Grønland 44

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Grønland 44

  • 3045 Drammen
Prisantydning
4 990 000,-
Totalpris
5 130 395,-
Ligningsverdi
808 497,-
Fellesutgifter
3 105,-
Kommunale avgifter
2 535,- (per år)
Beregnet totalkostnad
4 990 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
199,50 (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr obligasjon)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
5 245,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
126 250,- (Dokumentavgift)


140 394,50 (Omkostninger totalt)


5 130 394,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (eierseksjon)
Primærrom
88m²
Bruksareal
88m²
Bruttoareal
90m²
Tomt
7 260m² (fellestomt)
Etasje
3.
Antall rom
3
Oppholdsrom
1
Soverom
2
Byggeår
2005
Gårdsnummer
110
Bruksnummer
939
Seksjonsnummer
134
Energimerking
D
Finn-kode
102023963
Sist endret

Eiendomsmegler MNEF

Anders Ødenes

+47 950 37 101
  • Nabolagsprofil

98%

av boligene er nyere enn 20 år

96%

bor i terrassehus, bygård eller blokk

90%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

80%

har bolig mellom 60-120 kvm

BRA/PROM

88 / 88 m²

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Garasje / Parkering

Det følger ikke med parkeringsplass til denne leiligheten. Det er mulig å enten kjøpe eller leie plass av Union Eiendomsutvikling AS. De har for tiden noen få ledige plasser. Kjøp av parkeringsplass koster kr 300.000,- + omkostninger og leie av plass koster kr 16.600,- inkl. mva. pr. år. Leien faktureres hvert kvartal.

Det er også muligheter for installering av el-billader på parkeringsplasser. Sameiet har avtale med Ing. Pettersen AS på dette. Kontakt disse for tilbud.

Beskrivelse

Leiligheten ligger t i 3. etasje og holder en god standard. Leiligheten gir muligheten til å bo midt i byen, men uten sjenerende støy og med umiddelbar nærhet til flotte grøntområder/parker. Det er fine turmuligheter rundt elveparken, stinettet i Bragernesåsen generelt og Drammensmarka spesielt.

Fra boligen er det gangavstand til Bragernes torg, Strømsø torg Union brygge og ikke minst jernbanestasjonen. Elveparken med flotte friområder, badestrender og turstier som kan ta deg helt til Åssiden om du vil, ligger rett utenfor.

Det er kort vei til populære matvareforretninger, spisesteder/restauranter, hyggelige fortauskaféer og kaffebarer. Noen få hundre meter fra leiligheten finner du en søndagsåpen matbutikk. Det er flere dagligvareforretninger i nærområdet og nye CC Kjøpesenter ligger også i nærheten.

Standard

Meget pen og tiltalende 3-roms selveierleilighet, med følgende romfordeling:

Entré, bad, kjøkken, bod, 2 soverom, stue/spisestue med utgang til delvis overbygget solrik balkong. Leiligheten var opprinnelig satt opp med 3 soverom, men eier valgte å fjerne den ene skilleveggen. Det vil være forholdsvis enkelt å reversere dette.

Rommene er alle lyse og trivelige, med et personlig preg. Det behagelige fargevalg er gjennomgående i leiligheten. Planløsningen er god og rommene lar seg enkelt innrede. Stue og kjøkken er adskilt med en kjøkkenøy og spisestuen fremstår som en hyggelig, sosial arena . De store vindusflatene sørger for en god, naturlig belysning i samtlige rom, og det faktum at leiligheten er gjennomgående bidrar til at leiligheten oppleves som luftig med god atmosfære.

Entréen har god plass til yttergarderoben, mens soverommene gir rom for både seng, skrivebord, skap m.m. Badet er romslig, lyst og delikat, og har et stort dusjhjørne. Fliser og varmekabler på gulv. Leiligheten var opprinnelig satt opp med tre soverom men selger valgte å fjerne skillevegg for å få ett stort soverom/kontor.

Adkomst med heis fra bakkeplan og parkeringsskjeller med egen parkeringsplass og bod.

Heis

Ringeklokke med dørtelefon.

Flexit mekanisk ventilasjon.

Beliggenhet

Leiligheten har en veldig fin beliggenhet i 3.etg i Pollenkvartalet på Union Brygge. Her er det masse hyggelige restauranter, barer og kaféer, bibliotek, flott matbutikk med godt utvalg, Union scene med utbredt kulturtilbud og treningssenter, frisør mm. Det er også et hyggelig turområde langs elven, over Ypsilon og rundt bryggeområdet på Union. Kun få minutters gange til Bragernes Torg med de fleste servicetilbud. Og det samme med jernbanestasjonen, som har hyppige avganger mot Oslo og Kongsberg, samt busstasjonen med avganger mot alle bydeler. Også kort vei til Marienlyst stadion og Drammensbadet.

Etasje

3 etasje

Tomt

Parkmessig opparbeidet eiertomt med grense til elven. Meget hyggelig atrium med grøntanlegg og flott bryggeanlegg.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 808 497 pr. 31.12.16

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 587 189 pr. 31.12.16

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest/midlertidig brukstillatelse datert 10.4.2012 for eiendommen. Dokumentet følger vedlagt.

Boligens areal

Primærrom: 88 kvm, Bruksareal: 88 kvm, Bruttoareal: 90 kvm

3. etasje:

Bruksareal: 88 m².

Primærrom: 88 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue, bad/dusjrom og vaskerom, entré, kjøkken, 2 soverom.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Oppvarming

Fjernvarme til radiatorer. Varmekabler på badet og på det separate wc.

Adkomst

Inngangen til leiligheten ligger mot politistasjonen.

Det vil bli skiltet med Nordvik & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen er regulert til kombinert formål etter reguleringsplan for Union Brygge, Grønland (29.10.2002). Eiendommen er avsatt til i kommuneplan for 05.10.2015 til kombinert bebyggelse og anleggsformål. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Sameie

Sameiet Union Brygge - Pollenkvartalet, org.nr. 988 688 819, består av 144 boligseksjoner og 6 næringsseksjoner - fordelt over 7 etasjer.

Forretningsfører i sameiet er Nedre Buskerud Boligbyggelag.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkluderer bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §22

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.