Sunnmørgata 1

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Sunnmørgata 1

  • 0557 Oslo
Prisantydning
4 350 000,-
Fellesgjeld
132 768,-
Totalpris
4 494 133,-
Ligningsverdi
726 518,-
Fellesutgifter
4 090,- (Felleskostnadene inkluderer felleskostnader (kr. 3 064), kapitalkostnader (kr. 1 026), dugnadsbidrag, felles forsikringer, vaktmester m.m.)
Beregnet totalkostnad
4 350 000,- (Prisantydning)
132 768,- (Andel av fellesgjeld)


4 482 768,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
199,- (Panteattest kjøper)
3 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr obligasjon BRL - Statens Kartverk)
6 406,25 (Gebyr utlysning forkjøpsrett)


11 365,25 (Omkostninger totalt)


4 494 133,25 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
58m²
Bruksareal
59m²
Bruttoareal
66m²
Tomt
470m² (eiet tomt)
Etasje
2.
Antall rom
3
Oppholdsrom
1
Soverom
2
Byggeår
1899
Gårdsnummer
225
Bruksnummer
275
Energimerking
G
Finn-kode
85257938
Sist endret

PartnerEiendomsmegler

Anders Sveen

+47 915 35 914

Dokumenter

Salgsoppgave Sunnmørgata 1

BRA/PROM

59 / 58 m²

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Beskrivelse

Anders Sveen (915 35 914) ved Schala & Partners har gleden av å presentere en klassisk perle med pene trekk, i avskjermede og idylliske Sunnmørgata 1 C.

Leiligheten ligger i gårdens 2. etasje og holder en god standard. Kjøkkenet er like mye hjertet av leiligheten som stuen, med både åpen løsning mot stue, god størrelse, peis og hele tre store vinduer som slipper dagslyset inn. Badet er romslig og har plass til både badekar, toalett, servant, hylleløsninger og vaskemaskin. Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng med nattbord samt kommode og en liten walk in garderobe. Det andre soverommet brukes i dag som gjesterom men kan disponeres som kontor i tillegg, og har god plass til seng, nattbord, kommode med ytterligere møblement. Entréen er romslig med plass til oppbevaring av yttertøy. Det har nettopp blitt oppført nye balkonger, som i denne leiligheten ligger vestvendt mot bakgård, med utgang fra soverom II.

Dette er et pent borettslag med en stor, grønn bakgård og klassisk fasade. Du ligger skjult til fra støy og byliv, men allikevel er du i umiddelbar nærhet av offentlig transport som buss og trikk, og butikker, postkontor og Ringen Kino er et steinkast unna. Rett og slett en fantastisk beliggenhet på øvre Grünerløkka.

Velkommen til visning!

Innhold

Leiligheten inneholder: entré/gang, stue med peisovn, bad, 2 soverom og kjøkken i åpen løsning mot stue. Videre er det vestvendt balkong med utgang fra soverom II, vendt ut mot bakgård.

I tillegg disponerer leiligheten kjellerbod på ca. 8 m².

Standard

Stue:

Deilig og lys stue med store vindusflater og en peisovn. Det er en egen krok som åpner for spennende innredningsmuligheter, og stuen har plass til både sofakrok, tv-seksjon og ytterligere møblement. Den åpne løsningen med kjøkkenet gir også plass til et spisebord, og midt imellom stuen og kjøkkenet finner man peisovnen.

Kjøkken:

Lekkert kjøkken med profilerte fronter og vitrinedører. Kjøkkenet er i åpen løsning mot stuen og får således et romslig og sosialt preg, samt syn mot koselig peisovn. Det er heltre eik benkeplate med keramisk kum, samt flisfelt over benk. Integrerte hvitevarer med platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøle-/fryseskap. Aquastopp/lekkasjevarsler og komfyrvakt er installert.

Balkong:

Splitter ny balkong vendt ut mod idyllisk, frodig og pen bakgård. Akkurat stor nok for et kjærestepar som vil nyte et glass vin sammen på sommeren, eller en kakao under teppet på vinteren.

Bad:

Meget romslig bad med god takhøyde og stort fint vindu ut mot frodig bakgård. Utstyrt med blant annet servant på søyle, badekar med dusjutstyr og moderne blandebatteri samt varmekabler i gulv og reflektorovn på vegg over dør.

Soverom 1:

Romslig hovedsoverom med en lyse, varme farger og lekkert klassisk preg med rosett og stukkatur. God plass til stor seng og tilhørende møblement, samt godt med plass til klær i walk-in garderobe. Takhøyde gir mulighet for taklampe eller lysekrone, og med de klassiske trekkene gir dette rommet deg en god og stilren hotellrom følelse.

Soverom 2:

Leilighetens andre soverom brukes i dag som gjesterom, men det kan like gjerne benyttes som kontor. God plass til seng, garderobeløsning og annet møblement. I sin tid har det faktisk stått et piano på dette rommet, så mulighetene er mange.

Entré/gang:

Pen entré med plass for lagring av sko og yttertøy. Videre er gangen utstyrt med brann- og lydklassifisert entrédør og dørtelefon.

Overflater:

Gulv: Flislagt gulv i entré med gulvarme og flislagt gulv på bad ellers eikeparkett.

Vegger: Glatte, malte veggflater og flissatte vegger samt noe malt strie på bad.

Himling: Himlinger med glatte malte flater. Stukkatur på begge soverom samt stue/kjøkken. Rosett på det ene soverommet samt i stue/kjøkken. Nyere stukkatur og rosetter laget av gipsmaker etter gammel mal.

Diverse:

* Ny balkong i Oktober 2016

* Get er leverandør av TV og bredbånd for borettslaget

* Borettslaget består av 27 andelsleiligheter

* Borettslaget har avtale om vaktmestertjeneste med A/S Alt i vaktmestertjenester. Vaktmestersentralen ivaretar oppgavene knyttet til rydding, plenklipping, snømåking, daglig drift og løpende vedlikehold. Borettslaget har også avtale om rengjøringstjeneste med vaktmestertjenestersentralen.

Rengjøringen skjer to ganger i uken i oppganger og annet fellesareal.

* Bygningene står på Byantikvarens gule liste over verneverdige områder

* God beliggenhet i rolig gate

* Flott, effektiv vedovn i stue

* Sikringsskap med automatsikringer

* Dyrehold er tillatt

* Veldrevet gård med god vedlikeholdshistorikk (se eget punkt)

* God takhøyde

* Rosett og stukkatur

* Walk in closet

Beliggenhet

Meget god beliggenhet i et populært boligområde på øvre del av Grünerløkka. Området byr på en rekke spennende restauranter, kaféer, gallerier, butikker samt et pulserende uteliv.

Fra leiligheten er det kort avstand til alt av servicetilbud, post, bank og mye mer. Nærhet også til flotte friområder som Birkelunden, områdene langs Akerselva, Sofienbergparken og Torshovdalen som kan by på gode tur- og rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Her ligger også det spennende Vulkanområdet med blant annet den flotte Mathallen med alt av råvarer man kan drømme om.

Meget god dekning av offentlige transportmidler i nærområdet. (Trikk linje 11, 12, 13 og buss 20, 21, 30, 33). Umiddelbar nærhet til Ringnes Park som inneholder populære Ringen kino som er en av Oslos beste kinoer, Elixia, Meny, kafé og andre servicetilbud.

Etasje

2 etasje

Tomt

Felles eiet tomt på 470 m². Gårdsrom opparbeidet med betongheller, gressplen, planter, sittegruppe og sykkelparkering.

Ligningsverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 726 518 pr. 31.12.14

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 743 642 pr. 31.12.14

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" (uattestert) fra 1898. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 58 kvm, Bruksareal: 59 kvm, Bruttoareal: 66 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Pipeløp i leiligheten. Tilkoblet frittstående peisovn for vedfyring i stue. Stålplate foran (gnistfanger).

Ellers elektrisk oppvarming med varmekabler og panelovner. Varmtvann fra bereder innbygd i kasse på bad over badekar.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Fellesgjeld / lånevilkår

Spesifikasjon av lån:

Lånenummer: 300149, Eiendomskreditt AS

Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 03.06.2016: 3.95% pa.

Antall terminer til innfrielse: 44

Saldo per 03.06.2016: 1 466 463

Andel av saldo: 80 238

Første termin/avdrag: 15.06.2015 ( siste termin 15.09.2027 )

Lånenummer: 12132101122, DNB Bank ASA

Annuitetslån, 4 terminer per år. Rentesats per 03.06.2016: 3.05% pa.

Antall terminer til innfrielse: 57

Saldo per 03.06.2016: 960 076

Andel av saldo: 52 531

Første termin/avdrag: 01.04.2016 ( siste termin 01.01.2031 )

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

REHABILITERING/STØRRE VEDLIKEHOLD:

2016 Branndører montert i alle oppganger

2016 Balkonger montert

2015 Oppussing av fasade / fjerning av sprekkdannelser

2013 Oppgradering av bakgård.

2013 Fjerning av hussopp i kjeller og utbedringer i forbindelse med det.

2008 Bytte av elektrisk anlegg og belysning i oppgangene.

2007 Oppussing av oppgang og dører/port.

2007 Utbedring av elektrisk anlegg/belysning i oppgang.

2003 Omfattende rehabilitering av gården. Fasaden er pusset opp, nytt tak er lagt,

utskifting av elektrisk anlegg med ny hovedtavle og nye stigeledninger m.m.

Følgende er gjort i borettslaget mtp. brannvern etc:

2013 Kontroll av pipeløp.

2012 Brannvernkontroll og montasje av brannslukkingsapparat i alle

oppganger.

2008 Bytte av elektrisk anlegg og belysning i oppgangene.

2007 Kontroll av pipeløp, samt reparasjon av skader på pipe.

2007 Kontroll av brannvarsler system.

2007 Sopp og fukt inspeksjon av kjeller og loft.

Noen av de viktigste vedlikeholdsoppgavene fremover vil være

- For å gi et bedre grunnlag for fremtidige vedlikeholdsarbeider, ønsker styret at det innhentes vedlikeholdsplan for bygget. Vedlikeholdsplanen må angi hvor mye som skal settes av årlig til fremtidig vedlikehold. Det må blant annet sørges for at brannlukene i kjelleren er mulig å åpne og det må monteres en brannstige på taket slik at feieren kan komme til pipeløpene for inspeksjon.

- Utarbeidelse av HMS-plan.

Oppgraderinger:

- Mulig oppgradering av kjeller

Boligkjøperforsikring

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpforsikring, som gir juridisk hjelp, dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Forsikringen har ingen egenandel. Boligkjøperforsikringen må senest tegnes på kontraktsmøtet, og koster mellom kr. 3 900,- og kr. 9.200,-, avhengig av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte takstdokumenter. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/ salgsoppgave med vedlegg, da bl.a. internettannonser kan være mangelfulle. Evt. avvik er budgivers/kjøpers ansvar.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.