Refstadveien 38

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Refstadveien 38

  • 0589 Oslo
Prisantydning
5 000 000,-
Totalpris
5 143 949,-
Ligningsverdi
1 224 799,-
Fellesutgifter
3 328,- (Varmtvann, fjernvarme á-konto, garasje, kabel-tv og internett 50 Mbps, bygningsforsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel, vaktmester og vedlikehold m.m.)
Beregnet totalkostnad
5 000 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
199,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
135 750,- (Dokumentavgift)
5 750,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
1 200,- (Eierskiftegebyr garasjeplass)


143 949,- (Omkostninger totalt)


5 143 949,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (eierseksjon)
Primærrom
79m²
Bruksareal
79m²
Bruttoareal
87m²
Tomt
8 185m² (eiet tomt)
Etasje
7.
Antall rom
3
Oppholdsrom
1
Soverom
2
Byggeår
2012
Gårdsnummer
84
Bruksnummer
222
Seksjonsnummer
128
Energimerking
C
Finn-kode
136831961
Sist endret

PartnerEiendomsmegler MNEF

Torfinn Sørvang

+47 977 59 812
  • Nabolagsprofil

82%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

77%

av boligene er eldre enn 20 år

58%

eier sin egen bolig

51%

bor i enebolig eller rekkehus

Dokumenter

Salgsoppgave Refstadveien 38

Eiendomsskatt

Det er i Oslo kommune vedtatt eiendomsskatt for skatteåret 2017. Eiendomsskatten utgjør 3 promille av beregningsgrunnlaget. Det gjøres spesielt oppmerksom på at beregningsgrunnlaget vil være høyere for boliger som benyttes som sekundærbolig. For å finne beregningsgrunnlaget vennligst se Oslo kommunes hjemmeside: http://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

BRA/PROM

79 / 79 m²

Antall soverom

2

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2012

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet. Iht. lov om Eierseksjonssameier §30, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Beskrivelse

Velkommen til ditt nye hjem i Refstadveien 38, en meget delikat og moderne 3-roms eierleilighet som var ny i 2012. Leiligheten har en usjenert og skjermet beliggenhet i boligblokkens øverste etasje.

Heisadkomst direkte til leilighetsplan, garasjeplass i lukket anlegg og balkong med strålende solforhold. Boligen har en arealeffektiv og god planløsning med velholdte, lysmalte vegg- og himlingsflater. Moderne materialvalg for øvrig. Store vindusflater i leiligheten sørger for en luftig og hyggelig atmosfære.

• Gode sol- og lysforhold

• Fantastisk utsikt nedover mot sentrum og mot Holmenkollen.

• Balkong på 10,7 kvm. som vender mot sydvest

• Miljøvennlig oppvarming (fjernvarme)

• Garasjeplass i oppvarmet garasjeanlegg med heisadkomst

• Enkel adkomst til stor, felles takterrasse med flott utsikt mot by- og fjord

• Balansert ventilasjonsanlegg

• Sikringsskap med automatsikringer og jordfeilbryter

• Kabel-tv og internett (50 Mbps)

Standard

Entré/gang

Lys og hyggelig entré med plass til klesavheng som gir et godt førsteinntrykk av leiligheten. Fine oppbevaringsmuligheter i plassbygget skyvedørsgarderobe. Dørcalling.

Stue

Luftig og lys stue med store vinduer som gir rikelig med dagslys og en god atmosfære på kveldstid. Plass til sofagruppe med tilhørende stuebord og tv-seksjon. Uttak for TV/data som er knyttet opp mot Canal Digital. Direkte utgang fra stuen til balkong.

Balkong

Solrik, sydvestvendt balkong på ca. 10,7 kvm. Beliggende i øverste etasje er balkongen skjermet for innsyn, med sol fra tidlig formiddag til ettermiddag. Plass til sittegruppe og grill m.m. Utebelysning og strømuttak.

Til glede for beboere er det også en stor felles takterrasse i 8. etasje med nydelig utsikt som strekker seg utover Oslo og fjorden. Her er det hyggelige sittegrupper hvor du kan nyte solnedgangen over Oslo eller spektakulær utsikt over fyrverkeriet på nyttårsaften.

Kjøkken

Kjøkkeninnredning med glatte fronter og benkeplate i laminat med nedfelt oppvaskkum og ett-greps armatur fra FM Mattsson. Fliser mellom kjøkkenbenk og overskap. Benkeskaps belysning og stikkontakter over kjøkkenbenk. Induksjonstopp, stekeovn, mikro, oppvaskmaskin og kjøleskap med fryser fra Whirlpool. Ventilator i overskap fra Flexit tilkoblet avtrekkskanal. Vannrør med rør-i rør system. Alle hvitevarer medfølger handelen

Baderom/wc

Flislagt gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Helservant i skap med ett-greps armatur fra Oras og dører med glatte fronter. Speil med overlys og stikkontakt over servant. Dusjhjørne med glassdør og dusjarmatur fra Oras. Vegghengt toalett fra Ido. Vannrør med rør-i rør system. Downlights og avtrekksventil i himling. Opplegg for vaskemaskin. Badet har fått våtromsbevis av Anticimex som betyr at det kvalifiserer for en utvidet dekning i en tidsbegrenset periode. Se vilkår i boligrapporten som ligger vedlagt.

Hovedsoverom

Lyst og godt soverom med plass til dobbeltseng. Plassbygget skyvedørsgarderobe også her for oppbevaring. Leilighetens beliggenhet er godt skjermet fra støy og trafikk, noe som gjør at du fint kan sove med vinduet åpent på sommerstid. Flott utsyn fra sengekanten - en opplevelse i seg selv å våkne her!

Soverom II

Praktisk og lyst soverom nr. 2 som i dag er innredet som gjesterom/kontor. Også dette soverommet ligger skjermet fra støy. Det er også her montert plassbygget skyvedørsgarderobe.

Innvendig bod

Romslig bod på ca. 4 kvm. med fastmonterte hylleløsninger og mulighet for ekstra fryser/kjøleskap e.l.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 7. etasje og inneholder: Entré, bad, kjøkken, 2 soverom og stue. Utgang fra stue til sydvestvendt balkong på 10,7 kvm.

Det følger med bod i kjeller på ca. 5 m².

Beliggenhet

Refstadveien 38 ligger i et attraktivt og sentralt boligområde på Bjerke, like ved Bjerke Travbane. Det er kort vei til et godt offentlig kollektivtilbud, en rekke butikker, servicetilbud og fasiliteter, samt hovedfartsårer som bringer deg ut og inn av bysentrum.

Bjerkedalen park ligger en kort spasertur fra boligen, med fine promenader, paviljong, sandstrand og dam med bademuligheter. Parken er pent beplantet, og en av parkens hovedattraksjoner er Hovinbekken med fossefall. Fra eiendommen er det også kort gange til Årvoll idrettsplass med fotballbaner som islegges vinterstid. Like ved anlegget ligger også Årvoll gård, et kulturelt og sosialt møtested for store og små. Det er ca. 1,5 km til Oslo skisenter Grefsenkollen. Herfra er det fine turveier inn mot Trollvannsstua og deilige badevann. På toppen av Grefsenkleiva ligger populære Grefsenkollen restaurant. Med fantastisk utsikt mot fjorden og hovedstaden har restauranten en eventyrlig ramme for både dagsutflukter, utekonserter og andre trivelige begivenheter. Kort vei også til Lillomarka med fine turforhold om sommeren, og skispor på vinteren.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Kiwi på Bjerke som ligger i umiddelbar nærhet. Ønsker du ytterligere servicetilbud har sentrene Linderud og Storo et godt utvalg, samt at det er kort vei til Oslo sentrum. Økernsenteret ligger en kort spasertur unna, et område i sterk utvikling med store planer. Norges største kjøpesenter planlegges der hvor Økernsenteret er i dag. I tillegg til handel skal senteret også inneholde Oslo Barnemuseum, musikkskole og kino. Det er også foreslått badeland. Av søndagsåpne butikker kan du velge mellom Nærbutikken på Risløkka og Bazar på Løren. På Bjerke finner du restauranter som pizza-restauranten En Til Pizza. I tillegg finner du kinarestauranten Panda som serverer både kinesisk og norsk mat. De viser også fotballkamper på storskjerm. For de som liker å holde seg i form er det også en mengde treningssentre i nærheten. På Bjerke har du både Puls i nabobygget og Fitness 24/Seven som holder døgnåpent treningssenter. Videre har du også Elixia på Linderud, Condis på Økern eller Sats på Storo.

Området har gode offentlige kommunikasjonsmuligheter, via buss og flybuss, hvorav nærmeste bussholdeplass ligger ca. 150 meter fra boligen. Her passerer bussene hvert 5. minutt og buss nr. 31 går alle dager hele døgnet. Skal du til Storo, Nydalen eller Alna senter kan du ta 58-bussen fra Bjerke. T-banen kan du ta fra både Økern, Sinsen og Vollebekk. Med bil tar det 10 minutter til Oslo sentrum og ca. en halvtime til Oslo Lufthavn.

Barnehager og skoler

Refstadveien 38 sogner p.t. til Refstad skole. Skolegrensene er veiledende og revideres av Utdanningsetaten hver høst. Foresatte vil få plass til sitt/sine barn ved skolen de tilhører i henhold til skolegrensene, eller ved den nærmeste skolen med ledig plass. Foresatte kan også søke sitt/sine barn over til en annen skole.

Utdrag av nærmeste skole- og barnehagetilbud fra vedlagt nabolagsprofil:

- 1-7 kl. Refstad skole 0.6 km

- 1-10 kl. Årvoll skole 0.7 km

- 8-10 kl. Frydenberg skole 2.8 km

- Vgs. Bjerke videregående skole 1.9 km

- Bhg. Læringsverkstedet Bjerke Panorama (0-6 år) 0.2 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, må interessenter selv undersøke dette med kommunen/bydelsadministrasjonen.

Buss og T-bane

Området gir mulighet for god offentlig kommunikasjon via buss og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass for buss er Bjerke ligger ca. 150 meter fra boligen. Her passerer bussene hvert 5. minutt og buss nr. 31 går alle dager hele døgnet. Skal du til Storo eller Nydalen kan du ta 58-bussen fra Bjerke. T-banen kan du ta fra både Økern og Sinsen.

Tidsavstander med bil

Med bil fra Bjerke tar det ca. 2 min til Linderud

5 min til Storo og Nydalen.

9 min til Furuset

10 min til Oslo S

31 min til Oslo lufthavn.

Felleskostnader

Fellesutgiftene er kr 3.328,- pr. mnd. og inkluderer: Varmtvann, fjernvarme á-konto, garasje, kabel-tv og internett, bygningsforsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel, vaktmester og vedlikehold m.m.

Fordeling fellesutgifter:

Fjernvarme akonto: kr 556,-

Felleskostnader flat fordeling: kr 587,-

Felleskostnader: kr 2.035,-

Felleskostnader garasje: kr 150,-

Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter.

Felleskostnadene ble justert opp med 4 % nå 1.1.2019

Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Etasje

7 etasje

Tomt

Eiet tomt på 8.114 kvm som tilhører sameiet. Tomten er fellesareal og er pent opparbeidet med bl.a. bilfritt fellesareal med gressplen, prydbusker, hekker, trær, lekeapparater, benker, bord og asfalterte intern- og gangveier.

Garasje / Parkering

Garasjeplass i felles parkeringsanlegg (p-plass: C-3.7) som følger leiligheten. Det er etter samtykke fra styret mulighet for å anlegge ladepunkt for el-bil eller ladbare hybridbiler i tilknytning til en parkeringsplass som seksjonen disponerer, eller andre steder som styret anviser. Angående gjesteparkering henvises til Bjerke Travbane. Ellers gjelder gateparkering etter områdets bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 224 799 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 409 276 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygningen er iht. tilstandsrapport antatt fundamentert på drenert og stabil grunn. Grunnmur, frittbærende dekker, bærende yttervegger og leilighetskillevegger i armert betong. Fasade er utvendig forblendet med spekket tegl. Flatt tak antatt utført som kompakt tak. Bærekonstruksjonen er av betong, metall eller treverk. Det er personheis i bygget.

Selger har fått utarbeidet en tilstandsrapport for eiendommen som følger vedlagt. Rapporten er en teknisk gjennomgang av boligen og angir eventuelle byggetekniske avvik. I rapporten fremkommer det forhold som kjøper må være særskilt oppmerksom på. Leiligheten er vurdert til TG1 på samtlige punkt.

Tilstandsrapporten følger vedlagt i salgsoppgaven. Interessenter må sette seg inn i denne før bud inngis.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 28.02.2014. Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Kjøper overtar eiendommen slik den fremstår på visning.

Boligens areal

7 . etasje

Bruksareal: 79 m².

Primærrom: 79 m².

Adgang til utleie

Leiligheten kan leies ut såfremt leiligheten har forsvarlige radonverdier. Leietaker må følge sameiets vedtekter og ordensregler på lik linje som eier. Ved fremleie skal styret skriftlig underrettes.

Oppvarming

Leiligheten varmes opp via radiatorer tilkoblet fellesanlegg. Det er varme i baderomsgulvet. Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners visningsskilt ved fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger, forretning, offentlig bygning/almennyttig formål (barnehage) i henhold til reguleringsplan S-4266 datert 27.09.06 med tilhørende reguleringsbestemmelser.

Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

1971/20181-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 19.11.1971

Bestemmelse om gjerde

Bestemmelse om kloakkledning

Bestemmelse om veg

Overført fra: 0301-84/222

Gjelder denne registerenheten med flere

1971/20975-1/105 Best om garasje/parkering 01.12.1971

Overført fra: 0301-84/222

Gjelder denne registerenheten med flere

1973/3479-1/105 Bestemmelse om bebyggelse 23.02.1973

Bestemmelse om garasje/parkering

Med flere bestemmelser

Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

Overført fra: 0301-84/222

Gjelder denne registerenheten med flere

1973/13826-1/105 Skjønn 25.07.1973

Overført fra: 0301-84/222

Gjelder denne registerenheten med flere

1973/23502-1/105 Erklæring/avtale 05.12.1973

Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

Overført fra: 0301-84/222

Gjelder denne registerenheten med flere

2008/531921-1/200 Erklæring/avtale 30.06.2008

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:84 Bnr:222

Bestemmelse om adkomstrett

Overført fra: 0301-84/222

Gjelder denne registerenheten med flere

2010/385639-1/200 Erklæring/avtale 31.05.2010

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:84 Bnr:299

Bestemmelse om 39 biloppstillingsplasser

Med flere bestemmelser

Kan ikke slettes uten samtykke

fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten

Overført fra: 0301-84/222

Gjelder denne registerenheten med flere

2010/528269-1/200 Erklæring/avtale 14.07.2010

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:84 Bnr:299

Bestemmelse om rett til 8 biloppstillingsplasser.

Sletting eller endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan og bygningsetaten.

Overført fra: 0301-84/222

Gjelder denne registerenheten med flere

2013/835703-1/200 Bestemmelse om veg 02.10.2013

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:84 Bnr:413

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata

2012/15738-1/200 Seksjonering 06.01.2012

opprettet seksjoner: snr: 128

formål: Bolig

tillegsdel: Bygning

sameiebrøk: 77/13567

2014/131167-1/200 ** Reseksjonering 14.02.2014

Del av fellesareal innlemmes i hoveddel snr. 1

Endring av tegninger

For øvrige opplysninger om grunndata, se den seksjonerte matrikkelenheten.

Rettigheter på andre eiendommer

Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Eiendommen har adkomst via privat vei med felles vedlikeholdsansvar for sameiet.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Sameiet er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Sameie

- Eiendommen er seksjonert, og leiligheten er tilknyttet Bjerke Panorama sameie.

- Sameiet består av 147 boliger og 4 næringslokaler

- Forretningsfører er USBL, tlf. 22 98 38 00

- Revisor er KPMG

- Boligsameiets eiendommer er fullverdiforsikret i If Skadeforsikring NUF, avtale nr SP587022

- Dugnad må påregnes

- Dyrehold er tillatt såfremt dette ikke er til sjenanse for øvrige beboere

- Det er tillatt med gass- og elektrisk grill på balkongene

- Endring av navn på postkasse og ringetablå bestilles hos assistanse@usbl.no, og vil bli fakturert med kr. 500,-

- Disponible midler utgjorde ved utløp av 2017 kr 2.873.517,-

- Barnehagens utearealer er stengt med lås utenfor barnehagens åpningstider. Utearealene er dog tilgjengelig for sameiets beboere. Ved henvendelse til styret kan man få kode til låsen.

- Ved skifte av beboer i leilighet har sameiet rett til og belaste kr. 1.000,- for administrative kostnader ved eier/leier skifte.

De siste årene har blant annet alle strømmålere til boenhetene i sameiet blitt skiftet av Hafslund. Dette ble utført i 2017. Det har også blitt installert LED-belysning i alle sameiets oppganger, noe som ble sluttført i 2016.

Når det gjelder 2018 er flere saker vedtatt etter forslag fra styret:

- Styret foreslo på siste årsmøte at styret selger ca. 450 m2 til Oslo kommune ifm. planer om utvidelse av Rv4 (kollektivfelt, sykkel- og gangsti), og at salgssummen, i stedet for å fordeles på den enkelte sameier, settes inn på sameiets vedlikeholdskonto. Enstemmig godkjent på årsmøtet.

- Styret foreslo samtidig at det installeres mulighet for el-bil lading på alle p-plasser i garasjeanlegget. Infrastruktur for anlegget vil være ca. kr. 3000,- pr. p-plass som belastes inntekt for salg av tomt til Oslo kommune. Infrastrukturen gir mulighet for at den enkelte sameier når som helst kan kople seg på. Enstemmig godkjent på årsmøtet.

- Styret fikk også årsmøtets aksept til å gå videre med installasjon av kameraovervåkning i gården, innenfor en ramme av maks kr 100.000,-. Godkjent med klart flertall på årsmøtet.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet.

Fellesgjeld / lånevilkår

Sameie har ingen lån.

Forsikring

If Skadeforsikring NUF

Polisenummer: SP587022

Vedtekter / husordensregler

Sameiets vedtekter og husordensregler er vedlagt.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i

innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: ts@schalapartners.no eller SMS: 97 75 98 12 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.