Thor Olsens gate 4 B

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Thor Olsens gate 4 B

  • 0177 Oslo
Prisantydning
4 450 000,-
Fellesgjeld
61 038,-
Totalpris
4 518 947,-
Ligningsverdi
1 210 689,-
Fellesutgifter
2 255,-
Beregnet totalkostnad
4 450 000,- (Prisantydning)
61 038,- (Andel av fellesgjeld)


4 511 038,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))
199,- (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)


7 909,- (Omkostninger totalt)


4 518 947,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
49m²
Bruksareal
49m²
Bruttoareal
53m²
Tomt
539m² (eiet tomt)
Etasje
5.
Oppholdsrom
1
Soverom
2
Byggeår
1892
Modernisert
2011
Gårdsnummer
208
Bruksnummer
691
Energimerking
G
Finn-kode
140141582
Sist endret

PartnerEiendomsmegler

Lene Brekken

+47 98 02 97 44

PartnerEiendomsmegler

Oscar André Halsen

+47 45 24 08 17
  • Nabolagsprofil

94%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

84%

av boligene er eldre enn 20 år

78%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

51%

har høyskoleutdanning

Dokumenter

salgsoppgave thor olsens gate

Forkjøpsrett

Nei.

BRA/PROM

49 / 49 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1892

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selgers energiforbruk har vært ca. 4.500 kr. pr. år.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Beskrivelse

Dette er en svært attraktiv og unik 3-roms loftsleilighet med 64 kvm gulvareal beliggende tilbaketrukket til på Fredensborg.

Leiligheten er meget tiltalende; den utpeker seg med kvaliteter som store vindusflater, god takhøyde, åpen kjøkkenløsning, svært gode lysforhold og en gjennomgående planløsning.

Leiligheten kan også skilte med en egen takterrasse. Her ligger du vestvendt og på toppen i rolige omgivelser godt skjermet for innsyn med sol fra kl. 16.00 til solnedgang på sommerstid.

Leiligheten oppleves i sin helhet som gjennomført med gode lysforhold. Leilighetens gulvareal på 64 kvm gjør at den oppleves svært romslig.

Boligen har en koselig stue med et herlig særpreg og en lun atmosfære. Stuen har en fin romløsning som gjør den enkel å møblere; det er god plass til sofagruppe, TV-seksjon og for eksempel en hyggelig lesekrok. Kjøkkenet er i åpen løsning og oppleves meget funksjonelt med gode

arbeidsforhold og godt med skap- og benkplass. Perfekt plassert i tilknytning til kjøkkendelen finner du en ypperlig plass til spisestue med langbord. Utgangen til terrassen med skyvedør i glass og store vindusflater gir svært godt med naturlig lys!

Videre har leiligheten et lekkert, flislagt bad fra 2011 som er utført med bl.a. dusjhjørne, varme i gulv og plass/opplegg til vaskemaskin. To soverom, begge av god størrelse og med fine lysforhold.

Innhold

Leiligheten inneholder:

Romslig entré, stue, kjøkken, 2 soverom, baderom og balkong.

Leiligheten disponerer i tillegg én bod i 1.etasje på ca. 1 kvm og én bod i kjeller på ca. 6 kvm.

Beliggenhet

Thor Olsens gate 4 B ligger i et sentralt og meget populært område midt mellom sentrum, St. Hanshaugen og Grünerløkka. Her har man absolutt alt av forretninger, kaféer, restauranter, underholdnings- og servicetilbud

Området Fredensborg har de senere år vært et satsningsområde, og flere bygårder og gater er nylig renovert.

Fredensborg er et perfekt utgangspunkt uansett hva du måtte ønske - mulighetene er nesten overveldende! Herfra er det kort vei til St. Hanshaugen med sin flotte park og nærliggende sjarmerende forretninger. Grünerløkka med et stort utvalg av spisesteder og yrende folkeliv ligger også like ved. For shopping kan man for eksempel ta en kort spasertur ned til Egertorget eller sentrum forøvrig, med alt det innebærer av butikker, spisesteder og kulturtilbud. Majorstuen er også lett å komme til via Stortingen t-banestasjon. Videre er det rett ved Vulkan, som er et nytt og spennende område med blant annet Mathallen, utesteder, spisesteder, butikker og treningssenter. Også verdt å nevne er området rundt Torggata og mot Jungstorget, som byr på enda mer av spise- og utesteder. Er du musikkinteressert er Blå, Rockefeller, Sentrum Scene, Oslo Spectrum og mye mer innen kort rekkevidde.

Langs Akerselva er det flotte tur- og friluftsområder, med bilfri gang- og sykkelsti hele veien opp til Maridalsvannet og Nordmarka. Av treningsfasiliteter kan man blant annet velge mellom nyoppussede SATS Elixia, Bislet bad, Bislett stadion med flotte løpeforhold både sommer og vinter, FitnessXpress, Sentrum squash og fitness, Athletica Centrum og Athletica Vulkan. Alle disse treningsalternativene er plassert i nærhet til leiligheten.

Gode kollektivtilbud med Stortinget T-banestasjon kort gange fra leiligheten, og via 33-bussen og 37-bussen fra Nordahl Bruns gate, samt 34- og 54-bussen fra Møllergata.

Entré

Leilighetens koselige entré gir umiddelbart et lunt og godt første inntrykk. Entréen oppleves romslig og har godt med plass til yttertøy og sko i to romslige garderobeskap. Dørcalling-anlegg og B30 ytterdør.

Stue

Leiligheten har en svært koselig stue med bøttevis av sjarm og lys. Stuen oppleves enkel å møblere og har god plass til en stor sofagruppe, tv-seksjon og øvrig ønsket møblement. Leilighetens gjennomgående løsning, store takvinduer og luftige takhøyde gir rikelig med naturlig lys og en solid romfølelse.

Kjøkken

Funksjonelt og hyggelig kjøkken fra HTH med gode arbeidsforhold. Kjøkkenet fremstår moderne og velholdt og har godt med oppbevaringsplass i skap og skuffer, samt gode arbeidsforhold i form av mye benkeplass. God plass til en romslig spisestue i perfekt tilknytning til kjøkkendel. Kjøkkenets funksjonelle kjøkkenøy lager et naturlig skille mellom kjøkken- og spisestuedel. Kjøkkeninnredningen inneholder glatte fronter med matt sort utførelse, benkeplater i tre, underlimt oppvaskkum i komposit med ett-greps armatur fra Blanco og vitrineskap over oppvaskkum med belysning. Videre inneholder kjøkkenet integrerte hvitevarer som induksjonstopp, stekeovn, mikrobølgovn og oppvaskmaskin. Frittstående kjøleskap og fryser fra AEG med vann- og isbitdispenser.

Bad

Delikat, flislagt baderom fra 2011. Badet inneholder dushjørne med glassdør, servantskap med dører i sort utførelse, benkeplate i tre og ovenpåliggende servant av porselen med ett-greps armatur fra Gessi. Videre inneholder badet speil med belysning, vegghengt skap på vegg, downlights i himling og varmekabler i gulv. Opplegg og plass til vaskemaskin. badet er av god størrelse, oppleves delikat og holder en god standard.

Balkong

Fra spisestuen er det utgang til en herlig takterrasse på 3 kvm med vestvendte solforhold og et nydelig åpent utsyn. Her kan du enkelt nyte fredelige omgivelser, lite innsyn og en herlig ettermiddagssol. Solen skinner inn på balkongen fra ca. kl. 16.00 på sommerstid.

Soverom

Leiligheten kan skilte med to romslige og lyse soverom hvorav begge soverommene har god plass til dobbeltseng og godt med oppbevaringplass til klær. Soverom nr. 2 passer ypperlig som barnerom eller gjesterom og kontor. Her har du fint plass til dobbeltseng eller enkeltseng og en kontorinnredning. Begge rommene har store vindusflater som sørger for godt med lys og et hyggelig innemiljø. Soverommene og leiligheten i sin helhet ligger i et meget stille og fredelig området. Her opplever du derfor ingen sjenerende trafikk og støy.

Felleskostnader

Kr. 2.255,-/mnd. Herav: renter og avdrag andel fellesgjeld, forretningsførsel, kommunale avgifter, felles byggforsikring og felleskostnader.

Fordeling felleskostnader:

Felleskostnader: 1.839,-

Lån OBOS: 416,-

Etasje

5. etasje

Tomt

Areal: 539 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er opparbeidet med steinlagt gårdsrom med sykkelparkering og sittegruppe.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 210 689 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 358 480 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Grunnmur og bærende konstruksjoner i mur, naturstein og teglstein. Etasjeskiller i trekonstruksjoner. Saltak i trekonstruksjoner. Utvendig fasader med pussede murflater.

For ytterligere informasjon om byggemåte henvises det til vedlagte takst utarbeidet av Anticimex AS, datert 04.02.2019.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Det foreligger ferdigattest på leiligheten datert 30.04.2015.

Boligens areal

Primærrom: 49 kvm, Bruksareal: 49 kvm, Bruttoareal: 53 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opp til tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt X for utfyllende bestemmelser.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming via panelovner. Varmekabler i baderomsgulv.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Leiligheten er en del av Thor Olsens gate 4 borettslag. Borettslaget består av 21 andelsleiligheter fordelt over 4 etasjer + utbygd loft.

OBOS er forretningsfører.

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapets totale lån og vilkår:

Lånenr:* HUS601-11610023 01

Type: A

Restsaldo: 48.819,-

Restløpetid : 1 år og 6 mnd

Rente: Flyt 1,5%

Lånenr:* HUS602-11610023 30

Type: A

Restsaldo: 26.553,-

Restløpetid: 1 år og 6 mnd

Rente: Flyt 1,50%

Lånenr: *OBBK01-98207359688

Type: A

Restsaldo: 1.416.535,-

Restløpetid: 17 år 8 md.

Rente: Flyt 2,80%

Husbanklånene gjelder ikke for denne leiligheten.

Andel fellesgjeld

61 038

Forsikring

IF skadeforsikring

Polisenummer: 565700

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier. Vedtektene og husordensreglene følger som vedlegg.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og rehabilitering:

2014: Utbedring av vannlekkasje på inntaksledning

2013: Oppgradering av bakgård. Lagt fast dekke og bygget bodanlegg i bakgården

2013: Sikkerhetsnett mot naboeiendom. Skiftet sikkerhetsnett mot St.Sunniva skole for å ivareta leverandørs tilgang til reklameplasser på sydvestveggen av bygården.

2011: Piperehabilitering. Rehabilitering av pipeløp i bruk.

2011: Brannsikring. Installering av brannsikringsanlegg (sprinkleranlegg) og felles brann- varslingsanlegg, med tilhørende brannsikringstiltak i oppgangene.

2010: Oppganger pusset opp

2009 - 2010: Oppgradering av elektrisk hovedtavle

2009 - 2010: Fasadevedlikehold

2009 - 2010: Skifting av låser. Skifting av låser på inngangsparti i begge oppgangene samt kjellerboder

2009 - 2010: Telefonledninger og kabel. Oppgradering av telefonledninger og kabel inn til gård

2009 - 2010: Salg av råloft. Loftet solgt til Byggutvikling Øst som bygget 4 nye leiligheter.

Husdyrhold

Husdyrhold er i følge husordenssreglene tillatt hvis det ikke er sjenerede for øvrge andelseiere.

Tilbehør

ølgende tilbehør medfølger handelen: hvitevarer på kjøkken.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: lb@schalapartners.no eller SMS: 98 02 97 44 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 5 000,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.