Likollveien 20

Ved å klikke send, aksepterer du at eiendomsmegler kontakter deg med informasjon om endelig salgssum, og salg av egen bolig.

Takk for henvendelsen!
Behandling av personopplysninger Meglers markedsføring etter boligsalg: Som ledd i meglers markedsføring aksepterer selger/kjøper markedsføring av salgsprisen etter salg. Kundens navn fremkommer ikke i markedsføringen. Ønsker du som kjøper eller selger å reservere deg mot dette, må du ta kontakt med megler på det aktuelle oppdraget.
  • Likollveien 20

  • 1781 Halden
Prisantydning
1 890 000,-
Fellesgjeld
129 242,-
Totalpris
2 019 242,-
Ligningsverdi
468 283,-
Fellesutgifter
4 800,-
Beregnet totalkostnad
1 890 000,- (Prisantydning)
129 242,- (Andel av fellesgjeld)


2 019 242,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger2 019 242,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.
Type
Rekkehus (borettslag)
Primærrom
93m²
Bruksareal
104m²
Bruttoareal
116m²
Tomt
2 577m² (eiet tomt)
Soverom
3
Byggeår
1967
Gårdsnummer
61
Bruksnummer
363
Ekstra toalett
1
Energimerking
G
Finn-kode
150323754
Sist endret

Eiendomsmeglerfullmektig

Fabian Caspersen

+47 970 08 589

Dokumenter

Komplett salgsoppgave

Innhold

Likollveien 20 har følgende rominndeling: (via et overbygd inngangsparti)

U.etg: Entré. trappegang, 2 soverom, bad, toalett, vaskerom og 3 boder.

1.etg: Trappegang, stue/spisestue m. utgang til balkong (12 kvm), soverom og kjøkken m. utgang til markterrasse (30 kvm)

I tillegg medfølger en garasjeplass i felles garasjeanlegg for borettslaget.

Standard

Når det gjelder innvendig standard kan det nevnes;

Gulv: Laminat, parkett og fliser

Vegger: Tapet og brystpanel

Himling: Slett hvitmalt og malt panel

U.etg:

Via en liten inngjerdet hage og et overbygd inngangsparti kommer man inn i en lysmalt og praktisk entré/vindfang. Videre kommer 2 gode og lyse soverom, hvorav ett har stor innfelt garderobe i vegg for arealsparing.

Opp ett lite delplan kommer trappegangen med en innsatt støpejerns ovn og et praktisk lagringsrom med skyvedør under trappen. Her ligger et flislagt bad med underliggende varmekabler, slett benkeskap med enkel servant og speil, samt badekar med vegghengt dusj. Separat toalettrom med gulvmontert wc. Videre kommer 3 innvendige oppbevaringsboder og et praktisk vaskerom med opplegg for vaskemaskin og tørketrommel.

1.etg:

Opp trappen kommer man inn i en lysmalt og gjennomgående stue med naturlig inndeling til både spisestueavdeling og sofaseksjon. Fra stuen har du direkte utgang til en vestvendt balkong med nydelig ettermiddag- og kveldssol, samt fin utsikt utover Billebakken områdene. I denne etasjen finner du hovedsoverommet med lysmalte overflater og innfelt garderobeskap i vegg.

Videre kommer kjøkken med en profilert innredning og laminat benkeplate. Innredningen har integrerte hvitevarer som oppvaskmaskin, Micro, platetopp og komfyr. Mellom benk og overskap er det flislagt, og flere av overskapene har glassfronter. Innredningen har noen synlige skader og det bør her påregnes påkostninger for å tilfredsstille dagen krav til standard. Fra kjøkkenet kan du direkte bevege deg ut på en usjenert terrasse med oppsatt levegg mot naboen og diverse beplanting og busker. Her kan du oppholde deg i fred og ro, helt uten direkte innsyn.

Beliggenhet

Eiendommen har en attraktiv beliggenhet i et veletablert og populært boligområde på Låby. Endeleiligheten ligger rolig og barnevennlig til, helt innerst rekken. På en vestvendt balkong har du flott kveldssol og utsikt mot Billebakken områdene, mens på den andre siden har du en usjenert uteplass uten direkte innsyn.

Fra eiendommen er det kort gangavstand til flere barnehager, barneskole, ungdomsskole med tilhørende idrettsanlegg, dagligvarebutikk og god offentlig kommunikasjon. Det er også gangavstand ut til Høgskolen i Østfold på Remmen og til Halden sentrum (ca. 2 km). Ellers kan område tilby fine tur og rekreasjonsmuligheter i bl.a. Remmedalen og det ærverdige lystgårdsanlegget på Rød Herregård.

Tomt

Tomta er selveiet, felles for borettslaget og utgjør iht. kommunens matrikkelenhet 2.577,4 m². Tomten er opparbeidet med garasjeanlegg, asfalterte veier og gangstier, samt en oppgradert lekeplass.

Denne leiligheten ligger i enden og har friareal på den ene langsiden av boligen. I tillegg innehar hver seksjon en liten gressplen ved inngangspartiet og en skjermet markterrasse på baksiden med nye levegger mot naboen.

Etasje

Leiligheten går over 2 plan.

Garasje / Parkering

Det er en medfølgende garasjeplass i felles garasjeanlegg for borettslaget.

Barnehage / skole i området

Fra eiendommen er det gangavstand til Låby barneskole, Strupe ungdomsskole, og flere barnehager som Klengestua og Karrestad barnehage.

Felleskostnader

Kr. 4 800 pr. mnd. inkl. renter og avdrag på fellesgjeld, GET-kollektiv bredbånd, kommunale avgifter,

vedlikehold, bygningsforsikring, forretningsførerhonorar m.m.

Fordeling pr. mnd:

Gjeldende felleskostnader: Kr. 3.897,-

Budsjetterte avdrag: Kr. 579,-

Budsjetterte renter: Kr. 324,-

Totalt: Kr. 4.800,- pr. mnd.

Borettslag

Borettslagets navn: Likollen Borettslag

Org.nr: 948 582 538

Styreleder: Atle Johansen

Tlf: 901 10 501 / 69 18 15 24

Hva skjer i gården / vedlikehold etc.

Større vedlikehold og oppgraderinger i borettslaget de siste årene:

- Byttet kledning på veranda foran

- Oppgradert lekeplassen

- Byttet kledning på gavlvegger

- Drenering baksiden på alle enheter

- Nye skillevegger bak

Saker under arbeid og planlegging:

- Rehabilitering av gavlevegger på de resterende 7 rekkene

- Planlegging for nytt avfallssystem

- Planlegging for postkassestativer og plassering

- Ferdigstilleresten av arbeidet på lekeplass

Forkjøpsrett

Det er vedtektsbestemt forkjøpsrett for medlemmer av borettslaget/boligbyggelaget. Forkjøpsretten avklares etter at bud er akseptert, megler vil i den forbindelse oversende salgsinformasjon til forretningsfører. Borettslaget har deretter inntil 20 dager i forbindelse med avklaring av forkjøpsrett. Kjøper må godkjennes av styret i borettslaget som ny andelseier. Kontakt megler for nærmere informasjon.

Sikringsordning fellesgjeld / IN-ordning

Borettslaget er tilknyttet en sikringsordning mot tap av felleskostnader. Tilbyder er Skadeforsikringsselskapet Borettslagenes Sikringsordning AS.

Fellesgjeld / lånevilkår

Lånenummer: 12127266474, DNB ASA. Annuitetslån 4 terminer per år. Rentesats per 14.05.2019: 2,25% pa. Antall terminer til innfrielse: 59. Nedbetalt 30.12.2033. Saldo pr 14.05.2019: 4 586 985. Andel av saldo: 127 416. Flytende rente DNB - ikke IN.

Andel fellesgjeld

Kr. 129 242,- pr. 14.05.19.

Rentekostnader fellesgjeld

Budsjetterte renter: Kr. 324,- pr. mnd.

Avdrag fellesgjeld

Budsjetterte renter: Kr. 579,- pr. mnd.

Andel formue

Kr. 11 913,- pr. ligning 2018.

Forsikring

Gjensidige Forsikring ASA

Polisenummer: 81563379

Regnskap

VI oppfordrer alle til å sette seg inn i regnskap, budsjett og årsberetning. Dokumentene vil være tilgjengelig hos meglerforetaket. Det gjøres oppmerksom på at fellesgjeld og felleskostnader kan variere over tid som følge av beslutninger foretatt i borettslagets styre og/eller generalforsamling.

Vedtekter / husordensregler

Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i borettslagets vedtekter og husordensregler som ligger vedlagt i prospektet.

Husdyrhold

Iht. husordensreglene datert 01.04.12 for Likollen Borettslag må husdyr ikke anskaffes uten styrets godkjenning. Styret kan godkjenne at husdyr anskaffes dersom gode grunner taler for det og dyreholdet ikke er til ulempe for andre beboere. Konferer styreleder for nærmere informasjon.

Boligtype, eierform og byggeår

Rekkehus (Borettslag), byggeår: 1967

Antall soverom

3

Byggeår

1967

Byggemåte

Boligen er antatt oppført på støpt plate mot drenerende masser som trolig ikke er isolert og fuktsikret ut ifra byggeår. Vegger mot skrående terreng er støpt i betong med ytongplater/blokker på innsiden. Yttervegger ellers er oppført i isolert bindingsverk i tre fra byggeår som utvendig er kledd med liggende weatherboards og stående tømmermannspanel. Etasjeskille i treverk. Tak konstruksjon i treverk med bordet undertak som utvendig er tekket med shingel. Vinduer og balkongdør med 2-lags isolerglass i trekarmer, merket år 1989 og balkongdør i stue merker 1998.

Se vedlagt eierskifterapport for nærmere byggeteknisk beskrivelse.

Ferdigattest / brukstillatelse

Det er utstedt ferdigattest for oppføring av 9 stk. rekkehusboliger den 05.07.1968, og oppføring av nye rekkegarasjer den 10.02.1999.

Kopi av attesten kan utleveres hos oppdragsansvarlig.

Boligens areal

U. etasje: Bruksareal: 50 m². Primærrom: 39 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Entré, gang/trapp, 2 soverom, bad, toalett, vaskerom

1. etasje: Bruksareal: 54 m². Primærrom: 54 m². Følgende rom er oppgitt som primærrom: Stue m. trapp, kjøkken, soverom

Arealet av primære rom (P-ROM) er primærrommenes nettoareal (NTA) og arealet som opptas av innvendige vegger mellom disse rommene. I praksis er dette arealet tilnærmet likt primærrommenes bruksareal (BRA). Se vedlagte eierskifterapport for nærmere beskrivelse av arealbetegnelser. Arealene er kun oppmålt av takstmann og ikke kontrollert/oppmålt av megler.

Adgang til utleie

Eier kan søke styret om utleie dersom eier har bebodd boligen ett av de to siste år. Leieforholdet skal godkjennes av styret i borettslaget og er oppad begrenset til tre år. Boligen er ikke registrert eller tilrettelagt med egen utleiedel.

Oppvarming

Leiligheten fyres ved hjelp av elektrisitet og tradisjonell vedfyring.

Energimerking

Energiattest med Energikarakter G og oppvarmingskarakter Oransje ligger vedlagt i prospektet.

Megler har intet ansvar for informasjon som følger av energiattesten. For fullstendig energiattest fra selger, kontakt megler.

Løpende kostnader

Årlig fellesutgifter: Kr. 57.600,-

Årlig strømkostnader etter forbruk.

Kr. 3.888,- utgjør andelens årlige renteutgifter. Dette er rentekostnader på fellesgjeld som beboer kan trekke fra på sin selvangivelse. Andel utgifter dividert på 12 multiplisert med 24% vil gi sum fradrag hver måned.

Formuesverdi

Formuesverdi som primærbolig kr. 468 283 pr. 31.12.2017

Formuesverdi som sekundærbolig kr. 1 685 817 pr. 31.12.2017

Adkomst

Fra Halden sentrum: Følg RV 21 utover mot Høgskolen (Remmen). Etter bensinstasjonen Uno-X tar du første vei til høyre inn på Rødsveien. Følg veien ca. 400 m. før du tar første veien til høyre inn på Nini Roll Ankers vei. Etter ca. 400 m. kommer Likollveien på høyre side hvor du tar inn og ser rekkehusbebyggelsen på høyre hånd. Ta inn andre veien til høyre foran den øverste rekken med boliger og følg veien helt inn i enden. Rekkehusleiligheten vil da komme på venstre side.

Det vil bli skiltet med Lilledal & Partners Eiendomsmegling visningsskilt i forbindelse med fellesvisninger.

Regulering

Eiendommen ligger i et område som omfattes av kommuneplanen med formål bebyggelse og anlegg ifølge Halden kommune.

Konsesjon / Odel

Det er ingen konsesjon eller odel knyttet til salget av denne eiendommen.

Tinglyste rettigheter og forpliktelser

Det er registrert følgende servitutter/heftelser som følger eiendommen:

Likollveien 20 Knr: 0101 Gnr: 61 Bnr: 363:

Tinglyst dato 12.10.1964 med dagboknr: 2706-1/2 REGISTRERING AV GRUNN. Denne matrikkelenhet opprettet fra: Knr: 0101 Gnr: 61 Bnr: 312

Likollveien B/L Orgnr: 948 582 538 Andelsnr: 16:

Tinglyst dato 07.12.2006 med dagboknr: 157143-1/201. REGISTRERING AV BORETTSLAGSANDEL.

Kopi av de tinglyste avtalen kan utleveres hos oppdragsansvarlig.

Heftelser

Borettslagsmodellen innebærer at borettslaget eier eiendommen, mens andelseierne eier andeler i borettslaget, som gir andelseier borett til en bestemt bolig. Andelseierne har ikke personlig ansvar for selskapets fellesgjeld, men boligselskapets løpende utgifter må dekkes av andelshaverne. Manglende innbetaling av fellesutgiftene som følge av andre andelshaveres mislighold, eller der boligselskapet sitter på fraflyttede og usolgte andeler, må dekkes av de øvrige andelseierne. Borettslaget har dog lovbestemt pant for inntil 2 G i andelene.

På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Vei/vann/avløp

Eiendommen ligger ved offentlig vei og er tilknyttet offentlig vann og kloakk.

Tilbehør

Følgende tilbehør medfølger handelen: Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger salget.

Det gjøres spesielt oppmerksom på at boligens tilbehør og løsøre ikke medfølger handelen med mindre dette fremkommer av nærværende prospekt. Hvitevarer som ikke er integrert i innredningen, medfølger ikke i handelen. Fastmontert og innebygget kjøkken- og baderomsinnredning følger boligen. Med mindre annet er spesifisert i salgsoppgaven gjelder NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Se ellers liste over standard tilbehør lenger bak i prospektet. Det gis ingen garantier fra selger i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på tilbehøret. Kjøper og selger oppfordres til å avklare spesielle tilleggsavtaler om tilbehør før bindende kjøpsavtale inngås. Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEF´s normgivende liste over løsøre og tilbehør. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge bolig ved salg.

Boligselgerforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring. Kjøper må gjøre seg kjent med selgers egenerklæring til forsikringsselskapet.

Boligkjøperpakke / Boligkjøperforsikring

Partners har i samarbeid med If lansert et nytt og gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert til en meget konkurransedyktig pris.

Kjøper (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. Husforsikring, Innboforsikring, Dobbel rente dekning, Flytteforsikring og Boligkjøperforsikring. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte og prisen avhenger av boligtypen. Ta kontakt for ytterligere informasjon.

Budgivning

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Det første budet skal inngis på budskjema påført budgivers signatur. I tillegg må budgiver ha legitimert seg. Senere bud kan inngis per e-post til: fabian@lilledal.no eller SMS: 97 00 85 89 til megler. Bud kan også inngis via budgivningsplattform på nett eller app. Velges denne løsning, er det ikke krav til å sende det første budet på budskjema. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvending og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden, og for at budene skal kunne bli behandlet og videreformidlet skriftlig til alle involverte parter, må ethvert bud ha en tilstrekkelig lang akseptfrist. Selger må skriftlig akseptere budet før budaksept kan formidles til budgiver. Budforhøyelser skal derfor ha akseptfrist på minimum 30 minutter fra budet inngis. For at megler skal kunne avholde forsvarlig budrunde, bes det om at bud gis i god tid før budfristen. Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet. For øvrig vises til det "Forbrukerinformasjon om budgivning", som er inntatt i salgsoppgaven.

Overtagelse

Etter avtale.

Avtalt meglervederlag

Det er avtalt et meglervederlag på fastpris kr. 32.000,- for gjennomføringen av salgsoppdraget på denne eiendommen.

I tillegg kommer følgende vederlag:

Standard internett annonsering: Kr. 3.500,-

Målgruppestyrt digital annonseeksponering: Kr. 3.500,-

Profesjonell boligfotograf m. plantegning: Kr. 3.850,-

Eierskifterapport fra takstmann: Kr. 4.500,-

Eksklusive salgsprospekt: Kr. 2.600,-

Innhenting av kommunale opplysninger: Kr. 2.550,-

Boliginformasjon HABO: Kr. 3.500,-

Eierskiftegebyr til HABO: Kr. 5.750,-

Spørregebyr grunnbok: Kr. 250,-

Dersom handelen ikke kommer i stand eller sies opp betales det ikke provisjon til megler. Oppdragsgiver blir dog belastet med kr. 10.000,- i salgstillretteleggelsesgebyr.

Diverse

Leiligheten har et elektrisk anlegg med automatsikringer i eldre skap med 10 kurser inkludert hovedsikring.

Det har tidligere vært observert noen få sølvkre på toalettrom, men ingen etter at dreneringen på baksiden av rekkehusleilighetene ble gjennomført.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser, samt beskrivelser av bygningen er hentet fra vedlagte tilstandsrapport. Salgsoppgaven er basert på selgers opplysninger gitt til takstmann, megler og opplysninger innhentet fra kommunen, eventuelt forretningsfører og andre tilgjengelige kilder. Interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen godt, gjerne sammen med sakkyndig, før bud inngis. Det er ikke kontrollert om tomtegrensene stemmer med de grenser/gjerde som fysisk er satt. Det kan være avvik fra dagens rombruk/rombenevnelse i forhold til det opprinnelige byggemeldte/godkjente.

Meglerforetaket oppfordrer evt. budgivere til å lese gjennom fullstendig prospekt/salgsoppgave med vedlegg.

Hvitvaskingsloven

Eiendomsmeglere er fra 1/1-2004 underlagt hvitvaskings-loven. Dette innebærer at eiendomsmegler er forpliktet til å melde mistanke om forsøk på hvitvasking til ØKOKRIM.

Solgt 'as is' / Salgsbetingelser

Eiendommen selges som den er, det vil si i den stand den forelå ved besiktigelse, jfr. Lov av 3. juli 1992 nr. 93 om avhending av fast eiendom (avhl.) , § 3-9 hvor det heter: Eigedom selt "som han er" el. - Endå om eigedomen er selt "som han er" eller med liknande allment atterhald, har eigedomen likevel mangel der dette følger av §§ 3-7 eller 3-8. Eigedomen har også mangel dersom han er i vesentlig ringare stand enn kjøparen hadde grunn til å rekne med ut frå kjøpesummen og tilhøva elles. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn det som følger direkte av § 3-9. Dette reduserer selgers ansvar etter avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene, dersom man ikke reserverer seg mot avhl. § 3-9 ved budgiving.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav utover det som opplyst tidligere, jfr. avhendingslovens, § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav likevel ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Med henvisning til Avhendingslovens § 3-10, oppfordres kjøper til å undersøke eiendommen grundig og gjerne med fagmann før avtale inngås (aksept av bud).

Avhendingsloven

Frivillig salg av fast eiendom reguleres av Lov om avhending av fast eiendom av 3. juli 1992 nr. 93.

Finansiering

Vi har løpende kontakt med finansinstitusjoner som kan tilby lån med konkurransedyktige betingelser. Hvis ønskelig formidler vi gjerne kontakt.