Siebkes gate 5 B

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Siebkes gate 5 B

  • 0562 Oslo
Prisantydning
4 250 000,-
Fellesgjeld
158 088,-
Totalpris
4 422 847,-
Fellesutgifter
3 554,- (Lån/renter, varmtvann, internett, trappevask, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, drift og vedlikehold m.m. Herav: Felleskostnader 2.664,- Lån/Renter 758,- Internett 132,-)
Beregnet totalkostnad
4 250 000,- (Prisantydning)
158 088,- (Andel av fellesgjeld)


4 408 088,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
199,- (Panteattest kjøper)
6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))


14 759,- (Omkostninger totalt)


4 422 847,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
53m²
Bruksareal
53m²
Bruttoareal
58m²
Tomt
608m² (eiet tomt)
Etasje
1.
Antall rom
3
Oppholdsrom
1
Soverom
2
Byggeår
1891
Gårdsnummer
229
Bruksnummer
72
Energimerking
G
Finn-kode
134138936
Sist endret

PartnerEiendomsmegler MNEF

Kjerstin Falkum

+47 922 04 707

Eiendomsmeglerfullmektig

Truls Martin Nygaard

47 62 91 51
  • Nabolagsprofil

100%

av boligene er eldre enn 20 år

96%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

84%

har bolig mellom 60-120 kvm

83%

eier sin egen bolig

Dokumenter

Salgsoppgave Siebkes gate 5 B

Forkjøpsrett

Nei, det er ikke forkjøpsrett i borettslaget, men ny andelseier skal godkjennes av styret.

BRA/PROM

53 / 53 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1891

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Tomt

Areal: 608 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har avtale med OBOS Factoring AS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Beskrivelse

I Siebkes gate 5 B bor du i en ettertraktet bygård med svært attraktiv og sentral beliggenhet. Eiendommen er en del av Gråbeingårdene, som var leiegårder bygget av murmester Ole Olsen med kallenavnet "Gråbein" og tegnet av arkitekt Rudolf Haeselich.

Leiligheten ligger i gårdens høye 1. etasje og holder en god standard. Boligen ble pusset opp i sin helhet i 2013. Den åpne kjøkkenløsningen i stuen, gir i kombinasjon med utgang til balkong et meget fresht, romslig og luftig preg. Boligen er gjennomgående med gode lysforhold fra to sider.

Kjøkkenet har godt med skap- og benkeplass, samt integrerte hvitevarer. Baderommet fremstår som stilrent med pene fliser, gulvvarme og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Leiligheten har to fine soverom, hvorav begge er innredet med garderobeløsning. Balkongen byr på hyggelig, fredelig utsyn over den prisbelønnede bakgården.

Innhold

Leiligheten ligger i høy 1.etasje og inneholder entré, bad, stue med åpen kjøkkenløsning og 2 soverom. Utgang fra stue/kjøkken til nordvestvendt balkong på 3,2 m2.

Det disponeres en kjellerbod på 5,9 m2. En loftsbod med skråtak, måleverdig areal på 2,4 m2 og gulvareal på 3,2 m2.

Standard

Entrè:

Inngangspartiet har flislagt gulv med varmekabler, samt garderobeskap med oppbevaringsmuligheter for ytterklær og sko.

Stue:

Pen og innbydende stue med enstavs parkett og lyse overflater fra 2013. Stue og kjøkken er av åpen løsning og utgjør et sosialt og hyggelig oppholdsrom. Herfra har du også utgang til en nordvestvendt balkong på ca 3,2 m2 med svært hyggelig og usjenert utsyn mot den fantastiske bakgården.

Kjøkken:

Innholdsrikt Ikea kjøkken fra 2013 med glatte fronter i hvit høyglans og benkeplater av tre. Underlimt rustfri oppvaskkum med ett-greps armatur fra Damixa, samt pene fliser på veggen over kjøkkenbenken. Kjøkkenet er videre innredet med integrert komfyr, keramisk platetopp, oppvaskmaskin, samt kjøleskap med frysedel i høyskap. Kjøkkenet har ventilator integrert i overskap og lekkasjestopper. Det er godt med skap- og benkeplass, samt en hyggelig bardiskløsning på den ene siden.

Soverom I:

Flott hovedsoverom med plass til dobbeltseng og stort vindu som slipper inn godt med naturlig lys. Rommet har innbygget garderobeskap, har enstavs parkett på gulv og er malt i en behagelig blåfarge fra 2013.

Soverom II:

Koselig barnerom, gjesterom eller kontor. Rommet har plass til seng og er innredet med garderobe. Det er enstavs parkett på gulv og ellers lyse overflater. Soverom II er oppmålt til 6,5 m2. Dagens forskrift anbefaler at soverom skal være minimum 7 m2. Rommet er medregnet etter dagens bruk.

Bad:

Pent, flislagt baderom fra 2013 med gulvvarme, downlights i himling, samt opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Badet er innredet med vegghengt

servantskap med skuffer i hvit høyglans og ovenpåliggende servant med ett-greps armatur fra Damixa. Det er speilskap og stikkontakt på vegg over servant. Videre har badet dusj med innfellbare dører og kombinert regn- og hånddusj fra Damixa, samt vegghengt toalett fra Villeroy og Boch med innebygd sisterne fra Grohe.

Beliggenhet

Gråbeinkvartalet ligger svært sentralt til, vis a vis det sydvestlige hjørnet av Botanisk hage. Du har dermed gangavstand til de fleste områder på denne siden av byen, som Grünerløkka, Tøyen, Grønland og Sentrum forøvrig. Beliggenheten er svært urban, og egner seg utmerket for den yngre garde, samtidig som det er flotte tur -og rekreasjonsanlegg i nærheten, som Botanisk hage, Tøyenparken, Sofienbergparken og områdene langs Akerselva. Nærområdet har et godt tilbud av spennende caféer, barer og og gode restauranter som La Benjamin, Trattoria, Delicatessen og Südøst. Flere dagligvareforretninger, samt shopping og et pulserende uteliv på Grünerløkka.

Det er et godt utvalg av skoler i nærheten, som Hersleb videregående skole, samt Vahl og Lakkegate grunnskole. I tillegg er det en rekke barnehager i nærområdet, f.eks. Lakkegården, et par steinkast unna. For den spreke, eller den som ønsker å bli det kan man velge mellom en rekke treningssentre, som SATS og EVO på Schous Plass, og Tøyen Fitness og Treningssenter i Sørligt. Nærmeste T-banestasjon er Tøyen, ved Tøyensenteret, mens det går buss og trikk i Trondheimsveien, ett kvartal unna.

Eiendommen er en del av Gråbeingårdene, som var leiegårder bygget av murmester Ole Olsen med kallenavnet "Gråbein" og tegnet av arkitekt Rudolf Haeselich. Gråbeingårdene er skildret av Oskar Braaten i romanen Ulvehiet. Dessuten er bygningene oppført på byantikvarens gule liste som bevaringsverdige.

Felleskostnader

Felleskostnadene er kr 3 554,- pr mnd og inkluderer: Lån/renter, varmtvann, internett, trappevask, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, drift og vedlikehold m.m.

Herav:

Felleskostnader 2.664,-

Lån/Renter 758,-

Internett 132,-

Etasje

Høy 1.etasje.

Tomt

Den idylliske, skjermede og prisbelønnede bakgården på 2,5 mål med fellesareal har blant annet sittegrupper, lekeplass og felles grill, og det arrangeres årlig bakgårdsmarked og julegrantenning. Det er felles sykkelbod i kjeller.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi er rekvirert, men ikke mottatt.

Byggemåte

Bygård over fire etasjer samt kjeller og delvis utbygget loftsetasje. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende vegger av

teglstein/murkonstruksjoner. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttervegger i hovedsak med synlig teglstein. Tak av trekonstruksjoner tekket med

takstein/plater (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har Dooria finéert entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Balkongdør og vinduer med

karmer/rammer av tre, to-lags glass. Tre-fløyet balkongdør fra 2007. Vinduer fra 2018.

Ferdigattest / brukstillatelse

Etter gjennomgang av Plan- og bygningsmyndighetenes saksmappe kan vi ikke se at det forefinnes bekreftelse på ferdigattest eller brukstillatelse på oppføring av eiendommen. Dette var heller ikke vanlig på oppføringstidspunktet. Det foreligger ferdigattest for andre endringer på eiendommen. Dokumentene følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 53 kvm, Bruksareal: 53 kvm, Bruttoareal: 58 kvm

1. etasje:

Bruksareal: 53 m².

Primærrom: 53 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entrè, bad, 2 soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Oppvarming med elektrisitet. Tilknyttet felles varmtvann for borettslaget. Gulvvarme på bad.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Bygningen står på byantikvarens liste over bevaringsverdige bygninger (gul liste)

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Det rives, rehabilieres og bygges nye boliger i området. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1980/521285-1/105 Erklæring/avtale

19.11.1980

Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

Bestemmelse om adkomstrett

Med flere bestemmelser

Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Lysverker.

1994/7223-1/105 Obligasjon

04.02.1994

BELØP: NOK 999.000

Panthaver:Obos Eiendomsforvaltning A.S

Lnr: 1139141

1994/7223-2/105 ** Prioritetsbestemmelse

04.02.1994

Prioritet etter obligasjon til Husbanken,

som til enhver tid hviler på eiendommen

2001/64283-1/105 ** Forhøyelse

22.10.2001

FORHØYET TIL NOK 1,188,600

Grunndata

1938/404605-1/105 Opprettelse av matrikkelenheten

13.07.1938

OPPRETTELSE - FRADELT FRA KIRKGÅRDSGT 22 - UTGÅTT

Rettigheter på andre eiendommer

Rettigheter på 0301-229/81/0/1-10,12-18

Rettigheter i eiendomsrett

1986/47267-1/105 Best. om adkomstrett

31.07.1986

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:57

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:59

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:60

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:68

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:70

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:72

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:80

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

Erk. vedr. benyttelse av areal.

Med flere bestemmelser

Gjelder denne registerenheten med flere

Rettigheter på 0301-229/80

Rettigheter i eiendomsrett

1986/57814-1/105 Best. om adkomstrett

17.09.1986

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:57

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:59

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:60

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:68

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:70

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:72

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

Med flere bestemmelser

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

Rettigheter på 0301-229/80

Rettigheter i eiendomsrett

1990/71941-1/105 Erklæring/avtale

27.11.1990

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:57

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:59

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:60

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:68

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:70

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:72

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:81 Snr:1-18

Rett til adkomst m.v. samt rett til å anlegge og

vedlikeholde div. ledninger m.v

Kan ikke slettes uten samt. fra Oslo kommune v/direktør for

Eiendom og Utbygging.

Rettigheter på 0301-229/70

Rettigheter i eiendomsrett

1991/2055-1/105 Erklæring/avtale

11.01.1991

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:57

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:59

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:60

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:68

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:72

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:80

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:81 Snr:1-18

Rett til atkomst vedlikeh., plikt til utbedr. etter komm.

krav (30 år) Fl. best. Kan ikke slettes uten samtykke fra

Oslo kommune v/dir. for Eid. og Utbygg.

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet.

Borettslag

Borettslaget består av 16 andelsleiligheter. Siebkesgate 5 Brl. er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer

931187538, og ligger i bydel Grunerløkka i Oslo kommune med følgende adresse:

Siebkes Gate 5

Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 158.088,- pr. 08.10.18.

Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 25.722,- pr. 31.12.17.

Borettslagets lån:

Lånenr: OBBK01-98207362263

Type: A

Restsaldo: 412.223,-

Restløpetid: 5 år 10 md.

Term pr år: 12

Rente: 2,40% Flyt

Lånenr: OBOS01-98207725226

Type: A

Restsaldo: 2.140.445,-

Restløpetid: 19 år 10 md.

Term pr år: 12

Rente: 2,40% Flyt

Andel fellesgjeld

158 088

Andel formue

25 722

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

If Skadeforsikring

Polisenummer: 880511

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det må påregnes generelt vedlikehold av gården.

Styret har den siste tiden gjort følgende:

- Fulgt opp kontrollavtale med Norsk Brannvern (HMS)

- Bestilt vurdering fra OBOS prosjekt på fuktproblematikk i kjeller.

- Foretatt service på brannvarslingsanlegget etter registrert feilmelding

- Skiftet jordfeilbrytere på alle strømkretser på fellesarealene.

- Fått montert pipehatt på Pipe 1 , 5A

- Fått utbedret lekkasje og skiftet alle tilførelsesrør for kaldtvann i kjelleren (2018)

- Gjennomført befaring med Murbyen Oslo som ledd av arbeid med å etablere en langsiktig vedlikeholdsplan (2018)

Større vedlikehold og rehabilitering de siste årene:

2018 - 2018: Utbedret lekkasje /skiftet alle tilførselsrør for kaldtvann i kjelleren. Skiftet vinduer.

2017 - 2017: Skiftet pipehatt på Pipe 1,5a

2017 - 2017: Skiftet på alle strømkretser på fellesarealene

2017 - 2017: Foretatt service på brannvarslingsanlegget etter registrert feilmelding

2017 - 2017: Bestilt vurdering fra OBOS Prosjekt på fuktproblematikk i kjeller

2016 - 2016: Skiftet belysning i begge oppganger

2015 - 2015: Utbedring av sprekker i fasade mot Sars gate

Husdyrhold

Husdyrhold er ikke nevnt i vedtekter, foruten at det er forbudt å lufte hund i bakgård.

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i

innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: kf@schalapartners.no eller SMS: 92 20 47 07 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.