Ragna Nielsens vei 21

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Ragna Nielsens vei 21

  • 0592 Oslo
Prisantydning
3 500 000,-
Fellesgjeld
187 510,-
Totalpris
3 794 329,-
Ligningsverdi
811 811,-
Fellesutgifter
3 168,- (Grunnpakke kabel-tv/bredbånd, varmtvann, Akonto oppvarming, trappevask, vaktmestertjeneste, drift av sameiet, felles byggforsikring, kommunale avgifter m.m. Herav: Brensel kr. 500,- Husleie kr. 2.668,-)
Beregnet totalkostnad
3 500 000,- (Prisantydning)
187 510,- (Andel av fellesgjeld)


3 687 510,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
92 170,- (Dokumentavgift)
199,- (Panteattest kjøper)
5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)


106 819,- (Omkostninger totalt)


3 794 329,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (eierseksjon)
Primærrom
54m²
Bruksareal
54m²
Bruttoareal
60m²
Tomt
2 521m² (eiet tomt)
Etasje
4.
Antall rom
3
Oppholdsrom
1
Soverom
2
Byggeår
1958
Gårdsnummer
85
Bruksnummer
138
Seksjonsnummer
12
Energimerking
G
Finn-kode
139126484
Sist endret

PartnerAvdelingslederEiendomsmegler MNEF

Robin Rodahl

+47 466 92 608

Eiendomsmegler

Mats Ergo

+47 915 66 081
  • Nabolagsprofil

96%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

86%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

84%

av boligene er eldre enn 20 år

79%

eier sin egen bolig

Dokumenter

Salgsoppgave Ragna Nielsens vei 21

BRA/PROM

54 / 54 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1958

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Stipulert energiforbruk er ca. 4.500 kwh.

Med et estimat på kr. 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr. 4.500,- pr. år.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 2 521 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Ingen sikringsordning eller IN-ordning.

Beskrivelse

Super selveier som ligger i byggets øverste boligetasje. Leiligheten er kvadratsmart og har store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys. Dette sammen med den funksjonelle løsningen sikrer deg en luftig atmosfære. Leiligheten er gjennomgående og holder en god standard. Fra stuen er det utgang til boligens solrike balkong på ca. 7 m2, med utsikt over Oslo by!

Her vil du bo sentralt med kort reisetid til byens fasiliteter, samtidig som du bor i rolige og grønne omgivelser på Tonsenhagen.

- Gjennomgående og praktisk planløsning

- Vestvendt balkong med utsikt

- Bad fra 2015

- Kjøkkenet ble oppgradert i 2013

- 2 soverom

- Varmtvann og fyring er inkludert i fellesutgiftene

- 2 boder

- Hyggelige sittegrupper på tomten

- Veldrevet sameie

- Tilbaketrukket i rolig gate på "toppen" av Tonsenhagen

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 4. etasje og inneholder stue med åpen kjøkkenløsning og utgang til balkong, 2 soverom, bad/wc og gang/entré.

I tillegg disponerer leiligheten en bod i kjeller på ca. 4,5 m2, samt en bod på loft med skråtak på ca. 5 m2 gulvareal. Ellers har sameiet en felles sykkelbod, så her er det godt med lagringsplass.

Stue | Med utgang til balkong

Stuen er lys og romslig i et tidsriktig fargevalg. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys i boligen. Dette sammen med den svært funksjonelle løsningen, sørger for en luftig atmosfære. Videre er det brede vinduskarmer med plass til pynt og dekor. Her møter du et stort rom med gode møbleringsmuligheter. Du har en naturlig plass til både sofagruppe, spisebord og TV med tilhørende møblement.

Fra stuen er det utgang til boligens balkong med super utsikt over Oslo by. Balkongen er vestvendt og er på ca. 7 m2. Her har du god plass til utemøblement, grill og beplantning, så du kan nyte solrike dager. Det er markise, utelys og stikkontakter. Videre er det bærende konstruksjoner av armert betong og rekkverk av stålprofiler med glass.

Kjøkken | Plass til spisekrok

Pent og stilrent kjøkken fra 2013 som har innredning med glatte fronter og laminat benkeplate med nedfelt oppvaskkum. Det er trefiberplater mellom kjøkkenbenken og overskapet, samt benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenken. Overskapene er fra 2015. Med den åpne løsningen mot stuen er det god plass til en hyggelig spisekrok med øvrig møblement. Videre finner du integrert komfyr med nedfelt keramisk platetopp, ventilator med kullfilter, oppvaskmaskin (fra 2015) og kjøleskap med fryser (fra 2015). Kjøkkenet har komfyrvakt og vannstoppventil som ble montert i 2015. Gulvet er belagt med laminat, samt vegg og himlingsflatene er i malt mur.

2 soverom | Høyt og stille

Soverommene er av god størrelse og har malte flater i lyse farger. Det er store vindusflater som slipper inn naturlig lys i rommet. Ettersom soverommene er svært romslige, er det god plass til dobbeltseng, nattbord og øvrig møblement. Boligen ligger i byggets 4. etasje, så her er det rolig og stille. For at man skal ha et ryddig soverom er garderobeløsning viktig. På hovedsoverommet er det flere garderobeskap som sørger for gode oppbevaringsmuligheter til klær og det man måtte ønske. Med to soverom egner det ene seg ypperlig for gjesteværelse, barnerom eller hjemmekontor.

Bad | Delikat og flislagt

Meget delikat og flislagt baderom fra 2015. Badet inneholder dusjkabinett med glassvegger, vegghengt toalett og servantskap med glatte fronter og heldekkende servant. Over servanten er det skap med speildører og belysning. Videre er det opplegg for vaskemaskin, så her har du alt du trenger på baderommet. Det er avtrekksventil og radiator på veggen, samt downlights i himlingen. Badet har fått våtromsbevis som gjelder som garanti på tetthet i 4 år. Våtromsbevis og informasjon om dette ligger vedlagt som siste side i boligrapporten fra Anticimex.

Entré | Et godt førsteinntrykk

Når du kommer inn i boligen, er det første du møter en trivelig entré. Dette er et herlig ''første møte'' med boligen. Det er godt med knagger og hylleløsninger til oppbevaring av yttertøy og sko. Ellers er det naturlig plass til en smal kommode/skohylle og rikelig med plass til knagger til å henge av seg yttertøy. Det er adkomst via felles trappegang, samt er det callinganlegg i oppgangen. Hovedytterdøren er i brannklasse B30 og lydklasse 35dB fra Swedoor.

Overflater | Pene flater

Gulv: Belagt med laminat. På badet er det fliser.

Vegger: Malt mur og fliser på badet.

Tak: Malt mur. På badet er det downlights.

Beliggenhet

Boligen ligger i et populært og veletablert boligområde på Tonsenhagen med marka som nærmeste nabo. Lillomarka starter i umiddelbar nærhet og gir deg muligheten til å koble av fra byens mas i flotte rekreasjonsomgivelser. Bilfrie skogsveier og turstier strekker seg milevis innover, det samme gjør skiløypene! Her er mulighetene nærmest ubegrenset for de som er glad i å sykle, gå på ski eller spasere turer. Fra leiligheten er det en flott gåtur opp til Grefsenkollen, med sine slalåmbakker om vinteren og terrengsykling og bademuligheter om sommeren. Også kort vei til Linderudkollen og Lilloseter med matservering.

Store grøntområder i nærheten av leiligheten med kunstgressbane, grusbane og volleyballbane.

Fra leiligheten er det ca. 6 min. gange til Tonsenhagen Torg med KIWI matbutikk og den koselige kaféen Kaffehjørnet. Rett ved torget finner du også badedammen hvor man kan ta seg en dukkert på varme sommerdager. Badeturen kan også legges i idylliske omgivelser til Trollvann eller Isdammen.

I nærheten har du også Linderud senter med et stort utvalg av butikker og servicetilbud, blant annet matbutikk, vinmonopol og apotek.

God offentlig kommunikasjon på Tonsenhagen, med blant annet 31-bussen til sentrum. Denne linjen har vanligvis avganger hvert 6. minutt og går 24/7. Du er på Grünerløkka på ca. 14 minutter og på Oslo S på ca. 18 minutter. Herfra går også 25-bussen til Majorstuen, samt rushtidslinjene 31E og 33.

Dette er en bolig for deg som vil bo sentralt med kort reisetid til byens pulserende liv, samtidig som du bor i vakre, rolige og grønne omgivelser rett ved marka!

Felleskostnader

3 168 pr. mnd. Grunnpakke kabel-tv/bredbånd, varmtvann, Akonto oppvarming, trappevask, vaktmestertjeneste, drift av sameiet, felles byggforsikring, kommunale avgifter m.m.

Herav:

Brensel kr. 500,-

Husleie kr. 2.668,-

Etasje

4 etasje

Tomt

Pen tomt som er opparbeidet med gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning. Asfalterte gangveier og sittegrupper.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 811 811 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 922 519 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Arealbekreftelse

Arealbekreftelse fra Oslo kommune ligger vedlagt salgsoppgaven.

Byggemåte

Boligblokk over 4 etasjer, samt kjeller og loft. Gulv på grunn av betong og grunnmur i bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av

betong/murkonstruksjon. Pusset og malt fasade. Yttertak av saltaksform tekket med takstein. Leiligheten har hovedytterdør i brannklasse B30 og lydklasse 35dB fra Swedoor. Balkongdør og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 1983. Vindu på bad med karmer av tre og to enkle glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument"/byganmeldelse fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument/byganmeldelse er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 54 kvm, Bruksareal: 54 kvm, Bruttoareal: 60 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Den enkelte sameier har full rettslig råderett over sin seksjon, herunder rett til bortleie. Bortleie skal meddeles styret til registrering. Nye leietakere plikter å undertegne en erklæring om at de har mottatt og akseptert Sameiets vedtekter og husordensregler. Se sameiets vedtekter § 4 for mer informasjon.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med radiatorer tilkoblet fjernvarme.

Løpende kostnader

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2018. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget og bunnfradraget er på inntil 4,6 millioner. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

Alarm og evt. innboforsikring kommer i tillegg.

For strømkostnader, se energiforbruk.

Utstyr

- Get er sameiets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

- Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast.

- Sikringsskap med automatsikringer er plassert i oppgang.

- Leiligheten er tilknyttet felles brannvarslingsanlegg og har brannslukker.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt til annonserte fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Nei.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringsbestemmelse S-612. Området forøvrig er regulert til privat lekeareal, vei, byggeområde for boliger, garasje m.m. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Offentlige planer

Trikketrase Tonsenhagen - Detaljregulering. Dette er en konsekvensutredning utarbeidet i forbindelse detaljregulering av ny trikketrasé som viderefører trikken fra Sinsenkrysset til Tonsenhagen. Trikk til Tonsenhagen er et tiltak som er med i Ruters strategiske kollektivtrafikkplan.

Planstatus: Planforslag. Se saksnr.: 201004818 for mer informasjon.

For informasjon om eventuelle arbeider i nærliggende områder anbefaler vi et søk på plan og bygg sin sakinnsyn portal:

https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

1957/4412-1/105 Bestemmelse om veg 10.04.1957

Bestemmelse om gjerde. Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn. Med flere bestemmelser. Overført fra: 0301-85/138. Gjelder denne registerenheten med flere

1979/2560-1/105 Erklæring/avtale 24.01.1979

PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET. FOR NOK 10.000. MED PRIORITET ETTER 90 % AV FØRSTE OVERDRAGELSESSUM

1984/25659-2/105 Seksjonering 29.05.1984

opprettet seksjoner:

snr: 12. formål: Bolig. sameiebrøk: 9503/301855

TIL EIENDOMMEN HØRER FELLES-AREAL UNDER GNR: 85, BNR: 69 OG BNR: 74. EIENDOMMEN ER OPPDELT I 27 SEKSJONER. For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra kommunen. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Sameie

Sameiet Tonsenhagen 6, Orgnr.: 977.052.017 består av 27 seksjoner.

Styreleder er Monica Eriksen.

Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Sameiets revisor er BDO AS.

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld kr. 187.510,- pr. 31.12.17.

Andel fellesformue kr. 30.015,- pr. 31.12.17.

Sameiet har 1 lån som utgjør totalt kr. 5.754.487,- pr. 04.01.2019, og er tatt opp i OBOS.

Renten på lånet utgjør 3,65 % pr. 04.01.19.

Restløpetiden er 19 år og 9 mnd.

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Tryg Forsikring

Polisenummer: 6590412

Regnskap

Regnskapet for 2017 viste et underskudd på kr. 86.907. I budsjett for 2018 var det lagt til grunn at selskapet skulle gå med kr. 120.380,- i overskudd.

Vedtekter / husordensregler

Seksjonene 8, 9 og 10 i kjelleretasjen er gitt særskilt bruksrett til hver sin uteplass i vest, avgrenset av hellelagt platting. Andre seksjoner kan ikke

benytte dette arealet, selv om det er å regne for fellesareal da Sameiet eier uteplassene.

Det er ikke tillatt med kullgrill på balkonger eller personlig uteplass, mens gass- og elektrisk grill tillates.

Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Utført vedlikehold:

2015: Rehabilitering av elektrisk anlegg i fellesareal, med utskiftning av gammelt ledningsnett og skifte av de fleste lysarmaturer i fellesareal, samt montering av nye brytere og stikk. Arbeider utført av Storm Elektro AS.

2008: Rehabilitering av fasader, med utvendig isolert pussfasade, utskiftning av vinduer i fellesareal og boenheter (til de som ønsket). Omlegging av tak, samt utvidelse av balkonger. Også noe utomhusrehabilitering, som platting av skifer foran boenheter i kjelleretasjen, samt noe ny kantstein og trapp opp til felles uteområde. Arbeider utført av SBygg AS.

Styret har ellers arbeidet med oppfølging av drift av brannvarslingsanlegget.

Normalt vedlikehold må påberegnes.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt, såfremt ikke dyreholdet medfører sjenanse eller ulempe for andre sameiere. Se sameiets husordensregler for mer informasjon.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i

innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: rr@schalapartners.no eller SMS: 46 69 26 08 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Tinglyst legalpant tilsvarende 1 G for panterett til sameiet.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,40 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 17 500,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.