Stolmakergata 15

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Stolmakergata 15

  • 0551 Oslo
Prisantydning
3 350 000,-
Fellesgjeld
627 967,-
Totalpris
3 979 026,-
Ligningsverdi
870 129,-
Fellesutgifter
6 434,- (Varmtvann, kabel-tv og bredbånd fra Get, fellesforsikring, drift og vedlikehold, kom. avgifter, gartner/snåmåking og betjening av andel fellesgjeld. Ved full innfrielse av fellesgjeld (IN-ordning) vil felleskostnader reduseres til kr. 3.415,- pr. mnd)
Beregnet totalkostnad
3 350 000,- (Prisantydning)
627 967,- (Andel av fellesgjeld)


3 977 967,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
199,- (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)


1 059,- (Omkostninger totalt)


3 979 026,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
56m²
Bruksareal
56m²
Bruttoareal
63m²
Tomt
277m² (fellestomt)
Etasje
1.
Oppholdsrom
1
Soverom
2
Byggeår
1903
Gårdsnummer
228
Bruksnummer
423
Energimerking
G
Finn-kode
140639876
Sist endret

Daglig lederPartnerEiendomsmegler MNEF

Bård Tisthamar

+47 900 29 357

KontorsjefEiendomsmegler

Mari Wang

48 21 87 67
  • Nabolagsprofil

99%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

97%

av boligene er eldre enn 20 år

94%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

39%

har bolig mellom 60-120 kvm

Dokumenter

Salgsoppgave Stolmakergata 15

Forkjøpsrett

Nei

BRA/PROM

56 / 56 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1903

Energimerking

Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er i følge selger ca. 9648 kWh for 2018.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 277 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er i prosess med å inngå avtale om Sikringsordning og IN-ordning.

Med IN-ordning vil det være mulighet for å innfri hele eller deler av fellesgjelden.

Beskrivelse

Stolmakergata 15 er en lys og stilfull 3-roms leilighet med god planløsning og standard. Boligen fremstår som godt vedlikeholdt, og det ble blant annet montert nytt kjøkken i 2017. Leiligheten har gjennomgående laminat på gulv, delikat fargevalg på veggene (entré og kontor ble malt i 2017) og ustrakt bruk av downlights i himlingen. Leiligheten kan by på en god planløsning med gode innrednings- og bruksmuligheter. Fra eiendommen har du nærhet til alt av kommunikasjon og gode servicetilbud, med kort avstand til både Oslo sentrum, marka og flotte parker.

En innbydende entré med fliser på gulv tar deg inn i denne trivelige leiligheten. Stuen er lys og luftig med laminat på gulv og en flott vedovn som bidrar til varme og hyggelig atmosfære. Separat kjøkken med god skap- og benkeplass, vendt mot indre gårdsrom med hyggelig utsyn fra kjøkkenvindu. Videre har boligen bad med opplegg for vaskemaskin, samt to soverom, hvorav hovedsoverom med spesialtilpasset garderobeløsning.

Borettslaget er i prosess med å designe og sende ut nabovarsler før det skal sendes søknad til Plan- og bygningsetaten for balkongutbygging. For denne leiligheten vil det være snakk om fransk balkong med direkte adkomst til felles bakgård. Se punktet "Hva skjer i gården" for mer informasjon.

Leiligheten har en superfin beliggenhet - i hjertet av Grünerløkka. Beboere i Stolmakergata 15 har tilgang til en frodig hage i bakgård, pent opparbeidet med sittegrupper, frukttrær og andre beplantninger. Grendehuset som passer ypperlig for hyggelige sammenkomster som barnebursdager, konfirmasjoner, dåp/navnedager og andre familiefester. Eventuelt er dette et fint sted å holde møter, konferanser eller kurs. Beboere i Stolmakergata borettslag har mulighet til å leie lokalet til reduserte priser.

Dette er en leilighet for de som ønsker å bo sentralt med nærhet til urbant byliv, men som samtidig ønsker å bo i vakre omgivelser med store, flotte grøntarealer like i nærheten.

Innhold

Gjennomgående og pen 3-roms leilighet, beliggende i byggets 1. etasje og består av:

entré, baderom, kjøkken, stue og to soverom.

Leiligheten disponerer for tiden bod på ca. 4 m2 (takhøyde 2,17 m.) i fellesarealer i kjeller. Borettslaget har planer om omdisponering/omgjøring av fellesarealer og det vil derfor bli etablert boder med samme størrelse fortløpende.

Beliggenhet

En av Grünerløkkas beste og mest etterspurte beliggenheter i nærheten av Olav Ryes plass, Cubaparken og Birkelunden.

Grünerløkka er en av de mest populære og attraktive bydelene i sentrale Oslo. Området er i dag mest kjent for sitt pulserende uteliv, hyggelige gate caféer, markeder og små nisjeforretninger. Flere matforretninger finnes rett i nærheten som Rema 1000, Kiwi, Coop og Meny.

Noen få minutter unna finner du dessuten flere av løkkas mest populære spisesteder som The Nighthawk Diner, himmelsk pizza på Villa Paradiso, spicy meksikansk på Tijuana, tapas på Delicatessen, gourmetburger på Meat ST, Illegal Burger eller Munchies og sandwich på Joe and the Juice.

Noen steinkast unna ligger Vulkan, Oslos nye og populære kultur- og kreative næringslivsenter. Vulkanområdet er en spennende møteplass med et mangfold av tilbud og opplevelser rett utenfor døren; Dansens Hus med bar og uteservering, BAR Vulkan, Smelteverket (Nord-Europas lengste bar), Pokalen (sportsbar), BLÅ og flere andre serveringssteder. I tillegg har man Westerdals School of Communications, treningssenter og Kolsås klatreklubbs klatrevegg, en dagligvareforretning og flere nærsenter-tilbud i Nordre kvartal. Det er derfor Vulkan kalles "den lille byen i byen".

Liker du å leve det gode liv er Grünerløkka en bydel de fleste finner en uteplass eller cafe som passer for seg. Her finnes bla. utestedene Aku Aku Tiki Bar og Rebell for den som liker dans og moro. Besøk BrewDog, Grünerløkka Brygghus eller Schouskjelleren Mikrobryggeri for en mer brun og intim stemning, mens klassikerne Godt Brød, Kaffebrenneriet, Waynes Coffee og verdenskjente Wendelboe for koffeinelskere.

På Grünerløkka finnes også mange parker som Birkelunden, Olaf Ryes plass, Sofienbergparken og Cubaparken, samt Grünerhagen ved Vulkan. Her kan man gjøre alt fra å gå på loppemarked, besøke Bondens marked, spise piknik, leke, ake, sole seg eller bare slappe helt av alene med en god bok. Eller hvorfor ikke spasere over broen til blå og spise nystekte vafler en søndags formiddag.

For de treningsglade finnes i tillegg til parkene, idylliske turstier langs Akerselva ned mot byen eller opp mot Maridalsvannet. Flere treningssentre er også i nærheten, SATS Elixia Ringnes Park og Schous Plass, samt Avancia på Vulkan. Det finnes også flere fotball- og basketballbaner i området.

Godt tilbud av offentlig transport med både trikker (nr. 11, 12 og 13) og busser (nr. 30, 21 og 33) rett i nærheten. Grünerløkka ligger dessuten ca. 10 min gange fra sentrum og det er lett å ta seg til sentralbanestasjonen med både flytog- og bussforbindelser.

Gangavstand er det også til Torshov, Alexander Kiellands plass og St.Hanshaugen.

Leilighetens plassering er perfekt ettersom man har tilgang på alt av byens fasiliteter rett utenfor døren!

Standard

Entré | Velkommen inn!

Entreen gir et godt førsteinntrykk av leiligheten og har blant annet fliser på gulv og lysmalte veggflater. Det er montert skyvedørsgarderobe med speilfronter og dørcalling, og ellers er det plass for annet møblement. Fra entreen er det direkte tilgang til badet.

Kjøkken | God skap- og benkeplass

Leiligheten har et stilfullt og moderne Ikea-kjøkken fra 2017. Kjøkkenet vender mot indre gårdsrom med hyggelig utsyn og det er god plass til spisebord. Innredningen har hvite profilerte fronter, vitrineskap, benkebelysning og heltre benkeplate med enkel oppvaskkum.

Videre har kjøkkenet integrert oppvaskmaskin, samt praktisk nisje for kjøleskap med fryser. På veggen over benken er det mosaikkfliser og over koketoppen er det ventilator tilkoblet avtrekkskanal.

Stue | Lys og luftig

Leiligheten har en luftig og tiltalende stue med god plass for sofaløsning med tilhørende møblement. Stuen har laminat på gulv, lysmalte veggoverflater og gode vindusflater som gir rikelig med lys. Det er montert plissegardiner som trekkes opp eller ned. I tillegg har rommet en klassisk vedovn, som bidrar til varme og hyggelig atmosfære.

Bad/wc | Opplegg til vaskemaskin

Badet er delikat og romslig, med hvite fliser på vegg, grå fliser på gulv, gulvvarme og speilbelysning. Innredningen består av en bolleservant over heltre benkeplate med underskap, veggskap og frittstående toalett. Videre har badet dusjnisje med dusjvegg av glassbyggerstein. Opplegg for vaskemaskin under benkeplate.

Soverom | Gode rom

Hovedsoverommet har plass til dobbeltseng og annet ønsket møblement. Plassbygd garderobeløsning med god oppbevaringsplass. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling med downlights.

Soverom II har god plass til seng, nattbord og annet ønsket møblement. Rommet vender mot indre gårdsrom og passer ypperlig som gjesterom, barnerom eller kontor. Laminat på gulv, malte vegger og malt himling med downlights.

Felleskostnader

Felleskostnader er kr. 6 434 pr. mnd. og inkluderer varmtvann, kabel-tv og bredbånd fra Get, fellesforsikring, drift og vedlikehold, kommunale avgifter og betjening av andel fellesgjeld.

Herav:

Felleskostnader: 3.415,-

Kapitalkostnad renter: 1.222,-

Kapitalkostnad avdrag: 1.797,-

Ved full innfrielse av fellesgjeld (IN-ordning) vil felleskostnader reduseres til kr. 3.415,- pr. mnd

Etasje

1. etasje

Tomt

Felles tomt for borettslaget, opparbeidet med plenarealer, diverse beplantning, prydbusker, sittegrupper, sykkelparkering og hellebelagte gangveier.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 870 129 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 132 464 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Bygården ble oppført i 1903. Gulvflater i kjeller av mur og etasjeskillere av tre. Yttervegger og bærende konstruksjoner av murverk, utvendige pussede og malte overflater. Takkonstruksjon av tre i saltaks form utvendig tekket med betongtakstein, ikke besiktiget.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Det foreligger ferdigattest for riving av verksted/uthus datert 27.11.1985.

Boligens areal

Primærrom: 56 kvm, Bruksareal: 56 kvm, Bruttoareal: 63 kvm

1. etasje:

Bruksareal: 56 m².

Primærrom: 56 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, baderom, kjøkken, stue, soverom og kontor.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Oppvarming med elektriske panelovner og varmekabel på baderom, kombinert med peis i stue.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1997/49562-1/105 Obligasjon

15.08.1997

BELØP: NOK 2.504.200

Panthaver:Gårdsforvaltning A/S

Lnr: 1157207

2016/570735-1/200 ** Prioritetsbestemmelse

23.06.2016

Veket for:

Beløp: NOK 7.000.000

Panthaver:SPAREBANKEN SØR

Org.nr: 937894538

2016/583264-1/200 Pantedokument

28.06.2016

BELØP: NOK 7.000.000

Panthaver:SPAREBANKEN SØR

Org.nr: 937894538

Uomsettelig

Elektronisk innsendt

Grunndata

1858/900053-1/105 Opprettelse av matrikkelenheten

15.10.1858

OPPRETTELSE - FRADELT FRA STOLMAKERGT 13 - UTGÅTT

Rettigheter på andre eiendommer

Rettigheter på 0301-228/126

Rettigheter i eiendomsrett

1999/68011-1/105 Erklæring/avtale

23.11.1999

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:134 Snr:1-3

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:229 Snr:1-5

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:423

Gårdsromsavtale

Bestemmelse om garasje/parkering

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.

Bestemmelse om adkomstrett

Plikt til å utbedre eiendommen i samsvar med kommunens minstekrav

Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune ved direktøren for Bolig- og eiendomsetaten.

Rettigheter på 0301-228/134/0/1-3

Rettigheter i eiendomsrett

2000/8815-1/105 Erklæring/avtale

14.02.2000

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:126

rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:423

Bestemmelse om bruk av gårdsrom

Bestemmelse om parkering

Bestemmelse om adkomstrett

Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.

Med flere bestemmelser

Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Kommune v direktøren for bolig- og eiendomsetaten.

Gjelder denne registerenheten med flere

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Stolmakergata 15 borettslag består av 8 andeler og ligger i Oslo Kommune med gnr. 228 og bnr. 423. Borettslagets organisasjonsnummer er 878 698 932. Borettslaget eier egen tomt.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 627.967,- pr.01.02.2019.

Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 32.484,- pr. 31.12.2018.

Borettslaget har ett lån:

Lånenummer: 28019733728, SPAREBANKEN SØR

Annuitetslån, 12 terminer per år.

Rentesats per 04.02.2019: 2.35% pa.

Antall terminer til innfrielse: 268.4

Saldo per 04.02.2019: 5 770 696

Andel av saldo: 627 967

( siste termin 01.06.2041 )

Andel fellesgjeld

627 967

Andel formue

32 484

Forsikring

Gjensidige Forsikring

Polisenummer: 79953270

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det må påregnes generelt vedlikehold av borettslaget.

Fra årsmøte 2018 ble følgende saker tatt opp og vedtatt:

- Styret skal fortsette arbeidet med utbedring av noen utette dører og vinduer

- Endring av vedtektene vedr. juridisk eier

- Vedtatt å en endre og "rydde opp" i vedtektene og husordensreglene

- Forslag om balkongutbygging - 5 stemte for at det nye styret utreder saken uten at det påløp nevneverdige kostnader - resterende var ikke interessert i nye balkonger.

Det er skissert balkonger i 2-4 etasje og for første etasje er det fransk balkong med direkte utgang til felles bakgård. Borettslaget er nå i en fase hvor det designes og sendes ut nabovarsel før søknadsprosessen settes i gang. Dersom Plan- og bygningsetaten utsteder igangsettingstillatelse på sendt skisse vil kostnad for denne leiligheten være ca. 48.438,- + kostnad for søkearbeid(estimert i hht. tilbudet fra firmaet Balkongbygg AS), dersom det er ønskelig med fransk balkong.

- Rettferdig fordeling av kjellerbod og skriftliggjøring av regelverk - les mer om vedtaket i årsinnkallingen.

I desember 2018 ble det innkalt til ekstraordinær generalforsamling hvor følgende saker ble tatt opp:

- Generalforsamlingen vedtok Individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN) og sikring av felleskostnader for borettslaget Stolmakergata 15.

- Generalforsamlingen vedtok enstemmig bygging av balkonger i borettslaget og et felles lån for finansiering av balkonger. Lånet fordeles på de andelseiere som får balkong. Generalforsamlingen ønsker individuell nedbetaling (IN) av lånet.

Husdyrhold

Ingen spesifikke restriksjoner rundt husdyrhold.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

- Hvitevarer

- Seng

- Skap

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i

innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: bt@schalapartners.no eller SMS: 90 02 93 57 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 9 900,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.