Trondheimsveien 91

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Trondheimsveien 91

  • 0565 Oslo
Prisantydning
4 100 000,-
Fellesgjeld
71 205,-
Totalpris
4 190 915,-
Ligningsverdi
884 236,-
Fellesutgifter
3 866,- (varmtvann, fyring, kabel-tv, bredbånd, drift og vedlikehold, vaktmestertjenester, felles forsikringer, kommunale avgifter m.m Herav: Felleskostnader: 3.507,- Fellesavtale bredbånd: 210,- Fellesavtale TV: 149,-)
Beregnet totalkostnad
4 100 000,- (Prisantydning)
71 205,- (Andel av fellesgjeld)


4 171 205,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
6 556,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
5 245,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
199,- (Panteattest kjøper)
6 850,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))


19 710,- (Omkostninger totalt)


4 190 915,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
53m²
Bruksareal
53m²
Bruttoareal
59m²
Tomt
9 284m² (eiet tomt)
Etasje
3.
Antall rom
3
Oppholdsrom
1
Soverom
2
Byggeår
1941
Modernisert
2018
Gårdsnummer
229
Bruksnummer
127
Energimerking
G
Finn-kode
134713610
Sist endret

Eiendomsmegler MNEFFagsjefPartner

Bjørnar Mikkelsen

+47 938 98 132
  • Nabolagsprofil

95%

av boligene er eldre enn 20 år

95%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

90%

eier sin egen bolig

64%

har høyskoleutdanning

Dokumenter

Salgsoppgave Trondheimsveien 91

Forkjøpsrett

Ja

BRA/PROM

53 / 53 m²

Antall soverom

2

Eierform

Borettslag

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1941

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Tomt

Areal: 9 284 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Beskrivelse

Velkommen til Trondheimsveien 91 - presentert av Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner Bjørnar Mikkelsen (tlf 938 98 132) hos Schala & Partners:

SJELDEN SJANSE!

Unik, påkostet og stilfull 3-roms med plassbygde løsninger og høy standard.

Leiligheten er omfattende modernisert og ombygget 2017/18 med nytt, plassbygget kjøkken fra kvalitetsmerket Custom Kitchen & Interiors med benkeplate i kompositt og svært god skap- og benkeplass, svært delikat bad omfattende rehabilitert av fagfolk 2017 (soilrør ble skiftet i regi av borettslaget i 2011 - takstmann har gjort fuktsøk i badet, ingen unormale verdier ble registrert), nye gulv og oppgraderte overflater på alle vegger og himlinger.

Gjennomtenkte løsninger med blant annet dørblader som "går i ett" med veggene (ingen gerikter / "invisible doors") og bygget nedsenket ramme rundt langs veggene, med integrert belysning/ downlights og 4 høyttalere i stuehimling med medfølgende Pioneer 2H Reciever.

Varmtvann og fyring er inkl. i felleskostnadene, og borettslaget har en avtale med Homenet om leveranse av 1000/1000 Mbit/s internett.

Lave kjøpsomkostninger - ingen dokumentavgift.

Leiligheten tilhører et veldrevet og hyggelig borettslag og beboerne har adkomst til et flott gårdsrom som er opparbeidet med gangarealer, gressplen, pen beplantning, flere sittegrupper og sykkelstativ - i tillegg til eget trimrom og selskapslokale.

I Trondheimsveien 91 bor du på sentrale Sofienberg, med et stemningsfullt miljø og urbant nabolag. Du finner store parkområder som bl.a. Ola Narr, butikker, hyggelige fortauscaféer og restauranter like i nærheten. Her har du alt av byens fasiliteter i umiddelbar nærhet.

Denne leiligheten bør sees og oppleves!

Velkommen på visning!!

Innhold

Svært lekker og påkostet 3-roms leilighet beliggende i byggets 3. etasje og består av:

Entré, bad/WC, stue, kjøkken og 2 soverom

Leiligheten disponerer én kjellerbod på ca. 4 m².

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et meget populært og sentralt område på Sofienberg, med nærhet til alt av nødvendige fasiliteter. Det er flere idylliske grøntarealer i umiddelbar nærhet med få minutters gange til Tøyenparken, Botanisk hage, Ola Narr og Sofienbergparken. En rask spasertur tar deg til Carl Berner som er et knutepunkt for offentlig kommunikasjon i Oslo, med T-banestasjon, trikk, buss og flybuss. Det er også gangavstand til Tøyen hvor du finner mange hyggelige spisesteder, forretninger, utesteder etc. På Grünerløkka finner du et yrende folkeliv og et stort utvalg av restauranter, caféer, barer og butikker m.m. Til fots tar det ti minutter å gå til Olaf Ryes plass på Grünerløkka og en knapp halvtime å gå til Oslo sentrum/Karl Johan.

For den som liker å holde seg aktiv er det rikelig med tilbud i nærheten. Treningssentre i nærheten er Actic Tøyen, Fresh Fitness, SATS/Elixia og Bare Trening. Dersom man ønsker en litt annen type aktivitet finner man blant annet Tøyenbadet, Munchmuseet og Naturhistorisk museum like i nærheten. I august er også Tøyenparken tilholdssted for Øyafestivalen, med kjente norske og internasjonale artister på plakaten. Området har lett tilgang til flere matbutikker som f.eks søndagsåpen Bunnpris og Joker, Coop Ekstra, Rema 1000, Kiwi m.m. Apotek, post og andre forretninger har du også i nærheten.

Carl Berner har i den senere tid gjennomgått et stort løft, både estetisk og trafikkmessig, med grøntområder, beplantning av trær og mål om hele 40 % redusert trafikk. Området skal få ytterligere løft med ny bolig- og næringsbebyggelse ved trikk- og bussholderplassen. Her skal det være et hyggelig samlingsplass med dagligvare (Coop Mega), spesialforretninger, kafé m.m.

Fra Trondheimsveien er det enkelt å komme seg til sentrum med trikk eller buss fra Sofienberg (17-trikken) eller med T-banen fra Carl Berner eller Tøyen. Det er ca. 4 minutters gange til T-banen på Carl Bernes plass. For øvrig går også buss nr. 31 hele døgnet, ellers flere busser fra Carl Berners plass med avganger til alle byens retninger. Tøyen togstasjon ligger rett opp bakken i Tøyenparken, hvor Gjøvikbanen gir enkelt tilkomst til Nordmarka/Lillomarka (ca. 15 min til Movatn stasjon). Holdeplass for flybuss finner du i Sars' gate.

Felleskostnader

3 866 pr. mnd. varmtvann, fyring, kabel-tv, bredbånd, drift og vedlikehold, vaktmestertjenester, felles forsikringer, kommunale avgifter m.m

Herav:

Felleskostnader: 3.507,-

Fellesavtale bredbånd: 210,-

Fellesavtale TV: 149,-

Etasje

3. etasje

Tomt

Eiet tomt på ca. 9.284 m². Tomten er opparbeidet med plenarealer, diverse beplantning, sittegrupper, sykkelparkering og asfalterte gangveier.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 884 236 pr. 31.12.16

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 183 251 pr. 31.12.16

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Byggemåte

Tradisjonell bygård fra 1942.

- Fundamentering i betong. Grunnforholdene er ikke undersøkt.

- Yttertaket i trekonstruksjon, tekket med takstein, fra 2002/2003.

- Felles trappegang, trapper i betongkonstruksjon.

- Etasjeskillere i betong.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 53 kvm, Bruksareal: 53 kvm, Bruttoareal: 59 kvm

3. etasje:

Bruksareal: 53 m².

Primærrom: 53 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, bad/WC, stue/kjøkken og 2 soverom

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Radiatorer, sentralfyr.

Varmekabler i badet.

Borettslaget har inngått avtale med Boligenergi AS om boring av energibrønner og installasjon av bergvarmepumper. Oppstart november 2018.

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Det rives, bygges og rehabiliteres i området. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

1912/900093-1/105 Rettighet

11.04.1912

Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE

Org.nr: 958935420

LEIEAVTALE

PÅ PORTSKUR

BESTEMMELSE OM FORLENGELSE

Overført fra: 0301-229/184

Gjelder denne registerenheten med flere

1939/401978-2/105 Bestemmelse om bebyggelse

08.03.1939

Bestemmelse om benyttelse

Overført fra: 0301-229/183

1939/407709-1/105 Best. om adkomstrett

22.11.1939

Bestemmelser om rettigheter/plikter til fellesareal

Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

Overført fra: 0301-229/183

1940/407010-1/105 Erklæring/avtale

02.11.1940

Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

Overført fra: 0301-229/183

1942/402538-2/105 Best. om vann/kloakkledn.

20.04.1942

Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo vann og kloakkvesen

Med flere bestemmelser

1953/401413-1/105 Erklæring/avtale

28.01.1953

Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr. takreklame.

Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

Overført fra: 0301-229/186

1961/507245-1/105 Erklæring/avtale

03.05.1961

vedr. takreklame

Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

Overført fra: 0301-229/186

1998/54988-1/105 Obligasjon

21.09.1998

BELØP: NOK 2.256.000

Panthaver:De Fremtidige Andelseierne I Borettsl. Ved Obos

Lnr: 4981327

2000/46974-1/105 ** Prioritetsbestemmelse

17.08.2000

veket for: OBLIGASJON 2000/46972-1/105

2002/7921-1/105 ** Prioritetsbestemmelse

06.02.2002

veket for: OBLIGASJON 2002/7920-1/105

2002/23206-1/105 ** Prioritetsbestemmelse

11.04.2002

veket for: OBLIGASJON 2002/10157-1/105

2003/76699-1/105 ** Forhøyelse

18.11.2003

FORHØYET TIL NOK 2,258,000

2005/86663-1/105 ** Forhøyelse

15.12.2005

FORHØYET TIL NOK 2,266,000

2002/10157-1/105 Obligasjon

14.02.2002

BELØP: NOK 35.670.000

Panthaver:Den Norske Stats Husbank

Lnr: 5924206

2013/728196-1/200 Pantedokument

30.08.2013

BELØP: NOK 7.000.000

Panthaver:DNB BANK ASA

Org.nr: 984851006

Grunndata

1939/407756-2/105 Registrering av grunn

23.11.1939

Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:183

2000/46970-1/105 Sammenslåing

17.08.2000

Denne matrikkelenheten er sammenslått med:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:128

Denne matrikkelenheten er sammenslått med:Knr:0301 Gnr:229 Bnr:183-187

Rettigheter på andre eiendommer

Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Borettslag

Borettslaget består av 305 andelsleiligheter. I tillegg kommer 1 tjenesteleilighet. Engelsborg Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948322536, og ligger i bydel 2 Grunerløkka i Oslo kommune.

- Borettslaget har hjemmeside www.engelsborg.no.

- Vaktmester Alf Mikalsen ivaretar den daglige drift og det løpende vedlikeholdet i borettslaget i henhold til stillingsbeskrivelse.

- Borettslaget har avtale med Securitas AS om vektertjenester.

- Borettslaget har avtale med Renholdseksperten om renhold av Borettslagets fellesarealer.

- Fellesvaskerier er i Trondheimsveien 87 og 103.

- Canal Digital er borettslagets leverandør av TV-tjenester.

- Det er inngått fellesavtale på bredbånd over borettslagets nye fiberbaserte spredenett. Broadnet leverer bredbåndstjenesten via HomeNet.

- Borettslaget har avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader.

Fellesgjeld / lånevilkår

Andel fellesgjeld for denne leiligheten utgjør kr. 71.205,- pr. 01.11.2018.

Andel fellesformue for denne leiligheten utgjør kr. 11.162,- pr. 31.12.2017.

Borettslaget har to lån:

Lånenummer: DNB-12126152203

Type: Annuitet

Restsaldo: 1.556.469,-

Restløpetid: 10 mnd

Term pr. år: 12

Type rente: Flyt

Rente: 2,40%

Lånenummer: Hus601-11441549

Type: Annuitet

Restsaldo: 18.970.248,-

Restløpetid: 8 år og 7 mnd

Term pr. år: 2

Type rente: Flyt

Rente: 1,41%

Andel fellesgjeld

71 205

Andel formue

11 162

Forsikring

Tryg Forsikring

Polisenummer: 6659679

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det må påregnes generelt vedlikehold av borettslaget.

Fremtidige planer:

- Vedlikehold av indre gård.

- Ekstraordinær generalforsamling vedtok 17. oktober at borettslaget inngår avtale med Boligenergi AS om boring av energibrønner og installasjon av bergvarmepumper. Oppstart november 2018. Styret informerer låneopptak på 12.000.000,-. Det blir søkt om støtte fra Oslo kommune på inntil kr 1 000 000, samt midler fra OBOS og Enova. Støtten utbetales etter at arbeidet er ferdigstilt. Støtten vil i sin helhet gå til ekstraordinær innbetaling på lånet. Fellesgjelden vil dermed økes og fordeles etter at arbeidet er ferdigstilt. Styret opplyser at låneopptaket ikke skal øke felleskostnadene.

Vedlikeholdshistorikk:

2016 - 2017: Oppussing av oppganger / Nytt velferdsrom

2014 - 2015: Sirkulasjon av varmtvann i Sars' gate / Fyring- ASV-PV ventiler + ny sirkulasjonspumpe

2013 - 2014: Brannvarsling fellesområder / Fibernett / Bytte av radiator

2012 - 2013: Oppgradering uterom, beplanting, veier m.m. / Nytt låsesystem for fellesarealer/oppganger

2011 - 2012: Maling av alle vinduer og balkongdører / Nye brannslukkere og varslere for alle leiligheter / Nye utemøbler,benker/bord(tillegg) / Oppstart, montering av sykkelstativ kjellere, maling m.m.

2010 - 2011: Kantstein m.m. mot Solhauggate / Oppgradering av trimrom inkl utstyr / Nye tørketromler til vaskeri (87) / Drenering i Sars' Gate, og utenfor fyrrom, indregård / Kantstein/beplanting øverst i indregård / Tillegg/utvidelse av snøfangere (tette "hull")

2009 - 2010: Nye tørketromler til vaskeri (103) / Nytt callinganlegg / Ny belysning og tidsstyring av dette på loft og kjeller / Ny vannledning sarsgt 70, etter lekkasje/"flom" / Oppgradering av styring for kjeler, fyrrom

2008 - 2009: Utbedring av grunn under vei i øvregård

2007 - 2008: Nye kloakkledn/avløp fyrrom / Nye utemøbler,benker/bord(tillegg)

2006 - 2007: Opparbeidelse av fast oppstillingsplass for containere / Fjernet lekeplass og utvidet/oppgradert uteareal

2005 - 2006: Etablering av søppelhus ute, og stengning av søppelsjakter / Grunnarbeider/trapperehabilitering ute (bl.a. Sg76)) / Rehabilitering av alle oppganger, inkludert nye postkasser / Oppgradering av trimrom / Oppgradering av to vaskerier, inkl. ny maskinpark og betalingssystem

2004 - 2005: Utskifting av kjellerstrekk (rør for varmt/kaldt vann) / Reparasjoner/oppretting kjellergulv sarsgt 72 & 74 / Bytte av ekspansjontanker i varmeanlegg

2002 - 2003: Rehabilitering av tak, heving + ny stein / Utbygging av loftsleiligheter / Utbygging av ny leilighet i Sarsgt 76 / Maling av utvendige vinduer og balkongdører / Utskifting av brannslukkere og varslere

2000 - 2001: Rehabilitering av våtrom / Gjerde/port gårdsplass

1999 - 2000: Installering av nytt kabelanlegg (HFC)

1998 - 1999: Oppgradering av gårdsplass med ny kantstein / Piperehabilitering/støyisolasjon fyrrom

1996 - 1997: Utskifting av leilighetsdører

1995 - 1997: Opprusting av gårdsplass inkl. nye rekkverk ved utetrappene

1994: Trimrom oppusset / Elektroosmoseanlegg for tørking av grunnmur(deaktivert 2011)

1993: Nye vinduer i oppganger

Husdyrhold

Borettslaget følger et føre - var - prinsipp som innebærer at en andelseier som ønsker å anskaffe husdyr, plikter å skriftlig spørre sine nærmeste naboer (i samme oppgang) i forkant av anskaffelsen. jmf. borettslaget husordensregler punkt 2-3.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i

innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: bm@schalapartners.no eller SMS: 93 89 81 32 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, tilrettelegging kr 12 990,-, internettannonsering kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt kr. 2.500,- pr. visning. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.