Inges gate 4 Q

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Inges gate 4 Q

  • 0192 Oslo
Prisantydning
3 250 000,-
Fellesgjeld
948 302,-
Totalpris
4 211 708,-
Ligningsverdi
1 044 385,-
Fellesutgifter
10 065,- (Fellesutgiftene inkluderer grunnpakke kabel-tv og internett, vaktmestertjenester, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kommunale avgifter m.m. Herav: Felleskostnader kr. 2.532,- Kabel-tv kr. 550,- Kapitalkostad lån 1 kr. 6.983,-)
Beregnet totalkostnad
3 250 000,- (Prisantydning)
948 302,- (Andel av fellesgjeld)


4 198 302,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))
697,- (Eierskiftegebyr garasje)
3 750,- (Dokumentavgift (garasje))
525,- (Tingl.gebyr pantedokument (garasje))
525,- (Tingl.gebyr skjøte (garasje))
199,- (Pantattest kjøper (garasje))
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)


13 406,- (Omkostninger totalt)


4 211 708,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
60m²
Bruksareal
63m²
Bruttoareal
70m²
Tomt
492m² (eiet tomt)
Etasje
4.
Antall rom
3
Oppholdsrom
1
Soverom
2
Byggeår
2004
Gårdsnummer
233
Bruksnummer
520
Energimerking
D
Finn-kode
134843824
Sist endret

Eiendomsmegler

Marita Friis Stensland

+47 46 90 75 75

Eiendomsmegler

Mats Ergo

+47 915 66 081
  • Nabolagsprofil

97%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

90%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

65%

eier sin egen bolig

61%

har bolig mellom 60-120 kvm

Dokumenter

Salgsoppgave Inges gate 4 Q

Forkjøpsrett

Ingen forkjøpsrett.

BRA/PROM

63 / 60 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2004

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca. 10.138 kwh.

Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 10.138,- pr. år.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Ovenstående er basert på nåværende eiers/husstands senere års forbruk/utgifter. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd etc.

Tomt

Areal: 492 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Det er mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld. Dersom kjøper ønsker å nedbetale sin andel fellesgjeld (eventuelt deler av gjelden), bes selskapets forvaltningskonsulent kontaktes for nærmere opplysninger.

Borettslaget bekreftes tilknyttet Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Avtalen er løpende, såfremt premie med forfall 1. februar er betalt. Borettslag som har tegnet seg forsikring kan si opp innen 1. desember med virkning fra kommende årsskifte.

Beskrivelse

Ring inn julen med en leilighet som kan by på ALT! Beliggende i et sentrumsnært men rolig, idyllisk og tilbaketrukket nabolag finner du denne moderne 3-roms hjørneleiligheten. Heis i bygget tar deg opp til 4. etasje. Balkongen er av god størrelse og har sol hele ettermiddagen. Planløsningen er ypperlig, og parkeringsplassen i kjelleren er prikken over i'en.

- 3-roms hjørneleilighet

- Solrik balkong

- Sikringsfond og IN-ordning

- 3082,- i fellesutgifter ved innfrielse av fellesgjeld

- Heis

- Garasjeplass i oppvarmet garasjeanlegg

- Ingen dok.avgift

- Ingen forkjøpsrett

- Alt nytt i 2004

- Glimrende planløsning

- Flytt rett inn!

- Mulighet for rask overtagelse!

- Lav rente på 1,41%

- Pene og barnevennlige fellesområder

- Trikk og buss i umiddelbar nærhet (500m og 300m)

- Genial økonomisk løsning* (Se prospekt for info)

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 4. etasje og inneholder stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til balkong, 2 soverom, bad, gang/entré og innvendig bod.

I kjeller er det en disponibel bod og garasjeplass til leiligheten.

Standard

Stue | Med utgang til solrik balkong

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg. Det er store vindusflater som strekker seg fra gulv til tak gir rikelig med naturlig lys. Dette sammen med den svært funksjonelle løsningen, sørger for en luftig atmosfære. Det er brede vinduskarmer med plass til pynt og dekor. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Her har du en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.

Videre fra stuen er det utgang til boligens vestvendte og overbygde balkong på ca. 7m2, som er delvis innglasset med stål/glassrekkverk.

Her har du god plass til utemøblement, grill og beplantning. På balkongen kan du fint nyte solrike og late dager. Her har du belysning og gulvet er belagt med terrassebord.

Kjøkken | Plass til spisebord

Flott kjøkken som har åpen løsning mot stuen. Den åpne løsningen sikrer deg plass til et hyggelig spisebord med øvrig møblement for hyggelige middagsselskaper. Innredningen har glatte fronter med integrerte hvitevarer. Her er det godt med skap- og benkeplass på kjøkkenet for matlaging og oppbevaring. Benkeplaten er i laminat med oppvaskkum i rustfritt stål. Over kjøkkenbenken er det mosaikkfliser og under overskapet er det lysarmatur med stikkontakter, samt stikkontakter på veggen. Ellers finner du frittstående komfyr med keramisk platetopp og kombiskap med kjøl- og fryseskap. Ventilator med avtrekk til kanal er integrert i overskapet. I kjøkkenbenken er det aquastopp/waterguard, varmtvannsbereder og opplegg for oppvaskmaskin. Veggene er i malt i delikate farger og gulvet er belagt med eikeparkett.

Soverom | 2 soverom

I boligen finner du 2 romslige soverom. Ettersom boligen ligger på toppet av bygget, samt på hjørnet er det rolig og stille på rommene. Hovedsoverommet er malt i delikate farger som skaper en lun atmosfære. Ettersom soverommet er svært romslig, er det god plass til dobbeltseng, nattbord på hver side og øvrig møblement. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. Her finner du garderobeskap på begge soverommene som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Med to soverom kan du fint bruke det ene til barnerom eller kontor.

Bad | Delikat flislagt

Baderommet er delikat flislagt med gulvvarme. Baderommet inneholder dusjhjørnet med innsvingbare dører i glass og nedsenket gulv i dusjsonen, vegghengt toalett, servant og servantskap med glatte fronter på skapdører. Det er integrert speil med lys og stikkontakter på veggen. Videre er det opplegg for vaskemaskin/ tørketrommel, så her har du alt du trenger på baderommet. Eller er det mekanisk ventilasjon med avtrekksventil i himlingen.

Entré | Velkommen inn!

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Her er det naturlig plass til en smal kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger til å henge av seg yttertøy. Den innvendige boden på 3 m2 har tilgang fra entréen som er innredet med hyller. Her er det romslig med plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko. Det er adkomst fra felles trappegang/heis og brannsertifisert dør med lås.

Overflater | Delikate flater

Gulv: Belagt med parkett.

Vegger: Malte og glatte flater.

Tak: Malte flater.

Borettslaget | Ryddig borettslag

Borettslaget har egen hjemmeside: baglerlokka.herborvi.no

Homenet er leverandør av kabel-tv/bredbånd.

I borettslagets kjeller er det fellesarealer, garasjeplasser og boder.

Beliggenhet

Velkommen til Gamlebyen og Ekebergskrenten. Et attraktivt boområde med blanding av nybygg og eldre, historisk bebyggelse. Boligen ligger like ved idylliske Arctanderbyen, Norges eldste hageby, og trehusbebyggelsen i Baglerbyen. Her får du en unik kombinasjon av skjermet atmosfære i Ekebergskrenten, med gangavstand til alt av sentrumskjernens yrende liv.

Det er gåavstand til den nye Fjordbyen med Sørenga og Bjørvika, der du blant annet finner Operaen og Oslos nye finansdistrikt; Barcode. I dette området har de åpnet en rekke nye og trendy forretninger og restauranter. Operaen har allerede blitt et av byens monumenter og har kontinuerlige oppsetninger med musikk, dans og drama. Deichmanske hovedbibliotek skal bygges like ved Operaen. Tar du en tur ut ytterst på Sørenga finner du den flotte badeplassen som er et perfekt utfartssted for bading gjennom sommerhalvåret. Fra leiligheten kan du slenge deg på sykkelen, trille ned de slakke bakkene og ta et forfriskende kveldsbad. Det er også en liten spasertur til Grønland hvor du f.eks. kan besøke folkerike Teaterplassen, restaurant Maaemo - begunstiget med tre stjerner i Michelinguiden, tradisjonelle Olympen m.m. Ekebergrestauranten byr på god mat og spektakulær utsikt.

Videre er det gangavstand til Tøyen, Vålerenga, Kampen, Grønland, Bjørvika og sentrum med alt av fasiliteter og et yrende folkeliv. Her finner du koselige kaféer, historiske restauranter og mangfold av butikker. For de treningsglade er det kort vei til Ekebergsletta med utallige fotballbaner og lange sletter. På Barcode finner du et av de nyeste og mest velutstyrte SATS/Elixia-sentre, samt treningssenter i Kværnerbyen. Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. søndagsåpne Bunnpris, Nærbutikken eller KIWI. Ønsker du ytterligere servicetilbud byr Oslo City, Byporten, Grønland Basar og de øvrige handlegatene i sentrum på et rikt og variert utvalg av alt du kan tenke deg.

Leiligheten har også tilgang til en rekke turmuligheter både på sommer- og vinterhalvåret. Fra boligen er det turstier ut til Ekebergparken. Ekebergparken er et populært turalternativ med bl.a. den anerkjente skulpturparken, dyregård, rideskole og minigolf. Her finner du også skiløyper og morsomme akebakker langs Brannfjellskogen om vinteren. Det er gangavstand til Middelalderparken og Vannspeilet, hvor du også finner historiske Ruinparken. Fra Kværnerbyen kan du ta turen opp langs Alnaelva som har noen av byens flotteste turstier. Elveløpet varierer fra rolige områder til brusende fossefall, med variert vegetasjon og stedvis rikt dyre- og fugleliv. Forøvrig er det kort vei til andre populære parker og rekreasjonsområder hvor du kan sole seg, grille og nyte varme sommerdager. Her finner du blant annet Klosterenga park, Svartdalsparken m.m.

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss og trikk i nærhetem. Det er også kort vei til Oslo S og Bussterminalen med alt av kollektiv transport så her er det enkelt å reise hvor du måtte ønske.

Felleskostnader

10 065 pr. mnd. Fellesutgiftene inkluderer grunnpakke kabel-tv og internett, vaktmestertjenester, drift av borettslaget, felles byggforsikring, kommunale avgifter m.m.

Herav:

Felleskostnader kr. 2.532,-

Kabel-tv kr. 550,-

Kapitalkostad lån 1 kr. 6.983,-

Garasjeleien er kr. 400,- pr. mnd. ifølge forretningsfører.

Etasje

4 etasje

Tomt

Fra gangvei er det adkomst til fellesarealer og inngangsparti. Tomten ligger i et svakt skrånende terreng og har adkomst fra Konowsgate/ Inges gate.

Garasje / Parkering

Til boligen medfølger det en garasjeplass i garasjesameiet.

Det er prøveområder for beboerparkering i Oslo. Dersom du bor på denne adressen kan du søke om å benytte deg av prøveordningen for beboerparkering i din sone. Beboerkort koster kr. 3000,- per kalenderår. Det er bare mulig å søke om ett kort per person. Se link for nærmere informasjon: http://www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/hvor_gjelder_proveordningen/. Det er også muligheter for å leie av garasjeplass eller biloppstillingsplass i nærområdet. Kontakt megler for ytterligere opplysninger om dette.

Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 044 385 pr. 31.12.16

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 342 032 pr. 31.12.16

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Boligblokk oppført på fire etasjer med garasjeanlegg i kjeller. Boligblokken er oppført med bærende konstruksjoner i mur/ betong. Etasjeskillere i betong. Yttervegger er i teglsteinsfasader og utfyllende bindingsverksvegger med trekledning/fasadeplater. Det er flat takkonstruksjon og saltakkonstrusjon. Grunnmur er i betong og vinduer er i 2- lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 19.12.2005 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 60 kvm, Bruksareal: 63 kvm, Bruttoareal: 70 kvm

4. etasje:

Bruksareal: 63 m².

Primærrom: 60 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: stue med åpen kjøkkenløsning, 2 soverom, bad og gang/entré.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Fremleie krever styregodkjennelse. Følger av borettslagsloven ved fremleie. Dvs. at eiendommen må ha blitt bebodd 1 av de siste 2 årene for at man skal ha mulighet til å leie den ut i inntil 3 år. Se forøvrig vedtektene § 4-2 for mer informasjon.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet og det er gulvvarme på baderommet.

Løpende kostnader

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune.

Utstyr

- Vannrør i PEX rør i rør system med fordelerskap i himling på badet.

- Sikringsskap er plassert i entré. Automatsikringer med hovedsikringens kapasitet er 63 AMP. Strømmåler og hovedsikring er plassert i felles tavleskap.

- Røykvarsler i entré.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig med tilhørende anlegg og felles underjordisk anlegg. Reguleringsbestemmelse S-3226. Området forøvrig er regulert til vei, trafikkområde, fortau, annet veiareal, gangvei, spesialområde bevaring, lek, opphold, vegetasjonsskerm, park, ballbinge, byggeområde for bolig, barnehage, spesialområde bevaring friområde m.m.For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Ny kommuneplan fra 23. september 2015. Oslo kommune har vedtatt en ny kommuneplan. Dette får betydning for en rekke av de vedtatte reguleringsplanene i kommunen.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Baglerstredet 2 - Det søkes om å oppføre en tomannsbolig/generasjonsbolig.

Planstatus: Venter på tilleggsdokumentasjon. Se saksnr.: 201809432 for mer informasjon.

Baglerstredet 4 - Rivning av bolig, uthus og bod. Hensikten med rivningen er mulighet for å utvikle eiendommen med ny boligbebyggelse.

Planstatus: Igangsettingstillatelse gitt. Se saksnr.: 20170313 for mer informasjon.

Konows gate 33 - Rammesøknad med dispensasjon for rivning og oppføring av tilbygg samt to frittstående nybygg for boliger.

Planstatus: Søknad under behandling. Se saksnr.: 201718574 for mer informasjon.

For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal:

https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

2005/14455-3/105 Best. om adkomstrett 04.03.2005

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518 Snr:1-45

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:519

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:519 Snr:1-17

Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/Plan- og bygningsetaten. Gjelder denne registerenheten med flere

2005/14455-8/105 Erklæring/avtale 04.03.2005

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:533 Bnr:2

Bruksrett til grunn for rep. og vedlikehold

Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/Plan- og bygningsetaten. Gjelder denne registerenheten med flere

2005/14455-9/105 Best. om vann/kloakkledn. 04.03.2005

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m. Med flere bestemmelser

Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/Plan- og bygningsetaten. Gjelder denne registerenheten med flere

2005/23400-1/105 Pantedokument 15.04.2005

BELØP: NOK 69.110.000

Panthaver: Den Norske Stats Husbank. Lnr.: 1087054

Gjelder denne registerenheten med flere

2005/25528-1/105 Felles pantedok bor.innsk 25.04.2005

BELØP: NOK 10.940.743

Panthaver: Andelseierne V/Obos Eiendomsforvaltning As. Lnr.: 6942277

Gjelder denne registerenheten med flere

2018/1157800-1/200 Pantedokument 20.08.2018 10:55

BELØP: NOK 4.000.000

Panthaver: OBOS-BANKEN AS. Org.nr: 911986884

Gjelder denne registerenheten med flere

2005/14455-2/105 Best om garasje/parkering 04.03.2005

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518 Snr:1-45

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:519

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:519 Snr:1-17

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:520-521

Felles garasjeanlegg. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/Plan- og bygningsetaten

2005/14455-4/105 Best om garasje/parkering 04.03.2005

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518 Snr:1-45

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:519

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:519 Snr:1-17

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:520-521

Bruksrett til garasjeplasser. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/Plan- og bygningsetaten

2005/14455-5/105 Erklæring/avtale 04.03.2005

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518 Snr:1-45

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:520-521

Bruksrett til boder. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/Plan-og bygningsetaten

2005/14455-6/105 Erklæring/avtale 04.03.2005

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:518 Snr:1-45

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:519

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:519 Snr:1-17

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:520-521

Bestemmelser vedr fellesareal. Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/Plan- og bygningsetaten. Gjelder denne registerenheten med flere

2005/14455-7/105 Best. om adkomstrett 04.03.2005

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:244

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:519

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:519 Snr:1-17

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:520-521

Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v/Plan- og bygningsetaten. Gjelder denne registerenheten med flere

2005/26890-1/105 Erklæring/avtale 28.04.2005

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:233 Bnr:520-521

Bruksrett. Bestemmelse om adkomstrett. Bestemmelse om vann/kloakkledning

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Baglerløkka Borettslag, org.nr. 988.028.053, består av 51 andelsleiligheter.

Styreleder er Marcus Sigvard Steen-Gundersen.

Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Borettslagets revisor er BDO AS.

Borettslaget har egen hjemmeside: baglerlokka.herborvi.no

Selskapet er medeier i Baglerstredet fellesareal sameie med eierbrøk 51/113. Som følge av dette vil eierne ha et garantiansvar for den samlede gjeld i fellesarealsameiet.

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 948.302,- pr. 31.12.17.

Andel fellesformue kr. 23.612,- pr. 31.12.17.

Borettslaget har 2 lån.

Lån 1 utgjør totalt kr. 31.144.019,- pr. 16.11.18, og er tatt opp i Husbanken.

Renten på lånet utgjør 1,41 % pr. 16.11.18 og er flytende.

Kapitalkostnad er kr. 6.945,-.

Restløpetiden er 11 år og 7 mnd.

Lån 2 utgjør totalt kr. 3.960.468,- pr. 16.11.18, og er tatt opp i OBOS banken.

Renten på lånet utgjør 2,65 % pr. 16.11.18 og er flytende.

Kapitalkostnad er kr. 552,-.

Restløpetiden er 14 år og 11 mnd.

Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i sameiets styre og/eller generalforsamling.

Andel fellesgjeld

948 302

Andel formue

23 612

Forsikring

Gjensidige Forsikring

Polisenummer: 82333981

Regnskap

Fjorårets regnskap viste et overskudd på kr. 3 501 529,-. I budsjett for inneværende år er det lagt til grunn at selskapet skal gå med kr. 2 561 950,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Overdragelse krever styregodkjennelse. Eiendomsmegler sender inn styregodkjennelse, men en evt. styregodkjennelse er kjøpers ansvar. Evt. merkostnader er kjøpers ansvar. Kontakt eiendomsmegler for ytterligere opplysninger.

Det skal derfor være ro i borettslaget fra kl. 23.00 til kl. 07.00.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Det er egne vedtekter og husordensregler for garasjesameiet.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets arbeid i denne perioden har vært preget av planlagt vedlikeholds løft og igangsetting av dette. Vi avholdt ekstraordinær generalforsamling for å sikre finansiering av nødvendig vedlikeholds løft. Videre har vi innhentet tilbud for prosjektledelse. Styret valgte å gå videre med USBL for dette arbeidet. I skrivende stund lager styret i samarbeid med USBL en detaljert fremdriftsplan som skal legges frem for borettslagets beboere i eget informasjonsmøte. Vedlikeholdsplanen kan fås ved etterspørsel.

Iht. godkjent vedtak på generalforsamlingen høsten 2017 er det planer om større vedlikehold som omfatter:

- Vedlikehold av overflater, yttervegger etc.

- Utbedring av betongskader, isolasjons- og fuktsikring.

- Kontroll og utbedring av tak

- Vedlikehold av ventilasjonskanaler

- Rens av drensledning og øvrige VVS-tiltak

- Prosjektledelse

Dette prosjektet er i gang, og vil fortsette utover våren 2019.

På ekstraordinært årsmøte 13.09.17 fikk styret mandat til å ta opp rammelån på inntil kr. 4 000 000,- kroner for å sette i gang nødvendig vedlikehold av borettslagets bygningsmasse. Se protokoll fra møtet. Lånet ble utbetalt oktober 2018.

Utført større vedlikehold og rehabilitering:

2014: WaterGuard - Lekkasjesikring.

Husdyrhold

Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Se borettslagets husordensregler § 6 for flere bestemmelser.

Lamper i stuen og vaskemaskin medfølger ikke handelen.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i

innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Hvitevarer:

NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper" fravikes. HVITEVARER, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Garderobeskap

Hvis ikke annet er spesifisert, følges NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør, slik at løse garderobeskap medfølger handelen. Dette gjelder også fastmonterte garderobeskap evt. fastmonterte skjenker mm.

Lyskilder / brunevarer

Ved et ønske om at lyskilder/ lamper/ lysekroner skal medfølge i handelen må dette spesifiseres i et evt. bud. Det samme gjelder brunevarer. For ytterligere informasjon, vennligst kontakt eiendomsmegler før bud inngis.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: mfs@schalapartners.no eller SMS: 46 90 75 75 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjenning må foreligge før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.