Trondheimsveien 18C

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Trondheimsveien 18C

  • 0560 Oslo
Prisantydning
3 800 000,-
Fellesgjeld
412 677,-
Totalpris
4 220 924,-
Ligningsverdi
1 229 054,-
Fellesutgifter
5 728,- (Kabel-tv, varmtvann, drift og vedlikehold, forsikringer, forretningsførsel, vaktmestertjeneste, renhold, nedbetaling av andel gjeld, kommunale avgifter m.m. Herav: Fellesutgifter: 3 524,- Renter og avdrag: 1.782,- Kabel-tv abonnement: 422,-)
Beregnet totalkostnad
3 800 000,- (Prisantydning)
412 677,- (Andel av fellesgjeld)


4 212 677,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 188,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
199,- (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)


8 247,- (Omkostninger totalt)


4 220 924,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
80m²
Bruksareal
80m²
Bruttoareal
88m²
Tomt
714m² (eiet tomt)
Etasje
4.
Antall rom
3
Oppholdsrom
1
Soverom
2
Byggeår
1895
Gårdsnummer
228
Bruksnummer
579
Energimerking
G
Finn-kode
138970916
Sist endret

Eiendomsmeglerfullmektig

Truls Martin Nygaard

47 62 91 51
  • Nabolagsprofil

95%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

93%

av boligene er eldre enn 20 år

74%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

56%

eier sin egen bolig

Dokumenter

Salgsoppgave Trondheimsveien 18C

Forkjøpsrett

Ja - denne forhåndsvarsles og avklares raskt etter salg (ca. 5 virkedager).

BRA/PROM

80 / 80 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1895

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 714 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i BBL Finans AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader. Ingen IN-ordning.

Beskrivelse

Velkommen til en romslig 3-roms med stort potensial. Leiligheten er gjennomgående og er vendt ut mot indre gårdsrom. I Trondheimsveien 18C bor du i et svært populært område på Grünerløkka/Sofienberg. Her finner du et urbant og stemningsfullt miljø med alt det Oslo har å by på

•Oppussingsobjekt med stort potensial

•Mulighet for å skape sitt eget drømmehjem

•God takhyde og store vindusflater som sørger for rikelig med naturlig lys

•Nye vinduer i hele leiligheten og oppgangen i 2018

•To store soverom som vender mot rolig sidegate

•Varmtvann og kabel-TV er inkl.

•Automatsikringer

•Lofts- og kjellerbod

•Veldrevet Borettslag

•Sykkelparkering i bakgård

•Nærhet til alt av kommunikasjon og gode servicetilbud, med kort avstand til både Oslo sentrum, marka og flotte parker.

Standard

Stue | Store vindusflater

Leiligheten har en romslig stue med god plass til sofagruppe, tv-seksjon, spisebord etc. Gode vindusflater som gir rikelig med lysinnslipp. Åpen og lys stue med god plass til både sofahjørne. Flott peisovn, stukkatur og rosett.

Kjøkken | Separrat kjøkken med mange muligheter

Eldre og original kjøkkeninnredning med slette fronter. Benkebeslag med oppvaskkummer med 2-greps blandebatteri.

Bad | Opplegg for vaskemaskin

Eldre bad med innredning, badekar og gulvmontert toalett. Leiligheten har opplegg for vaskemaskin.

Soverommene | Vendt ut mot rolige mot rolige sidegate

Romslige soverom med plass til dobbeltseng, nattbord og kommode. Begge soverommene vender ut mot Professor Lochmanns gate (rolig sidegate).

Entré | Godt med oppbevaringsplass

Entré/gang med god plass til oppbevaring av yttertøy og sko. Dørcalling med portåpner.

Overflater | Stukkatur og rosetter

Gulv: Innevndige gulvflater er belgat med hendholdsvis: Tregulv, belegg og toppe.

Vegger: Malte flater i oppholdsrom og malt panel i entrè.

Tak: Stukkatur og rosett.

Alt i alt en flott leilighet med et stort potensial og belligende mot indre gård og den rolige sidegaten Professor Lochmanns gate.

Innhold

Leiligheten inneholder: Entré, kjøkken, stue, bad og to soverom.

I tillegg disponerer leiligheten én kjellerbod på ca. 5 kvm og én loftsbod.

Beliggenhet

Leiligheten har en flott beliggenhet sentralt på Sofienberg/Grünerløkka, med gangavstand til alt av byens fasiliteter. Leiligheten ligger midt mellom Sofienbergparken og Botanisk Hage. Området er urbant og populært med parker og friområder i nærmiljøet. Rathkes Plass har sittegrupper, fontene etc. På Rathkes Plass finner man også Egget, en café/restaurant med hyggelig uteservering. Området er regulert til gårdstun.

Grünerløkka er kanskje den mest stemningsfulle bydelen i Oslo, og kan by på en rekke spennende kaféer og restauranter, samt et pulserende uteliv. Servicetilbud, butikker, kino, treningssentre, alt i nærmiljøet. Rett på andre siden av Akerselva finner man også Vulkanområdet, med den populære Mathallen med blant annet et spennende utvalg av unike råvarer.

Bydelen har flere store park- og grøntanlegg, blant dem kan vi nevne Sofienbergparken, Birkelunden, Olaf Ryes Plass, Botanisk hage og Akerselva med fine turmuligheter sommer som vinter. Det er rikelig med andre aktivitetstilbud i området med for eksempel Tøyenbadet, eller kunst- og kulturinstitusjoner som Zoologisk museum eller Munch-museet. I tillegg er det en kort spasertur opp til Ringnes park, med treningssenter, forretninger og Ringen Kino.

Meget gode kollektivmuligheter med T-bane fra Tøyen og Carl Berner (alle byens linjer). Trikk og buss forbindelse fra Trondheimsveien, Schous plass og Thorvald Meyers gate. Ellers har man tog fra Oslo S og busser fra Bussterminalen. Ca. 10 minutters gange til Oslo sentrum.

Felleskostnader

5 728 pr. mnd. Kabel-tv, varmtvann, drift og vedlikehold, forsikringer, forretningsførsel, vaktmestertjeneste, renhold, nedbetaling av andel gjeld, kommunale avgifter m.m.

Herav:

Fellesutgifter: 3 524,-

Renter og avdrag: 1.782,-

Kabel-tv abonnement: 422,-

Borettslaget er sikret mot tap av felleskostnader i BBL Finans AS. Borettslaget er, etter gjeldende bestemmelser fastsatt av finansieringsselskapet, sikret mot tap som følge av at en andelseier unnlater å betale sine felleskostnader.

Etasje

4 etasje

Tomt

Eiet tomt på 714 kvm som tilhører borettslaget. Bakgården har sittegrupper, beplantning og uthus for oppbevaring av barnevogner. Sykkelparkering.

Garasje / Parkering

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 229 054 pr. 31.12.16

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 424 594 pr. 31.12.16

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Yttervegger i teglstein med utvendig fasade i pusset utførelse. Etasjeskillere i tre og grunnmur i betong/gråsteinsmur. Bygget er fundamentert med støpt såle til antatt faste masser. Trevinduer med 2 lags glasss fra 2018. Tidmessig entredør, brann og lydklassifisert.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 80 kvm, Bruksareal: 80 kvm, Bruttoareal: 88 kvm

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler. Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

(1) Andelseieren kan ikke uten samtykke fra styret overlate bruken av boligen til andre.

(2) Med styrets godkjenning kan andelseierne overlate bruken av hele boligen dersom:

- andelseieren selv eller andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen, har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene. Andelseierne kan i slike tilfeller overlate bruken av hele boligen for opp til tre år.

- andelseieren er en juridisk person.

- andelseieren skal være midlertidig borte som følge av arbeid, utdanning, militærtjeneste, sykdom eller andre tungtveiende grunner.

- et medlem av brukerhusstanden er andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen.

- det gjelder bruksrett til noen som har krav på det etter ekteskapslovens §68 eller husstandsfellesskapslovens §3, andre ledd. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Har laget ikke sendt svar på skriftlig søknad om godkjenning av bruker innen en måned etter at søknaden har kommet fram til laget, skal brukeren regnes som godkjent.

(3) Andelseier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten godkjenning.

(4) Overlating av bruken reduserer ikke andelseierens plikter overfor borettslaget.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med panelovner og eventuelt vedfyring. Varmtvann er inkludert i felleskostnadene.

Løpende kostnader

Strøm, evt. alarm og innboforsikring kommer i tilegg.

Eiendomsskatt:

Bystyret i Oslo har vedtatt å innføre og skrive ut eiendomsskatt. Det er eier av eiendommen som mottar varsel og krav om betaling. Dvs. borettslaget v/styret og det er opp til borettslaget å identifisere og kreve inn eiendomsskatt fra de andeler dette vil gjelde på vegne av Oslo kommune. Dette innkreves av borettslaget og faktureres via felleskostnadene.

Adkomst

Adkomst fra Trondheimsveien. Det vil bli skiltet fra Schala & Partners ved annonserte visninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger etter bestemmelsene i S-2255 av 28.07.1977. Området forøvrig er regulert til boliger, vei/trafikkområde, friområde m.m. Reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Oslo sentrum og indre sone i Oslo kommune med tilhørende endringer i S-2937 av 01.10.1987. (Planen er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn)). For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

1982/511762-2/105 Obligasjon 15.11.1982

BELØP: NOK 815.000

Panthaver:Andelseierne I Borettslaget

Lnr: 1086915

PRIORITET ETTER OBLIGASJON(ER) TIL HUSBANKEN OG / ELLER

ANDRE BANKER OG KREDITINSTITUSJONER.

2002/70826-1/105 Pantedokument 29.10.2002

BELØP: NOK 2.000.000

Panthaver:DNB BANK ASA

Org.nr: 984851006

2010/374879-1/200 Pantedokument 26.05.2010

BELØP: NOK 1.000.000

Panthaver:DNB BANK ASA

Org.nr: 984851006

2018/1404682-1/200 Pantedokument 12.10.2018 21:00

BELØP: NOK 7.000.000

Panthaver:DNB BANK ASA

Org.nr: 984851006

Grunndata

1895/900019-2/105 Registrering av grunn 15.01.1895

Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:228 Bnr:570

Rettigheter på andre eiendommer

ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget Trondheimsveien 18 er organisert etter de bestemmelser som følger av loven, og har til formål å drive eiendommen i samråd med, og til det beste for, eierne. Borettslaget Trondheimsveien 18 ligger i Oslo kommune, og har organisasjonsnummer 947591045. Borettslaget Trondheimsveien 18 består av 29 boliger og 0 næringslokaler.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 412.677,- pr. 15.01.2019.

Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 10.537,- pr. 01.01.2017.

Lånenummer: 12136929273, DNB BANK ASA

Annuitetslån, 4 terminer per år.

Rentesats per 15.01.2019: 2.1% pa.

Antall terminer til innfrielse: 99

Saldo per 15.01.2019: 8 986 795

Andel av saldo: 412 678

Første termin/første avdrag: 30.12.2018 ( siste termin 30.09.2043 )

Boligselskapet har ikke IN-avtale

All låneinformasjon over er beregnet ut fra dagens kjente lånebetingelser. De månedlige kapitalkostnadene (renter og avdrag) viser hvor mye det koster å betjene lån for eieren av denne leiligheten. Eventuelt avvik mellom kapitalkostnader og lånekostnader under punktet "Økonomiske opplysninger om leiligheten", kan skyldes renteendringer, periodisering eller andre årsaker.

Andel fellesgjeld

412 677

Forsikring

Gjensidige forsikring ASA

Polisenummer: 78344547

Regnskap

Årets resultat for 2017 viste et overskudd på kr 348 028 og fremkommer i resultatregnskapet. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2017 kr 229 050 og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husordensregler ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Borettslaget har vært igjennom et omfattende vindusprosjeket og alle vinduene i leiligheten samt oppgangen har blitt skiftet ut i 2018.

Det må alltid påregnes generelt vedlikehold av borettslaget. Se også årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i prospekt.

Husdyrhold

Husdyr kan anskaffes etter at søknad om det er innvilget av styret. Dette gjelder også gjenskaffelser. Husdyr må ikke være til plage for beboere i borettslaget.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: tmn@schalapartners.no eller SMS: 47 62 91 51 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale. Styrets godkjennelse må foreligge og forkjøpsretten må være avklart før overtagelse kan gjennomføres.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Selger har ikke eid eller bebodd boligen og har følgelig svært begrenset kjennskap til dens beskaffenhet. Interessenter oppfordres til å ta med fagkyndig på besiktigelsen.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 7 500,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.