Jønholtdalen 18

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Jønholtdalen 18

  • 3922 Porsgrunn
Prisantydning
1 500 000,-
Fellesgjeld
315 960,-
Totalpris
1 816 992,-
Ligningsverdi
449 251,-
Fellesutgifter
4 985,-
Beregnet totalkostnad
1 500 000,- (Prisantydning)
315 960,- (Andel av fellesgjeld)


1 815 960,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
172,- (Panteattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)


1 032,- (Omkostninger totalt)


1 816 992,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (borettslag)
Primærrom
64m²
Bruksareal
64m²
Tomt
6 449m² (fellestomt)
Etasje
2.
Antall rom
3
Oppholdsrom
1
Soverom
2
Byggeår
1959
Gårdsnummer
200
Bruksnummer
2895
Finn-kode
137829285
Sist endret

Eiendomsmegler MNEF

Edin Ljajic

+47 452 56 252
  • Nabolagsprofil

97%

har bolig mellom 60-120 kvm

96%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

91%

eier sin egen bolig

88%

av boligene er eldre enn 20 år

Felleskostnader

Kr. 4 985,- pr. mnd/etter skatt ca. kr. 4 814,-

Fordelt følgende:

Avdrag: kr. 706,-

Renter: kr. 608,-

Felleskostnader: kr. 3 671,-

Fellesutgiftene inkluderer:

-renter og avdrag på borettslaget lån

-kommunale avgifter

-husforsikring

-tv og internett fra Canal Digital

-trappevask

-utvendig vedlikehold

-plenklipping

-snømåking

-honorar til styret og forretningsfører

Hvert år sender PBBL deg en oppgave over skattepliktige inntekter og fradragsberettigede utgifter. Du vil bl.a. få fradrag på skatten for din andel av renter på borettslagets fellesgjeld. For denne leiligheten vil fradraget utgjøre ca. kr. 2 042,- per år og ca. kr. 171,- per mnd. Netto felleskostnader etter skatt vil da være ca. kr. 4 814,-. Dersom det i fremtiden blir IN-ordning i borettslaget og man betaler ned hele fellesgjelden, vil felleskostnader kun være 3 671,- pr. mnd.

Beliggenhet

Attraktiv t og solrikt beliggende i veletablert og populært boligområde på Jønholt/Grønli . Et flott og barnevennlig området med flotte leke-og grøntarealer for barn. Blokken ligger i blindvei med lite gjennomgangstrafikk, det gir leiligheten en god og tilbaketrukket beliggenhet. Boligen disponerer en romslig, solrik/vestvendt og nydelig balkong med flott utsyn mot grøntareal og noe utsikt mot sentrum - skikkelig frihetsfølelse!

Skoler og barnehager:

I nærheten av boligen finner du skoler som Grønli, Myrene og Stridsklev, samt Frednes, Rønningen og Skrukkerød barnehage. Det er også en rekke andre skole- og barnehagetilbud i nærheten. Her er det generelt sett korte og trygge skoleveier, og området er lagt til rette for at barn og unge skal få en aktiv og innholdsrik fritid.

Butikker m.:

Kun noen få minutter til Porsgrunn sentrum/Down Town med sitt rike tilbud av servicefasiliteter og et vidt spekter av sammenhengende butikker - dit kan du gå på få min eller ta gjerne bussen dit da bussholdeplassen er kort unna!

Tur/rekreasjon:

Du trenger ikke å dra langt fra boligen for å finne gode turmuligheter. Marka (Uræddløypa), som er et flott skogsområde for alle turinteresserte, samt sjø/badeplass. Her er det et stort opplevelsespotensiale, med et terreng som tilbyr både smale og brede stier, samt turkombinasjoner for enhver smak.

Kollektiv- og kommunikasjonstilbud:

Kort fra boligen finner du busstasjonen, hvor du enkelt og greit kan komme deg til og fra Porsgrunn sentrum. Dette er et fint område for deg som pendler, med det gode kollektivtilbudet, samt kort vei til E18.

Om du er en av de som liker forstadsestetikken kombinert med en god beliggenhet, er dette virkelig en bolig som er lett å forelske seg i. Hvis du synes boligen virker interessant er du hjertelig velkommen på visning

Tomt

Areal: 6 449 kvm, Eierform: eier - Tomten er fellesareal.

Borettslagets tomt er pent opparbeidet med store grøntarealer og beplantning. Den fremstår som veldig trivelig, godt vedlikeholdt, med gode parkeringsmuligheter (flere store parkeringsplasser) og asfalterte internveier (meget trygge internveier - barna kan trygt ferdes alene). Det er også opparbeidet flere sittegrupper/arealer for sosiale aktiviteter. Sammen med fire andre borettslag har man mulighet til å bruke meget pent opparbeidet lekeplass (felles).

Bygninger

Borettslaget består av 2 blokker med tilsammen 42 boliger:

6 stk. 2-roms, 30 stk. 3-roms og 6 stk. 4-roms.

Adresse: Jønholtdalen 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20

Innhold

Romslig og gjennomtenkt planløsning i 2. etg.:

Entre, åpen kjøkkenløsning, bad, stue/spisestue og 2 soverom. Utgang til balkong.

Leiligheten disponerer 2 boder i kjeller.

Nøkkelinfo

Hele leiligheten er pusset opp fra topp til tå, her er detaljene:

2018: Satt inn nytt IKEA-kjøkken med integrerte hvitevarer, ny belysning (LED) og demping på skap/skuffer.

2018: Nye rør på kjøkken frem til hovedrør (hovedrør byttet av brl 2010).

2018: Byttet strøm/elektro samt stikkontakter/brytere hele veien.

2018: Ny innredning på badet med speil og lys og nytt dusjkabinett.

2018: Ny downlights med dimmer på badet.

2018: Malt gips/slette flater på alle vegger, nye gulv og belistning hele veien.

2018: Nye profilerte dører hele veien.

2018: Downlights (LED belysning) med dimmer stort sett hele veien.

Eier har kvitteringer på oppussingen samt materialer.

Standard

Påkostet, tiltalende og gjennomført 3-roms leilighet. Hele leiligheten (badet tatt av borettslaget 2010) har blitt pusset opp/oppgradert til en høy standard i 2018 (ingen har bebodd leiligheten etter oppussingen), og fremstår som meget delikat/lekker. Det er utstrakt bruk av moderne materialer på gulv, vegger, fliser, belistning, profilerte dører, downlights med LED-lys m.m. Videre er det det Foss elektro som har gjort elektriker jobben og Rørlegger ekspressen som har tatt rør, nytt kjøkken (delikat IKEA-kjøkken) og badet har fått ny innredning og nytt dusjkabinett.

Dette gir en leilighet man kan flytte rett inn i!

Entre:

Romslig entre som gir et meget godt førsteinntrykk. Entreen har flott/moderne/ny laminat på gulv, moderen farge på slette vegger og senket/malt himling med downlights (LED). Dørcalling/nyere inngangsdør montert og god plass til oppheng av ytterklær.

Stue/spisestue:

Romslig, luftig og lys stue - praktisk todelt med en tv-stuedel og spisestuedel. Stuene fremstår med nye, lekre laminatgulv, slette vegger og lysmalt puss i himling med innfelt LED-downlights. Velegnet plass til spisebord i spisestuen og utgang til deilig og solrik balkong med flott utsikt. Det er uttak til kabel-tv/internett fra Canal Digital i tv-stuedelen.

Kjøkkeninnredning:

Nyere, lekker kjøkkeninnredning i hvit/glatt utførelse - en av de fineste kjøkkena fra IKEA. Meget romslig og med demper i skuff/skap. Stilfullt flis/led-belysning over matchende benkeplate (veldig fin kombinasjon). Videre er det flere smarte løsninger, oppvaskkum i stål og stål ventilator over kokesonen. Integrert komfyr/koketopp (induksjon), oppvaskmaskin og kjøleskap/frys! Rørene på kjøkkenet er byttet av borettslaget.

Delvis åpent mot stuen. Kjøkkenet har, som stuen, lekkert gulv og ellers moderne farge på vegg. Hvitmalt himling med downlights (LED). Koselig spiseplass i tilknytning til kjøkkenet/spisestuen, samt mulighet for frokostbord på kjøkkenet.

Bad/WC:

Badet er pusset opp av borettslaget i 2010 - da ble det utført en totalrehabilitering av hele badet Selger har i ettertid montert downlights, byttet innredning (lekker/moderne servantinnredning med belysning og speilet) og satt inn nytt dusjkabinett . Eller fremstår badet med flott flis på vegg og gulv (med varmekabler), vegghengt toalett og opplegg for vaskemaskin.

Soverom:

To romslige soverom - pusset opp i 2018. Det ble lagt flott/ny laminatgulv, alle flater ble oppusset og himlingen har fått ny belysning, nyere innerdører og lister. Alle rommene vender inn mot stille fellesareal.

Balkong:

Vestvendt og dermed meget solrik balkong, med en nydelig utsikt.

Oppvarming

Varmekabler på bad og sentralfyring via radiatorer på kjøkken, stue og begge soverommene.

Det betales kr. 1015,- per mnd. i tillegg for fyring.

Garasje / Parkering

Leiligheten disponerer en fast parkeringsplass. Borettslaget har pakeringsplasser med el-bil lader. For øvrig gjesteparkering.

Borettslaget har garasjer, dog ikke full garasjedekning.

Info om borettslaget

Borettslaget har inngått rabattavtale med Telenor.

Beboerne er tilknyttet Internett via tv-kabelen.

Sentralfyring. Oppvarming avstengt ca. 15. mai til 15. september.

Vask av fellesareal, snørydding og plenklipping er satt bort.

Husdyrhold er ikke tillatt uten samtykke fra borettslagets styre.

Borettslag

Jønholtdalen V borettslag

Org.nr: 947 408 763

Styreleder: Torbjørn Halvorsen - tlf. ¨900 85 579

Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig i prospektet. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

Forkjøpsrett

Medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget har forkjøpsrett. Avklaring av forkjøpsrett og godkjenning fra borettslagets styre skjer i etterkant av salget. Medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget har 20 dagers frist til å melde sin forkjøpsrett etter at borettslaget har mottatt melding om salget fra oppdragsansvarlig.

Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Adgang til utleie

I henhold til Lov om borettslag § 5-5 kan man med godkjenning fra styret i borettslaget leie ut leiligheten til andre for opptil tre år dersom man har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene. Se for øvrig vedtektenes punkt 4-2 for utfyllende bestemmelser.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 12132955393, DNB

Annuitetslån 4 terminer pr. år

Rentesats pr. 04.01.18: 2,25% pa.

Antall terminer til innfrielse: 109

Saldo pr. 04.01.18: 12 590 020,-

Andel av saldo: 303 892,-

Neste termin/avdrag: 30.09.2016. (Siste termin 31.03.2046).

Lånenummer: 12137248679, DNB

Annuitetslån 4 terminer pr. år

Rentesats pr. 04.01.18: 2,25% pa.

Antall terminer til innfrielse: 80

Saldo pr. 04.01.18: 500 000,-

Andel av saldo: 12 069,-

Neste termin/avdrag: 30.03.2019. (Siste termin 31.12.2038).

Hvert år sender PBBL deg en oppgave over skattepliktige inntekter og fradragsberettigede utgifter. Du vil bl.a. få fradrag for din andel av renter på borettslagets fellesgjeld.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er tilknyttet en sikringsordning. Borettslaget betaler kontingenten til Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS. Dette gjør at borettslaget får dekket manglende innbetaling av felleskostnader etter bestemmelsene i ordningen. Avtalen løper til den blir sagt opp. Vedtak om oppsigelse må gjøres av generalforsamlingen (jf. Lov om burettslag §5-29), og kan sies opp innen 1.12 hvert år.

Løpende kostnader

Ny kjøper må påberegne løpende kostander som strøm, innboforsikring, telefon og evt dersom man ønsker å oppgradere hastigheten på internett eller kabel-tv. Dette vil variere avhengig av antall familiemedlemmer i husstanden, ønsket innetemperatur, egne fordelsavtaler, kanalvalg, hastighet på bredbånd osv.

Vedtekter / husordensregler

Dokumentene ligger vedlagt salgsoppgaven. Megler oppfordrer alle interessenter til å sette seg godt inn i dokumentene.

Regnskap

Siste generalforsamling med regnskap og budsjetter ligger vedlagt salgsoppgaven.

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Borettslag), byggeår: 1959

Antall soverom

2

Byggeår

1959

Ferdigattest / brukstillatelse

Ferdigattest for bad og balkong foreligger og kan fås av megler

Boligens areal

Primærrom: 64 kvm, Bruksareal: 64 kvm

Arealene er hentet fra tidligere salgsoppgave/PBBL og ikke kontrollert/oppmålt av megler

Energimerking

Selger er ansvarlig for at boligen er energimerket. Det foreligger ikke i midlertidig ikke energiattest for denne boligen.

Energiforbruk

Lave strømutgifter da leiligheten har sentralfyring.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand..

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 449 251 pr. 2017

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 617 303 pr. 2017

Beregnet via skatteetaten.no

Regulering

Eiendommen er regulert til bolig. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Offentlige planer

Ingen kjente i nærheten.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Ingen rettigheter funnet.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig.

Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne.

Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet.

Borettslaget har ansvar for privat innkjørsel og private stikkledninger frem til det kommunale.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Kjøper må gjøre seg kjent med selgers egenerklæringsskjema.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: el@melandpartners.no eller SMS: 45 25 62 52 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt kr. 35.000,- beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for markedsføring kr. 10.900,-, tilrettelegging. kr. 9.950,- + utlegg. Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Salgsoppgaven/annonsen er basert på selgers opplysninger gitt til megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige bygge meldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.