• Christian Monsens gate 4

  • 7015 Trondheim
Prisantydning
5 630 000,-
Fellesgjeld
34 112,-
Totalpris
5 664 112,-
Ligningsverdi
1 037 152,-
Fellesutgifter
3 741,-
Kommunale avgifter
3 728,-
Omkostninger
5 630 000,- (Prisantydning)
34 112,- (Andel av fellesgjeld)


5 664 112,- (Totalpris ekskl. omkostninger)

Omkostninger
172,- (Panteattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
5 245,- (Eierskiftegebyr trekkes i oppgjøret - KJØPER)
140 850,- (Dokumentavgift)
7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))


154 967,- (Omkostninger totalt)


5 819 079,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses en låneobligasjon og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (selveier)
Primærrom
88m²
Bruksareal
92m²
Bruttoareal
100m²
Tomt
4 410m² (eiet)
Etasje
2.
Rom (soverom)
3 (2)
Byggeår
2007
Gårdsnummer
410
Bruksnummer
697
Energimerking
D
Finn-kode
117225485
Publisert

Eiendomsmegler MNEFSalgslederPartner

Dag Erik Oksvold

+47 907 57 402

Eiendomsmegler MNEFDaglig lederPartner

Torben Olden

+47 934 77 177
  • Nabolagsprofil

76%

av eiendommene har pris over kr. 2,5 mill

74%

eier sin egen bolig

66%

av boligene er nyere enn 20 år

55%

har høyskoleutdanning

Dokumenter

Salgsoppgave Christian Monsens gate 4

Eierform

Eierseksjon

Boligtype

Leilighet

Byggeår

2007

Energimerking

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Ca 8.000 kwh.

Med et estimat på kr 1,- pr. kwh. utgjør dette ca. kr 8.000,- pr. år.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Tomt

Areal: 4 410 kvm, Eierform: Fellestomt

Tomten er fellesareal.

Beskrivelse

Olden & Partners v/ Torben Olden og Dag Erik Oksvold ønsker velkommen til en romslig og lekker 3-roms selveier leilighet med utmerket beliggenhet på Rosenborg. Herfra er det kort vei til offentlig kommunikasjon, skole, barnehage, dagligvarebutikker og ytterligere servicefunksjoner.

Rosenborg Park består av 72 leiligheter fordelt over fire bygg på tre etasjer. Christian Monsens gate 4 tilhører sameiet Rosenborg Park B4. Leiligheten ligger tilbaketrukket til, med park- og rekreasjonsmuligheter like utenfor døra. Uteområdet er fint opparbeidet med grøntområder, beplatning, kunstverk og godt utstyrte leke- og sitteplasser. Det er ingen forpliktelser til utvendig vedlikehold da det er Trondheim Bydrift som vedlikeholder ute- og nærområde.

Leiligheten ligger i 2. etasje og går over ett plan. Her er det entré, gang, bod (både innevendig og i kjeller), bad, to soverom og åpen stue-/kjøkkenløsning. Fra stuen har man også utgang til sørvendt, innglasset hagestue på ca. 11 m2. Leiligheten ligger vendt mot parken og har gode sol- og utsiktsforhold, samtidig som man er skjermet fra trafikkstøy. Bygget er utstyrt med callinganlegg. Adkomst til leilighet via felles trappoppgang og heis. Egen parkeringsplass er i kjeller.

Innhold

2.Etasje: Éntre, gang, to soverom og bad. Kjøkken, spiseplass og stue i åpen løsning.

Leiligheten disponerer også en bod på ca. 5,2 m2 i kjelleren bak parkeringsplass.

Felleskostnader

3 741 pr. mnd. Felleskostnader inkluderer:

Garasje 172,-

Akonto-fjernvarme 724,-

Felleskostnader 2.343,-

Kabel-TV 324,-

Lån 178,-

Ved årsslutt vil over-/ underbetaling til A-konto fordeles etter seksjonsbrøk.

Standard

Bad:

Flislagt bad med gulvvarme på ca. 6 m2 fra byggeår. Malte plater i himlingen med lampepunkt. HtH baderomsinnredning med glatte overflater. Servant med ett-greps armatur fra Damixa montert på plate over skap. Speil med lys og stikkontakt over servant. Innsvingbare glassdører fra Porsgrund og ett-greps dusjbatteri fra Gustavsberg. Vegghengt toalett fra JoMo. Opplegg for vaskemaskin. Vannrør i rør-i-rør system og avløpsrør av plast fra byggeår. Ca. 27 mm fall fra dørterskelen til sluk.

Kjøkken:

Kjøkken på ca. 9 m2 i åpen løsning mot spiseplass og stue. HtH innredning med glatte overflater fra byggeår. Benkeplate i laminat med nedfelt dobbel rustfri oppvaskkum og ett-greps armatur fra Mora med kran for oppvaskmaskin. Stikkontakter og belysning under overskap, plate med overflate av rustfristål med opphengslist over vask. Integrerte hvitevarer fra Bosch, koketopp med veggmontert ventilator fra Futurum over. Electrolux kjøl/fryseskap. Kontrastvegg med fliser rundt ventilator. Vannrør i rør-i-rør system og avløpsrør av plast fra byggeår. Gulvoverflater belagt med eikeparkett. Veggoverflater med malte plater og tapet, ventil på veggen tilkoblet boligens ventilasjonsanlegg plassert på bod. Malt betonghimling med synlige V-fuger mellom elementene.

Øvrige rom:

Gulvoverflater belagt med Eikeparkett. Veggoverflater med malte plater og tapet. Himlingsoverflater med malt betong, og malte plater med lampepunkt. Synlige V-fuger mellom elementene. Innerdører i hvit utførelse med profilerte overflater fra byggeår. Skyvedør mellom gang og bad. Utgang fra stuen til sørvendt innglasset hagestue på ca. 11 m2. Leilighet har to soverom ett på ca. 7,8 m2 og ett på ca. 14 m2 med ca. 2 meter med garderobeskap. Ca. 2,6 meter med skyvedørsgarderobe i entré. Åpen løsning mellom stuen, spiseplass og kjøkken ca. 44 m2. Boligen har balansert ventilasjon med aggregat plassert på bod.

Det henvises videre til boligrapport vedlagt i salgsoppgave for ytterligere opplysninger.

Beliggenhet

Leiligheten ligger i et rolig, men sentrumsnært område på Rosenborg. Det er kort vei til offentlig kommunikasjon, skole, barnehage, dagligvarebutikker og ytterligere servicefunksjoner. Blant annet ligger Rema 1000 Rosenborg kun et par hundre meter unna.

Fra leiligheten er det ca. 10 minutters gange til Solsiden kjøpesenter. Kjøpesenteret har et rikholdig utvalg av butikker. Deriblant apotek, frisør, vinmonopol, bakeri og klesbutikker. Det er også et bredt utvalg av restauranter og kaféer på utsiden av senteret, med muligheter for å sitte både innendørs og utendørs. Blant det yrende folkelivet tilbys god mat og drikke på dagtid, og stemningsfylt uteliv på kveldstid.

Området sokner til Bispehaugen skole og Rosenborg ungdomsskole. Nærmeste barnehage er Festningen barnehage. Samtlige innen 1 km radius fra leiligheten. Det er også kort vei til byens studiesteder.

Bussholdeplassene "Gyldeløvens gate" og "Weidemannsveien" ligger i umiddelbar nærhet. Herfra går buss nr. 63 med hyppige avganger. Bussturen ned til sentrum tar om lag 10 minutter. For ytterligere busstilbud er det kort gangavstand ned til Solsiden bussholdeplass. Her vil også flybussen passere flere ganger i timen, både fra og til.

SKOLE/BARNEHAGE:

- Rosenborg skole (450 m)

- Bispehaugen skole (750 m)

- Festningen Barnehage (350 m)

- Studiesteder: NTNU Dragvoll (ca. 6 km), NTNU Gløshaugen (2 km), Dronning Maud Minne (ca. 2 km), Handelshøyskolen BI (1,7 km)

VARER/TJENESTER:

- REMA 1000 Rosenborg (300 m)

- Solsiden kjøpesenter (850 m)

- Mr Chuong kinarestaurant (450m)

- Smile Pizza (200 m)

- Mask Frisør (230 m)

IDRETT OG AKTIVITET:

- Utkikkspost på Kuhaugen (180 m)

- Rosenborghallen (500 m)

- Kristiansten festning (1 km)

- Impulse Solsiden (750 m)

Etasje

2 etasje

Tomt

Felles eiet tomt i sameiet på ca. 4410 kvm. Opparbeidet med felles grøntområder, beplatning, kunstverk og godt utstyrte leke- og sitteplasser.

Garasje / Parkering

Parkeringsplass i kjeller, inkludert i felleskostnader. Parkering må foregå på anviste plasser slik at det ikke er til sjenanse eller hindrer noen former for trafikk til og fra sameiet og de enkelte leilighetene.

Sykkelparkering foretas på anvist plass.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 1 037 152 pr. 31.01.18

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 3 318 887 pr. 31.01.18

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Barnehage / skole i området

Christian Monsens gate 4 sokner til:

- Bispehaugen skole

- Rosenborg ungdomsskole

- Festningen barnehage

Byggemåte

3-roms leilighet oppført i 2007. Grunnmur og bærende konstruksjoner i betong. Veggkonstruksjon oppført i isolerte trekonstruksjoner kledd med stående panel utvendig, teglstein og fasadeplater. Flat takkonstruksjonen. Adkomst via felles trappegang og heis. Leiligheten ligger i andre etasje. Oppgangen har callinganlegg. Entredør med brannklasse B30 og lydklasse 40db med glatte overflater fra byggeår. Vinduer- og heve-skyvedør med to-lags glass fra byggeår.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for Christian Monsens gate 2 og 4 datert 04.10.07.

Boligens areal

Primærrom: 88 kvm, Bruksareal: 92 kvm, Bruttoareal: 100 kvm

2. etasje:

Bruksareal: 92 m².

Primærrom: 88 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Éntre, gang, to soverom og bad. Kjøkken, spiseplass og stue i åpen løsning.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Boligen kan fritt utleies. Ved utleie plikter seksjonseier å informere styret om hvem som bor i seksjonen.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med varmekabler på bad.

Radiator på soverom, stuen og på kjøkken tilknyttet felles fjernvarme.

Utstyr

Utemøbler kan medfølge handelen mot et vederlag etter nærmere avtale med selger.

Adkomst

Fra sentrum, følg Olav Tryggvasons gate over Bakke bru. Ta så andre avkjørsel i rundkjøringen og følg Innherredsveien. Ta deretter første avkjørsel til høyre, opp Nonnegata. På toppen av Nonnegata tar man til venstre og fortsetter videre på Stadsing Dahls gate. Ved første avkjørsel til høyre vil man være i Christian Monsens gate. Det vil bli skiltet i regi Olden & Partners ved fellesvisning.

Regulering

Eiendommen er regulert til boligformål, reguleringsplan R435, datert 04.07.02. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med Trondheim Kommune på 725 400 00.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Servitutter / tinglyste rettigheter og forpliktelser

SEKSJONERING

Dagboknr.: 2007/349801-1/200

Tinglyst: 25.04.2007

Snr: 47

Formål: Bolig

Tillegsdel: Bygning

Sameiebrøk: 92/5371

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet.

Sameie

Sameiet Rosenborg Park B4 ble stiftet 25.04.2007, og har org.nr. 991 509 666.

Sameiet består av 75 seksjoner hvorav det er 72 leiligheter og 3 næringsbygg.

Forretningsfører for sameiet er OBOS.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Selskapets totale lån og vilkår

Lånenr: OBOS01-98207656860

Type: A

Restsaldo: 1.991.424,-

Restløpetid: 24 år 11 mnd

Term pr. år: 12

Avdragsfrihet til og med:

Type rente: Flyt

Rente (30.01.18): 3,45%

Forsikring

Gjensidige forsikring

Polisenummer: 85091641

Regnskap

Årsberetning for 2016

Driftsinntekter: kr 1.807.038,-

Driftskostnader: kr 1.684.022,-. Dette er 664.543,- lavere enn budsjettert og skyldes i hovedsak at kostnadene for fjernvarme er balanseført.

Resultat: 133.106,-. Dette foreslås overført til egenkapital.

Arbeidskapital pr. 31.12.2016: 1.580.484,-

Budsjett for 2017

Forsikringspremien: Økt med kr. 1.681,-

Lån: Sameiet Rosenborg Park B4 har ingen lån.

Innskuddsrente i OBOS-banken (pr. 1.1. 2017):

Driftskonto 0,15% p.a

Sparekonto 0,65% p.a

Felleskostnader: Budsjettet er basert på uendrede felleskostnader for året 2017. Kabel-tv ble øket fra 01.01.2017.

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husordensregler ligger vedlagt i salgsoppgave.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Det fremkommer av referat fra ekstraordinært sameiemøte 31.08.2017 at det pågår sak mot utbygger og entreprenør for lekkasjer som kan ha konsekvenser for sameiets kostnader. For mer informasjon, se vedlagt referat i salgsoppgaven.

Megler har vært i kontakt med styreleder og forretningsfører angående økning i felleskostnader. P.d.d er det ikke lagt frem noe konkret på hva kostnadene vil bli pr. eier for utbedringene.

Det er ellers ingen forpliktelser til utvendig vedlikehold.

Husdyrhold

Husdyrhold er tillatt med mindre det er til sjenanse eller ulempe for de andre beboerne.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen:

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Dette gjelder også hvitevarer. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør i "Viktig informasjon for selger og kjøper". Listen følger vedlagt. HVITEVARER, som ikke er integrert i innredning, medfølger ikke i handelen.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring gjennom Norwegian Broker / Inter Hannover.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: dagerik@oldenpartners.no eller SMS: 90 75 74 02 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.