Markveien 24 B

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Markveien 24 B

  • 0554 Oslo
Prisantydning
4 700 000,-
Fellesgjeld
56 682,-
Totalpris
4 887 731,-
Ligningsverdi
926 113,-
Fellesutgifter
4 044,- (Nedbetaling av fellesgjeld, kabel-TV, vaktmester, trappevask, varmtvann, felles forsikring, kommunale avgifter, forettningsførsel og felles strøm.)
Beregnet totalkostnad
4 700 000,- (Prisantydning)
56 682,- (Andel av fellesgjeld)


4 756 682,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
116 400,- (Dokumentavgift)
5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
199,- (Panteattest kjøper)
7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))


131 049,- (Omkostninger totalt)


4 887 731,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (eierseksjon)
Primærrom
50m²
Bruksareal
50m²
Bruttoareal
54m²
Tomt
323m² (eiet tomt)
Etasje
4.
Antall rom
3
Oppholdsrom
1
Soverom
2
Byggeår
1893
Gårdsnummer
228
Bruksnummer
168
Seksjonsnummer
12
Energimerking
G
Finn-kode
136892779
Sist endret

PartnerEiendomsmegler MNEF

Kjerstin Falkum

+47 922 04 707
  • Nabolagsprofil

89%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

88%

av boligene er eldre enn 20 år

84%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

49%

eier sin egen bolig

Dokumenter

Salgsoppgave Markveien 24 B

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

BRA/PROM

50 / 50 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1893

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Tomt

Areal: 323 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

I Markveien 24 B bor du svært sentralt og populært til på Grünerløkka, midt mellom Olaf Ryes plass, Birkelunden og Sofienbergparken. Til tross for sin sentrale beliggenhet ligger boligen tilbaketrukket fra de travleste gatene og trikkeskinnene.

Dette er en meget pen og tiltalende 3-roms loftsleilighet fra 2007. Boligen holder en gjennomgående god standard med blant annet moderne farger på veggene og malt parkett fra 2018. Leiligheten har et gulvareal på 64 m2 og flere takvinduer som bidrar til en lys og luftig romfølelse. Stue- og kjøkken er av åpen løsning, hvorav kjøkkenet har nye fronter, samt nye hvitevarer fra 2015. Stuen har sjarmerende detaljer som synlige takbjelker med downlights. Fra kjøkkenet har du utgang til en fantastisk takterrasse på ca 6 m2 som vender mot det hyggelige gårdsrommet.

Videre finner du to gode soverom med garderobeløsning, et flislagt bad med blant annet gulvvarme og opplegg for vaskemaskin, samt et svært praktisk walk-in closet med gode oppbevaringsløsninger.

Innhold

Leiligheten ligger i gårdens 4. etasje (loftsleilighet) og inneholder: Entrè/gang, bad, walk-in closet, 2 soverom og stue med åpen kjøkkenløsning. Utgang fra stue til terrasse på ca 7 kvm.

Det disponeres 1 kjellerbod på ca 6 m2.

Beliggenhet

Leiligheten har en meget etterspurt og populær beliggenhet sentralt på Grünerløkka, midt mellom Olaf Ryes plass, Birkelunden og Sofienbergparken. I Markveien 24 B har du alt av fasiliteter rett utenfor døren. Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo og er kjent for sitt yrende folkeliv og grønne lunger. Du finner et stort utvalg av hyggelige restauranter, nisjeforretninger, markeder, kaféer og serveringssteder. Noen av stedene som er verdt et besøk er for eksempel Südøst, Nighthawk Diner, Delicatessen, Villa Paradiso eller de populære utestedene Parkteatret, Fru Hagen, Ryes og Blå. På Birkelunden arrangeres det ofte forskjellige markeder og andre kulturaktiviteter.

På andre siden av Akerselva finner du også Vulkan, Oslos nye og trendy kultur- og kreative næringssenter med den populære Mathallen som selger spennende råvarer og har flere serveringssteder. Her finner du også hotell, treningssenter, BAR Vulkan, Dögnvill Bar & Burger, Smelteverket, Fyrhuset Kuba og mye mer.

Bortsett fra å slappe av i parken eller å kose seg på kafeer, er det også mye annet å finne på i nærområdet. Akerselva er like ved, og her går det hyggelig tursti langs elvebredden, fra Bjørvika i sør til Maridalen/Nordmarka i nord. Her er det mange turmuligheter, både på vinter- og sommerstid. For de treningsglade finner man også EVO, SATS/Elixia, Fitness24Seven og Actic treningssenter i umiddelbar nærhet. Ringnes Park med kino, SATS/Elixia og Meny ligger 5 min. gange unna. I tillegg er det gangavstand til Oslo sentrum.

Området har et utmerket tilbud av offentlig kommunikasjon. Det er få meter fra nærmeste trikkestopp hvor trikk 11, 12 og 13 går. Fra Toftes gate finner du busstopp for 30-bussen og fra Sannergata busstopp kan du ta buss nr. 21 og 33. Nærmeste T-bane finner du på Carl Berner. Det er enkelt å ta seg til sentralbanestasjonen som har tog, flytog og bussforbindelser i alle byens retninger. Med bil er det rask tilgang til Ring 1 og 2, og samtidig kort vei opp til Sinsenkrysset. Det er umiddelbar nærhet til flere matbutikker, også søndagsåpne.

Entrè

Inngangspartiet gir et godt førsteinntrykk av boligen og er utstyrt med dørtelefon med åpner, samt brannklassifisert entrèdør. Fra gangen har du direkte tilgang til et svært praktisk walk-in closet med hylleløsninger og oppheng for klær.

Stue

Boligen byr på en svært tiltalende stue med flere gode takvinduer som slipper inn godt med naturlig lys. Stue- og kjøkken er av åpen løsning med naturlig plass til både sofaseksjon, spisebord og annet tilhørende møblement. Rommet er holdt i moderne farger med blant annet en stilig kontrastvegg i sort og har malt parkett fra 2018. Stuen har også sjarmerende detaljer som synlige takbjelker med downlights.

Kjøkken

Stilren kjøkkeninnredning med heltre benkeplate og glatte hvite høyglans skapfronter fra 2015. Skyllekum i stål med ett-greps blandebattteri, pene fliser over deler av kjøkkenbenken, samt lys under overskapene. Videre er kjøkkenet innredet med integrert induksjonstopp/komfyr, oppvaskmaskin og kjøl/frys, samt vinskap. Alle hvitevarene er fra 2015. Det er ventilator over kokesone.

Fra kjøkkenet har du også utgang til en fantastisk takterrasse på ca 6 m2. Terrassen vender mot bakgården og har god plass til sittegruppe.

Soverommene

Boligen inneholder to hyggelige soverom. Hovedsoverommet har plass til dobbeltseng og er innredet med garderobeskap. Rommet har malt parkett, samt malte overflater med en behagelig kontrastvegg i grønt fra 2018.

Det andre soverommet egner seg utmerket som barnerom, gjesterom eller kontor. Rommet er innredet med garderobeskap og er holdt i lyse farger fra 2018.

Bad

Flislagt baderom innredet med servant innredning, innmurt speil, dusjhjørne med vegger i herdet glass, badekar og vegghengt wc. Det er downlights i himling, varmekabler i gulv og opplegg for vaskemaskin.

Felleskostnader

4 044. Nedbetaling av fellesgjeld, kabel-TV, vaktmester, trappevask, varmtvann, felles forsikring, kommunale avgifter, forettningsførsel og felles strøm.

Etasje

4.-/loftsetasje.

Tomt

Stort bakgårdsrom som er meget pent opparbeidet med plen, busker og brostein mm.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 926 113 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 334 006 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygård med hovedkonstruksjon av betong, oppført i 1893. Loftsleilighetene ble etablert i 2007. Antatt frostfritt fundamentert til stedlige masser. Yttervegger av murverk, utvendig pusset og malt. Velux isolerglassvinduer i treramme fra 2007. Saltak i trekonstruksjon. Tak er ikke inspisert av takstmann, kun besiktiget fra bakkenivå. Taktekke nytt i 2012.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest på oppføringstidspunkt.

Det foreligger ferdigattest for bygging av loftsleilighetene datert 2007.

Boligens areal

Primærrom: 50 kvm, Bruksareal: 50 kvm, Bruttoareal: 54 kvm

4. etasje:

Bruksareal: 50 m².

Primærrom: 50 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Gang, bad/wc, kjøkken, stue 1, walk in closet, 2 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Utleie er tillatt, men skal meldes styret.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varmekabler på bad. Varmtvann inkludert i husleien.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål og næring. Det er blitt søkt om å oppført en ny boligbygård i indre gårdsrom til Markveien 26, der det i dag står en gammel garasjerekke. Plan- og bygningsetaten har godkjent søknad om riving av garasjene og oppføring av ny boligbygård med 4 boenheter.

Det rives, rehabiliteres og bygges nye boliger i området. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1890/990695-1/105 Bestemmelse om bebyggelse

12.04.1890

Bestemmelse om benyttelse

Med flere bestemmelser

Overført fra: 0301-228/168/0/2

Gjelder denne registerenheten med flere

1997/1946-1/105 Bruksrett

13.01.1997

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:70

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:72

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:74

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:76 Snr:1 -5

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:170

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:172

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:172 Snr:1-18

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:174

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:176

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:178

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:178 Snr:1-13

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:253

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:254

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:255

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:255 Snr:1 -6

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:256

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:257

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:485

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:487

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:489 Snr:1 -7

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:491

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:493 Snr:1 -6

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:495

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:495 Snr:1 -21

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:497

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:626

Rett til bruk av uteareal på del av eiendommen

Bestemmelse om garasje/parkering

Rett til anlegg og vedlikehold av tekniske ledninger

Bestemmelse om adkomstrett

Med flere bestemmelser

Kan bare slettes av Oslo kommune ved direktør for etat for

eiendom og utbygging.

Overført fra: 0301-228/168/0/2

Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata

2008/774007-1/200 Resek/deling av seksjon

24.09.2008

oppdelt seksjoner:

snr: 2

formål: Bolig

tillegsdel: Bygning

sameiebrøk: 172/611

seksjonsameieandeler:

snr: 12

formål: Bolig

sameiebrøk: 50/611

For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer

Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet.

Sameie

Sameiet består av 13 seksjoner. Markveien 24 Sameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer

991866140, og ligger i bydel Grunerløkka i Oslo kommune med følgende adresse:

Markveien 24

Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld utgjør kr 56.682,- pr 01.11.18.

Andel fellesformue utgjør kr 25.243,- pr 31.12.17.

Sameiets lån:

Lånenr: OBOS01-98207610437

Type: A

Restsaldo: 692.657,-

Restløpetid: 5 år 1 md.

Term pr år: 12

Rente: 4,20% Flyt

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige Forsikring

Polisenummer: 78781694

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Styrets arbeid den siste tiden:

Styret har arbeidet med løpende vedlikehold samt 5 års befaring av taket, oppgradering av det elektriske anlegget i kjelleren, malt vinduene utvendig i oppgangene, byttet låskasser i ytterdørene pga. slitasje og løpende fulgt opp byggesøknaden i Markveien 26 i siste styreperiode. Sameiet har også flyttet sameiets lån fra Fornebu Sparebank (tatt opp i 2012) til OBOS bank og dermed fått lavere rente.

Det må påregnes generelt vedlikehold.

Husdyrhold

Dyrehold skal ikke være til sjenanse for de andre beboerne.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i

innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.