarme, Kabel-TV og internett fra Canal digital, vaktmestertjeneste, trappevask, felles forsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel, drift og vedlikehold.

Tomt

Pent opparbeidet eiet tomt med grøntarealer, beplantning, kjøkkenhager og sittegrupper.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Det er et område på vestsiden av blokken som i dag brukes til biloppstillingsplass, med plass til seks biler. Her gjelder førstemann til mølla-prinsippet.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 873 826 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 145 775 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Formuesverdien kunne ikke innhentes iht. skatteetaten.

For å beregne ligningsverdi er det benyttet skatteetaten sin egen kalkulator på: https://www.skatteetaten.no/person/skatt/hjelp-til-riktig-skatt/bolig-og-eiendeler/bolig-eiendom-tomt/formuesverdi/boligverdikalkulator/

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 44 kvm, Bruksareal: 44 kvm, Bruttoareal: 48 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom aksjeeier selv eller person nevnt i Borettslagslovens 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

Oppvarming

Sentralfyring og varmtvann via fjernvarme er inkludert i felleskostnadene. Gulvvarme på bad.

Utstyr

- Sikringsskap med automatsikringer plassert i oppgang.

- Avtrekk fra kjøkken med ventilator, baderom med ventil og spalte under dørbladet. Ellers ventiler i boligen.

- Vinduer med 2-lags glass, rammer og karm av tre. Alder fra 2017.

Adkomst

Enkel adkomst fra Griffenfeldts gate.

Regulering

Området er regulert for boliger med tilhørende anlegg. Reguleringskart og bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Eiendommen overdras fri for pengeheftelser, med unntak av eventuelle erklæringer, avtaler, servitutter og panteheftelser som fremgår av salgsoppgaven og skal følge med eiendommen ved salg. Kjøpers bank vil få prioritet etter disse. Følgende er tinglyst på eiendommen:

Rettighetshavere til eiendomsrett

1939/906736-1/105 Hjemmel til eiendomsrett

13.10.1939

Vederlag: NOK 0

KJØPER:OSLO KOMMUNE

Org.nr: 958935420

Rettighetshavere til festerett

1942/302586-1/105 Hjemmel til festerett

28.07.1942

Vederlag: NOK 0

KJØPER:ILADALEN VII AS

Org.nr: 971525827

Gjelder denne registerenheten med flere

Pengeheftelser i eiendomsrett

1939/305625-4/105 Festekontrakt - vilkår

13.10.1939

festetid: 50 år

ÅRLIG AVGIFT NOK 6,140

BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN

PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT

BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE

BESTEMMELSER OM GJERDEPLIKT

FORKJØPSRETT FOR GRUNNEIER

PRIORITETSBEST.

2002/33918-2/105 ** Diverse påtegning

28.05.2002

Nye vilkår

Festetiden forlenges med 80 år fra 15 11 89

Årlig avgift kr. 132.879.-

1939/305627-1/105 Erklæring/avtale

13.10.1939

vedr. takrenneavløp m.v.

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1940/301160-1/105 Best. om vann/kloakkledn.

02.04.1940

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1946/301897-1/105 Erklæring/avtale

28.08.1946

vedr. atelier

Bestemmelse om benyttelse

1966/507744-1/105 Erklæring/avtale

03.05.1966

vedr. samlingsplass for Sivilforsvaret m.v.

Pengeheftelser i festerett

1939/305625-4/105 Festekontrakt - vilkår

13.10.1939

festetid: 50 år

ÅRLIG AVGIFT NOK 6,140

BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN

PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT

BESTEMMELSE OM BEBYGGELSE

BESTEMMELSER OM GJERDEPLIKT

FORKJØPSRETT FOR GRUNNEIER

PRIORITETSBEST.

Gjelder feste

2002/33918-2/105 ** Diverse påtegning

28.05.2002

Nye vilkår

Festetiden forlenges med 80 år fra 15 11 89

Årlig avgift kr. 132.879.-

1943/302018-1/105 Obligasjon

07.07.1943

BELØP: NOK 67.950

Panthaver:Obos Eiendomsforvaltning As

Lnr: 5966196

Gjelder feste

Gjelder denne registerenheten med flere

1968/500550-1/105 ** Forhøyelse

10.01.1968

FORHØYET TIL NOK 178,550

1977/501504-2/105 ** Transport av panthaver

24.01.1977

Fra:Oslo Bolig Og Sparelag Al

Lnr: 1087017

Til:Mariasson Helgi R.

Lnr: 1115565

1977/501504-3/105 ** Forhøyelse

24.01.1977

FORHØYET TIL NOK 1,155,200

2002/23273-1/105 ** Transport av panthaver

11.04.2002

Fra:Mariasson Helgi R.

Lnr: 1115565

Til:Obos Eiendomsforvaltning As

Lnr: 5966196

2002/23273-2/105 ** Prioritetsbestemmelse

11.04.2002

veket for: OBLIGASJON 2001/73315-1/105

2003/3705-1/105 ** Prioritetsbestemmelse

21.01.2003

veket for: PANTEDOKUMENT 2003/3698-1/105

2009/241087-1/200 Obligasjon

02.04.2009

BELØP: NOK 28.050

Panthaver:Obos Eiendomsforvaltning As

Lnr: 5966196

Opprinnelig tinglyst som forhøyelse av OBLIGASJON 302018/1943

Gjelder feste

Gjelder denne registerenheten med flere

2017/84436-1/200 Pantedokument

27.01.2017

BELØP: NOK 15.000.000

Panthaver:OBOS-BANKEN AS

Org.nr: 911986884

Uomsettelig

Gjelder feste

Gjelder denne registerenheten med flere

Elektronisk innsendt

Grunndata

1939/305624-2/105 Registrering av grunn

13.10.1939

Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:219 Bnr:183

GNR: 221 BNR: 133

Vei/vann/avløp

Kommunalt vann og avløp. Privat felles stikkledning.

Aksjelag

Aksjeselskapet består av 87 leiligheter.

Fellesgjeld / lånevilkår

Aksjelagets lån:

Lånenummer: OBOS01-98207582832

Type: Annuitet

Restsaldo: 14.277.303,-

Andel av saldo: 146 751,-

Restløpetid: 23 år og 4 mnd

Term pr. år: 12

Type rente: Flyt

Rente (03.12.2018): 3%

Andel fellesgjeld

128 256

Andel formue

5 074

Forsikring

Tryg forsikring

Polisenummer: 6651601

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Leiligheten:

2017: Nye vinduer i regi av aksjelaget

2005/2016: Badet ble rehabilitert i regi av aksjelaget. Nye varmekabler og fliser på gulv i 2016.

2005: Elektrisk anlegg fra 2005 i følge tidligere eier.

2003: Nytt Ikea kjøkken

Aksjeselskapet:

2018: Nye vaskemaskiner og utbedring av tørkerom. Utbedring av belysning i boder i kjeller

2017: Hafslund har oppgradert alle strømmålere.

2017: El-anlegg. Fasade. Lys i alle kjellerboder, opprydding av gammelt elektrisk anlegg i kjeller, skifte av samtlige vinduer. Påbegynt rehabilitering av brannbalkonger.

2016: Fellesarealer. Platting bakside nr. 19, sykkelparkering i nr. 19, utelys oppganger, nytt lys i kjeller, oppgradering av vaskemaskiner, helårstørking i tørkerom.

2015: Varmeanlegg. Brannsikring. Innbruddsikring. Montert luftskiller i varmeanlegg, branndører loft og kjeller, innbruddsikring på ytterdører, etablert HMS-rutiner, seriekoblede brannvarslere.

2010: Oppussing av næringslokale, byttet vinduer, dør og elektrisk anlegg.

2009: Vedlikehold/tetting av tak og nedløpsrør. Vedlikehold og tetting av tak og nye nedløpsrør i 12 og 19.

2008: Reparasjon av tak over 12 C, 19 D.

2008: Bestilling av nytt calling anlegg.

2008: Oppussing av oppgangene.

2006: El-basert oppvarming. Iladalen VII AS har gått over fra olje/el-basert oppvarming til fjernvarme

2005: Arbeidet med baderoms rehabiliteringen ble ferdig.

2002-2003: Reparasjon av takvinduer i tårnblokken og overmaling av vindusrammer.

2001-2002: Strømtilførselen til hver leilighet fordoblet via ny tilførselskabel, nye stigeledninger, nye fordelinger med jordfeilbrytere.

2001-2002: Nye brennere, nye pumper og justering av varmtvannsfordelingen fra fyringsanlegget.

2000-2001: Skiftet stoppekraner (kuleventiler) for forbruksvann i nr. 12 og nr. 19.

2001: Skiftet bakdører i nr. 12 og nr. 19.

2000: Skiftet elektrisk opplegg på loftene i nr. 12 og nr. 19.

1998: Skiftet oljetank i nr. 19.

Planlagt rehabilitering/vedlikehold

Det planlegges et større rehabiliteringsprosjekt i selskapet, omfanget er ikke avklart per d.d., men foreløpige avklaringer antyder at følgende bør gjennomføres:

- Betongrehabilitering.

- Fasaderehabilitering/pussutbedringer.

- Delvis eller full omlegging av tak.

- Utbedring av leilighetsdører iht. brann- og lydkrav.

- Utbedring av brannvarslingsanlegg.

- Utbedring av uteoppholdsarealer.

Foreløpig framdrift er skissert til forarbeid og kontrahering av entreprenør ila. 2018 og gjennomføring i 2019. Det er foreløpig varslet at dette vil bli finansert med et nytt låneopptak. Styret i selskapet vil kalle inn til ekstraordinær generalforsamling før sommeren hvor omfanget av prosjektet, kostnader ifm. dette og finansieringsalternativer vil bli presentert/avklart og stemt over. I skrivende stund er ingenting vedtatt. Se også styrets kommentar i årsberetningen vedlagt i salgsoppgaven. For 1-roms leilighet fra 37 - 50 kvm estimeres en økt fellesgjeld fra ca. 330 000 til 370 000 kr, merk at denne boligen er 44 m2.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt i selskapet. Styret kan nekte fortsatt dyrehold dersom det godtgjøres at det foreligger en ulempe forårsaket av dyreholdet.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Boligen selges umøblert og annet ikke blir avtalt. Lamper og persienner følger med. Sengen i sovealkoven er fastmontert og følger med. I utgangspunktet følger ikke hvitevarer på kjøkkenet med, kan selges etter avtale med kjøper.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i

innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Ja.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ej@schalapartners.no eller SMS: 93 03 76 90 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.