Øvre Langgate 28

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Øvre Langgate 28

  • 3110 Tønsberg
Prisantydning
2 400 000,-
Totalpris
2 468 900,-
Ligningsverdi
651 286,-
Fellesutgifter
1 683,- (Kommunale avgifter, husforsikring, forretningsførsel og drift av brannvarslingsanlegg.)
Kommunale avgifter
4 323,- (I tillegg betales det 8,18 kr. pr. m3 vann og 14,42 kr. pr. m3.)
Beregnet totalkostnad
2 400 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 650,- (Boligkjøperpakken* (valgfritt))
199,50 (Pantattest kjøper)
525,- (Tingl.gebyr pantedokument)
525,- (Tingl.gebyr skjøte)
60 000,- (Dokumentavgift)


68 899,50 (Omkostninger totalt)


2 468 899,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Leilighet (eierseksjon)
Primærrom
83m²
Bruksareal
87m²
Bruttoareal
91m²
Tomt
421m² (eiet tomt)
Etasje
3.
Soverom
3
Byggeår
1876
Gårdsnummer
1002
Bruksnummer
299
Seksjonsnummer
5
Energimerking
G
Finn-kode
148132254
Sist endret

Eiendomsmegler

Jens Roland Pettersen

90 96 48 85

Dokumenter

Salgsoppgave Ã?vre Langgate 28

Innhold

Leiligheten ligger i 3. etasje og inneholder: Entré med bod, åpen stue- og kjøkkenløsning, 3 gode soverom og bad.

Standard

Flott loftsleilighet midt i Tønsberg sentrum. Romslig entré med praktisk bod for ekstra oppbevaring. Her er det god plass til sko og yttertøy. Leiligheten har en tiltalende stue med meget fine lysforhold og åpen løsning mot kjøkken. Rommet har høyt skråtak med takvinduer og synlige bjelker. Videre er det parkett på gulv, samt god plass for sofaløsning med tilhørende møblement og spisebord. Leiligheten har 3 gode soverom med god plass til seng og garderobeskap. Badet er flislagt med varmekabler i gulv. Innredning består av servant, toalett og dusjkabinett.

Beliggenhet

Eiendommen ligger midt i sentrum av Tønsberg, her har man gåavstand til alt. Øvre Langgate er en svært hyggelig gate hvor de "gamle" bygårdene er bevart. Gunnarsbøparken ligger bare en kort gåtur unna. Dette er et flott parkanlegg rundt fylkeshuset og det gamle rådhuset. Parkområdet blir benyttet til turområde og det blir arrangert ulike show og aktiviteter her. Rett bak huset, nedenfor Haugar ligger Villa Møllebakken, en fantastisk eiendom som tidligere ble benyttet som bibliotek i dag er det mulig å leie dette som selskapslokale. Vestfold kunstmuseum Haugar har mange aktiviteter året rundt. Tønsberg Bibliotek ligger i gaten nedenfor, biblioteket blir aktivt benyttet av folk i alle aldre. With Bok & Kaffe holder til i biblioteket de serverer nydelig kaffe og bakverket smaker helt fortreffelig.

Brygga i Tønsberg er kjent for sitt yrende liv spesielt på sommerstid. Det å vandre langs bryggekanten, ta en is og nyte livet kan virkelig anbefales. Restaurantene ligger på rekke og rad langs brygge kanten og her kan man nyte et bedre måltid hvis man ønsker det. Foyn Hagen er et sted man bør besøke på sommeren, de tilbyr utendørskonserter i bakgården. Tønsberg er kjent som Norges eldste by, det å rusle opp og rundt på Slottsfjellet, Seter kafeen og Slottsfjellsmuseet gir et godt innblikk i den mangfoldige og spennende historien til byen. Fra Brygga kan du tusle oppover i byen, på Foyn senteret finner du ulike klesbutikker, Mc Donalds og apotek. På torvet ligger det ulike butikker rundt torget, her pleier det å være yrende liv. Marked på sommeren, juletre på vinteren, et samlingspunkt i byen.

Tomt

Areal: 421 kvm, Eierform: Eiet tomt

Tomten er fellesareal.

Etasje

3 etasje

Barnehage / skole i området

Området sogner til Træleborg skolekrets.

For mer informasjon om barnehager og skoler og ledige plasser - kontakt Tønsberg kommune på tlf. 333 48 000.

Felleskostnader

1 683 pr. mnd. Kommunale avgifter, husforsikring, forretningsførsel og drift av brannvarslingsanlegg.

Sameie

Sameiet Øvre Langgate 28 består av 4 seksjoner og 2 næringsseksjoner - fordelt over 3 etasjer.

Styreleder i sameiet er Arne Morsund.

Forretningsfører i sameiet er Arne Morsund.

Tinglyst legalpant tilsvarende 2 G for panterett til sameiet.

Iht. lov om Eierseksjonssameier §31, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 2 gang folketrygdens grunnbeløp.

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Ifølge opplysninger fra forretningsfører har råteskader. Det er også råte i deler av bordkledningen. Mottatt tilbud på utskiftning av hele bordkledningen og samtlige vinduer. Beløp ca. 800 000 kr. Sameiet planlegger å utføre utbedringsarbeidene de nærmeste 2-3 årene, med oppstart denne sommeren. Uvisst hva dette vil koste, med det må påregnes økte felleskostnader til vedlikehold.

Fellesgjeld / lånevilkår

I en tolkningsuttalelse har toll og avgiftsdirektoratet lagt til grunn at salgsverdi pluss andel fellesgjeld er seksjonens fulle verdi. Det skal følgelig beregnes, og betales, dokumentavgift også for seksjonens andel av fellesgjeld i sameiet.

Forsikring

Gjensidige

Polisenummer: 84755169

Vedtekter / husordensregler

Vedtekter og husordernsregler er vedlagt i prospektet.

Eierseksjonsloven

Det opplyses om at ingen kan eie mer enn to boligseksjoner i sameiet, jfr. Lov om eierseksjoner §23

Boligtype, eierform og byggeår

Leilighet (Eierseksjon), byggeår: 1876

Antall soverom

3

Byggeår

1876

Byggemåte

Eiet seksjon i seksjonert bygård med 5 seksjoner. Denne leilighet ligger i 3. etg / loftsplanet. Bygningen er fra 1876. Ombygget til dagens bruk som bolig ca 2013. Leiligheten har overflater og innredninger fra ca 2013, unntatt baderom som er oppgitt fra ca 1990. Det er utført søk med fuktindikator i våtrommene. Ingen unormale fuktverdier ble påvist. Dette er en forenklet tilstandsrapport som bare tar for seg de innvendige flatene tilknyttet denne leiligheten. For utvendig vedlikehold samt vedlikehold av fellesarealer vises til sameiets vedtekter og budsjetter. Som det fremgår av rapporten er det registrert enkelte symptomer på avvik fra normal tilstand, det meste som følge av normal slitasje og alder på bygningsdelene. Dagens forskriftskrav til isolasjon, klima og innemiljø er strengere enn de som gjaldt da dette huset ble bygget, og det må derfor påpekes et avvik i forhold til dagens standard. Det vises til rapportens enkelte punkter.

For mer informasjon om boligens byggemåte og tilstand så henvises det til selgers egenerklæringsskjema samt tilstandsrapport utført av takstmann Helge Semb datert: 19.05.2019.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest for eiendommen datert 4. mars 1944.

Boligens areal

Primærrom: 83 kvm, Bruksareal: 87 kvm, Bruttoareal: 91 kvm

Leiligheten ligger i 3. etasje og inneholder følgende:

Bruksareal: 87 m².

Primærrom: 83 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Trappegang, stue, 3 soverom, kjøkken og bad med wc.

Sekundærrom: 4 m². Følgende rom er oppgitt som sekundærrom: Bod.

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte takst for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

De oppgitte arealer er hentet fra takst avholdt 19.05.2019 utført av takstmann Helge Semb. Arealene er beregnet og rom er definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent av bygningsmyndighetene.

Oppvarming

Termostatstyrte varmekabler i bad. For øvrig elektriske panelovner.

I beboelsesrom hvor det eventuelt ikke skulle finnes panelovner/ andre oppvarmingskilder medfølger dette heller ikke.

Energimerking

Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Energiforbruk

Selger har ikke oversikt over estimert energiforbruk da selger ikke har bebodd eiendommen selv.

Energiforbruket vil variere fra husstand til husstand.

Kommunale avgifter

Kr. 4 323 pr. år

I tillegg betales det 8,18 kr. pr. m3 vann og 14,42 kr. pr. m3.

Løpende kostnader

Selger har ikke oversikt over løpende kostnader da selger ikke har bebodd eiendommen selv.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 651 286 pr. 31.12.17

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 2 344 628 pr. 31.12.17

Formuesverdien fastsettes med utgangspunkt i en kvadratmeterpris, som beregnes av Statistisk sentralbyrå (SSB). Kvadratmeterprisen skal gi uttrykk for en estimert markedsverdi pr. kvadratmeter og bygger på statistiske opplysninger om omsatte boliger (boligtype, areal, geografisk beliggenhet og alder).

Ut fra kvadratmeterprisene til SSB fastsetter Skatteetaten årlige kvadratmetersatser. Disse satsene vil utgjøre hhv. 25% av kvadratmeterprisene for primærboliger (der boligeier er folkeregistrert pr. 1. januar) og 90% for sekundærboliger (alle andre boliger).

Utstyr

- 200 L varmtvannsbereder i kjelleren.

- Termostatstyrte varmekabler i bad.

- 9 kurser for lys og oppvarming. Automatsikringer.

- Delvis åpen og skjult forlegning.

Regulering

Området eiendommen ligger i er regulert til sentrumsformål. Det eksisterer planforslag for sentum, byplan 2018-2030. For ytterligere opplysninger om regulering, vennligst ta kontakt med megler.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Erklæring/avtale - tinglyst 20.08.1895, dagboknr. 990135 - gjelder: Plikt til å fjerne en lysåpning mot Øvre Langgate 32 når det forlanges.

Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 01.02.1988, dagboknr. 1456.

Erklæring/avtale - tinglyst 18.09.1989, dagboknr. 15209 - gjelder: Tønsberg kommune har ikke erstatningsansvar ved eventuelle brøyteskader påført trapp på hjørnet Øvre Langgate 28/Conradisgate

Bestemmelse om adkomstrett, tinglyst 23.10.1998, dagboknr. 12704.

Erklæring/avtale - tinglyst 23.10.1998, dagboknr. 12704-6 - gjelder: Best. om vedlikehold og snømåking.

Seksjonering, tinglyst 16.01.2007, dagboknr. 749.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Grunnboken er delt inn etter prioritetsrekkefølge. På bekreftet grunnboks utskrift er alle pengeheftelser og servitutter listet opp etter hverandre under samlebetegnelsen "Heftelser". Heftelsene er ordnet etter tidspunkt for tinglysing. Kjøpers bank får prioritet etter heftelser i eiendommen som ikke skal slettes ved overdragelse, herunder servitutter. Panterett til kjøpers bank vil ha best prioritet av pengeheftelsene, men fremstå med prioritet etter servitutter som allerede hefter i eiendommen

Vei/vann/avløp

Offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon fra Tønsberg kommune. Det er private stikkledninger fra eiendommen og ut i det offentlige ledningsnettet.

Tilbehør

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Selgers egenerklæringsskjema følger vedlagt i salgsoppgaven.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: jens@bs-partners.no eller SMS: 90 96 48 85 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Om meglers vederlag er det avtalt % beregnet av salgssummen inkludert evt. fellesgjeld. I tillegg er det avtalt vederlag for oppgjør kr. 4.900,-, tilrettelegging. kr. 12.500,-, internettannonsering kr. 10.990,- Alle tall i dette avsnitt er opplyst inklusive mva.

Diverse

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.