Wilhelms gate 2 B

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Wilhelms gate 2 B

  • 0168 Oslo
Prisantydning
3 900 000,-
Fellesgjeld
88 312,-
Totalpris
3 999 962,-
Ligningsverdi
1 118 959,-
Fellesutgifter
3 430,- (Fyring, varmtvann, bredbånd, kabel-TV, kommunale avgifter, vaktmester, trappevask, forretningsførsel, felles bygningsforsikring, strøm til fellesarealer, drift/vedlikehold og betjening av fellesgjeld.)
Beregnet totalkostnad
3 900 000,- (Prisantydning)
88 312,- (Andel av fellesgjeld)


3 988 312,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 000,- (Noteringsgebyr forretningsfører/transports gebyr)
7 650,- (Boligkjøperforsikring Legal24 (valgfritt))


11 650,- (Omkostninger totalt)


3 999 962,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (aksje)
Primærrom
56m²
Bruksareal
56m²
Bruttoareal
64m²
Tomt
432m² (eiet tomt)
Antall rom
3
Oppholdsrom
1
Soverom
2
Byggeår
1933
Gårdsnummer
217
Bruksnummer
480
Energimerking
G
Finn-kode
154092529
Sist endret

EiendomsmeglerPartner

Eskil Næss Hagen

+47 979 50 719
  • Nabolagsprofil

99%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

94%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

90%

av boligene er eldre enn 20 år

62%

har høyskoleutdanning

Oppdragsnummer

66-19-0136

Adresse og matrikkel

Wilhelms gate 2 B, 0168, Oslo, Gnr.217 Bnr.480 Aksjebrevnr.16 Orgnr.930923591 i Oslo kommune

Eier

Thea Koppang Rasch

Alexander Sward

Tillegg

Vedlagt i salgsoppgaven foreligger det reguleringsbestemmelser med kart, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema selger, energiattest mm. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i fremlagte dokumenter før bud inngis. Ta gjerne kontakt med megler dersom du ønsker utlevert dine egne kopier av dokumentene.

Det gjøres oppmerksom på at Schala & Partners avd Torshov sine standard kjøpekontrakter blir benyttet i handelen, dersom det ikke avtales noe annet før handel har kommet i stand.

BRA/PROM

56 / 56 m²

Antall soverom

2

Eierform

Aksje

Boligtype

Leilighet

Byggeår

1933

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Energiforbruket er i følge selger: Ca kr. 7.200,- (ink. nettleie) per år.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 432 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Aksjelaget har ingen sikringsordning.

Beskrivelse

Velkommen til Wilhelms gate 2 B presentert av Eskil Næss Hagen v/Schala & Partners Eiendomsmegling!

Wilhelms gate 2 B er en svært pen og gjennomgående leilighet med attraktiv beliggenhet på Bislett. Leiligheten har en effektiv planløsning som utnytter plassen godt og inneholder; tiltalende stue med peisovn og plass til både sofagruppe og spisebord, lunt soverom med plass til seng og tilhørende møblement, delikat baderom, praktisk soverom 2/omkledningsrom med opplegg for vaskemaskin, samt separat kjøkken og entré. Boligen ligger fint til i 1. etasje i en rolig gate. Soverommet vender mot rolig og skjermet gårdsrom. Boligen holder en god standard og ble oppgradert med diverse i senere år med nytt laminat, nymalte flater, m.m.

Svært attraktiv beliggenhet i et veletablert, rolig og etterspurt boligområde. Kafeer, restauranter, nisjebutikker, parker, treningssentre, matbutikker, barer, utesteder og offentlig kommunikasjon ligger i umiddelbar nærhet. Populært og veldrevet aksjelag.

Innhold

Leiligheten ligger i byggets 1.etasje og inneholder: Bad/wc, entré, kjøkken, stue hovedsoverom og omkledningsrom/soveorm 2. I tillegg disponerer leiligheten en kjellerbod på 2,5 kvm og en loftsbod på 2 kvm med ca. 6 kvm gulvareal ut til gesims. Beboere har også tilgang til fellesvaskeri i kjelleren, felles bod for sykkel, samt sykkelstativ i bakgård.

Beliggenhet

Dette er en fantastisk beliggenhet for deg som ønsker å bo svært sentralt og med nærhet til alt. Det er flere butikker i umiddelbar nærhet, bl.a. en søndagsåpen Bunnpris, Coop, Joker og KIWI. Thereses gate ligger også like i nærheten og kan tilby cafeer, restauranter, vinmonopol, apotek, og diverse frisører. Kun 5-6 minutters gange til St.Hanshaugen med blant annet spesialbutikker som Gutta på Haugen og hyggelige spisesteder som Smalhans, Pascal og Åpent Bakeri.

Stensparken som er en grønn oase midt i byen, ligger bare noen minutters gange unna, og her er det store rekreasjonsområder sommer som vinter. Om en ønsker ytterligere park-tilbud er det kun få minutter på sykkel eller til fots til Idioten og St.Hanshaugen. På sommerstid er det uteservering både på St. Hanshaugen og i Stensparken. Ellers kort vei til Majorstuen med Bogstadveien sine fasiliteter.

Er du av den sporty typen har man SATS/Elixia, Bislett Bad, Fitness Xpress og tilgang til både innendørs og utendørs løpebaner på Bislett stadion innen noen minutters gange.

Det er et bredt kollektivtilbud i området. Trikkestoppet for linje 17 og 18 i Thereses gate og busstopp for 21- og 37 bussen ligger rett i nærheten ved Bislettstadion. Det finnes gode ruteforbindelser til alle byens hjørner som Skøyen, Fornebu, Bygdøy, Torshov / Sagene, Nydalen, Jernbanetorget, Grünerløkka, Storo m. flere. Ellers er det kort gangavstand til Høyskolen i Oslo og kort vei/gode transportmuligheter til Universitetet på Blindern, Tannlegehøyskolen, BI, Veterinærhøyskolen m. flere. T-banestasjon på Majorstua og Nasjonalteateret ligger i gåavstand.

Entré

Innenfor ytterdøren får man umiddelbar et godt førsteinntrykk av leiligheten. Lys og romslig entré med god plass til avheng av yttertøy og plassering av sko i to store skyvedørsgarderober med speildører. Gulvet belagt med keramiske fliser.

Stue

Stuen oppleves som tiltalende og lun, med tidsriktige overflater og materialvalg. Rommet har en god størrelse og er enkel å møblere. Det er god plass til både sofagruppe og spisebord. Stuen har også en varmeeffektiv peis som gir god varme på kalde vinterdager.

Kjøkken

Separat kjøkken som ligger til høyre for entréen og har en moderne og lekker innredning med hvite glatte fyllingsfronter fra Epoq. Frontene ble byttet høsten 2018 og kjøkkenet ble malt april 2017. Videre har kjøkkenet fire glassdører i overskap, laminat benkeplater, keramiske fliser over kjøkkenbenker. Integrerte hvitevarer som; stekeovn, keramisk platetopp, oppvaskmaskin og kjøl/frys (hvitevarer nytt i 2018). Kjøkkenet er praktisk innredet og byr på rikelig med skap- og benkeplass.

Bad

Delikat og romslig bad med Matchstick fliser på gulv og vegger. Badet har veggmontert wc, sort høyglanset baderomsskap med to skuffer, heldekkende servant, speilskap med lys, veggmontert dusj i nisje med to vendbare dører. Badet ble pusset opp/modernisert i 2010 flg. tidligere eiers

egenerklæring. Varmekabler med termostat i bad, antar fra 2010. Senket og malt platehimling med downlights. Materialvalgene er tidløse og gir en følelse av velvære, ro og deilig spafølelse.

Soverom

Svært romslig og lunt soverom med god plass til dobbeltseng, nattbord, kommode og tilhørende møblement. Det er store vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys, som sørger for en luftig atmosfære på soverommet. Rommet vender ut mot rolig bakgård.

soverom 2/omkledningsrom

Meget praktisk soverom 2/omkledningsrom som gir deg full oversikt over alle klær og sko du har. Rommet har en stor garderobe med innredninger og en speildør, samt opplegg for vaskemaskin. Gulvet er belagt med laminat. Omklednings/soverom er litt under anbefalt minstekrav på 7 m² for rom til varig opphold, men tilfredsstiller kravene til lysforhold og rømningsvei.

Felleskostnader

3 429,82 pr. mnd. Fyring, varmtvann, bredbånd, kabel-TV, kommunale avgifter, vaktmester, trappevask, forretningsførsel, felles bygningsforsikring, strøm til fellesarealer, drift/vedlikehold og betjening av fellesgjeld.

Garasje / Parkering

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr på kr 3000,- i året. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 118 959 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 4 028 251 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Boligens areal

Primærrom: 56 kvm, Bruksareal: 56 kvm, Bruttoareal: 64 kvm

Følgende rom er oppgitt som primærrom: Bad/wc, entré, kjøkken, omkledningsrom, stue og soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Det fremheves at Omklednings/soverom 2 er litt under anbefalt minstekrav på 7 m² for rom til varig opphold, men tilfredsstiller kravene til lysforhold og rømningsvei.

Adgang til utleie

Fremleie av leilighet i selskapets eiendom er ikke tillatt uten forutgående skriftlig samtykke fra styret.

Oppvarming

Bergvarme med radiatorer. Varmtvann fra samme system. Varmekabler med termostat i bad.

Løpende kostnader

Kostnader i forbindelse med innboforsikring, strøm m.l. kommer i tillegg. For strømkostnader, se energiforbruk

Adkomst

Det vil bli skiltet med Schala & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Bevaringsverdig

Eiendommen er oppført på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål. Reguleringskart med bestemmelser ligger vedlagt i salgsoppgaven. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

1909/900442-1/105 Erklæring/avtale

26.02.1909

Bestemmelse om benyttelse

2016/1198235-1/200 Pantedokument

27.12.2016

BELØP: NOK 2.800.000

Panthaver:DANSKE BANK

Org.nr: 977074010

Uomsettelig

Elektronisk innsendt

Grunndata

1898/900207-2/105 Registrering av grunn

05.05.1898

Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:217 Bnr:479

Gnr: 217 Bnr: 282

Rettigheter på andre eiendommer

Ingen rettigheter funnet.

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Oslo Kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Fellesgjeld / lånevilkår

Selskapet har felleslån i Danske Bank med lånenummer 8101.44.74196. Lånesaldo per 31.12.2018 var kr. 2.477.409,-. Lånet avdras med kr. 137.004,- per år og forventet innfrielsesdato er 09.01.2037. Nominell rentesats pt. er 4,30%. Lånet løper med flytende rente. Oppgitte felleskostnader dekker både renter og avdrag. Selskapet har panterett (legalpant) for ev. misligholdte felleskostnader i henhold til borettslagsloven § 5-20, jfr. §1-4.

Andel fellesgjeld

88 312

Andel formue

31 634

Forsikring

Gjensidige

Polisenummer: 78583274

Vedtekter / husordensregler

I følge vedtektene er det krav om styregodkjennelse av ny eier.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det må påregnes generelt vedlikehold av sameiet.

Styret har innhentet tilbud på maling av vinduer, oppgangene, gangene og trapperommene. Tiltakene planlegges gjennomført i 2019. Ellers er det ikke vedtatt tiltak som vil medføre vesentlige endringer i felleskostnader eller fellesgjeld. Bergvarme ble installert i februar/mars 2017 i stedet for oljefyr.

Se forøvrig årsberetning og protokoll som ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Husdyrhold

Dyrehold er tillatt, men retten til å holde dyr kan styret frata en leietager/aksjonær.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Boligen selges umøblert og kun integrerte hvitevarer medfølger dersom annet ikke blir avtalt.

Følgende medfølger ikke handelen: Vaskemaskin, vinskap, lampe på soverom og lampe over spisebord.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: enh@schalapartners.no eller SMS: 97 95 07 19 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud ermottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller medliknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Det forutsettes at aksjene skal transporteres over til ny eier. Hvis kjøper ikke ønsker at aksjene skal transporteres over til seg, må det tas forbehold om dette i budet.

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.

Heftelser

Et boligaksjeselskap består av x antall aksjer med tilknyttet eksklusiv bruksrett til en bestemt bolig. Ved kjøp av aksje(r) blir du medeier (aksjonær) i boligaksjeselskapet, og får medbestemmelsesrett sammen med de andre aksjonærene i selskapet. Eier du en aksje med bruksrett til en bestemt bolig har du full råderett over boligen du har bruksrett til. Begrensninger i bruksretten kan imidlertid følge av aksjeloven, borettslagsloven og boligaksjeselskapets vedtekter.

Dersom du kjøper en aksje i et boligaksjeselskap, dokumenteres ditt eierskap ved at du blir notert som aksjeeier i aksjeboken. I aksjeboken føres også panteheftelser. Aksjelaget har lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Meglers vederlag

Om meglers vederlag er det avtalt 1,30 % av salgssummen inkludert evt fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 5.490,-, sikkerhetsstillelse kr. 989,-, markedsføringspakke kr. 14.990,-. For visninger er det avtalt visningspakke kr. 5.000,-. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.